Stop Putins krig

Posted on by

Dette er arkivet for nyhedsbureauet Ukraine_Information. Her gemmes :
– introduktion til Ukraine_Information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhesbureau
– Historik
– Respons fra russiske modtagere af nyhedsbreve
– Svar på respons …
– Vi ønsker alle fred, stop Putins krig
– Beskeder frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser siden marts 2022

Ukraine_information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhedsbureau

Ukraine_information rapporterer om Putins krig i Ukraine. Putins militære specialoperation i Ukraine har vakt omfattende kritik. Vi troede, at krig i Europa var slut, men torsdag den 24. februar 2022 invaderede Putins tropper den frie og suveræne stat Ukraine. 

De russiske medier betegner krigen som en militær special operation. Russere, der kalder det krig eller stiller kritiske spørgsmål til krigen, risikerer at få lange fængselsdomme. Sandheden er krigens første offer, det gælder også krigen i Ukraine. De russiske medier formidler mange løgne og fortielser om krigen.

Ukraine_information er et lille nyhedsbureau, som mindst 1 gang om ugen sender nyhedsbreve til russere. Ukraine_information formidler oplysning og information om krigen, som ikke bringes i de statskontrollerede russiske medier. Ukraine_information sender fra Vesteuropa (Danmark) ucensurerede nyheder, fakta og vurderinger om krigen i Ukraine til russere, der gerne vil vide mere om krigen. Ukraine_information formidler information om konkrete hændelser samt laver vurderinger og overvejelser om krigens forløb til privat personer i Rusland.

Alle nyhedsbreve er skrevet af Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Danmark.

Jeg kan ikke forstå, læse, skrive eller udtale et eneste ord på russisk. Derfor bliver alle nyhedsbreve oversat til russisk ved hjælp af Google Translate. Mærkelige oversættelser kan forekomme 😉

Ukraine_informations kilder er Danmarks Radio (DR), Information, Radio4, Avisen Danmark, Washington Post, New York Times, The Guardian, www.krigeniukraine.org, insider, Meduza, Jens Alstrup og mange andre medier. Ukraine_information kan kontaktes via mail: ke5492@gmail.com og kan også følges på Telegram : Ukraine_information

Vil du have en kopi af nyhedsbrevet sendt til din indbakke, eller skal en af dine venner have en kopi af nyhedsbrevet, så send e-mailadresse til ke5492@gmail.com.

Historik

I frustration over den forfærdelige situation i Ukraine overvejede jeg, hvad jeg kunne gøre. Jeg er for gammel ( årgang: 1959 ) til at kunne melde mig som frivillig soldat i Ukraine og mangler i øvrigt også erfaring og uddannelse som soldat. Men jeg er rimelig god til at betjene en computer og kan også formulere mig skriftligt.

Der bliver skrevet mange gode atikler om Putins krig af vestlige skribenter, hvor målgruppen er andre vestlige læsere. Vi har et højt og mangfoldigt informationsniveau i vesten om krigen. Men hvad med russerne? Den russiske presse er censureret og russerne får kun Putins version af sandheden. Det må der gøres noget ved!

Jeg besluttede, at formidle viden om krigen til den russiske befolkning og begyndte med at lave små nyhedsbreve, som blev uploadet på russiske mediers FB-sider, Telegram og andre steder. Nogle steder blev mine kommentarer slettet meget hurtigt, men andre steder fik de lov at stå i længere tid.

Følgende FB-sider samt russiske medier var det muligt at uploade nyhedsbreve til foråret 2022 (måske kan du finde dem ved at søge på “Klaus Ankerstjerne”) :
facebook.com/5tv.ru
facebook.com/1tvru
facebook.com/izvestia.ru
facebook.com/MoscowTimes
facebook.com/gazeta.ru
facebook.com/lentaru
facebook.com/newizv
facebook.com/onlinekpru
facebook.com/MoscowTimes
Russia Today
Pravda

FB brokkede sig over, at jeg sender den samme besked ud på flere FB-sider. Og i slutningen af maj blev alle russisk kontrollerede medier lukket for kommentarer, så andre metoder blev taget i brug!

Ude på Internettet har nogen lavet hjemmesider, hvor det er muligt at få mailadresser på tilfældige privatpersoner i Rusland og herefter sende en besked til dem. Og kan jeg sende beskeder til en russer, så kan jeg også sende et nyhedsbrev til en lang liste af russere.

Jeg har lavet en lang liste med russiske mailadresser, ved at copy-paste en adresse ad gangen over i en note-blok fil og når listen omfatter 500 adresser bliver den sorteret i et regneark og dubletter fjernes. Da Gmail ikke accepterer mere end 500 modtagere på en mail, så er mine lister på højst 500 adresser. På nuværende tidspunkt (ultimo januar 2023) har jeg registreret 1000 russiske mailadresser, som jeg naturligvis sender til via bcc (blind carbon copy). Følgende tre sider er brugt til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/ , https://mail2ru.org/ og https://pravdamail.com/ .

Jeg har også oprettet en kanal på Telegram : https://t.me/ukraineinformation, men der er kun få besøgende i den kanal.

I april 2022 oprettede jeg en profil på Ruslands svar på Facebook, det hedder VKontakt, men ca. en halv time efter jeg uploadede det første opslag, så blev jeg smidt ud af VK og ekskluderet for evigt!!! Ja uha da , det var sandelig traumatiserende. Men der går det meste af et år og i januar 2023 bliver jeg opfordret til at prøve igen at få en profil på VK. Det lykkedes og nu har jeg fået udgivet flere nyhedsbreve på VK, jeg har også fået en enkelt skideballe og advarsel 🙂 

 

Respons de russiske modtagere af nyhesbreve

Men er der overhovedet nogen der ser mine nyhedsbreve? Jeg har fået respons fra enkelte modtagere af mine nyhedsbreve. De russere, der synes, at nyhedsbrevene er en god ide, holder helt sikkert lav profil og svarer ikke på mine mails. De kan jo ikke vide, om jeg er en FSB-agent eller lignende. Enkelte mail-modtagere, der støtter Putins krig, svarer seriøst på mine nyhedsbreve. Eksempelvis havde en kvinde mistet en bekendt, som var russisk soldat, han blev skudt i et slag mod ukrainske soldater. Hendes sorg og tab er jo lige så legitimt, som ukraineres tilsvarende sorg og tab over deres dræbte soldater. Jeg kunne kun have medfølelse med hende og håbede hun havde familie og venner, der kunne hjælpe hende gennem den svære tid. Og håbede, at krigen snart er slut, så der ikke er flere, der skal slås ihjel.

Men der var også sviner-responsen 🙂 . Vrede russere med et primitivt, begrænset og ofte latrinært ordforråd sender også beskeder til mig, Eksempler på den type respons oplistes nedenfor, først den oprindelige russiske tekst efterfulgt af en dansk oversættelse: 

Заткни пасть гондон!!!!      :     Hold kæft kondom!!!!

нахрен идите, мамкины пропагандисты.     :     Kom for helvede væk herfra, i lorte.

Пошёл на хуй     :     Fuck dig

Хватит херней заниматься, научитесь уже думать головой, а не жопой.   :   Stop med at lave lort, lær at tænke med dit hoved, ikke din røv.

Дешёвка ты безмозглая! Не пиши сюда больше , мразь!   :  Du er dum billig! Skriv ikke her mere, afskud!

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :  Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

И лично Я жду Путина, чтобы освободить от такой Нечисти как вы.   :   Og personligt venter jeg på, at Putin bliver fri fra så onde ånder som dig.

Закрой ебло своё наконец! Заебал ты уже дебил! Будь моя воля, я бы и до до вас гомосеков ебаных добрался!!!!   :  Luk endelig din eblo! Fuck du allerede idiot! Hvis det var min vilje, ville jeg endda komme til jer forbandede homoseksuelle!!!!

Дебил, купи себе мозгов побольше, они у тебя жиром заплыли! Не пиши мне больше, дебил!   :  Idiot, køb dig flere hjerner, de svømmede med fedt! Skriv ikke til mig mere, idiot!

Хватит рассылать всякую Хрень….я за Путина!и за Мир   :  Stop med at sende alt muligt lort …. Jeg er for Putin og for verden

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :   Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

идите нахуй   :  gå fuck dig selv

Ты там ещё не сдох со своей Америкой?   :  Er du død der med dit Amerika endnu?

Иди нахуй со своим спамом!   :  Fuck dig selv med din spam!

Убери меня из списка рассылок. Я не просил мне это присылать.   :  Fjern mig fra din mailingliste. Jeg bad dig ikke om at sende det til mig.

Скинь пруфы   :   Smid beviserne

Это от вас фашистов(нацистов надо избавиться-ЛИЗУНЫ американские   :   Det er fra jer fascister (nazister skal slippe af med-amerikanske LIZONS

Путин лучший, нет фашизму и всём вам! Бог вас накажет 🙏   :  Putin er den bedste, nej til fascisme og alle jer! Gud vil straffe dig

Клоуны вы ебаные! Только можете пиздеть. А как пиздюлями запахло, так очки ваши пидорские сжимаются. Не пиши сюда больше тварь. Скоро ваше гнездо гомосячье разнесем! Не мы начали эту войну! : Dine skide klovne! Du kan kun kneppe. Og som du lugter pizdyulyami, så krymper dine fagglas. Skriv ikke her mere. Vi ødelægger snart din homoseksuelle rede! Vi startede ikke denne krig!

Встречайте суки,Папу : Mød tæverne, far


Svar på sviner-respons bliver som regel ignoreret, enkelte får dog følgende svar:

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede ca. 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.


Svar på at blive slettet fra liste over modtagere af nyhedsbrev:

Til <fornavn>

Nyhedsbureauet Ukraine_information formidler oplysning, fakta og analyser om Putins krig til det russiske folk og har særlig fokus på de krigsforbrydelser Putin og den russiske hær udfører i Ukraine.

En dag vil krigen være slut og krigsforbryderne bliver stillet til ansvar for en international krigsforbryder domstol. Heldigvis er mange russere modstandere af krigen, men en del russere støtter krigen. Når krigen er slut skal krigstilhængerne ikke komme og påstå, at de ikke kendte til de russiske krigsforbrydelser i Ukraine. Ukraine_information har mindst en gang om ugen siden marts 2022 sendt fakta og analyser om krigen til det russiske folk. Krigstilhængerne kan ikke undskylde sig med, at de ikke har kendskab til, hvilke krigsforbrydelser Rusland udfører i Ukraine.

Du har anmodet om ikke at modtage flere nyhedsbreve fra Ukraine_information. Vi har besluttet at respektere din anmodning og sletter dig indtil videre fra listen over modtagere af vores nyhedsbreve. Vi forbeholder os ret til ændre vores beslutning. Hvis særlige omstændigheder gør sig gældende i fremtiden, vil du igen blive sat på listen over modtagere og modtage nyhedsbrevet igen.

Med venlig hilsen

Ukraine_information

Nej til krig


Vi ønsker alle fred, stop Putins krig

Det er vigtigt for mig at understrege, at det er Putins krig. Mange russere er modstandere af krigen og betragter ukrainerne som deres gode naboer og broderfolk. Af samme årsag slutter alle nyhedsbreve med : “Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre …….. Stop Putins krig i Ukraine.”. 

Det er den version af krigen, vi kender her i Vesteuropa, som formidles. En version der er langt tættere på sandheden end den de russisk kontrollerede medier formidler. Den russiske civilbefolkning skal kende sandheden nu. Efter anden verdenskrig var der mange tyskere, som undskyldte sig med, at de ikke kendte til nazisternes overgreb på jøder og andre befolkningsgrupper. Den undskyldning skal ikke være mulig for russerne, når krigen en gang er slut. Putins krigsforbrydelser skal synliggøres, formålet med Ukraine_information er i høj grad et oplysningsprojekt.

Ukrainernes krig også er resten af verdens krig mod tyranni og despoti, de kæmper også for vores fred og sikkerhed. Putin er fascist og utilregnelig, så længe han lever og sidder på ca. halvdelen af verdens atom-våben, så udgør han en alvorlig trussel mod hele klodens sikkerhed.

De første måneder af krigen brugte jeg formuleringen “… den militære special operation …” for lettere  at slippe gennem den russiske censur og samtidig er det ironi, som de fleste kan gennemskue.

Det skal også understreges, at nogle russiske soldater er også modstandere af Putins krig: https://www.facebook.com/dailymirror/videos/2159349417574390/

Ligesom der er forlydender om, at russerne har vanskeligt ved at rekruttere soldater til Putins krig.

Nedenfor oplistes de nyhedsbreve, jeg har lavet siden slutningen af marts 2022 og uploadet på forskellige russiske medier samt sendt til russiske mailadresser.


Følgende beskeder er frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser:

Uge 12 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange ukrainske civile bliver dræbt, og mindst lige så mange russiske soldater bliver dræbt i Putins militære special operation.

Mariupol er belejret, læger uden grænser (Médecins Sans Frontières) advarer om en humanitær katastrofe for byens indbyggere, som ikke kan få mad, vand, elektricitet med mere. Putins soldater har bombet et børnehospital og et teater i Mariupol. Antal dræbte er ukendt.

https://www.youtube.com/watch?v=9bTEHeLCpVk

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 13 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russere protesterer mod Putins militære special operation i Ukraine. Mere end 60 russiske byer har afholdt demonstrationer til støtte for Ukraine og mod russisk militær offensiv i Ukraine. En stor gruppe

videnskabsfolk, kunstnere, forretningsmænd, sportsudøvere, journalister og mange flere har protesteret mod Putins militære special aktion i Ukraine.

https://www.msn.com/en-us/autos/autos-convertibles/see-anti-war-protesters-being-arrested-in-russia/vp-AAUgmN9

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 14 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. De er sendt til Ukraine som soldater og møder hård modstand fra det ukrainske militær. Alle ukrainere står sammen og gør modstand mod Putins militær operation i Ukraine. Syv russiske generaler er dræbt og samtidig mister Russerne militært udstyr, som er beslaglagt af det ukrainske militær. Rusland taber til Ukraine ligesom de tabte til Afghanistan. Mange civile og soldater vil dø.

https://fb.watch/c2WIK1cEtC/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 15 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En uskøn blanding af KGB og Zar-regimet er Putins projekt. Et fredeligt Europa er ikke en del af hans planer. KGBs kontrol apparat og Zarens magtregime, det er Putins drøm om fremtidens Rusland. Mange russere protesterer mod Putins planer.

https://www.youtube.com/watch?v=9-nqq1KX6SU

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 16 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater overholder ikke krigens love, som er udarbejdet af folkeretten ( Genève-konventionen og Haag-konventionen). I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater.

Fortæl de russiske soldater i Ukraine :

Må man skyde på civile? Nej, aldrig!

Må man skyde på hospitaler? Nej, aldrig!

Må man skyde læger og sundhedspersonale? Nej, aldrig!

Må man skyde krigsfanger? Nej, aldrig!

https://www.youtube.com/watch?v=oJHhB85huXQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 17 2022: 

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin troede på en hurtig militær operation ville give ham magt over Ukraine. Men sådan gik det slet ikke. Putins soldater møder massiv modstand, mere end 19.000 russiske soldater er dræbt indtil nu. Til sammenligning døde 15.000 sovjet-soldater i Afghanistan-krigen 1979-1989.

