Stop Putins krig

Posted on by

Dette er arkivet for nyhedsbureauet Ukraine_Information. Her gemmes :
– introduktion til Ukraine_Information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhesbureau
– Historik
– Respons fra russiske modtagere af nyhedsbreve
– Svar på respons …
– Vi ønsker alle fred, stop Putins krig
– Beskeder/nyhedsbreve frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser siden marts 2022

Ukraine_information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhedsbureau

Ukraine_information rapporterer om Putins krig i Ukraine, en krig der har vakt omfattende kritik. Vi troede, at krig i Europa var slut, men torsdag den 24. februar 2022 invaderede Putins tropper den frie og suveræne stat Ukraine. 

De russiske medier betegner krigen som en militær special operation. Russere, der kalder det krig eller stiller kritiske spørgsmål til krigen, risikerer at få lange fængselsdomme. Sandheden er krigens første offer, det gælder også krigen i Ukraine. De russiske medier formidler mange løgne og fortielser om krigen.

Ukraine_information er et lille nyhedsbureau, som mindst 1 gang om ugen sender nyhedsbreve til russere. Ukraine_information formidler oplysning og information om krigen, som ikke bringes i de statskontrollerede russiske medier. Ukraine_information sender fra Vesteuropa (Danmark) ucensurerede nyheder, fakta og vurderinger om krigen i Ukraine til russere, der gerne vil vide mere om krigen. Ukraine_information formidler information om konkrete hændelser samt laver vurderinger og overvejelser om krigens forløb til privatpersoner i Rusland. 

Alle nyhedsbreve er skrevet af Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Danmark.

Jeg kan ikke forstå, læse, skrive eller udtale et eneste ord på russisk. Derfor bliver alle nyhedsbreve oversat til russisk ved hjælp af Google Translate. Mærkelige oversættelser kan forekomme 😉

Ukraine_informations kilder er Danmarks Radio (DR), Information, Radio4, Avisen Danmark, Washington Post, New York Times, The Guardian, www.krigeniukraine.org, insider, Meduza, Jens Alstrup og mange andre medier. Ukraine_information kan kontaktes via mail: ke5492@gmail.com og kan også følges på Telegram : Ukraine_information

Vil du have en kopi af nyhedsbrevet sendt til din indbakke, eller skal en af dine venner have en kopi af nyhedsbrevet, så send e-mailadresse til ke5492@gmail.com.

Historik

I frustration over den forfærdelige situation i Ukraine overvejede jeg, hvad jeg kunne gøre. Jeg er for gammel ( årgang: 1959 ) til at kunne melde mig som frivillig soldat i Ukraine og mangler i øvrigt også erfaring og uddannelse som soldat. Men jeg er rimelig god til at betjene en computer og kan også formulere et skriftligt budskab.

Der bliver skrevet mange gode atikler om Putins krig af vestlige skribenter, hvor målgruppen er andre vestlige læsere. Vi har et højt og mangfoldigt informationsniveau i vesten om krigen. Men hvad med russerne? Den russiske presse er censureret og russerne får kun Putins version af sandheden. I Rusland er der hungersnød efter oplysning om Putins krig. Det må der gøres noget ved! I

Jeg besluttede, at formidle viden om krigen til den russiske befolkning og begyndte med at lave små beskeder, som blev uploadet på russiske mediers FB-sider, Telegram og andre steder. Nogle steder blev mine kommentarer slettet meget hurtigt, men andre steder fik de lov at stå i længere tid.

Følgende FB-sider samt russiske medier var det muligt at uploade nyhedsbreve til foråret 2022 (måske kan du finde dem ved at søge på “Klaus Ankerstjerne”) :
facebook.com/5tv.ru
facebook.com/1tvru
facebook.com/izvestia.ru
facebook.com/MoscowTimes
facebook.com/gazeta.ru
facebook.com/lentaru
facebook.com/newizv
facebook.com/onlinekpru
facebook.com/MoscowTimes
Russia Today
Pravda

FB brokkede sig over, at jeg sender den samme besked ud på flere FB-sider. Og i slutningen af maj blev alle russisk kontrollerede medier lukket for kommentarer, så andre metoder blev taget i brug!

På Internettet findes hjemmesider, hvor det er muligt at få mailadresser på tilfældige privatpersoner i Rusland og herefter sende en besked til dem. Og kan jeg sende beskeder til en russer, så kan jeg også sende et nyhedsbrev til en lang liste af russere.

Fra september 2022 sender jeg mails til mange hundreder russiske mailadresser og mine små beskeder til facebook-profiler bliver til længere tekster (ca. 3000 anslag), som jeg kalder nyhedsbreve.

Jeg har lavet en lang liste med russiske mailadresser, ved at copy-paste en adresse ad gangen over i en note-blok fil og når listen omfatter 500 adresser bliver den sorteret i et regneark og dubletter fjernes. Da Gmail ikke accepterer mere end 500 modtagere på en mail, så er mine lister på højst 500 adresser. På nuværende tidspunkt (ultimo januar 2023) har jeg registreret 1000 russiske mailadresser, som jeg naturligvis sender til via bcc (blind carbon copy). Følgende tre sider er brugt til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/ , https://mail2ru.org/ og https://pravdamail.com/ .

Jeg har også oprettet en kanal på Telegram : https://t.me/ukraineinformation, men der er kun få besøgende i den kanal.

I april 2022 oprettede jeg en profil på Ruslands svar på Facebook, det hedder VKontakt, men ca. en halv time efter jeg uploadede det første opslag, så blev jeg smidt ud af VK og ekskluderet for evigt!!! Ja uha da, det var sandelig traumatiserende. Men der går det meste af et år og i januar 2023 bliver jeg opfordret til at prøve igen at få en profil på VK. Det lykkedes og nu har jeg fået udgivet flere nyhedsbreve på VK, jeg har også fået en enkelt skideballe og advarsel 🙂 og er sat i karantæne 3 gange (28. maj 2023). 

Respons fra de russiske modtagere af nyhedsbreve

Men er der overhovedet nogen der ser mine nyhedsbreve? Jeg har fået respons fra enkelte modtagere af mine nyhedsbreve. De russere, der synes, at nyhedsbrevene er en god ide, holder helt sikkert lav profil og svarer ikke på mine mails. De kan jo ikke vide, om jeg er en FSB-agent eller lignende. Enkelte mail-modtagere, der støtter Putins krig, svarer seriøst på mine nyhedsbreve. Eksempelvis havde en kvinde mistet en bekendt, som var russisk soldat, han blev skudt i et slag mod ukrainske soldater. Hendes sorg og tab er jo lige så legitimt, som ukraineres tilsvarende sorg og tab over deres dræbte soldater. Jeg kunne kun have medfølelse med hende og håbede hun havde familie og venner, der kunne hjælpe hende gennem den svære tid. Og håbede, at krigen snart er slut, så der ikke er flere, der skal slås ihjel.

Men der var også sviner-responsen 🙂 . Vrede russere med et primitivt, begrænset og ofte latrinært ordforråd sender også beskeder til mig, Eksempler på den type respons oplistes nedenfor, først den oprindelige russiske tekst efterfulgt af en dansk oversættelse: 

Пошёл на хуй     :     Fuck dig

Хватит херней заниматься, научитесь уже думать головой, а не жопой.   :   Stop med at lave lort, lær at tænke med dit hoved, ikke din røv.

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :  Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

И лично Я жду Путина, чтобы освободить от такой Нечисти как вы.   :   Og personligt venter jeg på, at Putin bliver fri fra så onde ånder som dig.

Закрой ебло своё наконец! Заебал ты уже дебил! Будь моя воля, я бы и до до вас гомосеков ебаных добрался!!!!   :  Luk endelig din eblo! Fuck du allerede idiot! Hvis det var min vilje, ville jeg endda komme til jer forbandede homoseksuelle!!!!

тебя пoвeсят скоро! : Du bliver snart hængt!

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :   Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

идите нахуй   :  gå fuck dig selv

Ты там ещё не сдох со своей Америкой?   :  Er du død der med dit Amerika endnu?

Убери меня из списка рассылок. Я не просил мне это присылать.   :  Fjern mig fra din mailingliste. Jeg bad dig ikke om at sende det til mig.

Это от вас фашистов(нацистов надо избавиться-ЛИЗУНЫ американские   :   Det er fra jer fascister (nazister skal slippe af med-amerikanske LIZONS

Путин лучший, нет фашизму и всём вам! Бог вас накажет 🙏   :  Putin er den bedste, nej til fascisme og alle jer! Gud vil straffe dig

Клоуны вы ебаные! Только можете пиздеть. А как пиздюлями запахло, так очки ваши пидорские сжимаются. Не пиши сюда больше тварь. Скоро ваше гнездо гомосячье разнесем! Не мы начали эту войну! : Dine skide klovne! Du kan kun kneppe. Og som du lugter pizdyulyami, så krymper dine fagglas. Skriv ikke her mere. Vi ødelægger snart din homoseksuelle rede! Vi startede ikke denne krig!

Ты xx тоже бойся. Будем бить аккуратно но больно. Как всегда. Теперь точно до последнего нациста!  :  Du xx, vær også bange. Vi slår blidt, men smertefuldt. Som altid. Nu, lige ned til den sidste nazist!

 в эту брехню может только совсем мозгом отсталые ещё верят. Не работает уже. Надо вам там в ЦИПСО что-то новое выдумывать уже. Хотя вам недолго осталось, поэтому лучше самораспуститься.   :   kun de retarderede tror stadig på dette sludder. Virker ikke længere. Du skal allerede finde på noget nyt i TsIPSO. Selvom du ikke har længe tilbage, så er det bedre at opløse dig selv.

, правильно делают! А ты провокатор соси раскаленный хер, как твоя мамаша в аду!   :  , de gør det rigtige! Og du er en provokatør, sug en rødglødende pik, som om din mor er i helvede!


Svar på sviner-respons bliver som regel ignoreret, enkelte får dog følgende svar:

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede ca. 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.


Vi ønsker alle fred, stop Putins krig

Det er vigtigt for mig at understrege, at det er Putins krig. Mange russere er modstandere af krigen og betragter ukrainerne som deres gode naboer og broderfolk. Af samme årsag slutter alle nyhedsbreve med : “Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre …….. Stop Putins krig i Ukraine.”. 

Det er den version af krigen, vi kender her i Vesteuropa, som formidles. En version der er langt tættere på sandheden end den de russisk kontrollerede medier formidler. Den russiske civilbefolkning skal kende sandheden nu. Efter anden verdenskrig var der mange tyskere, som undskyldte sig med, at de ikke kendte til nazisternes overgreb på jøder og andre befolkningsgrupper. Den undskyldning skal ikke være mulig for russerne, når krigen en gang er slut. Putins krigsforbrydelser skal synliggøres, formålet med Ukraine_information er i høj grad et oplysningsprojekt.

Ukrainernes krig er også resten af verdens krig mod tyranni og despoti, de kæmper også for vores fred og sikkerhed. Putin er fascist og utilregnelig, så længe han lever og sidder på ca. halvdelen af verdens atom-våben, så udgør han en alvorlig trussel mod hele klodens sikkerhed.

De første måneder af krigen brugte jeg formuleringen “… den militære special operation …” for lettere  at slippe gennem den russiske censur og samtidig er det ironi, som de fleste kan gennemskue.

Det skal også understreges, at nogle russiske soldater er også modstandere af Putins krig: https://www.facebook.com/dailymirror/videos/2159349417574390/

Ligesom russerne har vanskeligt ved at rekruttere soldater til Putins krig.

Nedenfor oplistes de nyhedsbreve, jeg har lavet siden slutningen af marts 2022 og uploadet på forskellige russiske medier samt sendt til russiske mailadresser.


Følgende beskeder/nyhedsbreve er frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser:

Uge 12 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange ukrainske civile bliver dræbt, og mindst lige så mange russiske soldater bliver dræbt i Putins militære special operation.

Mariupol er belejret, læger uden grænser (Médecins Sans Frontières) advarer om en humanitær katastrofe for byens indbyggere, som ikke kan få mad, vand, elektricitet med mere. Putins soldater har bombet et børnehospital og et teater i Mariupol. Antal dræbte er ukendt.

https://www.youtube.com/watch?v=9bTEHeLCpVk

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 13 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russere protesterer mod Putins militære special operation i Ukraine. Mere end 60 russiske byer har afholdt demonstrationer til støtte for Ukraine og mod russisk militær offensiv i Ukraine. En stor gruppe

videnskabsfolk, kunstnere, forretningsmænd, sportsudøvere, journalister og mange flere har protesteret mod Putins militære special aktion i Ukraine.

https://www.msn.com/en-us/autos/autos-convertibles/see-anti-war-protesters-being-arrested-in-russia/vp-AAUgmN9

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 14 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. De er sendt til Ukraine som soldater og møder hård modstand fra det ukrainske militær. Alle ukrainere står sammen og gør modstand mod Putins militær operation i Ukraine. Syv russiske generaler er dræbt og samtidig mister Russerne militært udstyr, som er beslaglagt af det ukrainske militær. Rusland taber til Ukraine ligesom de tabte til Afghanistan. Mange civile og soldater vil dø.

https://fb.watch/c2WIK1cEtC/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 15 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En uskøn blanding af KGB og Zar-regimet er Putins projekt. Et fredeligt Europa er ikke en del af hans planer. KGBs kontrol apparat og Zarens magtregime, det er Putins drøm om fremtidens Rusland. Mange russere protesterer mod Putins planer.

https://www.youtube.com/watch?v=9-nqq1KX6SU

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 16 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater overholder ikke krigens love, som er udarbejdet af folkeretten ( Genève-konventionen og Haag-konventionen). I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater.

Fortæl de russiske soldater i Ukraine :

Må man skyde på civile? Nej, aldrig!

Må man skyde på hospitaler? Nej, aldrig!

Må man skyde læger og sundhedspersonale? Nej, aldrig!

Må man skyde krigsfanger? Nej, aldrig!

https://www.youtube.com/watch?v=oJHhB85huXQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 17 2022: 

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin troede på en hurtig militær operation ville give ham magt over Ukraine. Men sådan gik det slet ikke. Putins soldater møder massiv modstand, mere end 19.000 russiske soldater er dræbt indtil nu. Til sammenligning døde 15.000 sovjet-soldater i Afghanistan-krigen 1979-1989.

10. april har Rusland mistet 19100 soldater, 151 fly, 705 kampvogne, 136 helikoptere, 1895 militære køretøjer og 108 missilsystemer. Russiske forældre opfordres til at kalde deres sønner hjem fra Putins krig, hvis ikke de skal dø i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=DYs3-7tQFk8

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 18 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater får tæv i Ukraine! Mere end 20.000 russiske soldater er døde (medio april) og meget russisk militær udstyr er ødelagt af heroiske ukrainske soldater. Mange russiske soldater flygter fra Putins militære special operation. Og mange russiske soldater deserterer, de vil ikke dræbe deres ukrainske brødre og søstre. ”Send ikke jeres sønner i krig!” Udtaler en russisk soldat på denne video ”Krig er forfærdeligt, selvfølgelig forsvarer ukrainerne deres land. Det er os, der opfører sig som fascister.”

https://fb.watch/cj8GeOuIQq/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater møder enorm modstand i Ukraine. Han har kun kontrol over en lille del af det sydøstlige Ukraine. Det har kostet mange døde, både russiske soldater og ukrainske civile. 17.500 russiske soldater inklusive syv russiske generaler er dræbt i den specielle militær operation (medio april). Putin vælger nu en defensiv strategi og trækker sig tilbage fra Kyiv, Kharkiv og de fleste andre store byer, som han forsøgte at erobre, dog uden held. Putin taber i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=FK_PXRJP__k

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre 

Ukrainske og vestlige myndigheder har navngivet syv russiske generaler dræbt i kamp: Magomed Tushayev, Andrei Sukhovetsky, Vitaly Gerasimov, Andrey Kolesnikov, Oleg Mityaev, Yakov Rezanstev og Andrei Mordvichev.