10. april har Rusland mistet 19100 soldater, 151 fly, 705 kampvogne, 136 helikoptere, 1895 militære køretøjer og 108 missilsystemer. Russiske forældre opfordres til at kalde deres sønner hjem fra Putins krig, hvis ikke de skal dø i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=DYs3-7tQFk8

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 18 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater får tæv i Ukraine! Mere end 20.000 russiske soldater er døde (medio april) og meget russisk militær udstyr er ødelagt af heroiske ukrainske soldater. Mange russiske soldater flygter fra Putins militære special operation. Og mange russiske soldater deserterer, de vil ikke dræbe deres ukrainske brødre og søstre. ”Send ikke jeres sønner i krig!” Udtaler en russisk soldat på denne video ”Krig er forfærdeligt, selvfølgelig forsvarer ukrainerne deres land. Det er os, der opfører sig som fascister.”

https://fb.watch/cj8GeOuIQq/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater møder enorm modstand i Ukraine. Han har kun kontrol over en lille del af det sydøstlige Ukraine. Det har kostet mange døde, både russiske soldater og ukrainske civile. 17.500 russiske soldater inklusive syv russiske generaler er dræbt i den specielle militær operation (medio april). Putin vælger nu en defensiv strategi og trækker sig tilbage fra Kyiv, Kharkiv og de fleste andre store byer, som han forsøgte at erobre, dog uden held. Putin taber i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=FK_PXRJP__k

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre 

Ukrainske og vestlige myndigheder har navngivet syv russiske generaler dræbt i kamp: Magomed Tushayev, Andrei Sukhovetsky, Vitaly Gerasimov, Andrey Kolesnikov, Oleg Mityaev, Yakov Rezanstev og Andrei Mordvichev.

I følge NATOs beregninger er der i krigens første fire uger dræbt mellem 7.000 og 15.000 russiske soldater.

Meddeler Washington Post 26. march 2022. 1. marts 2022 udtaler tidligere udenrigsminister for Rusland Andrei V Kozyrev:

Уважаемые дипломаты России, вы профессионалы а не дешёвые пропагандисты. Когда я работал в МИДе, я гордился своими коллегами. Сейчас просто нельзя поддерживать кровавую братоубийственную войну в Украине.

https://fb.watch/bPucOhtEOl/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.
Uge 20 2022:

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Jeg kender en, der havde held med at hacke Putins computer her til morgen (fredag d. 6. maj) . 😉 Han fandt et udkast til Putins tale d. 9. maj på den røde plads, her kommer en kopi af talen:
Kære alle sammen, 9. maj er en ganske særlig dag for os russere. Det er i dag, vi fejrer fred og frihed her i Rusland. Men vi ønsker også, at der er fred og frihed i resten af verden. Derfor er det en særlig glæde for mig at proklamere, at alle russiske tropper i Ukraine trækkes hjem omgående og uden betingelser.
Ukraine er vores nabo, de er vores brødre og søstre. Det er et stort og smukt land med en stolt og sympatisk befolkning. Det er et land med megen venskab og ingen fjendskab. Det er helt forkert at bekrige Ukraine. De er ikke nazister, det er mig Putin, som har opført mig som nazist. Der skal naturligvis også være fred og frihed i Ukraine.
Jeg begik en kæmpe fejl, da jeg sendte russiske soldater ind i Ukraine. Det var ikke alene en fejl, men en dum beslutning, en rigtig dum beslutning, da jeg gav ordre til at bombe boligområder, hospitaler, banegårde, landsbyer og meget mere. Jeg har fået rapporter om, at vores soldater har voldtaget kvinder, myrdet børn og mishandlet civilbefolkningen. Jeg skammer mig og kan ikke undskylde nok.
Jeg tager det fulde ansvar for at have startet en krig, der har skabt stor sorg og ulykke i Ukraine. I dag fremsætter jeg en uforbeholden undskyldning til hele det ukrainske folk og giver ordre til øjeblikkelig hjemkaldelse af alle russiske militærenheder.
Jeg vil også fremsætte en uforbeholden undskyldning til det russiske folk. Mere end 25.000 russiske soldater har mistet livet en komplet meningsløs krig. Og til de efterladte siger jeg undskyld, jeg er et kæmpefjols. Det var helt forkert af mig, at sende jeres kære afsted i en komplet tåbelig krig.
Som vi plejer har vi også i år en militærparade, men som i kan se på paraden i dag, så er der ikke så meget militært udstyr, som der plejer at være. Vi har mistet rigtig mange kampvogne, fly og meget andet militært udstyr i Ukraine. Det blev en meget dyr krig og til ingen verdens nytte. Det er alene min skyld, at det kom så vidt.
Jeg håber i vil tilgive mig for mine alvorlige fejltrin.
Jeg ønsker alle en god 9. maj samt fred og frihed i Rusland, i Ukraine og i resten af verdenen.
Med venlig hilsen
Vladimir Putin,
præsident for Den Russiske Føderation


Det er blevet umuligt at bruge Facebook og andre sociale medier. Men det er lykkedes mig at lave en liste over russiske mailadresser, dem sender jeg en besked til en eller to gange om ugen. Derfor er der også tilføjet en overskrift til den enkelte nyheds-mail. Følgende tre sider bruger jeg til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/  ,  https://mail2ru.org/  og  https://pravdamail.com/ , jeg synes pravdamail.com er bedst. Det er lidt besværligt, da jeg skal copy-paste hver enkelt adresse og efterfølgende opdatere pravdamail. Jeg har dog på omtrent en måneds tid fået lavet en liste på 700 russiske mail-adresser. Mine nyhedsmails er indsat nedenfor.


Uge 22 2022:

Russiske soldater dræber civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

De russiske soldater angriber ukrainere og dræber flygtninge på banegården Kramatorsk, gravide på hospitalet i Mariupol og mange andre. Putins soldater opfører sig som gemene røvere, drabsmænd og voldtægtsforbrydere. De ukrainske civile bliver overfaldet og forfulgt af Putins soldater, som ikke er velkomne i Ukraine, de møder massiv modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt.

https://www.youtube.com/watch?v=A72j3yY1UmA

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 23 202:

Stalin var ligeså slem som Hitler

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Sovjetunionen udøvede stor og heroisk modstand mod Hitler og nazisterne.

Men . Mange millioner blev forfulgt og dræbt af Stalin og hans håndlangere. I Ukraine 1932 til 1933 døde 4 millioner under hunger-terroren (holdomor).

Ukrainerne har dårlige erfaringer med Ruslands militære undertrykkelse. Flere tusinde ukrainere er dræbt af Putins soldater under Putins specielle militær operation. Men endnu flere russiske soldater er dræbt af ukraines militær.

Putin er komplet ligeglad med ukrainernes og russiske soldaters liv. Putin angriber en fri og uafhængig nation og han udrydder systematisk civile ukrainere. Putin opfører sig som Hitler og Stalin.

https://fb.watch/criLa33tH5/

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 24 2022:

Opfordring til russiske soldater om at dessertere

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Opfordring til russiske soldater : Læg jeres våben og overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

Før 24. februar var Ukraine et fredeligt land. Efter den 24. februar og Ruslands angreb på Ukraine, er mange tusinde ukrainere dræbt og mishandlet af russiske soldater.

Russiske soldater kan selv vælge : vil i være soldater i en krig, hvor i dræber, voldtager og mishandler civilbefolkningen eller vil i være mænd med respekt og ære i behold, som nægter at begå overgreb på civile og deltage i Putins krig i Ukraine.

https://youtu.be/OavheiatQwQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 25 2022:

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater har i følge Amnesty International:

– bombet børnehaver og hospitaler,

– brugt forbudte klyngebomber,

– angrebet civile der har stået i kø for at købe mad,

– dræbt civile ukrainere.

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Oleg Krikunov (33 år og delingschef) var i over en måned ansvarlig for en russisk torturlejr etableret i landsbyen Motyzjyn. Under Olegs kommando blev landsbyens civile tortureret og efterfølgende dræbt.

Fassakhov Bulat Lenarovich (radiooperatør fra den 30. motoriserede riffelbrigade) trængte den 12. marts ind i et hus i en landsby nær Kyiv. Han truede en ung kvinde til at tage tøjet af, hvorefter han voldtag hende. Ti dage senere trængte Fassakhov sammen med tre andre soldater ind i et hus, hvorefter de på skift voldtog en kvinde.

Romanov Mikhail Sergeevich (tjenestemand i det motoriserede infanteri) dræbte en ukrainsk mand og efterfølgende voldtog han mandens hustru.

Kender du Oleg, Fassakhov eller Romanov, så hjælp dem med at komme i kontakt med de ukrainske myndigheder, så de kan stå til ansvar for deres ugerninger overfor det ukrainske justitsvæsen.

Kilde: Guardian (engelsk avis), Ukrainsk statsanklager og Information (dansk avis)

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtXV9VBxEE

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 26 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at for hver ukrainsk soldat som dør i krigen, så dør ti russiske soldater?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Putin taber krigen i Ukraine, derfor denne opfordring til russiske soldater : læg jeres våben i den krig Rusland har tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden Putin og generalerne overgiver sig. Overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://youtu.be/4cJ_YmhL62Y


Uge 27 2022:

Putin er en terrorist

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Dagligt angriber Putins soldater civile ukrainere. Hospitaler, kulturhuse, forretninger, gader, jernbanestationer og overalt hvor civile færdes risikerer fredelige ukrainere at blive ofre for russiske bombeangreb.

I et butikscenter i Kremenchuk ramte Putins misiler på et tidspunkt, hvor der var 1000 mennesker i butikscenteret. I ruinerne har man indtil nu fundet over 20 dræbte og mange sårede. Det er kvinder, børn og helt almindelige civile, der er ofre for Putins angreb.

Det er ikke Zelenskyj som bomber butikscentre i Moskva eller i Vladivostok. Det er Putin som bomber et helt almindeligt butikscenter med fredelige civile på indkøb. Det er Putin der er terroristen, som koldblodigt dræber børn, kvinder og civile.

Det var ikke et militært mål, men et ganske almindeligt civilt mål, som Putins misiler ramte. Det er terrorangreb, der kun har til formål at skræmme og terrorisere den ukrainske befolkning.

Putin er en terrorist og enhver støtte til Putin er støtte til terror og overgreb på civile.

https://www.youtube.com/watch?v=NOF423Yl6FQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 28 2022:

Paniken breder sig i det russiske militær

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 20 personer er dræbt i et butikscenter i Kremenchuk, 5 blev dræbt i en skole og beboelsesejendom i Kharkiv, en person er dræbt i en børnehave og beboelsesejendom i Kyiv. Mange civile mål er genstand for russiske missil angreb.

Det er ikke militære mål, russerne rammer i Ukraine. Putins missiler rammer civile mål og det er systematisk terror mod civilbefolkningen, udtaler de ukrainske myndigheder.

Putins krig i Ukraine er også upopulær i Rusland. Det er svært at rekruttere nye soldater til den russiske hær, ligesom det russiske militærs rekruteringskontorer bliver udsat for chikane og sabotage.

Den russiske hær har også mistet store mængder udstyr, våben og ammunition. Det skulle have været en hurtig lille militær special operation, men det er blevet til en lang og opslidende krig for Rusland.

Putins hær har mistet (1. juli 2022) : 35750 soldater, 1577 kampvogne, 217 fly, 186 helikoptere siden krigens start d. 24. februar. Vilkårlige overgreb på civile er typisk for totalitære ledere, der er ved at tabe en krig. Ingen tror, at Putin vinder den krig. Mange russere ved godt, at Putin taber krigen i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=L0sepSYHAt4

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 29 2022:

Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Det meste af Donbas-regionen er nu besat af Putin. Det har været en meget dyr krig. Mere end 30.000 russiske soldater er dræbt og store mængder materiel har Putin mistet i den næsten 5 måneder lange krig. Men ukrainerne har betalt den højeste pris, da mange uskyldige ukrainske civile, er blevet voldtaget, myrdet og tortureret af de russiske soldater.

Ingen kender Putins planer. Mange eksperter mener dog, at han vil erobre hele Ukraine. Det bliver en lang og dyr krig, som vil vare flere år og koste mange dræbte civile og soldater. Er det den pris, russerne vil betale for at støtte Putins meningsløse krig? Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Mange russiske soldater deserterer, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. De fleste russere vil leve i fred med deres ukrainske naboer.

Et oprør mod Putin ser ud til at være løsningen på at standse den meningsløse krig i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=gZ7l2VqGoyM

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 29 2022:

Putin terroriserer ukrainske civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ingen kender Putins mål, meget tyder på, at den russiske belejring af Donbas oblast er starten på en krig, der har til formål at erobre hele Ukraine. Og det bliver en dyr krig.

Putins krigstaktik er simpel. Inden hans soldater rykker ind i en by, så bliver byen udsat for massiv artilleribombardement. Hospitaler, banegårde og andre offentlige bygninger, hvor der er mange mennesker, er ofte de første bombemål. Samtidig voldtager de russiske soldater kvinderne og torturerer de civile for til sidst at slå dem ihjel.

En taktik Putins soldater også brugte i Tjetenien, Georgien og Syrien. De fleste når heldigvis at flygte. Til sidst rykker de russiske soldater ind i det, der var en by, men nu bare er en bunke mennesketomme murbrokker og det kalder de en befrielse.

Ukrainerne vil prøve at tilbageerobre de besatte områder og det russiske militær skal bruge mange ressourcer på at fastholde deres tilstedeværelse og forsvare deres erobringer i Donbas.

På det sidste har ukrainerne haft held med at bombe russiske ammunitionsdepoter og russerne har måttet tage en pause i kamphandlingerne. Ukrainerne vil have russerne ud af landet og forlanger, at de respekterer 1994 landegrænserne som Rusland, England og USA blev enige om i 1994 med Budapest-aftalen.

https://www.youtube.com/watch?v=AzgiqnpJRGo

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Noget om fascister

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin mener, at der er farlige fascister i Ukraine, de har udført folkemord i de selverklærede republikker Lugansk og Donetsk. Men virkeligheden er, at separatisterne har ført uafhængighedskrig mod Ukraine siden 2014 og på begge sider af denne ulykkelige konflikt er der dræbt 14.000 mennesker. Putin er separatisternes ven, det er en rigtig kedelig ven, de har valgt.

Putin har aldrig lagt skjul på hans national konservative, religiøse overbevisninger og hans ekstreme magtbegær. I Ukraine har han startet en krig, der har til formål, at tilegne sig mere territorium til et Rusland, som i forvejen er verdens største land målt i areal.

Putin påstår, at han vil beskytte og befri den ukrainske befolkning, men det er en meget besynderlig form for beskyttelse og befrielse. Russiske soldater terrorbomber ukrainske byer, civile udsættes for systematisk tortur, de russiske soldater voldtager kvinderne og røver ukrainernes hjem.

Ukrainerne er ikke fascister, ukrainerne forsøger alene at forsvare det ukrainske territorium. Putins store forbillede er Ivan Ilyin, russisk filosof som levede fra 1883 til 1954. Han var en konservativ antikommunist, som drømte om et nationalt diktatur, sympatiserede med Hitler og forsvarede fascismen.

Fascisme bygger på værdier om national konservatisme, førerskikkelse, religiøsitet samt en totalitær stat. Værdier der kendetegner Putin og som han tydeligvis forsvarer. Putin er med andre ord den eneste fascist i krigen om Ukraine.

På foto er en lille pige på bare fire år blevet dræbt af Putins bomber. Er hun et militært mål eller en farlig fascist? Det mener fascisten Putin åbenbart:

https://www.information.dk/sites/information.dk/files/styles/930x/public/media/2022/07/15/ukr1_0.jpg?itok=dML1hlWQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Alle ukrainere står sammen og gør massiv modstand mod Putins krig i Ukraine.

I 1992 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1992 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og ukrainske frihedskæmpere giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Der er rygter om, at Ukraine laver en stor mobilisering og forbereder et massivt angreb, som skal befri Donbas for de russiske besættelsestropper. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 40.000 soldater, 1747 kampvogne, 4000 armerede køretøjer, 190 helikoptere og meget mere.

Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine, de møder hård modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange russiske soldater bliver dræbt. Så længe Putin er ved magten, vil mange russiske soldater blive dræbt i en total meningsløs krig.

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 31 2022:

Putin taber krigen i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Meget tyder på, at Putin må trække sig tilbage fra de besatte områder i Ukraine i løbet af få måneder. I dette nyhedsbrev ser vi på, hvorfor Putin sandsynligvis taber krigen. Hvis vi starter med præmissen for krigen, så har Putin fremført tre argumenter for at invadere den fri og suveræne stat Ukraine.

– Ukraine har ingen eksistensberettigelse, mener Putin. Et synspunkt der er udtryk for manglende virkelighedsfornemmelse og en ekstrem selvopfattelse. Putin mener at vide ved hvilke stater, der har eller ikke har eksistensberettigelse her på jorden og samtidig ignorerer han 44 millioner ukrainere, som ikke deler hans opfattelse. Putin har absolut ingen bemyndigelse til, at dømme om Ukraine eller andre stater bør eksistere eller ej.

– Det er fascister, der styrer Ukraine, mener Putin. Interessant påstand, men hvem er Putin??? Hans store idol er den fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. I dag voldtages og tortureres civile ukrainere af russere, der opfører sig som Hitlers og Francos nazister og fascister. Den eneste fascist i krigen er Putin.

– NATO udgør en trussel og vil angribe Rusland, mener Putin, men NATO har på intet tidspunkt angrebet Rusland! Men mange østeuropæiske lande har af egen fri vilje tilsluttet sig NATO, de nye medlemsstater i NATO har tillid til NATO. I stedet for at lave krig, så burde Putin prøve at skabe tillid.

Der er intet rationelt argument for at starte en krig i Ukraine. Krigens præmis eksisterer ikke. Uden en præmis der bygger på fornuft og forstand, så er krigen på forhånd dømt til at blive et nederlag. Men lad os afprøve det hypotetiske tankeeksperiment, at Putin alligevel har en lille mikroskopisk chance for at vinde krigen. Lad os prøve at se på Putins muligheder for at vinde en krig i Ukraine.

– Putins soldater vidste ikke, de skulle i krig d. 24. februar, da de blev sendt over den russiske grænse til Ukraine. Mange russiske soldater ønsker ikke at slå deres ukrainske broderfolk ihjel. Hjemme i Rusland er der mange civile russere, der protesterer mod krigen. Kampviljen er lav blandt de russiske soldater.

– Putins krig udløste massive protester fra hele verdenen, mange lande har indført omfattende sanktioner, der skaber mangel på mange varer i Rusland. Samtidig er Ruslands eksport reduceret, hvilket medfører mindre indtjening og forringet russisk økonomi.

– Krigen er dyr – den russiske befolkning betaler krigens pris via højere skatter samt mange dræbte landsmænd, som er kanonføde i Putins krig (41.000 russiske soldater er dræbt i krigen d. 2. august 2022). Men er det muligt, at den russiske befolkning får en lille gevinst ud af krigen? Nej, det er der intet, der tyder på. Putin får tilegnet sig mere magt og de rige oligarker udnytter Ukraines ressourcer og befolkning. Men den almindelige russer får absolut intet ud af den krig, tvært imod, så er krigen et meget dyrt projekt for den russiske befolkning.

– Putin har helt undervurderet modstanderens styrke. Ukraines heroiske og patriotiske modstand mod den russiske besættelsesmagt har vist sig at være usædvanlig stor. Ukrainerne forbereder en offensiv og det er ikke urealistisk, at Putin og hans soldater er smidt ud af Ukraine i løbet af ganske få måneder.

– Putin mente, det bare var en lille hurtig special operation, som kunne overstås i løbet af et par dage. Men også her begik han en stor fejl. Krigen har varet i mere end 5 måneder og russerne er hårdt presset.

– Ukraines militær består af færre soldater, men de er meget bedre uddannet og udrustet. Russiske forsyningslinjer og ammunitionsdepoter bliver smadret af Ukraines præcisionsvåben. Det russiske militær har ikke en chance, de russiske soldater er kanonføde i Putins krig.

Strategisk, taktisk og operationelt er Putins krig et stort fejltrin. Frustrationen i det russiske militær er stor, ligesom det er svært at rekruttere nye soldater, samtidig er mange civile russere modstandere af krigen. Præmissen mangler, opbakning fra både indland og udland mangler, kampmoralen mangler og undervurdering af modstanderens styrke er blot nogle af de forhold, som Putin slet ikke har styr på. Der er stor sandsynlighed for, at krigen er slut inden jul. Putin taber krigen og de soldater, der har overlevet, er sendt hjem til Rusland.

https://youtu.be/m9Z2_fADc6A

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 2022:

Militært angreb på atomkraftværk

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin invaderede Ukraine d. 24. februar 2022, han belejrede og bombede både store og små byer. Det er ikke præsident Zelenskijs soldater, der angriber Moskva, Skt. Petersborg eller Vladivostok. Putin er aggressoren, han startede krigen i Ukraine.

Atomkraftværket i Zaporizjzja 250 km. fra den russiske grænse har været besat af russerne siden marts. D. 6. august udtaler både russiske og ukrainske kilder, at værket har været under militær beskydning.

En medarbejder på værket er såret, et depot for for brugt atombrændsel er ramt af raketter, en højspændingsledning er ramt og følere til registrering af radioaktiv stråling i området er beskadiget. FN, Det Internationale Atomagentur (IAEA) og EU har protesteret kraftigt mod de militære aktiviteter tæt på kraftværket. Parterne beskylder gensidigt hinanden for at angribe værket.

Uanset hvem der har angrebet kraftværket, så er det sket efter Putins invasion af Ukraine. Før d. 24. februar havde de ukrainske myndigheder ansvar og kontrol med sikkerheden. Efter russernes besættelse er det Putin, der har ansvaret for den manglende sikkerhed kraftværket.

I værst tænkelige tilfælde kan store mængder radioaktivt materiale slippe ud fra det, der betegnes som Europas største kraftværk. Radioaktivt materiale vil ramme store dele af Ukraine, men også de mest befolkede områder i Rusland vil blive ramt. Kig på et kort, Moskva ligger kun 900 km. fra Zaporizjzja. Bor du i Moskva, giver det god mening at flytte …… eksempelvis til Vladivostok! Og mens du sidder i toget på vej til Vladivostok, tænker du sikkert: “Hvordan slipper vi af med den komplet uansvarlige præsident Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=e7_q3hEkLmY

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 – 2022:

Russisk flybase er udslettet

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Har du en søn, en bror eller en god ven i det russiske flyvevåben udstationeret på Krim d. 11. august 2022, så skal du nok ikke regne med at se ham igen. Turister på en nærliggende badestrand fik et kæmpe chok, da der lød voldsomme eksplosioner på flybasen.

I følge officielle russiske kilder var det et hændeligt uheld i et ammunitionsdepot, kun en soldat blev dræbt, påstår de russiske myndigheder. Satellit foto af flybasen viser en helt anden historie. Tre store bygninger hvor et ukendt antal russiske soldater opholdt sig, blev jævnet med jorden og præcisionsbombning med misiler eller kampfly udslettede de fleste fly på basen.

Russerne kan i øvrigt godt lære af ukrainerne, hvordan man udfører præcisionsbombning. Når det russiske militær prøver at ramme militære mål, så rammer de som regel hospitaler, stationsbygninger, indkøbscentre og andre civile mål i Ukraine!

Basen ligger mere end 200 km. fra Ukraine, men er ikke det eneste mål for kampfly og misilangreb. Et flådefartøj er sat i brand og en bro er ødelagt (Chonhar) i samme område. Ukrainerne har formentlig fået langtrækkende raket-systemer, der rammer mål med meget stor præcision samtidig er russernes antiluftskyts efterhånden så svækket, så de ikke udgør en større risiko for ukrainerne.

Russernes fremmarch er gået i stå. Ukrainerne har været i stand til at give Putins soldater modstand. Ammunitionsdepoter, infrastruktur, kampvogne og forsyningsdepoter har været genstand for massive angreb fra de ukrainske styrker.

Putin har også store problemer med at rekruttere nye soldater til krigen. Målgruppen for rekruttering er udvidet. Nu bliver Straffefanger i de russiske fængsler tilbudt frihed, mod at de melder sig til tjeneste i krigen. Det er en dyr pris, men nogle vil åbenbart hellere være kanonføde i Putins hær end at sidde og rådne op i et russisk fængsel.

Det blev en meget dyr krig for Putin, nu er det kun et spørgsmål om tid, inden han må trække sig tilbage og overgive sig til den ukrainske overmagt. På YouTube video ses hvordan russiske kampfly bliver bombet og efterfølgende hvordan mandskabsbygninger bliver angrebet på Krim.

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information / kae


Uge 32 – 2022:

Rusland får tæv!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 44000 russiske soldater er dræbt i Putins krig i Ukraine. Flere angreb på Krim viser, at den russiske forsvarsevne er svækket. Missiler, kampfly og lokale partisaner har angrebet en flybase, et ammunitionsdepot, en transformatorstation, en bro og flere andre militære mål på Krim, uden at det russiske har kunnet svare igen.

Putins soldater er ikke i stand til at forudsige hvor og hvornår det næste angreb finder sted. Putin troede, at krigen i Ukraine ville tage nogle få dage, da han invaderede Ukraine d. 24. februar. Men han tog grusomt fejl.

Ukrainerne havde forberedt sig grundigt på det russiske angreb, Putins soldater fik hård modstand. Infrastruktur, materieldepoter, forsyningslinjer, ammunitionsdepoter og kommandoposter er nu mål for ukrainernes præcisionsbombning. Præcisionsbombning er tilsyneladende ikke noget Putins soldater har lært, ofte rammer russerne hospitaler, banegårde, indkøbscentre og andre civile mål, i deres mislykkede forsøg på at ramme militære mål i Ukraine.

Flere eksperter vurderer, at krigen har nået et vendepunkt. Det har været en dyr krig for Putin og det russiske folk. I følge de ukrainske myndigheder har Rusland siden krigens start d. 24. februar mistet 44300 soldater, 1889 kampvogne, 1010 artilleri systemer, 234 fly og 197 helikoptere (d. 18. august 2022).

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 33 – 2022:

Krigens bagmænd bliver likvideret

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Darrya Dugina blev dræbt d. 20. august i et attentat, der formentlig var rettet mod hendes far den yderliggående ideolog og nationalist Alexander Dugin. Dugin har sammen med flere andre højreekstremistiske forfattere været til inspiration for Putin og hans synspunkter. Datteren Darrya var også en del af det yderliggående nationalist miljø i Rusland og blev d. 3. marts 2022 sat på USA’s sanktionsliste sammen med andre fremtrædende russere.

Drabet på Darrya kan være et vendepunkt, hvor krigen føres derhen, hvor krigens bagmænd opholder sig. Putin, hans generaler, ideologer samt hans politiske og finansielle venner er krigens bagmænd. Og nu har frihedskæmpere i Moskva mistet tålmodigheden. Russiske soldater skal stoppes, de voldtager, torturerer, myrder og begår andre overgreb mod civile ukrainerne. Arkitekterne bag denne grusomme krig gemmer sig i Moskva og nu kan de ikke føle sig sikre mere. Hvem er den næste på partisanernes liste over personer, der skal likvideres?

I Donbas forekommer der allerede jævnligt angreb på russiske kommissærer. Samtidig er det svært for Putin at mobilisere nye soldater til hæren. Krigen er ikke populær, heller ikke blandt russerne. Likvidering af krigens bagmænd er en naturlig del af frihedskæmpernes svar på Putins krig.

Putin har to valg:
Enten kan han lade som om, intet er hændt. Og mens den ene efter den anden af hans venner i toppen af Ruslands elite bliver likvideret, så øger han undertrykkelse og forfølgelse af helt almindelige russere og ukrainere.
Eller også kan Putin vælge at indrømme, at krigen mod Ukraine var en kæmpe stor fejl og han stopper krigen nu samt trækker alle sine soldater hjem lige med det samme.

https://www.cbsnews.com/news/daria-dugina-car-explosion-killed-russia-daughter-alexander-dugin/

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Ukraine smider Putins soldater ud af Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ukraine har indledt en militær offensiv mod de russiske besættelsestropper syd for Kherson. I to måneder har ukrainerne forberedt sig på at befri de sydlige områder af Ukraine. Ukrainsk militær har ødelagt russernes ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militærenheder. Det russiske militær har lidt store tab.

Ukraine har mobiliseret mange soldater, samtidig er de opdateret på nyt materiel og forsyninger. Det er en stærk og veludrustet hær, som vil smide Putins soldater ud af Ukraine. Præsident Zelenskyj fastslår, at de russiske soldater har to valg, hvis de vil overleve denne krig: enten skal de flygte eller også skal de overgive sig til de ukrainske myndigheder!

Putins soldater er trætte, efter seks måneders meningsløs krig uden noget formål, så er russerne trætte af krigen. Nogle russiske soldater vælger at desertere, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. Putin har også svært ved at rekruttere nye soldater, i et panikagtigt forsøg bliver straffefanger i russiske fængsler lovet straffrihed, hvis bare de vil være kanonføde i Putins krig.

En ukrainsk dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at der dør mange flere russiske soldater end ukrainske soldater i krigen?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver i Putins diktatur og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Krigen har været meget dyr for Rusland, 31. august 2022 er de russiske tabstal følgende:

47900 døde soldater

1974 kampvogne

4312 armerede køretøjer

234 fly

204 helikoptere

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Udslet Putin

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ravil Maganov, formand for det næststørste oliekompagni i Rusland har kritiseret kritiseret krgen i Ukraine og opfordret til fred. Han blev fundet død, efter at være faldet ud af vinduet på et hospital i Moskva. Han døde 1. september 2022 og er det seneste mystiske dødsfald blandt Ruslands rigmænd siden starten af Putins krig i Ukraine.

Sergey Protosenya, tidligere topchef for Novatek, blev fundet død i april sammen med hans kone og datter.

Den tidligere vicepræsident for Gazprombank Vladislav Avaev blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og datter.

Milliardæren Vasily Melnikov døde i hans lejlighed i Nizhny Novgorod.

Melnikov arbejdede for medicin-firmaet MedStom, han blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og to sønner.

Den ukrainsk fødte russer Mikhail Watford døde i hans hjem i Surrey i England.

Gazprom’s vicedirektør Alexander Tyulyakov blev fundet død i hans sommerresidens tæt på St. Petersburg.

Mystiske dødsfald blandt rige russere, som myndighederne mener er selvmord. I virkeligheden er det formentlig en uskøn blanding af FSB og kriminelle russiske mafia-bander, der står bag drabene.

Mange andre russere lever i usikkerhed i Rusland. Unge russiske mænd er kanonføde i Putins krig i Ukraine. Russere der ikke mener det samme som Putin risikerer lange fængselsophold eller at blive dræbt.