I følge NATOs beregninger er der i krigens første fire uger dræbt mellem 7.000 og 15.000 russiske soldater.

Meddeler Washington Post 26. march 2022. 1. marts 2022 udtaler tidligere udenrigsminister for Rusland Andrei V Kozyrev:

Уважаемые дипломаты России, вы профессионалы а не дешёвые пропагандисты. Когда я работал в МИДе, я гордился своими коллегами. Сейчас просто нельзя поддерживать кровавую братоубийственную войну в Украине.

https://fb.watch/bPucOhtEOl/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 20 2022:

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Jeg kender en, der havde held med at hacke Putins computer her til morgen (fredag d. 6. maj) . 😉 Han fandt et udkast til Putins tale d. 9. maj på den røde plads, her kommer en kopi af talen:
Kære alle sammen, 9. maj er en ganske særlig dag for os russere. Det er i dag, vi fejrer fred og frihed her i Rusland. Men vi ønsker også, at der er fred og frihed i resten af verden. Derfor er det en særlig glæde for mig at proklamere, at alle russiske tropper i Ukraine trækkes hjem omgående og uden betingelser.
Ukraine er vores nabo, de er vores brødre og søstre. Det er et stort og smukt land med en stolt og sympatisk befolkning. Det er et land med megen venskab og ingen fjendskab. Det er helt forkert at bekrige Ukraine. De er ikke nazister, det er mig Putin, som har opført mig som nazist. Der skal naturligvis også være fred og frihed i Ukraine.
Jeg begik en kæmpe fejl, da jeg sendte russiske soldater ind i Ukraine. Det var ikke alene en fejl, men en dum beslutning, en rigtig dum beslutning, da jeg gav ordre til at bombe boligområder, hospitaler, banegårde, landsbyer og meget mere. Jeg har fået rapporter om, at vores soldater har voldtaget kvinder, myrdet børn og mishandlet civilbefolkningen. Jeg skammer mig og kan ikke undskylde nok.
Jeg tager det fulde ansvar for at have startet en krig, der har skabt stor sorg og ulykke i Ukraine. I dag fremsætter jeg en uforbeholden undskyldning til hele det ukrainske folk og giver ordre til øjeblikkelig hjemkaldelse af alle russiske militærenheder.
Jeg vil også fremsætte en uforbeholden undskyldning til det russiske folk. Mere end 25.000 russiske soldater har mistet livet en komplet meningsløs krig. Og til de efterladte siger jeg undskyld, jeg er et kæmpefjols. Det var helt forkert af mig, at sende jeres kære afsted i en komplet tåbelig krig.
Som vi plejer har vi også i år en militærparade, men som i kan se på paraden i dag, så er der ikke så meget militært udstyr, som der plejer at være. Vi har mistet rigtig mange kampvogne, fly og meget andet militært udstyr i Ukraine. Det blev en meget dyr krig og til ingen verdens nytte. Det er alene min skyld, at det kom så vidt.
Jeg håber i vil tilgive mig for mine alvorlige fejltrin.
Jeg ønsker alle en god 9. maj samt fred og frihed i Rusland, i Ukraine og i resten af verdenen.
Med venlig hilsen
Vladimir Putin,
præsident for Den Russiske Føderation


Det er blevet umuligt at bruge Facebook og andre sociale medier. Men det er lykkedes mig at lave en liste over russiske mailadresser, dem sender jeg en besked til en eller to gange om ugen. Derfor er der også tilføjet en overskrift til den enkelte nyheds-mail. Følgende tre sider bruger jeg til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/  ,  https://mail2ru.org/  og  https://pravdamail.com/ , jeg synes pravdamail.com er bedst. Det er lidt besværligt, da jeg skal copy-paste hver enkelt adresse og efterfølgende opdatere pravdamail. Jeg har dog på omtrent en måneds tid fået lavet en liste på 700 russiske mail-adresser. Mine nyhedsmails er indsat nedenfor.


Uge 22 2022:

Russiske soldater dræber civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

De russiske soldater angriber ukrainere og dræber flygtninge på banegården Kramatorsk, gravide på hospitalet i Mariupol og mange andre. Putins soldater opfører sig som gemene røvere, drabsmænd og voldtægtsforbrydere. De ukrainske civile bliver overfaldet og forfulgt af Putins soldater, som ikke er velkomne i Ukraine, de møder massiv modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt.

https://www.youtube.com/watch?v=A72j3yY1UmA

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 23 202:

Stalin var ligeså slem som Hitler

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Sovjetunionen udøvede stor og heroisk modstand mod Hitler og nazisterne.

Men mange millioner blev forfulgt og dræbt af Stalin og hans håndlangere. I Ukraine 1932 til 1933 døde 4 millioner under hunger-terroren (holdomor).

Ukrainerne har dårlige erfaringer med Ruslands militære undertrykkelse. Flere tusinde ukrainere er dræbt af Putins soldater under Putins specielle militær operation. Men endnu flere russiske soldater er dræbt af ukraines militær.

Putin er komplet ligeglad med ukrainernes og russiske soldaters liv. Putin angriber en fri og uafhængig nation og han udrydder systematisk civile ukrainere. Putin opfører sig som Hitler og Stalin.

https://fb.watch/criLa33tH5/

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 24 2022:

Opfordring til russiske soldater om at desertere

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Opfordring til russiske soldater : Læg jeres våben og overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

Før 24. februar var Ukraine et fredeligt land. Efter den 24. februar og Ruslands angreb på Ukraine, er mange tusinde ukrainere dræbt og mishandlet af russiske soldater.

Russiske soldater kan selv vælge : vil i være soldater i en krig, hvor i dræber, voldtager og mishandler civilbefolkningen eller vil i være mænd med respekt og ære i behold, som nægter at begå overgreb på civile og deltage i Putins krig i Ukraine.

https://youtu.be/OavheiatQwQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 25 2022:

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater har i følge Amnesty International:

– bombet børnehaver og hospitaler,

– brugt forbudte klyngebomber,

– angrebet civile der har stået i kø for at købe mad,

– dræbt civile ukrainere.

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Oleg Krikunov (33 år og delingschef) var i over en måned ansvarlig for en russisk torturlejr etableret i landsbyen Motyzjyn. Under Olegs kommando blev landsbyens civile tortureret og efterfølgende dræbt.

Fassakhov Bulat Lenarovich (radiooperatør fra den 30. motoriserede riffelbrigade) trængte den 12. marts ind i et hus i en landsby nær Kyiv. Han truede en ung kvinde til at tage tøjet af, hvorefter han voldtag hende. Ti dage senere trængte Fassakhov sammen med tre andre soldater ind i et hus, hvorefter de på skift voldtog en kvinde.

Romanov Mikhail Sergeevich (tjenestemand i det motoriserede infanteri) dræbte en ukrainsk mand og efterfølgende voldtog han mandens hustru.

Kender du Oleg, Fassakhov eller Romanov, så hjælp dem med at komme i kontakt med de ukrainske myndigheder, så de kan stå til ansvar for deres ugerninger overfor det ukrainske justitsvæsen.

Kilde: Guardian (engelsk avis), Ukrainsk statsanklager og Information (dansk avis)

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtXV9VBxEE

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 26 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at for hver ukrainsk soldat som dør i krigen, så dør ti russiske soldater?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Putin taber krigen i Ukraine, derfor denne opfordring til russiske soldater : læg jeres våben i den krig Rusland har tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden Putin og generalerne overgiver sig. Overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://youtu.be/4cJ_YmhL62Y


Uge 27 2022:

Putin er en terrorist

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Dagligt angriber Putins soldater civile ukrainere. Hospitaler, kulturhuse, forretninger, gader, jernbanestationer og overalt hvor civile færdes risikerer fredelige ukrainere at blive ofre for russiske bombeangreb.

I et butikscenter i Kremenchuk ramte Putins misiler på et tidspunkt, hvor der var 1000 mennesker i butikscenteret. I ruinerne har man indtil nu fundet over 20 dræbte og mange sårede. Det er kvinder, børn og helt almindelige civile, der er ofre for Putins angreb.

Det er ikke Zelenskyj som bomber butikscentre i Moskva eller i Vladivostok. Det er Putin som bomber et helt almindeligt butikscenter med fredelige civile på indkøb. Det er Putin der er terroristen, som koldblodigt dræber børn, kvinder og civile.

Det var ikke et militært mål, men et ganske almindeligt civilt mål, som Putins misiler ramte. Det er terrorangreb, der kun har til formål at skræmme og terrorisere den ukrainske befolkning.

Putin er en terrorist og enhver støtte til Putin er støtte til terror og overgreb på civile.

https://www.youtube.com/watch?v=NOF423Yl6FQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 28 2022:

Panikken breder sig i det russiske militær

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 20 personer er dræbt i et butikscenter i Kremenchuk, 5 blev dræbt i en skole og beboelsesejendom i Kharkiv, en person er dræbt i en børnehave og beboelsesejendom i Kyiv. Mange civile mål er genstand for russiske missil angreb.

Det er ikke militære mål, russerne rammer i Ukraine. Putins missiler rammer civile mål og det er systematisk terror mod civilbefolkningen, udtaler de ukrainske myndigheder.

Putins krig i Ukraine er også upopulær i Rusland. Det er svært at rekruttere nye soldater til den russiske hær, ligesom det russiske militærs rekruteringskontorer bliver udsat for chikane og sabotage.

Den russiske hær har også mistet store mængder udstyr, våben og ammunition. Det skulle have været en hurtig lille militær special operation, men det er blevet til en lang og opslidende krig for Rusland.

Putins hær har mistet (1. juli 2022) : 35750 soldater, 1577 kampvogne, 217 fly, 186 helikoptere siden krigens start d. 24. februar. Vilkårlige overgreb på civile er typisk for totalitære ledere, der er ved at tabe en krig. Ingen tror, at Putin vinder den krig. Mange russere ved godt, at Putin taber krigen i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=L0sepSYHAt4

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 29 2022:

Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Det meste af Donbas-regionen er nu besat af Putin. Det har været en meget dyr krig. Mere end 30.000 russiske soldater er dræbt og store mængder materiel har Putin mistet i den næsten 5 måneder lange krig. Men ukrainerne har betalt den højeste pris, da mange uskyldige ukrainske civile, er blevet voldtaget, myrdet og tortureret af de russiske soldater.

Ingen kender Putins planer. Mange eksperter mener dog, at han vil erobre hele Ukraine. Det bliver en lang og dyr krig, som vil vare flere år og koste mange dræbte civile og soldater. Er det den pris, russerne vil betale for at støtte Putins meningsløse krig? Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Mange russiske soldater deserterer, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. De fleste russere vil leve i fred med deres ukrainske naboer.

Et oprør mod Putin ser ud til at være løsningen på at standse den meningsløse krig i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=gZ7l2VqGoyM

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 29 2022:

Putin terroriserer ukrainske civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ingen kender Putins mål, meget tyder på, at den russiske belejring af Donbas oblast er starten på en krig, der har til formål at erobre hele Ukraine. Og det bliver en dyr krig.

Putins krigstaktik er simpel. Inden hans soldater rykker ind i en by, så bliver byen udsat for massiv artilleribombardement. Hospitaler, banegårde og andre offentlige bygninger, hvor der er mange mennesker, er ofte de første bombemål. Samtidig voldtager de russiske soldater kvinderne og torturerer de civile for til sidst at slå dem ihjel.

En taktik Putins soldater også brugte i Tjetenien, Georgien og Syrien. De fleste når heldigvis at flygte. Til sidst rykker de russiske soldater ind i det, der var en by, men nu bare er en bunke mennesketomme murbrokker og det kalder de en befrielse.

Ukrainerne vil prøve at tilbageerobre de besatte områder og det russiske militær skal bruge mange ressourcer på at fastholde deres tilstedeværelse og forsvare deres erobringer i Donbas.

På det sidste har ukrainerne haft held med at bombe russiske ammunitionsdepoter og russerne har måttet tage en pause i kamphandlingerne. Ukrainerne vil have russerne ud af landet og forlanger, at de respekterer 1994 landegrænserne som Rusland, England og USA blev enige om i 1994 med Budapest-aftalen.

https://www.youtube.com/watch?v=AzgiqnpJRGo

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Noget om fascister

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin mener, at der er farlige fascister i Ukraine, de har udført folkemord i de selverklærede republikker Lugansk og Donetsk. Men virkeligheden er, at separatisterne har ført uafhængighedskrig mod Ukraine siden 2014 og på begge sider af denne ulykkelige konflikt er der dræbt 14.000 mennesker. Putin er separatisternes ven, det er en rigtig kedelig ven, de har valgt.

Putin har aldrig lagt skjul på hans national konservative, religiøse overbevisninger og hans ekstreme magtbegær. I Ukraine har han startet en krig, der har til formål, at tilegne sig mere territorium til et Rusland, som i forvejen er verdens største land målt i areal.

Putin påstår, at han vil beskytte og befri den ukrainske befolkning, men det er en meget besynderlig form for beskyttelse og befrielse. Russiske soldater terrorbomber ukrainske byer, civile udsættes for systematisk tortur, de russiske soldater voldtager kvinderne og røver ukrainernes hjem.

Ukrainerne er ikke fascister, ukrainerne forsøger alene at forsvare det ukrainske territorium. Putins store forbillede er Ivan Ilyin, russisk filosof som levede fra 1883 til 1954. Han var en konservativ antikommunist, som drømte om et nationalt diktatur, sympatiserede med Hitler og forsvarede fascismen.

Fascisme bygger på værdier om national konservatisme, førerskikkelse, religiøsitet samt en totalitær stat. Værdier der kendetegner Putin og som han tydeligvis forsvarer. Putin er med andre ord den eneste fascist i krigen om Ukraine.

På foto er en lille pige på bare fire år blevet dræbt af Putins bomber. Er hun et militært mål eller en farlig fascist? Det mener fascisten Putin åbenbart:

https://www.information.dk/sites/information.dk/files/styles/930x/public/media/2022/07/15/ukr1_0.jpg?itok=dML1hlWQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Alle ukrainere står sammen og gør massiv modstand mod Putins krig i Ukraine.

I 1992 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1992 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og ukrainske frihedskæmpere giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Der er rygter om, at Ukraine laver en stor mobilisering og forbereder et massivt angreb, som skal befri Donbas for de russiske besættelsestropper. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 40.000 soldater, 1747 kampvogne, 4000 armerede køretøjer, 190 helikoptere og meget mere.

Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine, de møder hård modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange russiske soldater bliver dræbt. Så længe Putin er ved magten, vil mange russiske soldater blive dræbt i en total meningsløs krig.

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 31 2022:

Putin taber krigen i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Meget tyder på, at Putin må trække sig tilbage fra de besatte områder i Ukraine i løbet af få måneder. I dette nyhedsbrev ser vi på, hvorfor Putin sandsynligvis taber krigen. Hvis vi starter med præmissen for krigen, så har Putin fremført tre argumenter for at invadere den fri og suveræne stat Ukraine.

– Ukraine har ingen eksistensberettigelse, mener Putin. Et synspunkt der er udtryk for manglende virkelighedsfornemmelse og en ekstrem selvopfattelse. Putin mener at vide ved hvilke stater, der har eller ikke har eksistensberettigelse her på jorden og samtidig ignorerer han 44 millioner ukrainere, som ikke deler hans opfattelse. Putin har absolut ingen bemyndigelse til, at dømme om Ukraine eller andre stater bør eksistere eller ej.

– Det er fascister, der styrer Ukraine, mener Putin. Interessant påstand, men hvem er Putin??? Hans store idol er den fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. I dag voldtages og tortureres civile ukrainere af russere, der opfører sig som Hitlers og Francos nazister og fascister. Den eneste fascist i krigen er Putin.