Rusland er en stat i en elendig forfatning. Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed for statens borgere. Den opgave løser Putin ikke. Det er på tide at få Putin afsat. Desværre er der ikke frie og demokratiske valg i Rusland. Den eneste mulighed for at afsætte Putin og hans rådgivere er at gennemføre et statskup.

Kilde: Tidsskriftet nesweek :https://www.newsweek.com/every-russian-oligarch-who-has-died-since-putin-invaded-ukraine-full-list-1700022

https://edition.cnn.com/videos/business/2022/09/02/russian-lukoil-chairman-ravil-maganov-dies-stewart-lok-intl-hnk-vpx.cnn

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 35 – 2022:

“Der er ingen panik”

De ukrainske befrielsestropper tropper indledte offensiven mod de russiske besættere i Kherson-regionen 1. september. ”Russerne kan vælge mellem at flygte eller at overgive sig!” fastslog Ukraines præsident Zelensky. En uge efter offensivens start er de russiske styrker trængt tilbage. Og ukrainerne har befriet Izium, Svitlohirsk og mange andre store og små byer i de besatte områder.

Kampmoralen er lav i den russiske hær. Putins soldater har også store problemer med at få forsyninger og materiel frem til fronten. Ukrainerne har bombet ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militære enheder. Den russiske frontlinje er tæt på at bryde sammen, vurderer iagttagere og eksperter. Det bliver den største militære sejr siden anden verdenskrig.

Putin har indkaldt til hastemøde i det russiske sikkerhedsudvalg. ”Der er ingen grund til panik” udtaler sikkerhedsudvalget i et ynkeligt forsøg på at skabe et billede af, at russerne har kontrol over situationen i Ukraine. De har slet ikke kontrol over situationen. Putins soldater er kanonføde i en krig, hvor de bliver dræbt, såret, taget til fange eller flygter fra krigen.

Putin forsøgte at forsvare krigen i Ukraine på et møde i EEF (Eastern Economic Forum) i Vladivostok d. 7. september. Han mener, det er legitimt at angribe en fri og suveræn stat samt at starte en krig der indtil nu har kostet omtrent 100.000 mennesker livet. Nu ser det ud til, at ukrainerne er ved at få kontrol over krigens gang og forhåbentlig snart sender Putins soldater ud af Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.
Stop Putins krig i Ukraine.


Uge 35 – 2022:

Store russiske tab

Store russiske tab

Krigen i Ukraine er ved at gå ind i afgørende fase. Ukrainerne har trængt de russiske besættelsestropper tilbage langs det meste af fronten. De har ikke magtet at svare igen, på alle de mange angreb ukrainerne har gennemført de sidste to uger. Håbløsheden spreder sig i den russiske hær, den krig der bare skulle tage 2 til 3 dage, viste sig at blive en lang og opslidende kamp. Krigen har varet i over 6 måneder, i et link nedenfor er en telefonsamtale mellem en russisk soldat og hans kone. Det er ikke nemt at være russisk soldat lige nu.

Kampmoralen er lav, adskillige rygter fortæller om soldater, som overgiver sig eller deserterer. I Khersonregionen forhandles om at alle russiske tropper i regionen skal overgive sig. Det er ikke usandsynligt, at krigen slutter inden for de næste 3 måneder. Præsident Zelensky har udtalt, at det er de næste 90 dage, der bliver afgørende for Ukraine og Europas fremtid. En fredsforhandling vil som minimum omfatte krav om betingelsesløs og fuldstændig tilbagetrækning af de russiske tropper, Rusland pålægges krigsskadeserstatning for de skader krigen har forvoldt og til sidst skal de ansvarlige for krigen stilles for en international domstol og dømmes for deres handlinger.

Indtil nu har krigen kostet mere end 53.000 døde russiske soldater, 2168 kampvogne, 243 fly, 213 helikoptere og meget mere.

Putin er ikke populær i Rusland og hans krig er heller ikke populær blandt de russiske soldater. Kampmoralen er helt i bund i den russiske hær:

https://fb.watch/fuUhfaGMeF/

https://fb.watch/fuXSyOsetB/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 36 – 2022:

Russere protesterer mod Putins krig

De interne protester i Rusland mod Putin optrappes. En række politikere fra 18 lokale distrikter omkring Moskva og Sankt Petersborg har skrevet under på, at de ønsker Vladimir Putins afgang.

“Dine synspunkter og din måde at regere på er håbløst forældet og hindrer udviklingen af Rusland og dets menneskelige potentiale.” Udtaler politikerne i en fælles erklæring. Også andre politikere står frem og kritiserer Putin og hans krig.

Mange russiske soldater er dræbt i krigen, krigstræthed og lav kampmoral er udbredt i den russiske hær. Putin har også vanskeligt ved at rekruttere nye soldater, det er en upopulær krig. Den ukrainske hær har føringen og bestemmer, hvordan krigen skal forløbe. Ukrainske tropper har befriet mange byer og landsbyer i områderne Luhansk og Donbass, hvor de modtages med jubel og begejstring.

Det er forfærdelige historier, civilbefolkningen kan fortælle, når de bliver befriet fra de russiske besættelsesstyrker. Tortur og voldtægt mod civilbefolkningen samtidig er der også fundet massegrave med civile ukrainere, som Putins soldater har dræbt helt vilkårligt. Det er krigsforbrydelser, den russiske hær og Putin har udført.

For en uge siden var Izjum besat af russerne, for kort tid siden besøgte præsident Volodymyr Zelenskyj den nu befriede by, han var med til at hejse det ukrainske flag over byen.

“Vores blå-gule flag flyver allerede over det befriede Izjum. Og det vil det også gøre i samtlige ukrainske byer og landsbyer” lød det fra præsidenten.

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Zelenskyj ærbødigt takker de tapre ukrainske soldater, han besøger sårede soldater på hospitalerne, deltager i ceremonier for de faldne på kirkegårde og ved mindesmærker samt takker soldaterne på kasernerne for deres store heltemodige indsats for at befri Ukraine fra de russiske besættere. Det er påfaldende, hvor stor forskel der kan være på statsledere!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 37 – 2022:

Ukrainske soldater befrier store landområder

Ukraine har startet en offensiv mod russerne, adskillige byer og store landområder er blevet befriet fra de russiske besættere. Men der er stadig lang vej inden Putins soldater er smidt ud af Ukraine.

Izyum er en af de befriede byer. De ukrainske befriere blev modtaget med jubel og stor begejstring. De russiske besættere har begået grove krigsforbrydelser mod civile i Izyum og mange andre steder. I Izyum fandt de ukrainske myndigheder en massegrav med flere hundrede dræbte. Ofrene i massegraven havde været udsat for tortur og anden form for brutal overgreb inden de var skudt i ryggen og smidt i et hul i jorden.

Hvem er det der udfører brutal tortur, voldtægt og dræber tilfældige civile uden rettergang? Hvad er det for nogle mennesker i den russiske hær, der opfører sig afstumpet og umenneskeligt? Det er en hær i opløsning og en hær uden ansvarlig ledelse. Mange russiske soldater har enten overgivet sig til de ukrainske myndigheder eller opsagt deres kontrakt med den russiske hær.

”Jeg elsker Rusland. Jeg elsker alle russere. Men Putin er ikke Rusland. Vores regering er ikke Rusland. Putin, fuck dig” udtaler den 34 år gamle og nu forhenværende russiske soldat Pavel F., fra sit eksil i Frankrig. Soldaterne, der er tilbage i den russiske hær, er typisk mere kyniske og brutale overfor ukrainerne.

De russiske soldater har intet at kæmpe for, i modsætning til ukrainerne der kæmper for en fri og suveræn stat. Putins krig er meningsløs og uden mål. Meningsløshed, manglende formål og umenneskelighed gennemsyrer den russiske hær. Officererne ved ikke hvordan hæren skal styres, de menige vælger at flygte eller de bliver og lader den umenneskelige brutalitet herske.

Krigen har russerne allerede tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden russerne overgiver sig betingelsesløst til den ukrainske hær. I modsætning til russerne har ukrainerne et mål, de vil leve i frihed med plads til mennesker uden at blive undertrykt af en kynisk diktator.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 38 – 2022:

Putins krig i Ukraine

Krigen i Ukraine er Putins krig. Det er ikke Zelenskyj, der har sendt soldater til Vladivostok eller Moskva for at erobre landområder i Rusland. Det er Rusland, der har mistet 50000 soldater i en angrebskrig mod Ukraine. Det er heller ikke NATO, der har angrebet Rusland, i en krig hvor NATO i øvrigt ikke har mistet en eneste soldat.

USA, England og øvrige vestlige lande støtter Ukraine, helt i overensstemmelse med Budapest-aftalen fra 1994, hvor Ukraine forpligtede sig til at destruere alle deres atomvåben. Ukraine havde overtaget atomvåben fra Sovjetunionen og var dengang verdens 3. største atomvåben-magt. Rusland, USA og England anerkendte ubetinget Ukraines grænser og selvstyre til gengæld for destruktion af atomvåben.

Ukraine har overholdt deres del af aftalen og er nu udsat for et militært angreb. USA og England overholder deres del af aftalen. Sammen med mange andre lande støtter de ubetinget Ukraines forsvarskrig. Russerne skal ud af Donbas og Ukraine lige med det samme. Ukraine forsvarer sine grænser, de fører en legitim forsvarskrig.

Det er Rusland, der er aggressoren. Det er Putin, som vil udføre folkeafstemninger i Donbas, selvom han absolut ingen myndighed har til at udskrive valg i Ukraine. Han kan lave alle de folkeafstemninger han vil i Rusland, men hans folkeafstemninger i Ukraine har absolut ingen legitimitet.

Den russiske leder har iværksat en delvis mobilisering, 300000 mand skal være kanonføde i Putins krig. De fleste russere har gennemskuet konsekvenserne og mange flygter fra Rusland for at undgå at blive indkaldt til den russiske hær. Indtil nu har 200000 russiske soldater deltaget i den syv måneder lange krig og mere end 50000 har mistet livet. En meningsundersøgelse viser, at kun 20 % russere støtter en mobilisering. Mange russere demonstrerer og protesterer mod mobiliseringen. De vil ikke være kanonføde i en krig, hvor de bliver sat til at myrde, voldtage og torturere deres ukrainske søstre og brødre.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 39 – 2022:

Putin skal væltes

Fredag d. 30. september besluttede Putin at annektere fire ukrainske regioner, efter at russiske besættelsestropper havde afholdt illegale afstemninger i området. Den ukrainske stat er eneste myndighed til at udskive valg i de pågældende regioner, ingen andre lande kan udskrive valg i Ukraine, derfor er Putins ”afstemninger”ugyldige og uden nogen juridisk værdi.

Putin havde forberedt en tale i anledning af annekteringen. Det var ikke en begejstret velkomsttale, til de nye landområder han havde annekteret. Det var en hadefuld og antivestlig tale, der hovedsaglig handlede om ”Rusland mod vesten” .

For syv måneder siden lovede Putin en hurtig special militær operation. I løbet af få dage ville Donbas blive en del af Rusland og med lidt held også resten af Ukraine. I dag viser den barske virkelighed slagmarken, at Putin har store problemer. Putins soldater flygter eller bliver slagtet af den ukrainske overmagt. Og hjemme i Rusland flygter mange mænd, for ikke at blive mobiliseret til kanonføde i Putins krig.

Krigen er tabt, det nægter Putin at indse. Den kolde krig er blevet en hellig krig, Putin forsvarer særlige værdier og normer, som vesten forsøger at bekæmpe, mener Putin Nationalisme, konservatisme og religiøsitet i en uskøn blanding er hovedingredienserne i hans synspunkter, som kun har begrænset opbakning. Mange almindelige russere nægter at være kanonføde i hans hellige krig.

Blandt generaler og rådgivere tæt på Putin er der skepsis overfor den militære special operation, der har udviklet sig til en omfattende krig, med mange døde og sårede russiske soldater. I Kreml er der formentlig mange, der spekulerer over, hvornår det er tid til at udskifte Putin med en ansvarlig statsleder.

Kina og andre lande støttede Rusland i starten af krigen, men er også begyndt at trække deres støtte tilbage.

Krigen har sin egen indre logik. I starten var det Putin, som styrede krigen. Men nu er det krigen, der styrer Putin. Store tabstal og nederlag på slagmarken er tegn på at Rusland har tabt krigen, i stedet for at stoppe og afvikle krigen, så har Putin valgt at eskalere konflikten. Der er ingen fornuft i dette valg, det er åbenlyst, at Rusland har tabt krigen.

Det er i dette lys at Zelensky har tilbudt forhandlinger med Rusland. Dog med en betingelse, Zelensky vil ikke forhandle med Putin. Det er et genialt krav fra den ukrainske præsident, som sender et klart signal til generaler og rådgivere i Kreml, at det er på tide at få udskiftet Putin med en ansvarlig leder. Jo længere tid der går inden Putin bliver udskiftet, des støre bliver det russiske nederlag.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 41 – 2022:

Putin bliver deporteret

Krimbroen (Kertjbroen) er vigtig infrastruktur for det russiske militær. Forsyninger, mandskab og materiel fragtes over broen. Det gør broen til et oplagt militært mål og lørdag morgen (8. oktober) blev broen angrebet. Kraftige eksplosioner udøvede alvorlige skader på broen.

Mandag efter angrebet affyrede Rusland 83 avancerede missiler mod mål i Ukraine. 41 missiler blev skudt ned af det ukrainske luftforsvar. De resterende missiler ramte civile mål i Kyiv, Lviv og andre områder i Ukraine. 12 civile er dræbt og mere end 80 er såret af de russiske missiler.

Byen Zaporizjzja i det sydøstlige Ukraine har også været under voldsomme angreb de seneste dage. Zaporizjzja er et af de fire områder Rusland har annekteret og betragter som russisk territorium. Rusland bomber Zaporizjzja og betragter samtidig byen som en del af Rusland. Det er yderst kontroversielt og strider mod enhver form for fornuft, at Rusland angriber ”eget” land.

Situationen i det russiske militær er kritisk. Mange russiske soldater er dræbt eller såret. Dem der endnu er i live, de er krigstrætte efter næsten otte måneders krig. Krigstræthed og lav kampmoral sammen med mobilisering af dårligt uddannet og dårligt udrustet nye soldater resulterer i en svag hær, der har vanskeligt ved at klare sig mod den stærke Ukrainske hær. Forsyninger har svært ved at komme frem og meget materiel er gammelt, uanvendeligt eller kan bare ikke komme frem til fronten. De fleste eksperter ser en krig, der formentlig ender med at de russiske styrker må overgive sig og Ukraine vinder krigen.

Putin kan ikke se, at krigen er tabt. Han er i en fastlåst forestilling om, at han vinder krigen. De fleste af hans generaler og rådgivere i Kreml kan godt se, at den russiske hær er i store vanskeligheder. I denne situation har Zelenskyj tilbudt fredsforhandlinger med russerne, men han forlanger udtrykkeligt, at Putin ikke deltager i forhandlingerne. Det er et signal til Putins rådgivere, at nu er det på tide at udskifte Putin med en voksen og ansvarlig mand, som kan få stoppet denne meningsløse krig hurtigst muligt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 42 – 2022:

Russerne flygter fra Kherson

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Ukrainerne står sammen og udøver massiv modstand mod Putins krig i Ukraine. Den ukrainske befrielseshær er ved at befri fire regioner for russiske besættelsestropper.