– NATO udgør en trussel og vil angribe Rusland, mener Putin, men NATO har på intet tidspunkt angrebet Rusland! Men mange østeuropæiske lande har af egen fri vilje tilsluttet sig NATO, de nye medlemsstater i NATO har tillid til NATO. I stedet for at lave krig, så burde Putin prøve at skabe tillid.

Der er intet rationelt argument for at starte en krig i Ukraine. Krigens præmis eksisterer ikke. Uden en præmis der bygger på fornuft og forstand, så er krigen på forhånd dømt til at blive et nederlag. Men lad os afprøve det hypotetiske tankeeksperiment, at Putin alligevel har en lille mikroskopisk chance for at vinde krigen. Lad os prøve at se på Putins muligheder for at vinde en krig i Ukraine.

– Putins soldater vidste ikke, de skulle i krig d. 24. februar, da de blev sendt over den russiske grænse til Ukraine. Mange russiske soldater ønsker ikke at slå deres ukrainske broderfolk ihjel. Hjemme i Rusland er der mange civile russere, der protesterer mod krigen. Kampviljen er lav blandt de russiske soldater.

– Putins krig udløste massive protester fra hele verdenen, mange lande har indført omfattende sanktioner, der skaber mangel på mange varer i Rusland. Samtidig er Ruslands eksport reduceret, hvilket medfører mindre indtjening og forringet russisk økonomi.

– Krigen er dyr – den russiske befolkning betaler krigens pris via højere skatter samt mange dræbte landsmænd, som er kanonføde i Putins krig (41.000 russiske soldater er dræbt i krigen d. 2. august 2022). Men er det muligt, at den russiske befolkning får en lille gevinst ud af krigen? Nej, det er der intet, der tyder på. Putin får tilegnet sig mere magt og de rige oligarker udnytter Ukraines ressourcer og befolkning. Men den almindelige russer får absolut intet ud af den krig, tvært imod, så er krigen et meget dyrt projekt for den russiske befolkning.

– Putin har helt undervurderet modstanderens styrke. Ukraines heroiske og patriotiske modstand mod den russiske besættelsesmagt har vist sig at være usædvanlig stor. Ukrainerne forbereder en offensiv og det er ikke urealistisk, at Putin og hans soldater er smidt ud af Ukraine i løbet af ganske få måneder.

– Putin mente, det bare var en lille hurtig special operation, som kunne overstås i løbet af et par dage. Men også her begik han en stor fejl. Krigen har varet i mere end 5 måneder og russerne er hårdt presset.

– Ukraines militær består af færre soldater, men de er meget bedre uddannet og udrustet. Russiske forsyningslinjer og ammunitionsdepoter bliver smadret af Ukraines præcisionsvåben. Det russiske militær har ikke en chance, de russiske soldater er kanonføde i Putins krig.

Strategisk, taktisk og operationelt er Putins krig et stort fejltrin. Frustrationen i det russiske militær er stor, ligesom det er svært at rekruttere nye soldater, samtidig er mange civile russere modstandere af krigen. Præmissen mangler, opbakning fra både indland og udland mangler, kampmoralen mangler og undervurdering af modstanderens styrke er blot nogle af de forhold, som Putin slet ikke har styr på. Der er stor sandsynlighed for, at krigen er slut inden jul. Putin taber krigen og de soldater, der har overlevet, er sendt hjem til Rusland.

https://youtu.be/m9Z2_fADc6A

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 2022:

Militært angreb på atomkraftværk

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin invaderede Ukraine d. 24. februar 2022, han belejrede og bombede både store og små byer. Det er ikke præsident Zelenskijs soldater, der angriber Moskva, Skt. Petersborg eller Vladivostok. Putin er aggressoren, han startede krigen i Ukraine.

Atomkraftværket i Zaporizjzja 250 km. fra den russiske grænse har været besat af russerne siden marts. D. 6. august udtaler både russiske og ukrainske kilder, at værket har været under militær beskydning.

En medarbejder på værket er såret, et depot for for brugt atombrændsel er ramt af raketter, en højspændingsledning er ramt og følere til registrering af radioaktiv stråling i området er beskadiget. FN, Det Internationale Atomagentur (IAEA) og EU har protesteret kraftigt mod de militære aktiviteter tæt på kraftværket. Parterne beskylder gensidigt hinanden for at angribe værket.

Uanset hvem der har angrebet kraftværket, så er det sket efter Putins invasion af Ukraine. Før d. 24. februar havde de ukrainske myndigheder ansvar og kontrol med sikkerheden. Efter russernes besættelse er det Putin, der har ansvaret for den manglende sikkerhed kraftværket.

I værst tænkelige tilfælde kan store mængder radioaktivt materiale slippe ud fra det, der betegnes som Europas største kraftværk. Radioaktivt materiale vil ramme store dele af Ukraine, men også de mest befolkede områder i Rusland vil blive ramt. Kig på et kort, Moskva ligger kun 900 km. fra Zaporizjzja. Bor du i Moskva, giver det god mening at flytte …… eksempelvis til Vladivostok! Og mens du sidder i toget på vej til Vladivostok, tænker du sikkert: “Hvordan slipper vi af med den komplet uansvarlige præsident Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=e7_q3hEkLmY

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 – 2022:

Russisk flybase er udslettet

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Har du en søn, en bror eller en god ven i det russiske flyvevåben udstationeret på Krim d. 11. august 2022, så skal du nok ikke regne med at se ham igen. Turister på en nærliggende badestrand fik et kæmpe chok, da der lød voldsomme eksplosioner på flybasen.

I følge officielle russiske kilder var det et hændeligt uheld i et ammunitionsdepot, kun en soldat blev dræbt, påstår de russiske myndigheder. Satellit foto af flybasen viser en helt anden historie. Tre store bygninger hvor et ukendt antal russiske soldater opholdt sig, blev jævnet med jorden og præcisionsbombning med misiler eller kampfly udslettede de fleste fly på basen.

Russerne kan i øvrigt godt lære af ukrainerne, hvordan man udfører præcisionsbombning. Når det russiske militær prøver at ramme militære mål, så rammer de som regel hospitaler, stationsbygninger, indkøbscentre og andre civile mål i Ukraine!

Basen ligger mere end 200 km. fra Ukraine, men er ikke det eneste mål for kampfly og misilangreb. Et flådefartøj er sat i brand og en bro er ødelagt (Chonhar) i samme område. Ukrainerne har formentlig fået langtrækkende raket-systemer, der rammer mål med meget stor præcision samtidig er russernes antiluftskyts efterhånden så svækket, så de ikke udgør en større risiko for ukrainerne.

Russernes fremmarch er gået i stå. Ukrainerne har været i stand til at give Putins soldater modstand. Ammunitionsdepoter, infrastruktur, kampvogne og forsyningsdepoter har været genstand for massive angreb fra de ukrainske styrker.

Putin har også store problemer med at rekruttere nye soldater til krigen. Målgruppen for rekruttering er udvidet. Nu bliver Straffefanger i de russiske fængsler tilbudt frihed, mod at de melder sig til tjeneste i krigen. Det er en dyr pris, men nogle vil åbenbart hellere være kanonføde i Putins hær end at sidde og rådne op i et russisk fængsel.

Det blev en meget dyr krig for Putin, nu er det kun et spørgsmål om tid, inden han må trække sig tilbage og overgive sig til den ukrainske overmagt. På YouTube video ses hvordan russiske kampfly bliver bombet og efterfølgende hvordan mandskabsbygninger bliver angrebet på Krim.

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information / kae


Uge 32 – 2022:

Rusland får tæv!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 44000 russiske soldater er dræbt i Putins krig i Ukraine. Flere angreb på Krim viser, at den russiske forsvarsevne er svækket. Missiler, kampfly og lokale partisaner har angrebet en flybase, et ammunitionsdepot, en transformatorstation, en bro og flere andre militære mål på Krim, uden at det russiske har kunnet svare igen.

Putins soldater er ikke i stand til at forudsige hvor og hvornår det næste angreb finder sted. Putin troede, at krigen i Ukraine ville tage nogle få dage, da han invaderede Ukraine d. 24. februar. Men han tog grusomt fejl.

Ukrainerne havde forberedt sig grundigt på det russiske angreb, Putins soldater fik hård modstand. Infrastruktur, materieldepoter, forsyningslinjer, ammunitionsdepoter og kommandoposter er nu mål for ukrainernes præcisionsbombning. Præcisionsbombning er tilsyneladende ikke noget Putins soldater har lært, ofte rammer russerne hospitaler, banegårde, indkøbscentre og andre civile mål, i deres mislykkede forsøg på at ramme militære mål i Ukraine.

Flere eksperter vurderer, at krigen har nået et vendepunkt. Det har været en dyr krig for Putin og det russiske folk. I følge de ukrainske myndigheder har Rusland siden krigens start d. 24. februar mistet 44300 soldater, 1889 kampvogne, 1010 artilleri systemer, 234 fly og 197 helikoptere (d. 18. august 2022).

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 33 – 2022:

Krigens bagmænd bliver likvideret

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Darrya Dugina blev dræbt d. 20. august i et attentat, der formentlig var rettet mod hendes far den yderliggående ideolog og nationalist Alexander Dugin. Dugin har sammen med flere andre højreekstremistiske forfattere været til inspiration for Putin og hans synspunkter. Datteren Darrya var også en del af det yderliggående nationalist miljø i Rusland og blev d. 3. marts 2022 sat på USA’s sanktionsliste sammen med andre fremtrædende russere.

Drabet på Darrya kan være et vendepunkt, hvor krigen føres derhen, hvor krigens bagmænd opholder sig. Putin, hans generaler, ideologer samt hans politiske og finansielle venner er krigens bagmænd. Og nu har frihedskæmpere i Moskva mistet tålmodigheden. Russiske soldater skal stoppes, de voldtager, torturerer, myrder og begår andre overgreb mod civile ukrainerne. Arkitekterne bag denne grusomme krig gemmer sig i Moskva og nu kan de ikke føle sig sikre mere. Hvem er den næste på partisanernes liste over personer, der skal likvideres?

I Donbas forekommer der allerede jævnligt angreb på russiske kommissærer. Samtidig er det svært for Putin at mobilisere nye soldater til hæren. Krigen er ikke populær, heller ikke blandt russerne. Likvidering af krigens bagmænd er en naturlig del af frihedskæmpernes svar på Putins krig.

Putin har to valg:
Enten kan han lade som om, intet er hændt. Og mens den ene efter den anden af hans venner i toppen af Ruslands elite bliver likvideret, så øger han undertrykkelse og forfølgelse af helt almindelige russere og ukrainere.
Eller også kan Putin vælge at indrømme, at krigen mod Ukraine var en kæmpe stor fejl og han stopper krigen nu samt trækker alle sine soldater hjem lige med det samme.

https://www.cbsnews.com/news/daria-dugina-car-explosion-killed-russia-daughter-alexander-dugin/

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Ukraine smider Putins soldater ud af Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ukraine har indledt en militær offensiv mod de russiske besættelsestropper syd for Kherson. I to måneder har ukrainerne forberedt sig på at befri de sydlige områder af Ukraine. Ukrainsk militær har ødelagt russernes ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militærenheder. Det russiske militær har lidt store tab.

Ukraine har mobiliseret mange soldater, samtidig er de opdateret på nyt materiel og forsyninger. Det er en stærk og veludrustet hær, som vil smide Putins soldater ud af Ukraine. Præsident Zelenskyj fastslår, at de russiske soldater har to valg, hvis de vil overleve denne krig: enten skal de flygte eller også skal de overgive sig til de ukrainske myndigheder!

Putins soldater er trætte, efter seks måneders meningsløs krig uden noget formål, så er russerne trætte af krigen. Nogle russiske soldater vælger at desertere, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. Putin har også svært ved at rekruttere nye soldater, i et panikagtigt forsøg bliver straffefanger i russiske fængsler lovet straffrihed, hvis bare de vil være kanonføde i Putins krig.

En ukrainsk dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at der dør mange flere russiske soldater end ukrainske soldater i krigen?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver i Putins diktatur og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Krigen har været meget dyr for Rusland, 31. august 2022 er de russiske tabstal følgende:

47900 døde soldater

1974 kampvogne

4312 armerede køretøjer

234 fly

204 helikoptere

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Udslet Putin

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ravil Maganov, formand for det næststørste oliekompagni i Rusland har kritiseret kritiseret krgen i Ukraine og opfordret til fred. Han blev fundet død, efter at være faldet ud af vinduet på et hospital i Moskva. Han døde 1. september 2022 og er det seneste mystiske dødsfald blandt Ruslands rigmænd siden starten af Putins krig i Ukraine.

Sergey Protosenya, tidligere topchef for Novatek, blev fundet død i april sammen med hans kone og datter.

Den tidligere vicepræsident for Gazprombank Vladislav Avaev blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og datter.

Milliardæren Vasily Melnikov døde i hans lejlighed i Nizhny Novgorod.

Melnikov arbejdede for medicin-firmaet MedStom, han blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og to sønner.

Den ukrainsk fødte russer Mikhail Watford døde i hans hjem i Surrey i England.

Gazprom’s vicedirektør Alexander Tyulyakov blev fundet død i hans sommerresidens tæt på St. Petersburg.

Mystiske dødsfald blandt rige russere, som myndighederne mener er selvmord. I virkeligheden er det formentlig en uskøn blanding af FSB og kriminelle russiske mafia-bander, der står bag drabene.

Mange andre russere lever i usikkerhed i Rusland. Unge russiske mænd er kanonføde i Putins krig i Ukraine. Russere der ikke mener det samme som Putin risikerer lange fængselsophold eller at blive dræbt.

Rusland er en stat i en elendig forfatning. Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed for statens borgere. Den opgave løser Putin ikke. Det er på tide at få Putin afsat. Desværre er der ikke frie og demokratiske valg i Rusland. Den eneste mulighed for at afsætte Putin og hans rådgivere er at gennemføre et statskup.

Kilde: Tidsskriftet nesweek :https://www.newsweek.com/every-russian-oligarch-who-has-died-since-putin-invaded-ukraine-full-list-1700022

https://edition.cnn.com/videos/business/2022/09/02/russian-lukoil-chairman-ravil-maganov-dies-stewart-lok-intl-hnk-vpx.cnn

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 35 – 2022:

“Der er ingen panik”

De ukrainske befrielsestropper tropper indledte offensiven mod de russiske besættere i Kherson-regionen 1. september. ”Russerne kan vælge mellem at flygte eller at overgive sig!” fastslog Ukraines præsident Zelensky. En uge efter offensivens start er de russiske styrker trængt tilbage. Og ukrainerne har befriet Izium, Svitlohirsk og mange andre store og små byer i de besatte områder.

Kampmoralen er lav i den russiske hær. Putins soldater har også store problemer med at få forsyninger og materiel frem til fronten. Ukrainerne har bombet ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militære enheder. Den russiske frontlinje er tæt på at bryde sammen, vurderer iagttagere og eksperter. Det bliver den største militære sejr siden anden verdenskrig.

Putin har indkaldt til hastemøde i det russiske sikkerhedsudvalg. ”Der er ingen grund til panik” udtaler sikkerhedsudvalget i et ynkeligt forsøg på at skabe et billede af, at russerne har kontrol over situationen i Ukraine. De har slet ikke kontrol over situationen. Putins soldater er kanonføde i en krig, hvor de bliver dræbt, såret, taget til fange eller flygter fra krigen.

Putin forsøgte at forsvare krigen i Ukraine på et møde i EEF (Eastern Economic Forum) i Vladivostok d. 7. september. Han mener, det er legitimt at angribe en fri og suveræn stat samt at starte en krig der indtil nu har kostet omtrent 100.000 mennesker livet. Nu ser det ud til, at ukrainerne er ved at få kontrol over krigens gang og forhåbentlig snart sender Putins soldater ud af Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.
Stop Putins krig i Ukraine.