Kherson bliver befriet indenfor de nærmeste dage, vurderer de fleste eksperter. Den russiske general Segej Surovikin, som står i spidsen for Ruslands krig i Ukraine indrømmer, at situationen i Kherson er spændt. De russiske besættelsestropper er presset af den ukrainske befrielseshær. Russerne vil ikke trække sig tilbage og er startet på at deportere civilbefolkningen. Situationen i Kherson kan udvikle sig til en lang og bitter kamp om byen.

Putins soldater er dårligt udrustet, de har store problemer med at få forsyninger af materiel, våben og ammunition frem til fronten. I modsætning til Ukraine der får hjælp fra Europa og USA. I 1994 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1994 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og den ukrainske hær giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Rusland har i de seneste dage gennemført angreb med kamikaze-droner, som Rusland har købt af det islamistiske regime Iran. De kan flyve op til 2000 km. med en bombe på 40 kg. Russerne angriber fortrinsvis områder i byerne, hvor der er mange civile ukrainere.

Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 66.000 soldater, 2548 kampvogne, 5219 armerede køretøjer, 268 fly, 242 helikoptere og meget mere.

En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange døde russiske soldater. Så længe Putin er ved magten, bliver russiske soldater dræbt i en total meningsløs krig.

https://www.youtube.com/watch?v=Ka4ToCiAEyM

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

/Ukraine_information /kae


Uge 43 – 2022:

Russiske krigsforbrydelser

Næsten 9000 russiske soldater er på vej til Belarus, de skal være del af en fælles russisk-belarus militær styrke, der kan forsvare sig mod påståede ukrainske og vestlige trusler. De ukrainske myndigheder udtaler, at truslen om en russisk offensiv fra Belarus er blevet større. Det vil resultere i, at soldater fra Belarus også bliver dræbt i Putins angrebskrig på Ukraine. Den upopulære præsident Lukashenko i Belarus risikerer at blive endnu mere upopulær, når hans soldater bliver dræbt i en meningsløs krig i Ukraine.

Ukrainske befrielsestropper foretager stadig en offensiv mod de russiske besættelsestropper. Det ukrainske militær forbereder befrielse af Kherson, de er tæt på byen og det forventes, at den snart igen er i ukrainske hænder. De russiske besættelsestropper er ved at foretage en såkaldt evakuering, deportation af ukrainske civile er en mere præcis betegnelse. Tvangsfjernelser af både børn og voksne er endnu en af de mange krigsforbrydelser, Putins soldater udfører.

Russerne foretager daglige angreb med deres landstyrker, Bakhmut har i mange uger været udsat for russiske angreb, men Ukraine slår de russiske angreb tilbage. Russerne har mistet mange soldater, mere end 70.000 soldater er dræbt siden krigens start d. 24. februar. Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine.

Russerne har sendt missiler og droner mod ukrainske byer. Mange angreb bliver skudt ned af det ukrainske luftforsvar, men en del rammer uskyldige ukrainske civile. Rusland har købt 2400 kamikaze-droner fra det islamistiske Iran. Kun ganske få stater støtter aktivt Rusland. Foruden Iran, så er diktaturstaterne Belarus og Nordkorea også blandt de eneste, der støtter Putin og hans krig i Ukraine.

Den russiske flåde i Sortehavet sender misiler mod civilbefolkningen, det skal stoppes, lørdag d. 29. oktober blev hovedkvarteret for den russiske flåde i Sevastopol angrebet af droner. Der er sket omfattende skader på materiel og bygninger, ligesom et ukendt antal russiske soldater er dræbt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
/Ukraine_information/kae


Uge 44 – 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Der er gode nyheder fra fronten, Kherson er befriet, de russiske besættelsestropper har trukket sig tilbage til Dnipro-flodens østbred og Ukraine vil snart kontrollere byen. Ukrainerne har endnu ikke vundet krigen, men befrielsen af Kherson er et vigtigt skridt i retning af sejr.

Videoklip fra slagmarken har de seneste dage vist, at Putins soldater har alvorlige problemer. Den russiske hærledelse indrømmer, at en tilbagetrækning er nødvendig, for at undgå at russiske soldater bliver udslettet. Dårlig uddannelse, gammelt materiel og manglende forsyninger gør den russiske hær svag og sårbar. I modsætning til den ukrainske hær, som får våben og materiel fra Europa og USA samtidig er de ukrainske soldater også veluddannede. Moralen er høj hos ukrainerne, de kæmper for fred, frihed og suverænitet. De russiske soldater har ikke noget at kæmpe for, de er kanonføde i Putins meningsløse krig. Det er ikke russernes krig, de har ingen interesse i at myrde, torturere og voldtage det ukrainske folk. Moralen er lav i den russiske hær.

Det var rigtig dumt af Putin at starte krigen mod Ukraine. Mange russere er modstandere af Putins krig. En video fra en russisk kaserne viser, hvordan menige russiske soldater udskælder en russisk general. Antallet af russere der støtter krigen i Ukaine, er formentlig meget lille.

Engang om ugen udsender Ukraine_information nyhedsbrev til en stor gruppe udvalgte russere med fakta og analyse af Putins krig i Ukraine. Der kommer forskellig respons på nyhedsbrevet, enkelte kommer med negativ respons, fordi de sympatiserer med Putins krig i Ukraine. Til de få russere som helhjertet forsvarer Putins krigsforbrydelser i Ukraine, de skal vide, at sympati og støtte til Putin kan få konsekvenser.

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 45 – 2022:

Staten er en fredsaftale

Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed, dens succes er bestemt af omfanget af den fred og sikkerhed, som individerne i staten føler. Nogle stater er bedre til at opnå dette mål end andre. Succesraten kan måles på forskellige måder, f. eks. ved at se på flygtningestrømme ind og ud af den enkelte stat. Chile, Vietnam, Sovjetunionen, Syrien og mange andre stater har oplevet store strømme af flygtninge ud af landet. Omvendt har de fleste vestligt orienterede lande oplevet at modtage mange flygtninge.

Kapitalismen blev indført da muren faldt og kommunismen mistede sin magt. Desværre udviklede Ruslands kapitalisme sig til røverkapitalisme, hvor nogle få personer ejer hovedparten af de russiske virksomheder og fabrikker. Det har skabt grundlag for omfattende ulighed, som er kommet til udtryk gennem protester og kritik af det russiske regime. I løbet af 25 år har eneherskeren Putin skabt et totalitært regime i Rusland.

Putin startede krigen i Ukraine d. 24. februar og mange russere valgte at flygte ud af landet. I oktober flygtede russerne også, da Putin besluttede at mobilisere 300.000 nye soldater til krigen. Det anslås, at 260.000 russere flygtede fra Rusland i den første uge efter, Putin havde proklameret at mobilisere 300.000 mand til de væbnede styrker. Mange russiske soldater flygter også fra Rusland, de vælger at desertere fra den russiske hær og overgive sig til de ukrainske myndigheder. Menige russiske soldater vil ikke deltage i Putins krig.

Omtrent 6 millioner ukrainere er flygtet ud af Ukraine. Polen er den største modtager af ukrainske flygtninge og har modtaget ca. 3 millioner flygtninge, Tyskland har modtaget over en million flygtninge, Rusland har formentlig modtaget ca. 500.000 ukrainske flygtninge, men antallet kan være større. Det skal bemærkes, at mange ukrainske flygtninge i Rusland er tvangsdeporteret af de russiske besættelsestropper fra det østlige Ukraine. Det skal også bemærkes, at mange ukrainske flygtninge bruger Rusland som transitland for at komme til Finland, Estland, Letland, Georgien eller andre lande.

Rusland er en syg stat, ledet af en enehersker, der er fuldstændig ligeglad med sit eget folk. 100.000 russiske soldater er indtil nu dræbt i en komplet meningsløs krig, som ikke tjener noget som helst formål. Mange russere protesterer og kritiserer krigen, men de bliver meget hurtigt arresteret af det russiske politi. Der er god grund til at russere flygter fra Rusland og at Rusland ikke er et attraktivt land at flygte til. Der er ikke megen fred og sikkerhed i det totalitære regime.

https://www.youtube.com/watch?v=CEqoy_3eqsM
https://www.youtube.com/watch?v=I_YEKX-eMXM
https://www.youtube.com/watch?v=M61owWbbgWs

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 46 – 2022:

Russiske soldater deserterer, de vil ikke være krigsforbrydere

I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile ukrainere dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater. Den såkaldte militære special operation er slået fejl og i den russiske hær er der kaos. De russiske soldater overholder ikke krigens love, de opfører sig som røvere, voldtager kvinderne, torturerer og dræber civile. Samtidig deserterer mange russiske soldater, de vil ikke deltage i brutale krigsforbrydelser på ukrainerne. Og de vil ikke ofre deres liv i en meningsløs krig.

Mange russere har gennemskuet Putin, det var en kæmpe stor fejl, at han startede krigen i Ukraine. Protester på hjemmefronten og en hær i opløsning, det er status for Rusland efter 9 måneders krig.

I mange byer i Rusland har den russiske civilbefolkning demonstreret mod mobiliseringen, svært bevæbnet politi anholder fredelige demonstranter og med vold forhindres kritik af krigen. Modige russere går på gaden og protesterer, selvom de får tæv af politiet og forfølges af myndighederne.

Putin har mobiliseret 300.000 russiske mænd til militæret, præsident Zelenskyj opfordrer de russiske soldater til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. De har valget mellem at overgive sig frivilligt eller blive kanonføde i Putins krig, udtaler Zelenskyj. Ruslands tabstal er enorme. Siden krigens start d. 24. februar er mere end 100.000 russiske soldater dræbt. Mange russere flygter fra Putin og krigen af frygt for at blive kanonføde i Putins meningsløse krig.

Putin besluttede, at der skulle afholdes folkeafstemninger i fire østukrainske regioner. I løbet af få dage havde de russiske besættelsesstyrker afholdt folkeafstemninger. Afstemningsresultatet var givet på forhånd, et stort flertal stemte for at blive indlemmet i Rusland. Men folkeafstemningerne er illegitime. Det er hverken Rusland eller noget som helst andet land, som bestemmer hvilke folkeafstemninger Ukraine skal afholde i Donbas. Ukraine er en suveræn stat, det er alene de ukrainske myndigheder og absolut ingen andre, der bestemmer hvilke folkeafstemninger, der skal afholdes i Ukraine. Putins afstemninger har absolut ingen gyldighed.

Stop de russiske soldaters terror mod civilbefolkningen i Ukraine. Russiske soldater opfordres til at desertere og nægte at udføre krigsforbrydelser.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8mFjVp-ZPE
https://www.youtube.com/watch?v=mUAJ8nQ6GnE
https://www.youtube.com/watch?v=vcJV30Fqb9s

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Ukraine_information – kae


Uge 47 – 2022:

Putin er fascisten

Det er Putins mål at udrydde fascisterne i Ukraine, påstår han. Han vil frelse ukrainerne mod fascisterne, det er et af argumenterne for krigen i Ukraine. Men Putin tager fejl, det er løgn når han kalder Ukraine for fascistisk. Det er Putin der er fascist, som det vil fremgå af dette nyhedsbrev. Vi starter med at se på, hvilke ligheder er der mellem fascisme og Putins Rusland?

Fascisme er en syg statsideologi, som har inficeret den syge russiske stat, Sygdomssymptomerne er vrangforestillinger og tvangstanker, eksempelvis:

 • hele verden er imod Rusland
 • Ukraine tilhører Rusland
 • ukrainerne er fascister
 • paranoide forestillinger om civile russere og ukrainere er forrædere, hvis de kritiserer Putins krig i Ukraine
 • indbildte løgne om, at det ukrainske folk gerne vil indlemmes i Rusland

I Putins verdensfjerne fantasier vil ukrainerne gerne udsættes for brutale overgreb, udslettelse og andre krigsforbrydelser. Samtidig er fængslerne i Rusland fyldt med samvittighedsfanger og mange russere flygter fra Rusland, det er også symptomer på en syg stat.

Tortur, forfølgelse og overgreb er en del af Putins krigsforbrydelser. Putins totalitære regime er forhadt, både i Rusland og i resten af verden. Eneherskeren Putin bygger sin ideologi på ekstrem national konservatisme, magtkoncentration, diktatur samt forfølgelse og undertrykkelse af civilbefolkningen. Han opfører sig som fascist og er inspireret af fascistiske ideologer som Alexander Dugin og Ivan Iljin.

Putin lyver, når påstår, at ukrainerne er nazister og at de russiske soldater kommer hjem som helte. Virkeligheden er vendt på hovedet i Putins fortælling. Ukrainerne er ganske almindelige mennesker ligesom alle andre mennesker i Rusland, i Europa og alle andre steder i verden. Og der er ingen soldater, som bliver helte af at slå almindelige civile mennesker ihjel.

De russiske soldater myrder, voldtager og torturerer civile ukrainere. De heldige russiske soldater bliver dræbt, de uheldige soldater kommer hjem med psykiske og fysiske skader. Ukrainerne er ikke fascister, det er Putin, han er fascist lige som Hitler, Franco, Pinochet og andre fascister.

https://www.youtube.com/watch?v=3rw_GGIjz88
https://www.youtube.com/watch?v=lxi0JDNzAo4
https://www.youtube.com/watch?v=fzqbCqQqVns

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine

/Ukraine_information/kae


Uge 48 – 2022:

Putin frygter sit eget folk!!!

I mere end ni måneder har Putins krig i Ukraine bragt sorg, blod og tårer med sig. ”Vi ønsker at leve i fred og harmoni, opdrage vores børn under en fredelig himmel og ikke være bange for deres fremtid.” udtaler russiske mødre, de er en del af modstanden mod krigen i Rusland.

Hver dag bruges enorme mængder penge på militære operationer. Penge der kunne investeres i velfærd. Men i stedet for nye børnehaver, barselshospitaler, skoler og hospitaler får russerne kun endeløs tom snak i tv om vores “succes” og “storhed”. Ifølge officielle data fra Rosstat lever næsten hvert femte barn i en familie med en gennemsnitsindkomst under eksistensniveauet pr. person, det vil sige i fattigdom.

Sovjetunionens krig i Afghanistan fra 1979 til 1989 kostede 15.000 døde sovjetiske soldater. Rusland har allerede nu mistet mere end 100.000 soldater i Ukraine og soldaterne lever under forfærdelige forhold. Det er på den baggrund, russiske mødre protesterer mod, at deres sønner, brødre og fædre er kanonføde i Putins invasionskrig i Ukraine.

Mange protesterer og viser deres modstand mod Putin og hans krig. Mindre end 25% af russerne støtter krigen, viser hemmeligholdte tal fra Kreml. Kritik af regimet er forbudt, mange bliver anholdt og forfulgt for at protestere mod Putin og krigen. Alligevel demonstrerer mange russere og regimets mobiliseringskontorer, jernbaner samt våbenfabrikker bliver udsat for sabotage.

Mange russiske soldater deserterer eller udtrykker deres utilfredshed med forholdene i hæren. Mangel på udstyr og forplejning er dagligdag, de må finde sig i ydmygelser og bliver brugt som kanonføde. Flere hundreder russiske soldater bliver dræbt i Bakhmut hver dag. Mobilisering af 300.000 nye soldater var en vanskelig opgave, russiske mænd flygtede ud af landet.