Uge 35 – 2022:

Store russiske tab

Store russiske tab

Krigen i Ukraine er ved at gå ind i afgørende fase. Ukrainerne har trængt de russiske besættelsestropper tilbage langs det meste af fronten. De har ikke magtet at svare igen, på alle de mange angreb ukrainerne har gennemført de sidste to uger. Håbløsheden spreder sig i den russiske hær, den krig der bare skulle tage 2 til 3 dage, viste sig at blive en lang og opslidende kamp. Krigen har varet i over 6 måneder, i et link nedenfor er en telefonsamtale mellem en russisk soldat og hans kone. Det er ikke nemt at være russisk soldat lige nu.

Kampmoralen er lav, adskillige rygter fortæller om soldater, som overgiver sig eller deserterer. I Khersonregionen forhandles om at alle russiske tropper i regionen skal overgive sig. Det er ikke usandsynligt, at krigen slutter inden for de næste 3 måneder. Præsident Zelensky har udtalt, at det er de næste 90 dage, der bliver afgørende for Ukraine og Europas fremtid. En fredsforhandling vil som minimum omfatte krav om betingelsesløs og fuldstændig tilbagetrækning af de russiske tropper, Rusland pålægges krigsskadeserstatning for de skader krigen har forvoldt og til sidst skal de ansvarlige for krigen stilles for en international domstol og dømmes for deres handlinger.

Indtil nu har krigen kostet mere end 53.000 døde russiske soldater, 2168 kampvogne, 243 fly, 213 helikoptere og meget mere.

Putin er ikke populær i Rusland og hans krig er heller ikke populær blandt de russiske soldater. Kampmoralen er helt i bund i den russiske hær:

https://fb.watch/fuUhfaGMeF/

https://fb.watch/fuXSyOsetB/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 36 – 2022:

Russere protesterer mod Putins krig

De interne protester i Rusland mod Putin optrappes. En række politikere fra 18 lokale distrikter omkring Moskva og Sankt Petersborg har skrevet under på, at de ønsker Vladimir Putins afgang.

“Dine synspunkter og din måde at regere på er håbløst forældet og hindrer udviklingen af Rusland og dets menneskelige potentiale.” Udtaler politikerne i en fælles erklæring. Også andre politikere står frem og kritiserer Putin og hans krig.

Mange russiske soldater er dræbt i krigen, krigstræthed og lav kampmoral er udbredt i den russiske hær. Putin har også vanskeligt ved at rekruttere nye soldater, det er en upopulær krig. Den ukrainske hær har føringen og bestemmer, hvordan krigen skal forløbe. Ukrainske tropper har befriet mange byer og landsbyer i områderne Luhansk og Donbass, hvor de modtages med jubel og begejstring.

Det er forfærdelige historier, civilbefolkningen kan fortælle, når de bliver befriet fra de russiske besættelsesstyrker. Tortur og voldtægt mod civilbefolkningen samtidig er der også fundet massegrave med civile ukrainere, som Putins soldater har dræbt helt vilkårligt. Det er krigsforbrydelser, den russiske hær og Putin har udført.

For en uge siden var Izjum besat af russerne, for kort tid siden besøgte præsident Volodymyr Zelenskyj den nu befriede by, han var med til at hejse det ukrainske flag over byen.

“Vores blå-gule flag flyver allerede over det befriede Izjum. Og det vil det også gøre i samtlige ukrainske byer og landsbyer” lød det fra præsidenten.

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Zelenskyj ærbødigt takker de tapre ukrainske soldater, han besøger sårede soldater på hospitalerne, deltager i ceremonier for de faldne på kirkegårde og ved mindesmærker samt takker soldaterne på kasernerne for deres store heltemodige indsats for at befri Ukraine fra de russiske besættere. Det er påfaldende, hvor stor forskel der kan være på statsledere!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 37 – 2022:

Ukrainske soldater befrier store landområder

Ukraine har startet en offensiv mod russerne, adskillige byer og store landområder er blevet befriet fra de russiske besættere. Men der er stadig lang vej inden Putins soldater er smidt ud af Ukraine.

Izyum er en af de befriede byer. De ukrainske befriere blev modtaget med jubel og stor begejstring. De russiske besættere har begået grove krigsforbrydelser mod civile i Izyum og mange andre steder. I Izyum fandt de ukrainske myndigheder en massegrav med flere hundrede dræbte. Ofrene i massegraven havde været udsat for tortur og anden form for brutal overgreb inden de var skudt i ryggen og smidt i et hul i jorden.

Hvem er det der udfører brutal tortur, voldtægt og dræber tilfældige civile uden rettergang? Hvad er det for nogle mennesker i den russiske hær, der opfører sig afstumpet og umenneskeligt? Det er en hær i opløsning og en hær uden ansvarlig ledelse. Mange russiske soldater har enten overgivet sig til de ukrainske myndigheder eller opsagt deres kontrakt med den russiske hær.

”Jeg elsker Rusland. Jeg elsker alle russere. Men Putin er ikke Rusland. Vores regering er ikke Rusland. Putin, fuck dig” udtaler den 34 år gamle og nu forhenværende russiske soldat Pavel F., fra sit eksil i Frankrig. Soldaterne, der er tilbage i den russiske hær, er typisk mere kyniske og brutale overfor ukrainerne.

De russiske soldater har intet at kæmpe for, i modsætning til ukrainerne der kæmper for en fri og suveræn stat. Putins krig er meningsløs og uden mål. Meningsløshed, manglende formål og umenneskelighed gennemsyrer den russiske hær. Officererne ved ikke hvordan hæren skal styres, de menige vælger at flygte eller de bliver og lader den umenneskelige brutalitet herske.

Krigen har russerne allerede tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden russerne overgiver sig betingelsesløst til den ukrainske hær. I modsætning til russerne har ukrainerne et mål, de vil leve i frihed med plads til mennesker uden at blive undertrykt af en kynisk diktator.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 38 – 2022:

Putins krig i Ukraine

Krigen i Ukraine er Putins krig. Det er ikke Zelenskyj, der har sendt soldater til Vladivostok eller Moskva for at erobre landområder i Rusland. Det er Rusland, der har mistet 50000 soldater i en angrebskrig mod Ukraine. Det er heller ikke NATO, der har angrebet Rusland, i en krig hvor NATO i øvrigt ikke har mistet en eneste soldat.

USA, England og øvrige vestlige lande støtter Ukraine, helt i overensstemmelse med Budapest-aftalen fra 1994, hvor Ukraine forpligtede sig til at destruere alle deres atomvåben. Ukraine havde overtaget atomvåben fra Sovjetunionen og var dengang verdens 3. største atomvåben-magt. Rusland, USA og England anerkendte ubetinget Ukraines grænser og selvstyre til gengæld for destruktion af atomvåben.

Ukraine har overholdt deres del af aftalen og er nu udsat for et militært angreb. USA og England overholder deres del af aftalen. Sammen med mange andre lande støtter de ubetinget Ukraines forsvarskrig. Russerne skal ud af Donbas og Ukraine lige med det samme. Ukraine forsvarer sine grænser, de fører en legitim forsvarskrig.

Det er Rusland, der er aggressoren. Det er Putin, som vil udføre folkeafstemninger i Donbas, selvom han absolut ingen myndighed har til at udskrive valg i Ukraine. Han kan lave alle de folkeafstemninger han vil i Rusland, men hans folkeafstemninger i Ukraine har absolut ingen legitimitet.

Den russiske leder har iværksat en delvis mobilisering, 300000 mand skal være kanonføde i Putins krig. De fleste russere har gennemskuet konsekvenserne og mange flygter fra Rusland for at undgå at blive indkaldt til den russiske hær. Indtil nu har 200000 russiske soldater deltaget i den syv måneder lange krig og mere end 50000 har mistet livet. En meningsundersøgelse viser, at kun 20 % russere støtter en mobilisering. Mange russere demonstrerer og protesterer mod mobiliseringen. De vil ikke være kanonføde i en krig, hvor de bliver sat til at myrde, voldtage og torturere deres ukrainske søstre og brødre.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 39 – 2022:

Putin skal væltes

Fredag d. 30. september besluttede Putin at annektere fire ukrainske regioner, efter at russiske besættelsestropper havde afholdt illegale afstemninger i området. Den ukrainske stat er eneste myndighed til at udskive valg i de pågældende regioner, ingen andre lande kan udskrive valg i Ukraine, derfor er Putins ”afstemninger”ugyldige og uden nogen juridisk værdi.

Putin havde forberedt en tale i anledning af annekteringen. Det var ikke en begejstret velkomsttale, til de nye landområder han havde annekteret. Det var en hadefuld og antivestlig tale, der hovedsaglig handlede om ”Rusland mod vesten” .

For syv måneder siden lovede Putin en hurtig special militær operation. I løbet af få dage ville Donbas blive en del af Rusland og med lidt held også resten af Ukraine. I dag viser den barske virkelighed slagmarken, at Putin har store problemer. Putins soldater flygter eller bliver slagtet af den ukrainske overmagt. Og hjemme i Rusland flygter mange mænd, for ikke at blive mobiliseret til kanonføde i Putins krig.

Krigen er tabt, det nægter Putin at indse. Den kolde krig er blevet en hellig krig, Putin forsvarer særlige værdier og normer, som vesten forsøger at bekæmpe, mener Putin Nationalisme, konservatisme og religiøsitet i en uskøn blanding er hovedingredienserne i hans synspunkter, som kun har begrænset opbakning. Mange almindelige russere nægter at være kanonføde i hans hellige krig.

Blandt generaler og rådgivere tæt på Putin er der skepsis overfor den militære special operation, der har udviklet sig til en omfattende krig, med mange døde og sårede russiske soldater. I Kreml er der formentlig mange, der spekulerer over, hvornår det er tid til at udskifte Putin med en ansvarlig statsleder.

Kina og andre lande støttede Rusland i starten af krigen, men er også begyndt at trække deres støtte tilbage.

Krigen har sin egen indre logik. I starten var det Putin, som styrede krigen. Men nu er det krigen, der styrer Putin. Store tabstal og nederlag på slagmarken er tegn på at Rusland har tabt krigen, i stedet for at stoppe og afvikle krigen, så har Putin valgt at eskalere konflikten. Der er ingen fornuft i dette valg, det er åbenlyst, at Rusland har tabt krigen.

Det er i dette lys at Zelensky har tilbudt forhandlinger med Rusland. Dog med en betingelse, Zelensky vil ikke forhandle med Putin. Det er et genialt krav fra den ukrainske præsident, som sender et klart signal til generaler og rådgivere i Kreml, at det er på tide at få udskiftet Putin med en ansvarlig leder. Jo længere tid der går inden Putin bliver udskiftet, des støre bliver det russiske nederlag.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 41 – 2022:

Putin bliver deporteret

Krimbroen (Kertjbroen) er vigtig infrastruktur for det russiske militær. Forsyninger, mandskab og materiel fragtes over broen. Det gør broen til et oplagt militært mål og lørdag morgen (8. oktober) blev broen angrebet. Kraftige eksplosioner udøvede alvorlige skader på broen.

Mandag efter angrebet affyrede Rusland 83 avancerede missiler mod mål i Ukraine. 41 missiler blev skudt ned af det ukrainske luftforsvar. De resterende missiler ramte civile mål i Kyiv, Lviv og andre områder i Ukraine. 12 civile er dræbt og mere end 80 er såret af de russiske missiler.

Byen Zaporizjzja i det sydøstlige Ukraine har også været under voldsomme angreb de seneste dage. Zaporizjzja er et af de fire områder Rusland har annekteret og betragter som russisk territorium. Rusland bomber Zaporizjzja og betragter samtidig byen som en del af Rusland. Det er yderst kontroversielt og strider mod enhver form for fornuft, at Rusland angriber ”eget” land.

Situationen i det russiske militær er kritisk. Mange russiske soldater er dræbt eller såret. Dem der endnu er i live, de er krigstrætte efter næsten otte måneders krig. Krigstræthed og lav kampmoral sammen med mobilisering af dårligt uddannet og dårligt udrustet nye soldater resulterer i en svag hær, der har vanskeligt ved at klare sig mod den stærke Ukrainske hær. Forsyninger har svært ved at komme frem og meget materiel er gammelt, uanvendeligt eller kan bare ikke komme frem til fronten. De fleste eksperter ser en krig, der formentlig ender med at de russiske styrker må overgive sig og Ukraine vinder krigen.

Putin kan ikke se, at krigen er tabt. Han er i en fastlåst forestilling om, at han vinder krigen. De fleste af hans generaler og rådgivere i Kreml kan godt se, at den russiske hær er i store vanskeligheder. I denne situation har Zelenskyj tilbudt fredsforhandlinger med russerne, men han forlanger udtrykkeligt, at Putin ikke deltager i forhandlingerne. Det er et signal til Putins rådgivere, at nu er det på tide at udskifte Putin med en voksen og ansvarlig mand, som kan få stoppet denne meningsløse krig hurtigst muligt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 42 – 2022:

Russerne flygter fra Kherson

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Ukrainerne står sammen og udøver massiv modstand mod Putins krig i Ukraine. Den ukrainske befrielseshær er ved at befri fire regioner for russiske besættelsestropper.

Kherson bliver befriet indenfor de nærmeste dage, vurderer de fleste eksperter. Den russiske general Segej Surovikin, som står i spidsen for Ruslands krig i Ukraine indrømmer, at situationen i Kherson er spændt. De russiske besættelsestropper er presset af den ukrainske befrielseshær. Russerne vil ikke trække sig tilbage og er startet på at deportere civilbefolkningen. Situationen i Kherson kan udvikle sig til en lang og bitter kamp om byen.

Putins soldater er dårligt udrustet, de har store problemer med at få forsyninger af materiel, våben og ammunition frem til fronten. I modsætning til Ukraine der får hjælp fra Europa og USA. I 1994 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1994 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og den ukrainske hær giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Rusland har i de seneste dage gennemført angreb med kamikaze-droner, som Rusland har købt af det islamistiske regime Iran. De kan flyve op til 2000 km. med en bombe på 40 kg. Russerne angriber fortrinsvis områder i byerne, hvor der er mange civile ukrainere.

Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 66.000 soldater, 2548 kampvogne, 5219 armerede køretøjer, 268 fly, 242 helikoptere og meget mere.

En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange døde russiske soldater. Så længe Putin er ved magten, bliver russiske soldater dræbt i en total meningsløs krig.

https://www.youtube.com/watch?v=Ka4ToCiAEyM

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

/Ukraine_information /kae


Uge 43 – 2022:

Russiske krigsforbrydelser

Næsten 9000 russiske soldater er på vej til Belarus, de skal være del af en fælles russisk-belarus militær styrke, der kan forsvare sig mod påståede ukrainske og vestlige trusler. De ukrainske myndigheder udtaler, at truslen om en russisk offensiv fra Belarus er blevet større. Det vil resultere i, at soldater fra Belarus også bliver dræbt i Putins angrebskrig på Ukraine. Den upopulære præsident Lukashenko i Belarus risikerer at blive endnu mere upopulær, når hans soldater bliver dræbt i en meningsløs krig i Ukraine.

Ukrainske befrielsestropper foretager stadig en offensiv mod de russiske besættelsestropper. Det ukrainske militær forbereder befrielse af Kherson, de er tæt på byen og det forventes, at den snart igen er i ukrainske hænder. De russiske besættelsestropper er ved at foretage en såkaldt evakuering, deportation af ukrainske civile er en mere præcis betegnelse. Tvangsfjernelser af både børn og voksne er endnu en af de mange krigsforbrydelser, Putins soldater udfører.

Russerne foretager daglige angreb med deres landstyrker, Bakhmut har i mange uger været udsat for russiske angreb, men Ukraine slår de russiske angreb tilbage. Russerne har mistet mange soldater, mere end 70.000 soldater er dræbt siden krigens start d. 24. februar. Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine.