Diktatorer frygter mest deres eget folk. Det gælder også Putin i Rusland. Massiv censur af medierne og brutal undertrykkelse af kritik og protest. Tusindvis af russere er fængslet for at demonstrere eller protestere mod Putins militære indgriben i Ukraine. Militær handling er altid en katastrofe, uanset hvad det officielt kaldes. Det er blodsudgydelser, vold, ydmygelse af menneskelig værdighed, krænkelse afden militære special operation friheder og menneskerettigheder. Putin har tabt. Stop krigen nu. Jo længere tid der går inden operationen stoppes, des flere civile vil lide og des mere upopulær bliver Putin.

https://www.facebook.com/realcarrickryan/videos/1007611506801551

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

/Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 49 – 2022:

Russiske soldater deserterer

Ruslands historie er fortællingen om et stolt folkefærd, der udnyttes af grådige herrefolk. Først var det zarens grådige røver-feudalisme, som udnyttede det russiske folk. Det blev afløst af Stalins umættelige røver-kommunisme. I dag er det Putins røver-kapitalisme, som forfølger og udnytter det russiske folk. Under Putins regime er der skabt større ulighed mellem rig og fattig. Der er også blevet mindre fred, frihed og sikkerhed, mens Putin har haft magten i Rusland og nu har han startet en krig mod Ruslands store nabo i vest.

Efter næsten ti måneders krig er modstanden mod Putins meningsløse krig steget i den russiske befolkning. Mindre end 25% af den russiske befolkning støtter op om krigen i Ukraine. Kritikere af krigen bliver anholdt og fængslet. Senest er Ilya Yashin dømt 8,5 års fængsel, for at fortælle om de grusomme krigsforbrydelser russiske soldater har udført i den ukrainske by Bucha.

Fronten er tæt på fastlåst, men Ukrainerne gør små fremskridt. Hver gang en by bliver befriet, er det en sejr. Når de russiske besættelsestropper trækker sig tilbage, efterlader de typisk en sønderbombet by, som de har røvet for alt af værdi. Den del af civilbefolkningen, som ikke nåede at flygte fra krigen, kan fortælle om forfærdelige overgreb. Voldtægt, tortur og vilkårlige likvideringer udført af Putins soldater. Det er krigsforbrydelser sammenlignelige med nazisternes krigsforbrydelser udført i anden verdenskrig. Samtidig udfører det russiske militær systematisk terror-bombning med misiler og droner mod civile mål i hele Ukraine.

Putins soldater taber krigen, de har intet at kæmpe for. Russiske soldater vil ikke være kanonføde i Putins meningsløse krig. Ukrainerne kæmper for deres frihed, de kæmper for en sag og vinder krigen i Ukraine. Hvor mange skal slås ihjel i Putins krig? Alle russiske soldater opfordres til at overgive sig til de ukrainske myndigheder, det er ingen skam at desertere fra en krig, hvor russerne voldtager, torturerer, mishandler og dræber civil befolkningen i Ukraine.

Rusland har lidt enorme tab siden 24. februar:

 • 96.000 russiske soldater er dræbt
 • 286.000 russiske soldater er såret og gjort ukampdygtige
 • 2966 kampvogne
 • 5930 armerede kampkøretøjer
 • 281 fly
 • 264 helikoptere

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ue9fd4mRj0g
https://www.youtube.com/watch?v=ZJRy0xwvfiU
https://www.youtube.com/watch?v=BWEqm6iOan0

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 50 – 2022:

Russisk kanonføde til ukrainsk slagtebænk

Russerne er trængt tilbage og har de seneste måneder lidt store tab. Tæt på Bakhmut udføres svære kampe, ukrainsk militær forsvarer tappert Bakhmut mod de russiske angreb i en opslidende skyttegravskrig. Russisk militær sender straffanger mod de ukrainske skyttegrave, straffefangerne har ikke en chance og bliver skudt inden de når halvvejs over til ukrainerne. 30.000 straffefanger er sendt til fronten og de fleste er allerede dræbt.

I sensommeren mobiliserede russiske myndigheder 300.000 mænd til hæren. Det lykkedes mange russiske mænd at flygte ud af landet, de ville ikke være kanonføde til den ukrainske slagtebænk, som fronten bliver kaldt. De nye soldater, der ikke nåede at flygte ud af landet, kan fortælle om kaotiske forhold i den russiske hær. Manglende udstyr, manglende forplejning, manglende løn og efter få dages overfladisk uddannelse sendes de nye soldater til fronten. Det er tydeligt, at de er kanonføde, de skal gennem kødhakkemaskinen på den ukrainske slagtebænk.

Det er selvmord, at være soldat i den russiske hær. Dem der har mulighed for at opsige deres kontrakt, risikerer at blive chikaneret, mange bliver tilbageholdt i usle primitive fængsler i flere uger inden de hjemsendes. Forholdene er elendige og de russiske soldater protesterer mod vilkårene. Myteri og oprør forekommer i forskellige hærenheder. Mange soldater vælger at desertere. I Ulyanovsk nægtede nye soldater at tage af sted til Ukraine. Soldater i Kazan fik ikke vand eller føde, deres våben var gamle og rustne, de udførte myteri, officererne der prøvede at forhandle blev truet med tæv.

Zelensky har besøgt Bakhmut og de ukrainske forsvarsstyrker. Præsident Zelensky er hver dag ude og opmuntre både civile og militær i Ukraine. I modsætning til Putin, der kun sjældent viser sig offentligt, Putin gemmer sig i en bunkers og kommer ikke ud til de kaotiske forhold ved fronten. Måske er han bange for at blive skudt af sine egne soldater.

Krigen er nødvendig, mente Putin d. 24. februar, da han invaderede Ukraine. Målet er at bekæmpe fascisterne i Ukraine, påstod Putin. I dag ved vi, at fascisten er Vladimir Putin. Han er fuldkommen ligeglad med mennesker og menneskeliv. Er 300.000 nye soldater ikke nok, så mobiliserer han bare yderligere 300.000 mænd til krigen og til kødhakkemaskinen på slagtebænken. Flere hundrede russiske soldater mister livet hver dag uden for Bakhmut.

Det vil tage 3 dage at gennemføre krigen, mente Putin d. 24. februar. Men endnu engang tog han fejl. Nu er der gået 300 dage og russerne er alvorlig trængt tilbage. Det er realistisk at forvente, at ukrainerne har smidt de russiske soldater ud af landet inden sommer 2023. Indtil nu har Ruslands militær mistet:
99740 soldaterer
3002 tanks
5979 pansrede kampvogne
282 flybasen
267 helikoptere

https://www.youtube.com/watch?v=152UIuSEjWA
https://fb.watch/huQN-ipXVF/
https://www.rferl.org/a/ukraine-russia-war-mutiny/31955228.html

Stop Putins krig i Ukraine.
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre


Uge 51 – 2022:

Mystiske dødsfald i Rusland

Krigen har været meget dyr for Rusland, som har haft enorme tabstal. I nogle tilfælde er de russiske soldater flygtet fra depoter med ammunition og materiel, som ukrainerne har overtaget. Mod sin vilje er Rusland blevet en stor våbenleverandør til Ukraine. Og der er rygter om, at Ukraine nu har mere materiel, våben og udstyr end Rusland.

Onsdag d. 28. december 2022 har Ruslands militær blandt andet mistet følgende siden krigens start d. 24. februar 2022:

 • 103.770 soldater
 • 3.017 tanks
 • 6.037 pansrede kampvogne
 • 283 fly
 • 267 helikoptere
  og meget mere militært udstyr.

Ukraine er begyndt at angribe med droner på militære installationer langt inde i Rusland. Fra Engelsbasen affyrer russerne misiler og droner, som rammer civile mål og dræber uskyldige børn, kvinder, mænd og gamle i Ukraine. Engelsbasen ligger 700 km fra den ukrainske grænse og har været udsat for to droneangreb. Russiske myndigheder mener ikke, der er sket skader på Engelsbasen, men indrømmer dog, at mindst tre soldater er dræbt i forbindelse med ukrainske droneangreb.

De ukrainsk udviklede droner kan flyve næsten 1000 km ind i Rusland uden at blive opdaget af det russiske antiluftværn. Militære mål langt inde i Rusland bliver ramt af de ukrainske droner og gør stor skade på russiske militære installationer.

Mange russiske mænd flygtede ud af landet, da Putin begyndte en mobilisering af 300.000 nye soldater til hæren i september. Russerne vil ikke sendes til kødhakkeren, som fronten kaldes, de vil ikke være kanonføde i Putins meningsløse krig. Mobiliseringen udløste også kaos på kasernerne. I Vladivostosk var oberst Vadim Boyko ansvarlig for modtagelse af de mobiliserede på flådeakademiet i Vladivostok.

Vadim Boyko var ansvarlig for indkvartering og udrustning af de nye soldater. Men der var stor mangel på udstyr og våben. Det ville ikke være ansvarligt at sende soldater til fronten uden mundering og bevæbning. Han rapporterede om problemerne til hans overordnede, men d. 16. november blev han fundet skudt på flådeakademiet på chefens kontor med fem skud i brystet. Den officielle dødsårsag er selvmord!

Hvordan en mand kan begå selvmord med fem skud i brystet og hvorfor begår han selvmord på chefens kontor, det er nogle af de spørgsmål, der ikke er nogen forklaring på. Ledelsen på flådeakademiet er korrupt og tager ikke ansvar for de problemer, der er med at uddanne og udruste de nye soldater. Det var formentlig det Vadim Boyko kritiserede. Han blev upopulær og betalte den højeste pris.

Selvmord forekommer jævnligt blandt personer med ledelsesansvar, både indenfor militæret og i civile russiske virksomheder. Personer der har kritiseret systemet for åbenlyse fejl og mangler, begår jævnligt selvmord – pludseligt og under meget mystiske forhold.

https://youtu.be/-GlhfqPKMKY
https://youtu.be/AR5Q7mUZRls
https://www.youtube.com/watch?v=N5yJ11GkRUk
https://twitter.com/visegrad24/status/1608151326168416263?fbclid=IwAR2JzO-IrZuhmfnnBubxnJ4f6_7mQPi1awPi_FNJSdabDMP6xXCNALe0y9k

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 1 – 2023:

Putins løgne bliver til Ruslands nederlag

Flere hundrede russiske soldater har mistet livet på to russiske kaserner efter være beskudt af ukrainske HIMARS-missiler. De to kaserner var konstrueret af beton og i kælderen havde den russiske hær store ammunitionsdepoter. Oppe i bygningerne var der 750 til 1000 russiske soldater. De fleste døde hurtigt og de overlevende er hårdt såret. Oplysningerne kommer fra sociale medier, mange opslag kritiserer i meget skarpe vendinger, at soldater opholder sig i samme bygning, hvor der er ammunitionsdepot.

I luftrummet langt inde i Rusland påstår det russiske militær, at de har skudt en ukrainsk drone over Engelsbasen. Det lyder som en succeshistorie, men anonyme kilder i det russiske forsvarsministerium har en anden version. De udtaler, at det russiske luftforsvar ved en fejl kom til at nedskyde et af deres egne kampfly. Den russiske pilot døde og det russiske kampfly gik tabt.

De fleste analytikere konkluderer, at krigen i Ukraine tydeligvis ender som et nederlag for Putin. Det er et spørgsmål om tid, inden Putin eller hans hær hejser det hvide flag og overgiver sig. Men hvordan kom det hertil, hvor Putins soldater voldtager, torturerer og myrder civile ukrainerne?

Sovjetunionen tabte den kolde krig, mens russiske oligarker vandt freden. En lille gruppe forretningsmænd blev ekstrem rige efter den kolde rig. Det har skabt ulighed i Rusland og destabiliseret landet. Gennem historien har Rusland været styret af røver-kommunisme og røver-feudalisme. I dag styrer røver-kapitalismen Rusland, det er oligarkerne og mafiabossen Putin, som har magten. Putin vil have mere magt og har opbygget en historie om, at ukrainerne er nazister, nazisterne er støttet af NATO og dem der ikke er nazister, de ønsker at blive en del af Rusland.

Det var udgangspunktet for en special militær operation, der kun skulle vare i ti dage, herefter ville hele Ukraine være under Putins kontrol og i løbet af et halvt år, så ville Ukraine være indlemmet i Rusland. Men Putins erobringskrig gik helt galt. Ukrainerne ville ikke indlemmes i Rusland og de er heller ikke farlige nazister. Putins løgnehistorier og overvurdering af den russiske hærs styrke og undervurdering af den ukrainske hær, har ført Rusland ud i en krig, den har kostet over 100.000 russiske soldater livet og ca. tre gange så mange er hårdt såret.

Putins krig bygger på den ene løgn efter den anden, den var dømt til at mislykkes længe inden d. 24. februar 2022. Den ukrainske hær er veluddannet, veludrustet, har en god militær ledelse, de har en god kampånd og en stor opbakning i befolkningen. Fem vigtige egenskaber der har stor betydning for forløbet af krigen. Den russiske hær er i kaos, dårlig uddannelse og dårlig udrustning af soldaterne, hærledelsen er korrupt og uduelig, der er ingen kampånd, mange soldater deserterer og befolkningen er modstandere af krigen. Putin har tabt krigen, det er kun et spørgsmål om, hvornår han erkender tabet og trækker sig ud af Ukraine.

Fra begge sider er der forslag til fredsforhandlinger. Rusland har et yderst ambitiøst mål om at få kontrol over sydøst Ukraine, som udgør ca. 15% af hele Ukraine. Ukraine har et mere realistisk tilbud på fredsforhandlinger: russerne trækker sig tilbage og helt ud af Ukraine inklusive Krim, samtidig stilles krigsforbryderne til ansvar for deres krigsforbrydelser overfor en international krigsforbryder domstol. Det ukrainske fredsudspil tjener civilbefolkningen i Ukraine og vil også stoppe en krig, der indtil nu har kostet over 100.000 russiske soldater livet. Menige russere ønsker også den ukrainske fredsaftale gennemført så hurtigt som muligt.

https://www.youtube.com/watch?v=W4IsdnlbOr8
https://youtu.be/03WCEUIsXAc
https://video.vice.com/en_uk/video/inside-russias-military-collapse-or-super-users/6336f66c12f031567b7f072a?latest=1

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 2 – 2023:

Hvem er Putin

Der er rygter om, at Rusland starter en ny mobilisering og indkalder 500.000 russiske mænd til krigen. Der er mange mænd i Rusland, men hvor mange russiske mænd vil være kanonføde i Putins krig? De mobiliserede mænd sendes til slagtehuset for at blive til kødfars i den ukrainske kødhakkemaskine, som krigsfronten kaldes. Under den sidste mobilisering flygtede mange ud af Rusland, de vil ikke deltage i Putins meningsløse krig mod Ukraine.

Putin mener, at Rusland kan sikre fred og sikkerhed for ukrainerne. Det er en meget underlig form for fred og sikkerhed. Når Putins soldater vil ”befri” en ukrainsk by, starter de med et massivt artilleri bombardement og smadrer store dele af byen. Herefter rykker russerne ind og besætter byen. Civilbefolkningen udsættes for systematisk voldtægt, tortur og vilkårlige mord. Efter at have terroriseret byen i nogle uger stjæler russerne alt, hvad der er af værdi og flygter ud af byen. Det er den russiske model for fred og sikkerhed i Ukraine!

Putin påstår, at Ukraine er styret af fascister. Lad os starte med at definere, hvad er fascisme? Følgende egenskaber indgår i de fleste definitioner på fascisme:

 • Fascisme er en totalitær statsideologi. Den fascistiske stat er fejlfri og dem der kritiserer og kommenterer statens eventuelle fejl, bliver forfulgt og eventuelt fængslet for statsfjendtlig virksomhed.
 • Fascister har vrangforestillinger og konspiratoriske opfattelser af virkeligheden, fx at hele verden er et stort komplot mod den fascistiske stat.
 • Den fascistiske stat udbreder løgnagtige fortællinger om modparten, fx at modparten er styret af fascister og at det slet ikke er en selvstændig stat, men blot et landområde, der oprindelig tilhører den fascistiske stat.
 • Vold mod civile anvendes både internt mod egen befolkning men også mod civile i de krige, som den fascistiske stat mener, at den skal starte. Ofte er volden ekstrem og omfatter voldtægt, tortur samt mord på civile i alle aldre.
 • Kapitalistiske magtstrukturer, hvor driftige erhvervsmænd kan lave gode forretninger med staten.
 • Nationalisme, konservatisme og religion er også vigtige egenskaber ved fascismen.
 • En stærk leder, der ikke er demokratisk valgt af folket.
 • Et stærkt kollektiv, folk er ikke frie individer, individet er underlagt staten, minoriteter og politiske modstandere bliver undertrykt.
 • Hierarkisk opbygning, lederen i toppen af hierarkiet bestemmer alt.

På alle parametre opfylder Putin egenskaberne for at være en fascist, som har invaderet en fri og selvstændig europæisk stat. Men også på andre områder viser det sig, at Putin gennem sine valg og handlinger også er en fascist.

Putin kan lide ekstremt nationalistiske og fascistiske tænkere, eksempelvis den russiske og fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. Også den nulevende yderliggående ideolog og nationalist Alexander Dugin har sammen med andre højreekstremistiske forfattere været til stor inspiration for Putin og hans synspunkter.

Krigen er en erobringskrig, hvor Putin vil have mere land. Det er Putin, der har indsat hæren, som opfører sig som røvere, voldtægtsforbrydere, torturbødler og mordere i de besatte dele af sydøst Ukraine. Det er Putin der er fascist! Putin er krigsforbryderen og en lige så stor fascist som Mussolino og Franco.

https://www.youtube.com/watch?v=f0j29jVtlYI
https://www.dw.com/en/ukraine-faces-massive-task-of-investigating-russian-war-crimes/video-61947025
https://www.youtube.com/watch?v=9cE6TnQ01LQ
https://www.youtube.com/watch?v=Gu6ZcaJPa9k

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 3 – 2023:

Rusland har mange mænd men ingen styrke

Forholdene i den russiske hær er elendige. Udstyr, militær ledelse, uddannelse og kampånd er store svagheder ved den russiske hær. Mangel på kompetent ledelse, skyldes blandt andet, at ukrainske styrker har dræbt mange officerer. Mangel på udstyr, våben og ammunition skyldes korruption, bestikkelse og en udbredt svindel-kultur i den russiske hær. Meget lav kampånd, for hvorfor skal russiske soldater deltage i en meningsløs krig mod nabolandet Ukraine? Dårlig uddannelse af nye soldater, skyldes et afstumpet menneskesyn, de unge soldater skal bare være kanonføde i den ukrainske kødhakkemaskine, de behøver ingen uddannelse!

Kampene ved Bakhmut og Soledar har kostet enormt mange døde soldater. På den russiske side anslår fortrolige kilder, at langt over 500 russiske soldater dagligt bliver dræbt i kampen for landsbyen Soledar. Ukraine vil sandsynligvis få mere militær støtte fra USA, Canada og Europa i den nærmeste tid. Ingen lande med ansvar og samvittighed vil passivt stå og se på Putins erobringskrig.

Putins soldater udøver voldtægt, tortur og vilkårlige drab på civile ukrainere. Det bliver en bitter kamp med store tab af menneskeliv. Især russiske soldater bliver dræbt i en ulige kamp mod avancerede vestlige våben. Alene fordi Putin vil have mere land.

I weekenden ramte et russisk missil en beboelsesejendom i Dnipro, mere end 40 civile mennesker blev dræbt. 44 russiske soldater fra 52. vagtregiment (Shaykivka) er ansvarlig for drabet på civile dræbt i Dnipro d. 14. januar, navnene på de ansvarlige soldater findes på denne hjemmeside :
https://www.molfar.global/blog/dnipro-14-01-2023?fbclid=IwAR1IAv8xpSFTo6AvOdW7VoRk_KIUglheuTbyrrtArAHL16Uz9yPI2GKQxGU

En skole og en børnehave var også mål for russernes missiler. Det er krigsforbrydelser at bombe civile, russerne udviser systematisk kynisme og ligegyldighed med den ukrainske civilbefolkning. Mere end 50.000 krigsforbrydelser har Putins soldater begået indtil nu.

Rusland er en trussel mod fred og sikkerhed i Ukraine og i resten af verden. Det er legitimt for enhver russer at begå civil ulydighed, at protestere mod Putin og hans regime, at udøve sabotage mod russiske statsinstitutioner og at angribe russiske militære installationer. Det er også legitimt at likvidere Putin og hans nærmeste håndlangere.

For hver dag Putin er i live mister flere hundrede ukrainske civile, ukrainske soldater samt russiske soldater livet.

https://www.youtube.com/watch?v=S8jAQ323ok4
https://www.youtube.com/watch?v=p4AVSyD54g0
https://www.youtube.com/watch?v=AFzUtLBvExY
https://www.youtube.com/watch?v=aB8vFZJQeNk

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 4 – 2023

Prigozhin ny russisk præsident?

I 5 måneder har den private milits Wagner-gruppen kæmpet en bitter og indædt kæmp mod ukrainerne ud for Bakhmut. Ukraine har et stærkt forsvar og flere tusinde soldater fra Wagnergruppen er dræbt.

Wagnergruppens leder er Prigozhin og i lang tid har Wagnergruppen deltaget i Putins krig mod Ukraine. Nu er det tid til, at Wagnergruppens resultater på slagmarken veksles til politisk magt i Kreml, mener Prigozhin ifølge fortrolige russiske kilder. Ambitionerne er store, Prigozhin vil gerne være Putins stedfortræder eller præsident i stedet for Putin, hvis der er mulighed for det.

Resultaterne ved Bakhmut viser Prigozhins store evner. Men hvilke evner??? De eneste resultater Wagnergruppen har opnået ved Bakhmut, er store tab af soldater og materiel. Tabene er så store, at nu mobiliserer Rusland igen nye soldater til hæren. Putin vil mobilisere 500.000 soldater og samtidig arbejder de russiske våbenfabrikker dag og nat for at kunne levere våben og ammunition til Putins krig, på trods af at adskillige våbenfabrikker har været udsat for sabotage af den russiske modstandsbevægelse.

Prigozhin har offentligt klaget over, at han ikke kan få soldater og materiel. Putin og forsvarsminister Sjojgu har gennemskuet Prigozhin, de forsøger at kontrollere Prigozhin, han er for frembrusende og magtbegærlig, derfor er nye soldater og mindre materiel til Wagnergruppen reduceret.

Foråret kan betyde et vendepunkt i Putins krig. Europa har besluttet at sende Leopard-2 kampvogne til Ukraine sammen med en lang række andre våbensystemer. Med stor støtte fra mange lande er det sandsynligt, at Ukraine igen bliver offensive og presser russerne ud af Ukraine. ”Ukraines kamp for frihed er også vores kamp for frihed” er synspunktet i de europæiske lande. Putin invaderede Tjetjenien (1999), Georgien (2008) og nu Ukraine (2023). Hvis ikke Putins begær efter kontrol og magt over sine nabolande stopper nu, så risikerer vi, at hele Europa bliver besat af Rusland. Derfor støtter Europa ubetinget Ukraine for ”Ukrainerne kæmper også europæernes krig”.

Nogen mener det er NATO, der har invaderet Rusland. Men det er det ikke. Det er heller ikke Ukraine, der har omringet Moskva, Sankt Petersborg og Vladivostok. Derimod er det er Putins soldater, der begår krigsforbrydelser langt inde i Ukraine. Et sted i Rusland snakkede to russere om krigen i Ukraine:

– Præsident Putin udtaler, at den særlige militær operation er en krig mellem Rusland og NATO, siger den ene russer.

– Jamen hvordan går den? Spørger den anden.

– Indtil videre har Rusland mistet 125.000 soldater, 3126 kampvogne, 6284 pansrede køretøjer, 289 fly, 281 helikoptere.

– Det var meget! Og NATO?

– De er ikke dukket op endnu … 🙂

https://www.newsweek.com/most-wagner-prisoner-fighters-are-dead-deserted-after-soledar-ukraine-battle-1775890
https://www.cbsnews.com/news/ukraine-news-germany-tanks-russia-war-europe-leopard-2-us-abrams/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 5 – 2023

Putin har skabt en terrorstat

Putin er en kynisk despot med en forvrænget virkelighedsopfattelse. For at legitimere krigen i Ukraine har han fundet på mange løgne:
1) Ukraine er inficeret af nazister og ukrainerne ønsker Rusland, skal komme og befri dem, derfor må hans soldater opføre sig som gemene røvere, der voldtager, torturerer og myrder civilbefolkningen i Ukraine.
2) Putin udspreder også løgnen om, at Rusland er frit og demokratisk. Landsmænd der kritiserer Putin og demonstranter der protesterer mod krigen, risikerer at blive forfulgt og fængslet. Hans politi og soldater begår overgreb på den del af civilbefolkningen, der endnu ikke er flygtet ud af Rusland.
3) Putins løgne handler også om de slemme amerikanere, englændere og andre udlændinge, som kun er ude på at true Rusland. I 1994 besluttede Ukraine at opgive alle sine atom-våben, til gengæld skulle USA og England garantere Ukraines suverænitet og frihed, hvis Ukraine blev angrebet af en fremmed magt. Rusland underskrev også den aftale, der hedder Budapest-aftalen.
4) Det er også løgn, når Putin påstår, at Ukrainerne ønsker at blive befriet af russerne. Selv i områderne i og omkring Donbas, hvor der bor mange russere, er der stor modstand mod den russiske invasion.

Rusland har udviklet sig til et totalitært regime, hvor statens magt er koncentreret under Putin. Demokrati og frihed er sat ud af kraft. Nordkorea, Belarus og Iran er de eneste lande, der bakker op om Rusland. De fleste andre lande tager skarp afstand fra Putins krig i Ukraine. Og mange opfatter Rusland som en terrorstat, det betyder :

 • flere sanktioner mod Rusland
 • flere og kraftigere våben til Ukraine
 • støtte til modstandsbevægelsen i Rusland
 • boykot af russisk kultur og sport
 • brud på diplomatiske forbindelser
 • retsligt opgør
 • undersøgelser af Ruslands adfærd i lignende situationer, fx Tjetjenien, Georgien, Wagnergruppens terror etc.

Der foregår en kamp i disse år om demokrati. Det er en kamp om frie valg og respekt for valgresultatet. I januar 2021 forsøgte Trump og hans allierede med vold at omgøre resultatet af et demokratisk valg. I Brasilien januar 2023 angreb ekstreme støtter af den tidligere præsident Bolsonaro parlamentet, præsidentpaladset og højesteret.
I Tyskland før jul 2022 havde det alleryderste højre planer om at kuppe det tyske demokrati. Den samme kamp mellem demokrati og forsøg på at påtvinge andre en styreform, de ikke ønsker, foregår også med russernes angreb på Ukraine.
Demokrati er ikke en en selvfølge, demokrati er noget vi skal kæmpe for.

https://www.youtube.com/watch?v=pYU34QQxDIg
https://www.youtube.com/watch?v=LirpGGOlvTk
https://www.youtube.com/watch?v=7z_2P–c0zY

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 6 – 2023

Rusland taber krigen

”Fortæl mig hvem dine venner er, så fortæller jeg dig, hvem du er”, var der en klog person, der sagde engang. Rusland har kun opbakning fra Nordkorea, Belarus og Iran. Tre totalitære regimer støtter Rusland! Tre stater der er fuldstændig ligeglad med befolkningen i deres lande. Putin har også sat demokrati og menneskerettigheder ud af kraft i Rusland. Tusindvis af russere er politiske fanger i Putins fængsler. Og jævnligt er der en journalist, en oligark eller en bare en helt almindelig russer og kritiker af Putins regime, som pludselig dør.

Ukraine er Ruslands modsætning. Ukraine er et af de nye europæiske demokratier, som er kommet frem efter murens fald i 1989. Præsident Zelenskyj er demokratisk valgt af den ukrainske befolkning, i modsætning til Putin, som har klamret sig til præsident magten siden 1999, undtagen 4 år hvor hans håndlanger Medvedev havde præsidenttitlen. Alle europæiske lande samt USA, Canada og andre lande fra hele verden bakker op om Ukraine og deres forsvar mod den russiske invasion. Især østeuropæiske lande tager imod flygtninge fra Ukraine samt sender økonomisk og militær hjælp til ukrainerne, så de kan forsvare sig mod de russiske aggressorer.

Ukraine har modtaget avancerede våben fra sine europæiske og amerikanske allierede. Russerne er ved at ved at løbe tør for både våben og ammunition. Ukrainerne kæmper for en fri og uafhængig nation, de har alt at kæmpe for. Russerne har intet at kæmpe for, Putins krig er et meningsløst projekt. Krigen afgøres af militær styrke på slagmarken og af kampånd blandt soldaterne. To afgørende betingelser for at vinde krigen. På begge betingelser er Ukraine langt foran Rusland.

Putin har tabt krigen i Ukraine. Den Russiske hær invaderede d. 24. februar 2022 og Putin proklamerede, at det var en militær special operation, han forventede, at det ville tage et par uger at indtage Kyiev og få kontrol over Ukraine. Næsten et år efter er status, at Rusland har mistet 8 gange så mange soldater, som Sovjetunionen mistede i ti års krig i Afghanistan. Rusland har alvorlige problemer med at fastholde kontrollen med Donbas og de 4 oblaster i sydøst Ukraine. I slutningen af 2022 har ukrainerne befriet over halvdelen af det land, som russerne erobrede tidligere på året. Putin afsatte general Surovikin, to måneder efter han var sat i spidsen for krigen i Ukraine. Udskiftning af topgeneraler under krig er en desperat handling, Putin ved udmærket, at han taber krigen i Ukraine.

https://www.rferl.org/a/russia-1000-protesters-arrested-ukraine-invasion/31739103.html

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 7 – 2023

Putin er fascist og krigsforbryder

Voldtægt, tortur, ulovlige deportationer, mord på civile, sadistiske overgreb på ukrainere, det er nogle af de mere end 68.000 registrerede krigsforbrydelser, Putins soldater indtil nu har udført i Ukraine. Putin lyver når han påstår, at russiske soldater befrier det ukrainske folk fra fascisterne i den ukrainske regering og at det er NATO, der har startet krigen. Det er løgn!

Det er Putin, der startede krigene i Tjetjenien i 1999, i Georgien 2007 og han støtter diktatoren Asad i Syrien i dag. Det er Putins soldater, der invaderede Ukraine d. 24. februar 2022. Han kalder krigen i Ukraine for en militær special operation og troede, han ville få kontrol over Ukraine i løbet af et par uger. Om en uge er der gået et år, de russiske soldater har opført som en flok sadistiske krigsforbrydere. Det er Putin, der er fascisten og den kriminelle krigsforbryder i den krig, der har kostet mange tusinde uskyldige ukrainerne livet.