Russerne har sendt missiler og droner mod ukrainske byer. Mange angreb bliver skudt ned af det ukrainske luftforsvar, men en del rammer uskyldige ukrainske civile. Rusland har købt 2400 kamikaze-droner fra det islamistiske Iran. Kun ganske få stater støtter aktivt Rusland. Foruden Iran, så er diktaturstaterne Belarus og Nordkorea også blandt de eneste, der støtter Putin og hans krig i Ukraine.

Den russiske flåde i Sortehavet sender misiler mod civilbefolkningen, det skal stoppes, lørdag d. 29. oktober blev hovedkvarteret for den russiske flåde i Sevastopol angrebet af droner. Der er sket omfattende skader på materiel og bygninger, ligesom et ukendt antal russiske soldater er dræbt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
/Ukraine_information/kae


Uge 44 – 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Der er gode nyheder fra fronten, Kherson er befriet, de russiske besættelsestropper har trukket sig tilbage til Dnipro-flodens østbred og Ukraine vil snart kontrollere byen. Ukrainerne har endnu ikke vundet krigen, men befrielsen af Kherson er et vigtigt skridt i retning af sejr.

Videoklip fra slagmarken har de seneste dage vist, at Putins soldater har alvorlige problemer. Den russiske hærledelse indrømmer, at en tilbagetrækning er nødvendig, for at undgå at russiske soldater bliver udslettet. Dårlig uddannelse, gammelt materiel og manglende forsyninger gør den russiske hær svag og sårbar. I modsætning til den ukrainske hær, som får våben og materiel fra Europa og USA samtidig er de ukrainske soldater også veluddannede. Moralen er høj hos ukrainerne, de kæmper for fred, frihed og suverænitet. De russiske soldater har ikke noget at kæmpe for, de er kanonføde i Putins meningsløse krig. Det er ikke russernes krig, de har ingen interesse i at myrde, torturere og voldtage det ukrainske folk. Moralen er lav i den russiske hær.

Det var rigtig dumt af Putin at starte krigen mod Ukraine. Mange russere er modstandere af Putins krig. En video fra en russisk kaserne viser, hvordan menige russiske soldater udskælder en russisk general. Antallet af russere der støtter krigen i Ukaine, er formentlig meget lille.

Engang om ugen udsender Ukraine_information nyhedsbrev til en stor gruppe udvalgte russere med fakta og analyse af Putins krig i Ukraine. Der kommer forskellig respons på nyhedsbrevet, enkelte kommer med negativ respons, fordi de sympatiserer med Putins krig i Ukraine. Til de få russere som helhjertet forsvarer Putins krigsforbrydelser i Ukraine, de skal vide, at sympati og støtte til Putin kan få konsekvenser.

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 45 – 2022:

Staten er en fredsaftale

Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed, dens succes er bestemt af omfanget af den fred og sikkerhed, som individerne i staten føler. Nogle stater er bedre til at opnå dette mål end andre. Succesraten kan måles på forskellige måder, f. eks. ved at se på flygtningestrømme ind og ud af den enkelte stat. Chile, Vietnam, Sovjetunionen, Syrien og mange andre stater har oplevet store strømme af flygtninge ud af landet. Omvendt har de fleste vestligt orienterede lande oplevet at modtage mange flygtninge.

Kapitalismen blev indført da muren faldt og kommunismen mistede sin magt. Desværre udviklede Ruslands kapitalisme sig til røverkapitalisme, hvor nogle få personer ejer hovedparten af de russiske virksomheder og fabrikker. Det har skabt grundlag for omfattende ulighed, som er kommet til udtryk gennem protester og kritik af det russiske regime. I løbet af 25 år har eneherskeren Putin skabt et totalitært regime i Rusland.

Putin startede krigen i Ukraine d. 24. februar og mange russere valgte at flygte ud af landet. I oktober flygtede russerne også, da Putin besluttede at mobilisere 300.000 nye soldater til krigen. Det anslås, at 260.000 russere flygtede fra Rusland i den første uge efter, Putin havde proklameret at mobilisere 300.000 mand til de væbnede styrker. Mange russiske soldater flygter også fra Rusland, de vælger at desertere fra den russiske hær og overgive sig til de ukrainske myndigheder. Menige russiske soldater vil ikke deltage i Putins krig.

Omtrent 6 millioner ukrainere er flygtet ud af Ukraine. Polen er den største modtager af ukrainske flygtninge og har modtaget ca. 3 millioner flygtninge, Tyskland har modtaget over en million flygtninge, Rusland har formentlig modtaget ca. 500.000 ukrainske flygtninge, men antallet kan være større. Det skal bemærkes, at mange ukrainske flygtninge i Rusland er tvangsdeporteret af de russiske besættelsestropper fra det østlige Ukraine. Det skal også bemærkes, at mange ukrainske flygtninge bruger Rusland som transitland for at komme til Finland, Estland, Letland, Georgien eller andre lande.

Rusland er en syg stat, ledet af en enehersker, der er fuldstændig ligeglad med sit eget folk. 100.000 russiske soldater er indtil nu dræbt i en komplet meningsløs krig, som ikke tjener noget som helst formål. Mange russere protesterer og kritiserer krigen, men de bliver meget hurtigt arresteret af det russiske politi. Der er god grund til at russere flygter fra Rusland og at Rusland ikke er et attraktivt land at flygte til. Der er ikke megen fred og sikkerhed i det totalitære regime.

https://www.youtube.com/watch?v=CEqoy_3eqsM
https://www.youtube.com/watch?v=I_YEKX-eMXM
https://www.youtube.com/watch?v=M61owWbbgWs

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 46 – 2022:

Russiske soldater deserterer, de vil ikke være krigsforbrydere

I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile ukrainere dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater. Den såkaldte militære special operation er slået fejl og i den russiske hær er der kaos. De russiske soldater overholder ikke krigens love, de opfører sig som røvere, voldtager kvinderne, torturerer og dræber civile. Samtidig deserterer mange russiske soldater, de vil ikke deltage i brutale krigsforbrydelser på ukrainerne. Og de vil ikke ofre deres liv i en meningsløs krig.

Mange russere har gennemskuet Putin, det var en kæmpe stor fejl, at han startede krigen i Ukraine. Protester på hjemmefronten og en hær i opløsning, det er status for Rusland efter 9 måneders krig.

I mange byer i Rusland har den russiske civilbefolkning demonstreret mod mobiliseringen, svært bevæbnet politi anholder fredelige demonstranter og med vold forhindres kritik af krigen. Modige russere går på gaden og protesterer, selvom de får tæv af politiet og forfølges af myndighederne.

Putin har mobiliseret 300.000 russiske mænd til militæret, præsident Zelenskyj opfordrer de russiske soldater til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. De har valget mellem at overgive sig frivilligt eller blive kanonføde i Putins krig, udtaler Zelenskyj. Ruslands tabstal er enorme. Siden krigens start d. 24. februar er mere end 100.000 russiske soldater dræbt. Mange russere flygter fra Putin og krigen af frygt for at blive kanonføde i Putins meningsløse krig.

Putin besluttede, at der skulle afholdes folkeafstemninger i fire østukrainske regioner. I løbet af få dage havde de russiske besættelsesstyrker afholdt folkeafstemninger. Afstemningsresultatet var givet på forhånd, et stort flertal stemte for at blive indlemmet i Rusland. Men folkeafstemningerne er illegitime. Det er hverken Rusland eller noget som helst andet land, som bestemmer hvilke folkeafstemninger Ukraine skal afholde i Donbas. Ukraine er en suveræn stat, det er alene de ukrainske myndigheder og absolut ingen andre, der bestemmer hvilke folkeafstemninger, der skal afholdes i Ukraine. Putins afstemninger har absolut ingen gyldighed.

Stop de russiske soldaters terror mod civilbefolkningen i Ukraine. Russiske soldater opfordres til at desertere og nægte at udføre krigsforbrydelser.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8mFjVp-ZPE
https://www.youtube.com/watch?v=mUAJ8nQ6GnE
https://www.youtube.com/watch?v=vcJV30Fqb9s

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Ukraine_information – kae


Uge 47 – 2022:

Putin er fascisten

Det er Putins mål at udrydde fascisterne i Ukraine, påstår han. Han vil frelse ukrainerne mod fascisterne, det er et af argumenterne for krigen i Ukraine. Men Putin tager fejl, det er løgn når han kalder Ukraine for fascistisk. Det er Putin der er fascist, som det vil fremgå af dette nyhedsbrev. Vi starter med at se på, hvilke ligheder er der mellem fascisme og Putins Rusland?

Fascisme er en syg statsideologi, som har inficeret den syge russiske stat, Sygdomssymptomerne er vrangforestillinger og tvangstanker, eksempelvis:

 • hele verden er imod Rusland
 • Ukraine tilhører Rusland
 • ukrainerne er fascister
 • paranoide forestillinger om civile russere og ukrainere er forrædere, hvis de kritiserer Putins krig i Ukraine
 • indbildte løgne om, at det ukrainske folk gerne vil indlemmes i Rusland

I Putins verdensfjerne fantasier vil ukrainerne gerne udsættes for brutale overgreb, udslettelse og andre krigsforbrydelser. Samtidig er fængslerne i Rusland fyldt med samvittighedsfanger og mange russere flygter fra Rusland, det er også symptomer på en syg stat.

Tortur, forfølgelse og overgreb er en del af Putins krigsforbrydelser. Putins totalitære regime er forhadt, både i Rusland og i resten af verden. Eneherskeren Putin bygger sin ideologi på ekstrem national konservatisme, magtkoncentration, diktatur samt forfølgelse og undertrykkelse af civilbefolkningen. Han opfører sig som fascist og er inspireret af fascistiske ideologer som Alexander Dugin og Ivan Iljin.

Putin lyver, når påstår, at ukrainerne er nazister og at de russiske soldater kommer hjem som helte. Virkeligheden er vendt på hovedet i Putins fortælling. Ukrainerne er ganske almindelige mennesker ligesom alle andre mennesker i Rusland, i Europa og alle andre steder i verden. Og der er ingen soldater, som bliver helte af at slå almindelige civile mennesker ihjel.

De russiske soldater myrder, voldtager og torturerer civile ukrainere. De heldige russiske soldater bliver dræbt, de uheldige soldater kommer hjem med psykiske og fysiske skader. Ukrainerne er ikke fascister, det er Putin, han er fascist lige som Hitler, Franco, Pinochet og andre fascister.

https://www.youtube.com/watch?v=3rw_GGIjz88
https://www.youtube.com/watch?v=lxi0JDNzAo4
https://www.youtube.com/watch?v=fzqbCqQqVns

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine

/Ukraine_information/kae


Uge 48 – 2022:

Putin frygter sit eget folk!!!

I mere end ni måneder har Putins krig i Ukraine bragt sorg, blod og tårer med sig. ”Vi ønsker at leve i fred og harmoni, opdrage vores børn under en fredelig himmel og ikke være bange for deres fremtid.” udtaler russiske mødre, de er en del af modstanden mod krigen i Rusland.

Hver dag bruges enorme mængder penge på militære operationer. Penge der kunne investeres i velfærd. Men i stedet for nye børnehaver, barselshospitaler, skoler og hospitaler får russerne kun endeløs tom snak i tv om vores “succes” og “storhed”. Ifølge officielle data fra Rosstat lever næsten hvert femte barn i en familie med en gennemsnitsindkomst under eksistensniveauet pr. person, det vil sige i fattigdom.

Sovjetunionens krig i Afghanistan fra 1979 til 1989 kostede 15.000 døde sovjetiske soldater. Rusland har allerede nu mistet mere end 100.000 soldater i Ukraine og soldaterne lever under forfærdelige forhold. Det er på den baggrund, russiske mødre protesterer mod, at deres sønner, brødre og fædre er kanonføde i Putins invasionskrig i Ukraine.

Mange protesterer og viser deres modstand mod Putin og hans krig. Mindre end 25% af russerne støtter krigen, viser hemmeligholdte tal fra Kreml. Kritik af regimet er forbudt, mange bliver anholdt og forfulgt for at protestere mod Putin og krigen. Alligevel demonstrerer mange russere og regimets mobiliseringskontorer, jernbaner samt våbenfabrikker bliver udsat for sabotage.

Mange russiske soldater deserterer eller udtrykker deres utilfredshed med forholdene i hæren. Mangel på udstyr og forplejning er dagligdag, de må finde sig i ydmygelser og bliver brugt som kanonføde. Flere hundreder russiske soldater bliver dræbt i Bakhmut hver dag. Mobilisering af 300.000 nye soldater var en vanskelig opgave, russiske mænd flygtede ud af landet.

Diktatorer frygter mest deres eget folk. Det gælder også Putin i Rusland. Massiv censur af medierne og brutal undertrykkelse af kritik og protest. Tusindvis af russere er fængslet for at demonstrere eller protestere mod Putins militære indgriben i Ukraine. Militær handling er altid en katastrofe, uanset hvad det officielt kaldes. Det er blodsudgydelser, vold, ydmygelse af menneskelig værdighed, krænkelse afden militære special operation friheder og menneskerettigheder. Putin har tabt. Stop krigen nu. Jo længere tid der går inden operationen stoppes, des flere civile vil lide og des mere upopulær bliver Putin.

https://www.facebook.com/realcarrickryan/videos/1007611506801551

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

/Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 49 – 2022:

Russiske soldater deserterer

Ruslands historie er fortællingen om et stolt folkefærd, der udnyttes af grådige herrefolk. Først var det zarens grådige røver-feudalisme, som udnyttede det russiske folk. Det blev afløst af Stalins umættelige røver-kommunisme. I dag er det Putins røver-kapitalisme, som forfølger og udnytter det russiske folk. Under Putins regime er der skabt større ulighed mellem rig og fattig. Der er også blevet mindre fred, frihed og sikkerhed, mens Putin har haft magten i Rusland og nu har han startet en krig mod Ruslands store nabo i vest.

Efter næsten ti måneders krig er modstanden mod Putins meningsløse krig steget i den russiske befolkning. Mindre end 25% af den russiske befolkning støtter op om krigen i Ukraine. Kritikere af krigen bliver anholdt og fængslet. Senest er Ilya Yashin dømt 8,5 års fængsel, for at fortælle om de grusomme krigsforbrydelser russiske soldater har udført i den ukrainske by Bucha.

Fronten er tæt på fastlåst, men Ukrainerne gør små fremskridt. Hver gang en by bliver befriet, er det en sejr. Når de russiske besættelsestropper trækker sig tilbage, efterlader de typisk en sønderbombet by, som de har røvet for alt af værdi. Den del af civilbefolkningen, som ikke nåede at flygte fra krigen, kan fortælle om forfærdelige overgreb. Voldtægt, tortur og vilkårlige likvideringer udført af Putins soldater. Det er krigsforbrydelser sammenlignelige med nazisternes krigsforbrydelser udført i anden verdenskrig. Samtidig udfører det russiske militær systematisk terror-bombning med misiler og droner mod civile mål i hele Ukraine.

Putins soldater taber krigen, de har intet at kæmpe for. Russiske soldater vil ikke være kanonføde i Putins meningsløse krig. Ukrainerne kæmper for deres frihed, de kæmper for en sag og vinder krigen i Ukraine. Hvor mange skal slås ihjel i Putins krig? Alle russiske soldater opfordres til at overgive sig til de ukrainske myndigheder, det er ingen skam at desertere fra en krig, hvor russerne voldtager, torturerer, mishandler og dræber civil befolkningen i Ukraine.

Rusland har lidt enorme tab siden 24. februar:

 • 96.000 russiske soldater er dræbt
 • 286.000 russiske soldater er såret og gjort ukampdygtige
 • 2966 kampvogne
 • 5930 armerede kampkøretøjer
 • 281 fly
 • 264 helikoptere

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ue9fd4mRj0g
https://www.youtube.com/watch?v=ZJRy0xwvfiU
https://www.youtube.com/watch?v=BWEqm6iOan0

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 50 – 2022:

Russisk kanonføde til ukrainsk slagtebænk

Russerne er trængt tilbage og har de seneste måneder lidt store tab. Tæt på Bakhmut udføres svære kampe, ukrainsk militær forsvarer tappert Bakhmut mod de russiske angreb i en opslidende skyttegravskrig. Russisk militær sender straffanger mod de ukrainske skyttegrave, straffefangerne har ikke en chance og bliver skudt inden de når halvvejs over til ukrainerne. 30.000 straffefanger er sendt til fronten og de fleste er allerede dræbt.

I sensommeren mobiliserede russiske myndigheder 300.000 mænd til hæren. Det lykkedes mange russiske mænd at flygte ud af landet, de ville ikke være kanonføde til den ukrainske slagtebænk, som fronten bliver kaldt. De nye soldater, der ikke nåede at flygte ud af landet, kan fortælle om kaotiske forhold i den russiske hær. Manglende udstyr, manglende forplejning, manglende løn og efter få dages overfladisk uddannelse sendes de nye soldater til fronten. Det er tydeligt, at de er kanonføde, de skal gennem kødhakkemaskinen på den ukrainske slagtebænk.

Det er selvmord, at være soldat i den russiske hær. Dem der har mulighed for at opsige deres kontrakt, risikerer at blive chikaneret, mange bliver tilbageholdt i usle primitive fængsler i flere uger inden de hjemsendes. Forholdene er elendige og de russiske soldater protesterer mod vilkårene. Myteri og oprør forekommer i forskellige hærenheder. Mange soldater vælger at desertere. I Ulyanovsk nægtede nye soldater at tage af sted til Ukraine. Soldater i Kazan fik ikke vand eller føde, deres våben var gamle og rustne, de udførte myteri, officererne der prøvede at forhandle blev truet med tæv.

Zelensky har besøgt Bakhmut og de ukrainske forsvarsstyrker. Præsident Zelensky er hver dag ude og opmuntre både civile og militær i Ukraine. I modsætning til Putin, der kun sjældent viser sig offentligt, Putin gemmer sig i en bunkers og kommer ikke ud til de kaotiske forhold ved fronten. Måske er han bange for at blive skudt af sine egne soldater.

Krigen er nødvendig, mente Putin d. 24. februar, da han invaderede Ukraine. Målet er at bekæmpe fascisterne i Ukraine, påstod Putin. I dag ved vi, at fascisten er Vladimir Putin. Han er fuldkommen ligeglad med mennesker og menneskeliv. Er 300.000 nye soldater ikke nok, så mobiliserer han bare yderligere 300.000 mænd til krigen og til kødhakkemaskinen på slagtebænken. Flere hundrede russiske soldater mister livet hver dag uden for Bakhmut.

Det vil tage 3 dage at gennemføre krigen, mente Putin d. 24. februar. Men endnu engang tog han fejl. Nu er der gået 300 dage og russerne er alvorlig trængt tilbage. Det er realistisk at forvente, at ukrainerne har smidt de russiske soldater ud af landet inden sommer 2023. Indtil nu har Ruslands militær mistet:
99740 soldaterer
3002 tanks
5979 pansrede kampvogne
282 flybasen
267 helikoptere

https://www.youtube.com/watch?v=152UIuSEjWA
https://fb.watch/huQN-ipXVF/
https://www.rferl.org/a/ukraine-russia-war-mutiny/31955228.html

Stop Putins krig i Ukraine.
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre


Uge 51 – 2022:

Mystiske dødsfald i Rusland

Krigen har været meget dyr for Rusland, som har haft enorme tabstal. I nogle tilfælde er de russiske soldater flygtet fra depoter med ammunition og materiel, som ukrainerne har overtaget. Mod sin vilje er Rusland blevet en stor våbenleverandør til Ukraine. Og der er rygter om, at Ukraine nu har mere materiel, våben og udstyr end Rusland.

Onsdag d. 28. december 2022 har Ruslands militær blandt andet mistet følgende siden krigens start d. 24. februar 2022:

 • 103.770 soldater
 • 3.017 tanks
 • 6.037 pansrede kampvogne
 • 283 fly
 • 267 helikoptere
  og meget mere militært udstyr.

Ukraine er begyndt at angribe med droner på militære installationer langt inde i Rusland. Fra Engelsbasen affyrer russerne misiler og droner, som rammer civile mål og dræber uskyldige børn, kvinder, mænd og gamle i Ukraine. Engelsbasen ligger 700 km fra den ukrainske grænse og har været udsat for to droneangreb. Russiske myndigheder mener ikke, der er sket skader på Engelsbasen, men indrømmer dog, at mindst tre soldater er dræbt i forbindelse med ukrainske droneangreb.

De ukrainsk udviklede droner kan flyve næsten 1000 km ind i Rusland uden at blive opdaget af det russiske antiluftværn. Militære mål langt inde i Rusland bliver ramt af de ukrainske droner og gør stor skade på russiske militære installationer.

Mange russiske mænd flygtede ud af landet, da Putin begyndte en mobilisering af 300.000 nye soldater til hæren i september. Russerne vil ikke sendes til kødhakkeren, som fronten kaldes, de vil ikke være kanonføde i Putins meningsløse krig. Mobiliseringen udløste også kaos på kasernerne. I Vladivostosk var oberst Vadim Boyko ansvarlig for modtagelse af de mobiliserede på flådeakademiet i Vladivostok.

Vadim Boyko var ansvarlig for indkvartering og udrustning af de nye soldater. Men der var stor mangel på udstyr og våben. Det ville ikke være ansvarligt at sende soldater til fronten uden mundering og bevæbning. Han rapporterede om problemerne til hans overordnede, men d. 16. november blev han fundet skudt på flådeakademiet på chefens kontor med fem skud i brystet. Den officielle dødsårsag er selvmord!

Hvordan en mand kan begå selvmord med fem skud i brystet og hvorfor begår han selvmord på chefens kontor, det er nogle af de spørgsmål, der ikke er nogen forklaring på. Ledelsen på flådeakademiet er korrupt og tager ikke ansvar for de problemer, der er med at uddanne og udruste de nye soldater. Det var formentlig det Vadim Boyko kritiserede. Han blev upopulær og betalte den højeste pris.

Selvmord forekommer jævnligt blandt personer med ledelsesansvar, både indenfor militæret og i civile russiske virksomheder. Personer der har kritiseret systemet for åbenlyse fejl og mangler, begår jævnligt selvmord – pludseligt og under meget mystiske forhold.

https://youtu.be/-GlhfqPKMKY
https://youtu.be/AR5Q7mUZRls
https://www.youtube.com/watch?v=N5yJ11GkRUk
https://twitter.com/visegrad24/status/1608151326168416263?fbclid=IwAR2JzO-IrZuhmfnnBubxnJ4f6_7mQPi1awPi_FNJSdabDMP6xXCNALe0y9k

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 1 – 2023:

Putins løgne bliver til Ruslands nederlag

Flere hundrede russiske soldater har mistet livet på to russiske kaserner efter være beskudt af ukrainske HIMARS-missiler. De to kaserner var konstrueret af beton og i kælderen havde den russiske hær store ammunitionsdepoter. Oppe i bygningerne var der 750 til 1000 russiske soldater. De fleste døde hurtigt og de overlevende er hårdt såret. Oplysningerne kommer fra sociale medier, mange opslag kritiserer i meget skarpe vendinger, at soldater opholder sig i samme bygning, hvor der er ammunitionsdepot.

I luftrummet langt inde i Rusland påstår det russiske militær, at de har skudt en ukrainsk drone over Engelsbasen. Det lyder som en succeshistorie, men anonyme kilder i det russiske forsvarsministerium har en anden version. De udtaler, at det russiske luftforsvar ved en fejl kom til at nedskyde et af deres egne kampfly. Den russiske pilot døde og det russiske kampfly gik tabt.

De fleste analytikere konkluderer, at krigen i Ukraine tydeligvis ender som et nederlag for Putin. Det er et spørgsmål om tid, inden Putin eller hans hær hejser det hvide flag og overgiver sig. Men hvordan kom det hertil, hvor Putins soldater voldtager, torturerer og myrder civile ukrainerne?

Sovjetunionen tabte den kolde krig, mens russiske oligarker vandt freden. En lille gruppe forretningsmænd blev ekstrem rige efter den kolde rig. Det har skabt ulighed i Rusland og destabiliseret landet. Gennem historien har Rusland været styret af røver-kommunisme og røver-feudalisme. I dag styrer røver-kapitalismen Rusland, det er oligarkerne og mafiabossen Putin, som har magten. Putin vil have mere magt og har opbygget en historie om, at ukrainerne er nazister, nazisterne er støttet af NATO og dem der ikke er nazister, de ønsker at blive en del af Rusland.

Det var udgangspunktet for en special militær operation, der kun skulle vare i ti dage, herefter ville hele Ukraine være under Putins kontrol og i løbet af et halvt år, så ville Ukraine være indlemmet i Rusland. Men Putins erobringskrig gik helt galt. Ukrainerne ville ikke indlemmes i Rusland og de er heller ikke farlige nazister. Putins løgnehistorier og overvurdering af den russiske hærs styrke og undervurdering af den ukrainske hær, har ført Rusland ud i en krig, den har kostet over 100.000 russiske soldater livet og ca. tre gange så mange er hårdt såret.

Putins krig bygger på den ene løgn efter den anden, den var dømt til at mislykkes længe inden d. 24. februar 2022. Den ukrainske hær er veluddannet, veludrustet, har en god militær ledelse, de har en god kampånd og en stor opbakning i befolkningen. Fem vigtige egenskaber der har stor betydning for forløbet af krigen. Den russiske hær er i kaos, dårlig uddannelse og dårlig udrustning af soldaterne, hærledelsen er korrupt og uduelig, der er ingen kampånd, mange soldater deserterer og befolkningen er modstandere af krigen. Putin har tabt krigen, det er kun et spørgsmål om, hvornår han erkender tabet og trækker sig ud af Ukraine.

Fra begge sider er der forslag til fredsforhandlinger. Rusland har et yderst ambitiøst mål om at få kontrol over sydøst Ukraine, som udgør ca. 15% af hele Ukraine. Ukraine har et mere realistisk tilbud på fredsforhandlinger: russerne trækker sig tilbage og helt ud af Ukraine inklusive Krim, samtidig stilles krigsforbryderne til ansvar for deres krigsforbrydelser overfor en international krigsforbryder domstol. Det ukrainske fredsudspil tjener civilbefolkningen i Ukraine og vil også stoppe en krig, der indtil nu har kostet over 100.000 russiske soldater livet. Menige russere ønsker også den ukrainske fredsaftale gennemført så hurtigt som muligt.

https://www.youtube.com/watch?v=W4IsdnlbOr8
https://youtu.be/03WCEUIsXAc
https://video.vice.com/en_uk/video/inside-russias-military-collapse-or-super-users/6336f66c12f031567b7f072a?latest=1

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 2 – 2023:

Hvem er Putin

Der er rygter om, at Rusland starter en ny mobilisering og indkalder 500.000 russiske mænd til krigen. Der er mange mænd i Rusland, men hvor mange russiske mænd vil være kanonføde i Putins krig? De mobiliserede mænd sendes til slagtehuset for at blive til kødfars i den ukrainske kødhakkemaskine, som krigsfronten kaldes. Under den sidste mobilisering flygtede mange ud af Rusland, de vil ikke deltage i Putins meningsløse krig mod Ukraine.

Putin mener, at Rusland kan sikre fred og sikkerhed for ukrainerne. Det er en meget underlig form for fred og sikkerhed. Når Putins soldater vil ”befri” en ukrainsk by, starter de med et massivt artilleri bombardement og smadrer store dele af byen. Herefter rykker russerne ind og besætter byen. Civilbefolkningen udsættes for systematisk voldtægt, tortur og vilkårlige mord. Efter at have terroriseret byen i nogle uger stjæler russerne alt, hvad der er af værdi og flygter ud af byen. Det er den russiske model for fred og sikkerhed i Ukraine!

Putin påstår, at Ukraine er styret af fascister. Lad os starte med at definere, hvad er fascisme? Følgende egenskaber indgår i de fleste definitioner på fascisme:

 • Fascisme er en totalitær statsideologi. Den fascistiske stat er fejlfri og dem der kritiserer og kommenterer statens eventuelle fejl, bliver forfulgt og eventuelt fængslet for statsfjendtlig virksomhed.
 • Fascister har vrangforestillinger og konspiratoriske opfattelser af virkeligheden, fx at hele verden er et stort komplot mod den fascistiske stat.
 • Den fascistiske stat udbreder løgnagtige fortællinger om modparten, fx at modparten er styret af fascister og at det slet ikke er en selvstændig stat, men blot et landområde, der oprindelig tilhører den fascistiske stat.
 • Vold mod civile anvendes både internt mod egen befolkning men også mod civile i de krige, som den fascistiske stat mener, at den skal starte. Ofte er volden ekstrem og omfatter voldtægt, tortur samt mord på civile i alle aldre.
 • Kapitalistiske magtstrukturer, hvor driftige erhvervsmænd kan lave gode forretninger med staten.
 • Nationalisme, konservatisme og religion er også vigtige egenskaber ved fascismen.
 • En stærk leder, der ikke er demokratisk valgt af folket.
 • Et stærkt kollektiv, folk er ikke frie individer, individet er underlagt staten, minoriteter og politiske modstandere bliver undertrykt.
 • Hierarkisk opbygning, lederen i toppen af hierarkiet bestemmer alt.

På alle parametre opfylder Putin egenskaberne for at være en fascist, som har invaderet en fri og selvstændig europæisk stat. Men også på andre områder viser det sig, at Putin gennem sine valg og handlinger også er en fascist.

Putin kan lide ekstremt nationalistiske og fascistiske tænkere, eksempelvis den russiske og fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. Også den nulevende yderliggående ideolog og nationalist Alexander Dugin har sammen med andre højreekstremistiske forfattere været til stor inspiration for Putin og hans synspunkter.

Krigen er en erobringskrig, hvor Putin vil have mere land. Det er Putin, der har indsat hæren, som opfører sig som røvere, voldtægtsforbrydere, torturbødler og mordere i de besatte dele af sydøst Ukraine. Det er Putin der er fascist! Putin er krigsforbryderen og en lige så stor fascist som Mussolino og Franco.

https://www.youtube.com/watch?v=f0j29jVtlYI
https://www.dw.com/en/ukraine-faces-massive-task-of-investigating-russian-war-crimes/video-61947025
https://www.youtube.com/watch?v=9cE6TnQ01LQ
https://www.youtube.com/watch?v=Gu6ZcaJPa9k

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 3 – 2023:

Rusland har mange mænd men ingen styrke

Forholdene i den russiske hær er elendige. Udstyr, militær ledelse, uddannelse og kampånd er store svagheder ved den russiske hær. Mangel på kompetent ledelse, skyldes blandt andet, at ukrainske styrker har dræbt mange officerer. Mangel på udstyr, våben og ammunition skyldes korruption, bestikkelse og en udbredt svindel-kultur i den russiske hær. Meget lav kampånd, for hvorfor skal russiske soldater deltage i en meningsløs krig mod nabolandet Ukraine? Dårlig uddannelse af nye soldater, skyldes et afstumpet menneskesyn, de unge soldater skal bare være kanonføde i den ukrainske kødhakkemaskine, de behøver ingen uddannelse!

Kampene ved Bakhmut og Soledar har kostet enormt mange døde soldater. På den russiske side anslår fortrolige kilder, at langt over 500 russiske soldater dagligt bliver dræbt i kampen for landsbyen Soledar. Ukraine vil sandsynligvis få mere militær støtte fra USA, Canada og Europa i den nærmeste tid. Ingen lande med ansvar og samvittighed vil passivt stå og se på Putins erobringskrig.