Det er ikke kun ukrainere, der er ofre i Putins krig. 135.000 russiske soldater er dræbt og dobbelt så mange er såret i Putins komplet meningsløse krig. Putin er en kriminel og fascistisk krigsforbryder, den russiske befolkning bruger han som kanonføde i hans krig i Ukraine, han er komplet ligeglad med det russiske folks velbefindende og er der nogen, der stiller spørgsmålstegn ved hans regeringsførelse, bliver de smidt i fængsel eller det, der er værre.

Despoter, diktatorer og fascistiske statsledere er legitime mål og må gerne likvideres. Det er på tide at lave oprør mod Putin, hvor han eventuelt bliver slået ihjel. Hver dag dør flere hundreder ukrainere og russere i hans formålsløse krig.

Det har Putins krig kostet Rusland siden 24. februar 2022 (status: 12. februar 2023):
137780 døde soldater
3280 kampvogne
6488 armerede køretøjer
296 flybasen
286 helikoptere
857 krydsermissiler

De russiske soldaters krigsforbrydelser bliver beskrevet her:
https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/?fbclid=IwAR3-7YoTu7pVAJZ3Wgwbkq521pqMPiyhewOxpSy1MJ5qHi4SRuIAzcgWA3w

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 8 – 2023

Putin taber krigen

D. 24. februar er det et år siden, at Putin invaderede Ukraine og troede, at han i løbet af få uger ville have erobret Ukraine. Sådan gik det ikke. Den russiske hær er trængt i defensiven, mere end 140.000 russiske soldater er dræbt og mange flere er såret. Krigen har været meget dyr og Rusland har ikke opnået bare en enkelt lille del af dens formål.

Der er tegn på, at Putins soldater nu mobiliserer og iværksætter en offensiv. Det er et krampagtigt forsøg på, at skabe kontrol over situationen, gerne d. 24. februar på et-årsdagen for invasion i Ukraine. Det oprindelige formål er nu indskrænket til et krav om at erobre Donbas.

Putins krig er en erobringskrig. Han kalder ukrainerne for farlige fascister, men det er ukrainerne der har demokrati og folkestyre, mens Putin har sat sig enerådigt på magten i Rusland, Putins kritikere risikerer lange fængselsdomme. Den demokratisk valgte præsident Zelenskyj er ikke fascist. Det er despoten og diktatoren Putin, der er fascist.

Putin drømmer sig tilbage til dengang Sovjetunionen var en supermagt. Men Rusland er ikke en supermagt, Rusland er end ikke en stormagt. Der er færre indbyggere i Rusland end der er indbyggere i Nigeria, Bangladesh eller Pakistan. Økonomisk er Rusland heller ingen supermagt, Rusland har et bruttonationalprodukt på størrelse med Sydkoreas og bruttonationalprodukt pr. indbygger placerer Rusland på en 55. plads efter Bulgarien. Militært er Rusland også svag. Gammelt militærudstyr fra Sovjetunionens tid er ikke særlig imponerende.

Vesteuropa ønskede fred og godt naboskab efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991. ”Vi skaber forandring gennem handel” var den tyske kansler Angela Merkels parole. Hun var født og opvokset i Østtyskland. Grænserne var åbne efter murens fald. Handel, udveksling af arbejdskraft og det blev muligt at besøge hinandens lande. Men det fik Putin sat en stopper for et år siden, da han invaderede Ukraine.

Det er Ukraine med støtte fra vesten, som fører en legitim forsvarskrig. Det er krigsforbryderen Putin, der har startet en krig mod en fri og suveræn stat. Alt tyder på, at russerne vil lide et svidende nederlag. Ukrainerne er overlegne i militært udstyr, i uddannelse af soldaterne og kampånden er også højere. Ukrainerne kæmper for deres frihed, mens russerne intet har at kæmpe for.

Afhængig af hvor stort et nederlag russerne kommer til at lide omkring d. 24. februar, så kan der opstå forskellige scenarier. Det er sandsynligt, at russerne bliver trængt tilbage. Det kan udløse anarki og kaos i Rusland, mange selvproklamerede krigsherrer vil føre hver deres krig, det vil blive opslidende, dyrt og komplet meningsløst for den russiske befolkning.

De unge og intelligente russere har allerede set, hvilken vej det går. Mange har pakket kufferten og er flygtet til vesten, hvor de kan leve i fred og sikkerhed. Tilbage i Rusland er krigsmagerne og Putins håndlangere, Vesten bliver rigere og Rusland bliver fattigere.

Endnu et russisk missil bliver skudt ned af Ukrainsk luftværn, mere end 90% af de russiske misiler bliver skudt ned. De koster cirka 50 millioner rubler stykket: https://t.me/+PPJeb2RvCOI3YzEy

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 9 – 2023

Putins løgnehistorier

På et års dagen for Putins krig i Ukraine holdt han en tale, hvor han kom ind på krigens gang og hvad den havde betydet for Rusland. Det var ikke nogen særlig imponerende tale. Putin kunne have valgt at fremlægge et fredsforslag eller give håb for de mange russiske soldater, han kynisk sender i den visse død, men det valgte han ikke at tale om. Til gengæld var der mange løgne, han gerne ville fortælle :

1) Putin var helt tilbage ved den store fædrelandskrig, han påstod, at vesten samarbejdede med nazisterne. Det er løgn! Vesten samarbejdede ikke mere med nazisterne end Stalin gjorde. Stalin indgik en fredsaftale med nazisterne også kaldt Molotov-Ribbentrop-pagten. Putin glemte at fortælle om alle de våben Sovjetunionen fik af USA og vesten under krigen.

2) Putin anklager den ukrainske regering for at sende deres egne borgere afsted som kanonføde. Det er løgn! Det er Putin, der i fem måneder har sendt 30.000 straffefanger til den visse død på slagmarken i kødhakkemaskinen Bakhmut.

3) Putin påstår, at det er umuligt at slå Rusland på slagmarken. Det er løgn! På et år har den ukrainske befrielseshær presset Putins langt tilbage og befriet store dele af Ukraine fra de russiske besættelsestropper. De fleste militær analytikere mener, at i løbet af den kommende sommer vil ukrainerne have smidt russerne ud af Ukraine.

En uge efter et-årsdagen for Putins krig, kommer Putin med yderligere en løgn: han påstår, at militante ukrainere er gået ind i Brjansk-regionen i Rusland og har udført terrorangreb mod civile russere. Det er løgn! Ingen ukrainske soldater beskyder civile hverken i Ukraine eller i Rusland. Det er Putin og hans soldater der myrder, voldtager og torturerer civile i Ukraine. Det er russerne der bomber huse, hospitaler, banegårde og butikker, hvor der er mange uskyldige mennesker. Det er Putin, som har sendt 600.000 menige russiske soldater ud i hans meningsløse krig, de fleste er dræbt, såret og gjort ukampdygtige. I Moskva og de fleste andre større byer protesterer almindelige russere mod hans krig, de risikerer at blive anholdt og fængslet, hvis de demonstrerer mod krig og for fred.

Siden Sovjetunionens sammenbrud i 1991 har vesten og Ukraine vist åbenhed og samarbejdsvilje overfor Rusland. Ukrainerne afskaffede alle de atomvåben, de havde overtaget fra Sovjetunionen, mod til gengæld at få fredsgarantier og respekt for deres landegrænser ifølge Budapest aftalen fra 1994. Vesten har i de sidste 30 år udvist stor vilje til samarbejde og handel med Rusland. Den tyske kansler Angela Merkel kaldte det for ”forandring gennem handel”.

Putin er en gemen krigsforbryder. Det er Putin, der er en trussel mod civile i både Ukraine og Rusland. Og til de russiske soldater: husk det er ingen skam at desertere fra en krig, hvor russerne voldtager, torturerer, mishandler og dræber civil-befolkningen i Ukraine.

https://twitter.com/EvaTrmx86qc7r/status/1631243602323030018?s=20

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 10 – 2023

Noget om fascisme

Der er tilsyneladende lidt uklarhed over, hvad fascisme er. Nogle russere mener, at ukrainerne er fascister! Begrebet fascisme kan defineres og beskrives gennem følgende eksempler:

– Fascisme er en totalitær statsideologi. Den fascistiske stat er fejlfri og dem der kritiserer og kommenterer statens eventuelle fejl, bliver forfulgt og eventuelt fængslet for statsfjendtlig virksomhed. I dag er cirka 500 russiske politiske fanger fængslet for at udtale sig kritisk om staten. Ukraine er en ny stat og er kommet langt med at udvikle demokrati.

– Nationalisme, konservatisme og religion er vigtige egenskaber ved fascismen. Egenskaber der i høj grad kendetegner Putins budskaber, der er ikke plads til andre ideologier i Putins Rusland. Zelenskyj er en ung præsident, som på rekord tid har opnået stor respekt i mange lande. Ukraine er ikke fastlåst i en bestemt ideologi.

– Statslederen i en fascistisk stat er ikke demokratisk valgt af folket. Putin har været præsident i Rusland i 20 år siden 1999. Kandidater der stiller op til præsidentvalg, bliver fængslet eller bliver på anden vis forhindret i at blive valgt. I Ukraine har der været mange forskellige præsidenter siden Ukraines oprettelse i 1991.

– Fascister har vrangforestillinger og konspiratoriske opfattelser af virkeligheden, fx at hele verden er et stort komplot mod den fascistiske stat. Det er USA og vesten, der har startet krigen i Ukraine, mener Putin. I virkeligheden er det vesten og USA, der lige siden 1989 har forsøgt at skabe fredelige relationer til Rusland. Vi skaber forandring gennem handel, som den tyske kansler Merkel sagde.

– Den fascistiske stat udbreder løgnagtige fortællinger om modparten, fx at modparten er styret af fascister og at det slet ikke er en selvstændig stat, men blot et landområde, der oprindelig tilhører den fascistiske stat. Putin har opdigtet en historie om, at Ukraine ingen eksistensberettigelse har, så det er hans pligt at udslette det ukrainske folk. Ukrainerne har prøvet det før, i 1933 udsultede Stalin 4 millioner ukrainere under hungerkatastrofen Holodomor. Folkedrab er også et af fascismens særlige og meget kedelige kendetegn.

– Vold mod civile anvendes både internt mod egen befolkning men også mod civile i de krige, som den fascistiske stat angriber. Ofte er volden ekstrem og omfatter voldtægt, tortur samt mord på civile i alle aldre. Ukrainske myndigheder har registreret mere end 70.000 tilfælde af krigsforbrydelser i Ukraine udført af russiske soldater. Ukrainske myndigeder forsøger at beskytte befolkningen mod den russiske vold. I Rusland udsættes civile for vilkårlige fængslinger og mænd i alderen 18 til 60 år risikerer at blive sendt til fronten som kanonføde.

– Kapitalistiske magtstrukturer, hvor driftige erhvervsmænd laver gode forretninger med den fascistiske stat. Putin har sikret sig magten i Rusland i samarbejde med en lille gruppe oligarker, som tjener ekstremt meget på de værdier, der skabes i Rusland. Oligarkerne og Putins værdier får 144 millioner russere ikke nogen andel af. I Ukraine reguleres ejerforhold gennem demokratisk lovgivning og frivillige aftaler.

– Et stærkt kollektiv, folk er ikke frie individer, individet er underlagt staten, minoriteter og politiske modstandere bliver undertrykt i den fascistiske stat. Russerne er ikke et frit folk, russerne skal være kanonføde i Putins krige, hvis Putin befaler det. Det ukrainske folk er en mangfoldighed af mange forskellige mennesker, det enkelte menneskes individualitet respekteres, Ukraine er en fri og suveræn stat.

Det er med andre ord ikke Ukrainerne, der er fascister, men Putin og hans nærmeste rådgivere i Kreml, der er fascister.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 11 – 2023

Hvordan slutter krigen

Hårde kampe omkring Bakhmut har kostet mange tusinde dræbte og sårede. Det anslås, at den russiske hær har mistet 30.000 soldater og mindst 100.000 sårede. Det er store tabstal for en forholdsvis lille by (70.000 indbyggere før krigen). På Internettet er der rygter om, at russerne har erkendt nederlaget og påbegynder tilbagetrækning fra Bakhmut. Putin og de andre russiske krigsforbrydere har indset, den ukrainske hær er for stærk og russerne får aldrig kontrollen med Bakhmut. Og det ukrainske folk håber naturligvis på, at det kan være begyndelsen på afslutningen af krigen. Men hvordan slutter krigen?

Der er 4 mulige afslutninger på krigen:
1) Forhandlingsfred – Ukraine har tilbudt fredsforhandlinger, dog under forudsætning af at Rusland ubetinget trækker sig ud af Ukraine og at de kan stille med en kompetent repræsentant til fredsforhandlingerne. Putin er en kynisk og brutal krigsforbryder, han skal stilles for en international krigsforbryderdomstol, Ukraine kan naturligvis ikke forhandle fred med Putin.
2) Frosne fronter – Ukraine har modtaget avancerede våben fra sine europæiske og amerikanske allierede. Russerne er ved at ved at løbe tør for både våben og ammunition. Ukrainerne kæmper for en fri og uafhængig nation, de har alt at kæmpe for. Russerne har intet at kæmpe for, Putins krig er et meningsløst projekt. Krigen afgøres af militær styrke på slagmarken og af kampånd blandt soldaterne. To afgørende betingelser for at vinde krigen. På begge betingelser er Ukraine langt foran Rusland.
3) Russisk regime kollaps – mange russere er modstandere af Putins krig i Ukraine. Men hvordan laver russerne udskiftning i Kreml? Det er ikke nogen nem opgave, men krigen er dyr og koster mange penge. Og det bliver ikke Putin eller hans rige venner, der kommer til at betale. Der er kun almindelige russere til at betale krigen økonomisk og i menneskeliv. Hvor længe vil det russiske folk betale prisen for en meningsløs krig?
4) Farlig eskalering – en eskalering kan trække NATO og EU ind i krigen og styrkeforholdet falder ikke ud til Ruslands fordel. Rusland er et lille land med sine 144 mio. indbyggere mod10 gange så mange indbyggere i den vestlige verden. Ruslands militær har også kun 1/10 af den kapacitet, som NATO har, Ruslands bruttonationalprodukt er på størrelse med Sydkoreas. Rusland skal åbenbart lære det på den hårde måde, Rusland er slet ikke på størrelse med Sovjetunionen, synd for russerne, der kommer til at betale for Putins vanvittige krigsprojekter.

Putin har tabt, uanset hvordan operationen slutter. I Ukraine har han skabt så meget had mod russerne, så selvom det lykkes ham at erobre hele Ukraine (hvilket er utænkeligt), så vinder han aldrig ukrainernes hjerter. Den civile modstand fortsætter, indtil den sidste russiske soldat er ude af Ukraine. I resten af verdenen er Rusland isoleret, kun Nordkorea, Belarus og et par lignende lande bakker op om Putins militære operation i Ukraine.

Putin har også store problemer med at rekruttere nye soldater, mange mænd flygter fra Rusland for at undgå at blive mobiliseret. Samtidig deserterer mange russiske soldater, de vil ikke deltage i brutale krigsforbrydelser på ukrainerne. De vil ikke ofre deres liv i en meningsløs krig.

https://www.youtube.com/watch?v=XRD2xGW2Hb4
https://www.youtube.com/watch?v=K5o9B2FbUWc
https://www.youtube.com/watch?v=ZKjHy_heDnk
https://www.youtube.com/watch?v=_nNa2bsAYEI

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
Ukraine_information /kae


Uge 12 – 2023

H