Putins soldater udøver voldtægt, tortur og vilkårlige drab på civile ukrainere. Det bliver en bitter kamp med store tab af menneskeliv. Især russiske soldater bliver dræbt i en ulige kamp mod avancerede vestlige våben. Alene fordi Putin vil have mere land.

I weekenden ramte et russisk missil en beboelsesejendom i Dnipro, mere end 40 civile mennesker blev dræbt. 44 russiske soldater fra 52. vagtregiment (Shaykivka) er ansvarlig for drabet på civile dræbt i Dnipro d. 14. januar, navnene på de ansvarlige soldater findes på denne hjemmeside :
https://www.molfar.global/blog/dnipro-14-01-2023?fbclid=IwAR1IAv8xpSFTo6AvOdW7VoRk_KIUglheuTbyrrtArAHL16Uz9yPI2GKQxGU

En skole og en børnehave var også mål for russernes missiler. Det er krigsforbrydelser at bombe civile, russerne udviser systematisk kynisme og ligegyldighed med den ukrainske civilbefolkning. Mere end 50.000 krigsforbrydelser har Putins soldater begået indtil nu.

Rusland er en trussel mod fred og sikkerhed i Ukraine og i resten af verden. Det er legitimt for enhver russer at begå civil ulydighed, at protestere mod Putin og hans regime, at udøve sabotage mod russiske statsinstitutioner og at angribe russiske militære installationer. Det er også legitimt at likvidere Putin og hans nærmeste håndlangere.

For hver dag Putin er i live mister flere hundrede ukrainske civile, ukrainske soldater samt russiske soldater livet.

https://www.youtube.com/watch?v=S8jAQ323ok4
https://www.youtube.com/watch?v=p4AVSyD54g0
https://www.youtube.com/watch?v=AFzUtLBvExY
https://www.youtube.com/watch?v=aB8vFZJQeNk

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 4 – 2023

Prigozhin ny russisk præsident?

I 5 måneder har den private milits Wagner-gruppen kæmpet en bitter og indædt kæmp mod ukrainerne ud for Bakhmut. Ukraine har et stærkt forsvar og flere tusinde soldater fra Wagnergruppen er dræbt.

Wagnergruppens leder er Prigozhin og i lang tid har Wagnergruppen deltaget i Putins krig mod Ukraine. Nu er det tid til, at Wagnergruppens resultater på slagmarken veksles til politisk magt i Kreml, mener Prigozhin ifølge fortrolige russiske kilder. Ambitionerne er store, Prigozhin vil gerne være Putins stedfortræder eller præsident i stedet for Putin, hvis der er mulighed for det.

Resultaterne ved Bakhmut viser Prigozhins store evner. Men hvilke evner??? De eneste resultater Wagnergruppen har opnået ved Bakhmut, er store tab af soldater og materiel. Tabene er så store, at nu mobiliserer Rusland igen nye soldater til hæren. Putin vil mobilisere 500.000 soldater og samtidig arbejder de russiske våbenfabrikker dag og nat for at kunne levere våben og ammunition til Putins krig, på trods af at adskillige våbenfabrikker har været udsat for sabotage af den russiske modstandsbevægelse.

Prigozhin har offentligt klaget over, at han ikke kan få soldater og materiel. Putin og forsvarsminister Sjojgu har gennemskuet Prigozhin, de forsøger at kontrollere Prigozhin, han er for frembrusende og magtbegærlig, derfor er nye soldater og mindre materiel til Wagnergruppen reduceret.

Foråret kan betyde et vendepunkt i Putins krig. Europa har besluttet at sende Leopard-2 kampvogne til Ukraine sammen med en lang række andre våbensystemer. Med stor støtte fra mange lande er det sandsynligt, at Ukraine igen bliver offensive og presser russerne ud af Ukraine. ”Ukraines kamp for frihed er også vores kamp for frihed” er synspunktet i de europæiske lande. Putin invaderede Tjetjenien (1999), Georgien (2008) og nu Ukraine (2023). Hvis ikke Putins begær efter kontrol og magt over sine nabolande stopper nu, så risikerer vi, at hele Europa bliver besat af Rusland. Derfor støtter Europa ubetinget Ukraine for ”Ukrainerne kæmper også europæernes krig”.

Nogen mener det er NATO, der har invaderet Rusland. Men det er det ikke. Det er heller ikke Ukraine, der har omringet Moskva, Sankt Petersborg og Vladivostok. Derimod er det er Putins soldater, der begår krigsforbrydelser langt inde i Ukraine. Et sted i Rusland snakkede to russere om krigen i Ukraine:

– Præsident Putin udtaler, at den særlige militær operation er en krig mellem Rusland og NATO, siger den ene russer.

– Jamen hvordan går den? Spørger den anden.

– Indtil videre har Rusland mistet 125.000 soldater, 3126 kampvogne, 6284 pansrede køretøjer, 289 fly, 281 helikoptere.

– Det var meget! Og NATO?

– De er ikke dukket op endnu … 🙂

https://www.newsweek.com/most-wagner-prisoner-fighters-are-dead-deserted-after-soledar-ukraine-battle-1775890
https://www.cbsnews.com/news/ukraine-news-germany-tanks-russia-war-europe-leopard-2-us-abrams/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 5 – 2023

Putin har skabt en terrorstat

Putin er en kynisk despot med en forvrænget virkelighedsopfattelse. For at legitimere krigen i Ukraine har han fundet på mange løgne:
1) Ukraine er inficeret af nazister og ukrainerne ønsker Rusland, skal komme og befri dem, derfor må hans soldater opføre sig som gemene røvere, der voldtager, torturerer og myrder civilbefolkningen i Ukraine.
2) Putin udspreder også løgnen om, at Rusland er frit og demokratisk. Landsmænd der kritiserer Putin og demonstranter der protesterer mod krigen, risikerer at blive forfulgt og fængslet. Hans politi og soldater begår overgreb på den del af civilbefolkningen, der endnu ikke er flygtet ud af Rusland.
3) Putins løgne handler også om de slemme amerikanere, englændere og andre udlændinge, som kun er ude på at true Rusland. I 1994 besluttede Ukraine at opgive alle sine atom-våben, til gengæld skulle USA og England garantere Ukraines suverænitet og frihed, hvis Ukraine blev angrebet af en fremmed magt. Rusland underskrev også den aftale, der hedder Budapest-aftalen.
4) Det er også løgn, når Putin påstår, at Ukrainerne ønsker at blive befriet af russerne. Selv i områderne i og omkring Donbas, hvor der bor mange russere, er der stor modstand mod den russiske invasion.

Rusland har udviklet sig til et totalitært regime, hvor statens magt er koncentreret under Putin. Demokrati og frihed er sat ud af kraft. Nordkorea, Belarus og Iran er de eneste lande, der bakker op om Rusland. De fleste andre lande tager skarp afstand fra Putins krig i Ukraine. Og mange opfatter Rusland som en terrorstat, det betyder :

 • flere sanktioner mod Rusland
 • flere og kraftigere våben til Ukraine
 • støtte til modstandsbevægelsen i Rusland
 • boykot af russisk kultur og sport
 • brud på diplomatiske forbindelser
 • retsligt opgør
 • undersøgelser af Ruslands adfærd i lignende situationer, fx Tjetjenien, Georgien, Wagnergruppens terror etc.

Der foregår en kamp i disse år om demokrati. Det er en kamp om frie valg og respekt for valgresultatet. I januar 2021 forsøgte Trump og hans allierede med vold at omgøre resultatet af et demokratisk valg. I Brasilien januar 2023 angreb ekstreme støtter af den tidligere præsident Bolsonaro parlamentet, præsidentpaladset og højesteret.
I Tyskland før jul 2022 havde det alleryderste højre planer om at kuppe det tyske demokrati. Den samme kamp mellem demokrati og forsøg på at påtvinge andre en styreform, de ikke ønsker, foregår også med russernes angreb på Ukraine.
Demokrati er ikke en en selvfølge, demokrati er noget vi skal kæmpe for.

https://www.youtube.com/watch?v=pYU34QQxDIg
https://www.youtube.com/watch?v=LirpGGOlvTk
https://www.youtube.com/watch?v=7z_2P–c0zY

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 6 – 2023

Rusland taber krigen

”Fortæl mig hvem dine venner er, så fortæller jeg dig, hvem du er”, var der en klog person, der sagde engang. Rusland har kun opbakning fra Nordkorea, Belarus og Iran. Tre totalitære regimer støtter Rusland! Tre stater der er fuldstændig ligeglad med befolkningen i deres lande. Putin har også sat demokrati og menneskerettigheder ud af kraft i Rusland. Tusindvis af russere er politiske fanger i Putins fængsler. Og jævnligt er der en journalist, en oligark eller en bare en helt almindelig russer og kritiker af Putins regime, som pludselig dør.

Ukraine er Ruslands modsætning. Ukraine er et af de nye europæiske demokratier, som er kommet frem efter murens fald i 1989. Præsident Zelenskyj er demokratisk valgt af den ukrainske befolkning, i modsætning til Putin, som har klamret sig til præsident magten siden 1999, undtagen 4 år hvor hans håndlanger Medvedev havde præsidenttitlen. Alle europæiske lande samt USA, Canada og andre lande fra hele verden bakker op om Ukraine og deres forsvar mod den russiske invasion. Især østeuropæiske lande tager imod flygtninge fra Ukraine samt sender økonomisk og militær hjælp til ukrainerne, så de kan forsvare sig mod de russiske aggressorer.

Ukraine har modtaget avancerede våben fra sine europæiske og amerikanske allierede. Russerne er ved at ved at løbe tør for både våben og ammunition. Ukrainerne kæmper for en fri og uafhængig nation, de har alt at kæmpe for. Russerne har intet at kæmpe for, Putins krig er et meningsløst projekt. Krigen afgøres af militær styrke på slagmarken og af kampånd blandt soldaterne. To afgørende betingelser for at vinde krigen. På begge betingelser er Ukraine langt foran Rusland.

Putin har tabt krigen i Ukraine. Den Russiske hær invaderede d. 24. februar 2022 og Putin proklamerede, at det var en militær special operation, han forventede, at det ville tage et par uger at indtage Kyiev og få kontrol over Ukraine. Næsten et år efter er status, at Rusland har mistet 8 gange så mange soldater, som Sovjetunionen mistede i ti års krig i Afghanistan. Rusland har alvorlige problemer med at fastholde kontrollen med Donbas og de 4 oblaster i sydøst Ukraine. I slutningen af 2022 har ukrainerne befriet over halvdelen af det land, som russerne erobrede tidligere på året. Putin afsatte general Surovikin, to måneder efter han var sat i spidsen for krigen i Ukraine. Udskiftning af topgeneraler under krig er en desperat handling, Putin ved udmærket, at han taber krigen i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZHQn0eDRIk
https://www.rferl.org/a/russia-1000-protesters-arrested-ukraine-invasion/31739103.html

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 7 – 2023

Putin er fascist og krigsforbryder

Voldtægt, tortur, ulovlige deportationer, mord på civile, sadistiske overgreb på ukrainere, det er nogle af de mere end 68.000 registrerede krigsforbrydelser, Putins soldater indtil nu har udført i Ukraine. Putin lyver når han påstår, at russiske soldater befrier det ukrainske folk fra fascisterne i den ukrainske regering og at det er NATO, der har startet krigen. Det er løgn!

Det er Putin, der startede krigene i Tjetjenien i 1999, i Georgien 2007 og han støtter diktatoren Asad i Syrien i dag. Det er Putins soldater, der invaderede Ukraine d. 24. februar 2022. Han kalder krigen i Ukraine for en militær special operation og troede, han ville få kontrol over Ukraine i løbet af et par uger. Om en uge er der gået et år, de russiske soldater har opført som en flok sadistiske krigsforbrydere. Det er Putin, der er fascisten og den kriminelle krigsforbryder i den krig, der har kostet mange tusinde uskyldige ukrainerne livet.

Det er ikke kun ukrainere, der er ofre i Putins krig. 135.000 russiske soldater er dræbt og dobbelt så mange er såret i Putins komplet meningsløse krig. Putin er en kriminel og fascistisk krigsforbryder, den russiske befolkning bruger han som kanonføde i hans krig i Ukraine, han er komplet ligeglad med det russiske folks velbefindende og er der nogen, der stiller spørgsmålstegn ved hans regeringsførelse, bliver de smidt i fængsel eller det, der er værre.

Despoter, diktatorer og fascistiske statsledere er legitime mål og må gerne likvideres. Det er på tide at lave oprør mod Putin, hvor han eventuelt bliver slået ihjel. Hver dag dør flere hundreder ukrainere og russere i hans formålsløse krig.

Det har Putins krig kostet Rusland siden 24. februar 2022 (status: 12. februar 2023):
137780 døde soldater
3280 kampvogne
6488 armerede køretøjer
296 flybasen
286 helikoptere
857 krydsermissiler

De russiske soldaters krigsforbrydelser bliver beskrevet her:
https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/?fbclid=IwAR3-7YoTu7pVAJZ3Wgwbkq521pqMPiyhewOxpSy1MJ5qHi4SRuIAzcgWA3w

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 8 – 2023

Putin taber krigen

D. 24. februar er det et år siden, at Putin invaderede Ukraine og troede, at han i løbet af få uger ville have erobret Ukraine. Sådan gik det ikke. Den russiske hær er trængt i defensiven, mere end 140.000 russiske soldater er dræbt og mange flere er såret. Krigen har været meget dyr og Rusland har ikke opnået bare en enkelt lille del af dens formål.

Der er tegn på, at Putins soldater nu mobiliserer og iværksætter en offensiv. Det er et krampagtigt forsøg på, at skabe kontrol over situationen, gerne d. 24. februar på et-årsdagen for invasion i Ukraine. Det oprindelige formål er nu indskrænket til et krav om at erobre Donbas.

Putins krig er en erobringskrig. Han kalder ukrainerne for farlige fascister, men det er ukrainerne der har demokrati og folkestyre, mens Putin har sat sig enerådigt på magten i Rusland, Putins kritikere risikerer lange fængselsdomme. Den demokratisk valgte præsident Zelenskyj er ikke fascist. Det er despoten og diktatoren Putin, der er fascist.

Putin drømmer sig tilbage til dengang Sovjetunionen var en supermagt. Men Rusland er ikke en supermagt, Rusland er end ikke en stormagt. Der er færre indbyggere i Rusland end der er indbyggere i Nigeria, Bangladesh eller Pakistan. Økonomisk er Rusland heller ingen supermagt, Rusland har et bruttonationalprodukt på størrelse med Sydkoreas og bruttonationalprodukt pr. indbygger placerer Rusland på en 55. plads efter Bulgarien. Militært er Rusland også svag. Gammelt militærudstyr fra Sovjetunionens tid er ikke særlig imponerende.

Vesteuropa ønskede fred og godt naboskab efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991. ”Vi skaber forandring gennem handel” var den tyske kansler Angela Merkels parole. Hun var født og opvokset i Østtyskland. Grænserne var åbne efter murens fald. Handel, udveksling af arbejdskraft og det blev muligt at besøge hinandens lande. Men det fik Putin sat en stopper for et år siden, da han invaderede Ukraine.

Det er Ukraine med støtte fra vesten, som fører en legitim forsvarskrig. Det er krigsforbryderen Putin, der har startet en krig mod en fri og suveræn stat. Alt tyder på, at russerne vil lide et svidende nederlag. Ukrainerne er overlegne i militært udstyr, i uddannelse af soldaterne og kampånden er også højere. Ukrainerne kæmper for deres frihed, mens russerne intet har at kæmpe for.

Afhængig af hvor stort et nederlag russerne kommer til at lide omkring d. 24. februar, så kan der opstå forskellige scenarier. Det er sandsynligt, at russerne bliver trængt tilbage. Det kan udløse anarki og kaos i Rusland, mange selvproklamerede krigsherrer vil føre hver deres krig, det vil blive opslidende, dyrt og komplet meningsløst for den russiske befolkning.

De unge og intelligente russere har allerede set, hvilken vej det går. Mange har pakket kufferten og er flygtet til vesten, hvor de kan leve i fred og sikkerhed. Tilbage i Rusland er krigsmagerne og Putins håndlangere, Vesten bliver rigere og Rusland bliver fattigere.

Endnu et russisk missil bliver skudt ned af Ukrainsk luftværn, mere end 90% af de russiske misiler bliver skudt ned. De koster cirka 50 millioner rubler stykket: https://t.me/+PPJeb2RvCOI3YzEy

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 9 – 2023

Putins løgnehistorier

På et års dagen for Putins krig i Ukraine holdt han en tale, hvor han kom ind på krigens gang og hvad den havde betydet for Rusland. Det var ikke nogen særlig imponerende tale. Putin kunne have valgt at fremlægge et fredsforslag eller give håb for de mange russiske soldater, han kynisk sender i den visse død, men det valgte han ikke at tale om. Til gengæld var der mange løgne, han gerne ville fortælle :

1) Putin var helt tilbage ved den store fædrelandskrig, han påstod, at vesten samarbejdede med nazisterne. Det er løgn! Vesten samarbejdede ikke mere med nazisterne end Stalin gjorde. Stalin indgik en fredsaftale med nazisterne også kaldt Molotov-Ribbentrop-pagten. Putin glemte at fortælle om alle de våben Sovjetunionen fik af USA og vesten under krigen.

2) Putin anklager den ukrainske regering for at sende deres egne borgere afsted som kanonføde. Det er løgn! Det er Putin, der i fem måneder har sendt 30.000 straffefanger til den visse død på slagmarken i kødhakkemaskinen Bakhmut.

3) Putin påstår, at det er umuligt at slå Rusland på slagmarken. Det er løgn! På et år har den ukrainske befrielseshær presset Putins langt tilbage og befriet store dele af Ukraine fra de russiske besættelsestropper. De fleste militær analytikere mener, at i løbet af den kommende sommer vil ukrainerne have smidt russerne ud af Ukraine.

En uge efter et-årsdagen for Putins krig, kommer Putin med yderligere en løgn: han påstår, at militante ukrainere er gået ind i Brjansk-regionen i Rusland og har udført terrorangreb mod civile russere. Det er løgn! Ingen ukrainske soldater beskyder civile hverken i Ukraine eller i Rusland. Det er Putin og hans soldater der myrder, voldtager og torturerer civile i Ukraine. Det er russerne der bomber huse, hospitaler, banegårde og butikker, hvor der er mange uskyldige mennesker. Det er Putin, som har sendt 600.000 menige russiske soldater ud i hans meningsløse krig, de fleste er dræbt, såret og gjort ukampdygtige. I Moskva og de fleste andre større byer protesterer almindelige russere mod hans krig, de risikerer at blive anholdt og fængslet, hvis de demonstrerer mod krig og for fred.

Siden Sovjetunionens sammenbrud i 1991 har vesten og Ukraine vist åbenhed og samarbejdsvilje overfor Rusland. Ukrainerne afskaffede alle de atomvåben, de havde overtaget fra Sovjetunionen, mod til gengæld at få fredsgarantier og respekt for deres landegrænser ifølge Budapest aftalen fra 1994. Vesten har i de sidste 30 år udvist stor vilje til samarbejde og handel med Rusland. Den tyske kansler Angela Merkel kaldte det for ”forandring gennem handel”.

Putin er en gemen krigsforbryder. Det er Putin, der er en trussel mod civile i både Ukraine og Rusland. Og til de russiske soldater: husk det er ingen skam at desertere fra en krig, hvor russerne voldtager, torturerer, mishandler og dræber civil-befolkningen i Ukraine.

https://twitter.com/EvaTrmx86qc7r/status/1631243602323030018?s=20
https://www.youtube.com/watch?v=GSSPD0Aydw4

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 10 – 2023

Noget om fascisme

Der er tilsyneladende lidt uklarhed over, hvad fascisme er. Nogle russere mener, at ukrainerne er fascister! Begrebet fascisme kan defineres og beskrives gennem følgende eksempler:

– Fascisme er en totalitær statsideologi. Den fascistiske stat er fejlfri og dem der kritiserer og kommenterer statens eventuelle fejl, bliver forfulgt og eventuelt fængslet for statsfjendtlig virksomhed. I dag er cirka 500 russiske politiske fanger fængslet for at udtale sig kritisk om staten. Ukraine er en ny stat og er kommet langt med at udvikle demokrati.

– Nationalisme, konservatisme og religion er vigtige egenskaber ved fascismen. Egenskaber der i høj grad kendetegner Putins budskaber, der er ikke plads til andre ideologier i Putins Rusland. Zelenskyj er en ung præsident, som på rekord tid har opnået stor respekt i mange lande. Ukraine er ikke fastlåst i en bestemt ideologi.

– Statslederen i en fascistisk stat er ikke demokratisk valgt af folket. Putin har været præsident i Rusland i 20 år siden 1999. Kandidater der stiller op til præsidentvalg, bliver fængslet eller bliver på anden vis forhindret i at blive valgt. I Ukraine har der været mange forskellige præsidenter siden Ukraines oprettelse i 1991.

– Fascister har vrangforestillinger og konspiratoriske opfattelser af virkeligheden, fx at hele verden er et stort komplot mod den fascistiske stat. Det er USA og vesten, der har startet krigen i Ukraine, mener Putin. I virkeligheden er det vesten og USA, der lige siden 1989 har forsøgt at skabe fredelige relationer til Rusland. Vi skaber forandring gennem handel, som den tyske kansler Merkel sagde.

– Den fascistiske stat udbreder løgnagtige fortællinger om modparten, fx at modparten er styret af fascister og at det slet ikke er en selvstændig stat, men blot et landområde, der oprindelig tilhører den fascistiske stat. Putin har opdigtet en historie om, at Ukraine ingen eksistensberettigelse har, så det er hans pligt at udslette det ukrainske folk. Ukrainerne har prøvet det før, i 1933 udsultede Stalin 4 millioner ukrainere under hungerkatastrofen Holodomor. Folkedrab er også et af fascismens særlige og meget kedelige kendetegn.

– Vold mod civile anvendes både internt mod egen befolkning men også mod civile i de krige, som den fascistiske stat angriber. Ofte er volden ekstrem og omfatter voldtægt, tortur samt mord på civile i alle aldre. Ukrainske myndigheder har registreret mere end 70.000 tilfælde af krigsforbrydelser i Ukraine udført af russiske soldater. Ukrainske myndigeder forsøger at beskytte befolkningen mod den russiske vold. I Rusland udsættes civile for vilkårlige fængslinger og mænd i alderen 18 til 60 år risikerer at blive sendt til fronten som kanonføde.

– Kapitalistiske magtstrukturer, hvor driftige erhvervsmænd laver gode forretninger med den fascistiske stat. Putin har sikret sig magten i Rusland i samarbejde med en lille gruppe oligarker, som tjener ekstremt meget på de værdier, der skabes i Rusland. Oligarkerne og Putins værdier får 144 millioner russere ikke nogen andel af. I Ukraine reguleres ejerforhold gennem demokratisk lovgivning og frivillige aftaler.

– Et stærkt kollektiv, folk er ikke frie individer, individet er underlagt staten, minoriteter og politiske modstandere bliver undertrykt i den fascistiske stat. Russerne er ikke et frit folk, russerne skal være kanonføde i Putins krige, hvis Putin befaler det. Det ukrainske folk er en mangfoldighed af mange forskellige mennesker, det enkelte menneskes individualitet respekteres, Ukraine er en fri og suveræn stat.

Det er med andre ord ikke Ukrainerne, der er fascister, men Putin og hans nærmeste rådgivere i Kreml, der er fascister.

https://www.youtube.com/watch?v=eO6uzjTVn3w
https://www.youtube.com/watch?v=WqUhuFOM6Lw

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 11 – 2023

Hvordan slutter krigen

Hårde kampe omkring Bakhmut har kostet mange tusinde dræbte og sårede. Det anslås, at den russiske hær har mistet 30.000 soldater og mindst 100.000 sårede. Det er store tabstal for en forholdsvis lille by (70.000 indbyggere før krigen). På Internettet er der rygter om, at russerne har erkendt nederlaget og påbegynder tilbagetrækning fra Bakhmut. Putin og de andre russiske krigsforbrydere har indset, den ukrainske hær er for stærk og russerne får aldrig kontrollen med Bakhmut. Og det ukrainske folk håber naturligvis på, at det kan være begyndelsen på afslutningen af krigen. Men hvordan slutter krigen?

Der er 4 mulige afslutninger på krigen:
1) Forhandlingsfred – Ukraine har tilbudt fredsforhandlinger, dog under forudsætning af at Rusland ubetinget trækker sig ud af Ukraine og at de kan stille med en kompetent repræsentant til fredsforhandlingerne. Putin er en kynisk og brutal krigsforbryder, han skal stilles for en international krigsforbryderdomstol, Ukraine kan naturligvis ikke forhandle fred med Putin.
2) Frosne fronter – Ukraine har modtaget avancerede våben fra sine europæiske og amerikanske allierede. Russerne er ved at ved at løbe tør for både våben og ammunition. Ukrainerne kæmper for en fri og uafhængig nation, de har alt at kæmpe for. Russerne har intet at kæmpe for, Putins krig er et meningsløst projekt. Krigen afgøres af militær styrke på slagmarken og af kampånd blandt soldaterne. To afgørende betingelser for at vinde krigen. På begge betingelser er Ukraine langt foran Rusland.
3) Russisk regime kollaps – mange russere er modstandere af Putins krig i Ukraine. Men hvordan laver russerne udskiftning i Kreml? Det er ikke nogen nem opgave, men krigen er dyr og koster mange penge. Og det bliver ikke Putin eller hans rige venner, der kommer til at betale. Der er kun almindelige russere til at betale krigen økonomisk og i menneskeliv. Hvor længe vil det russiske folk betale prisen for en meningsløs krig?
4) Farlig eskalering – en eskalering kan trække NATO og EU ind i krigen og styrkeforholdet falder ikke ud til Ruslands fordel. Rusland er et lille land med sine 144 mio. indbyggere mod10 gange så mange indbyggere i den vestlige verden. Ruslands militær har også kun 1/10 af den kapacitet, som NATO har, Ruslands bruttonationalprodukt er på størrelse med Sydkoreas. Rusland skal åbenbart lære det på den hårde måde, Rusland er slet ikke på størrelse med Sovjetunionen, synd for russerne, der kommer til at betale for Putins vanvittige krigsprojekter.

Putin har tabt, uanset hvordan operationen slutter. I Ukraine har han skabt så meget had mod russerne, så selvom det lykkes ham at erobre hele Ukraine (hvilket er utænkeligt), så vinder han aldrig ukrainernes hjerter. Den civile modstand fortsætter, indtil den sidste russiske soldat er ude af Ukraine. I resten af verdenen er Rusland isoleret, kun Nordkorea, Belarus og et par lignende lande bakker op om Putins militære operation i Ukraine.

Putin har også store problemer med at rekruttere nye soldater, mange mænd flygter fra Rusland for at undgå at blive mobiliseret. Samtidig deserterer mange russiske soldater, de vil ikke deltage i brutale krigsforbrydelser på ukrainerne. De vil ikke ofre deres liv i en meningsløs krig.

https://www.youtube.com/watch?v=XRD2xGW2Hb4
https://www.youtube.com/watch?v=K5o9B2FbUWc
https://www.youtube.com/watch?v=ZKjHy_heDnk
https://www.youtube.com/watch?v=_nNa2bsAYEI

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
Ukraine_information /kae


Uge 12 – 2023

Russiske soldater er ikke helte, russiske desertører er helte!

Putin og hans soldater er voldtægtsforbrydere, torturbødler og børnemordere, de russiske soldater er kriminelle krigsforbrydere. Russiske medier påstår, at russiske soldater er helte, men ingen bliver helt af at begå overgreb på civile. Siden krigens start 24. februar 2022 er der kommet det ene eksempel efter det andet på krigsforbrydelser udført af russiske soldater.

Det seneste eksempel på russiske krigsforbrydelser er tvangsfjernelse af ukrainske børn. Mere end 16000 ukrainske børn er kidnappet fra deres ukrainske familier og deporteret til russiske børnehjem eller tvangsadopteret til russiske familier. Den ukrainske befolkning har ingen eksistensberettigelse, mener Putin og det gælder også de ukrainske børn. Putins russificering af Ukraine omfatter også ukrainske børn, de skal laves om til russiske børn!

Det er baggrunden for, at Den Internationale Straffedomstol har udstedt arrestordre på præsident Putin og beskylder ham for at have begået krigsforbrydelser. 123 lande har tilsluttet sig aftalen om straffedomstolen og besøger Putin et af de lande, så vil han blive anholdt og sendt til Haag for at blive stillet til ansvar for krigsforbrydelser udført i Ukraine.

Ukraine har i et møde for internationale organisationer i Wien udtalt, at Rusland har udført næsten 5.000 missilangreb, næsten 3.500 luftangreb og næsten 1.100 droneangreb. De fleste angreb er rettet mod civilbefolkningen i Ukraine. Beboelsesområder, hospitaler, skoler, indkøbscentre, jernbanestationer er typiske mål for de russiske angreb. Antallet af ofre blandt civilbefolkningen stiger hver dag.

Amnesty International har tidligere bekræftet de ukrainske myndigheders påstand om russiske krigsforbrydelser og fastslår, at russerne har:

– bombet børnehaver og hospitaler,

– brugt forbudte klyngebomber,

– angrebet civile der har stået i kø for at købe mad,

– dræbt civile ukrainere.

I følge Røde Kors er de grundlæggende principper for krigens regler følgende:

– Civile må ikke udsættes for direkte angreb. Angreb må kun udføres, når en militær nødvendighed foreskriver det og angrebet skal rettes mod militære mål.

– Syge og sårede skal evakueres og tilbydes nødvendig lægehjælp.

– Det Røde Kors, den Røde Halvmåne og den Røde Krystal på hvid baggrund indikerer, at vedkommende har krav på beskyttelse jævnfør den humanitære folkeret.

– Krigsfanger mv. har krav på at blive behandlet med respekt og værdighed.

Rusland overholder ikke krigens regler, russisk militær bomber civile og udsætter krigsfanger for tortur. Ukraine har indtil nu indsamlet data om mere end 70.000 krigsforbrydelser begået af de russiske soldater. Se dette link : https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/

Det er ikke værdigt for russiske soldater at deltage i krigsforbrydelser, derfor opfordres russiske soldater til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. Mange russiske soldater har allerede overgivet sig til de ukrainske myndigheder, det er ingen skam at desertere og sige nej til krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

http://www.cbc.ca/player/play/2182984259996

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 13 – 2023

Ukraine er en fri og suveræn stat

Ukraine var oprindelig en selvstændig nation, som kaldte sig Kyiev-riget indtil for 800 år siden. Efterfølgende var Ukraine en del af mange statsdannelser. Efter den kolde krig bliver Ukraine atter en fri og suveræn stat.

Efter sammenbruddet af den kolde krig er der mange atomvåben i flere af de tidligere sovjetiske nationer. Ukraine er den tredje største atomvåben-magt i verden på det tidspunkt og tilslutter sig ikke-spredningstraktaten, dvs. de forpligter sig til at afskaffe deres atomvåben, til gengæld skal USA, UK, Rusland og andre lande respektere de ukrainske grænser.

Lige siden oprettelse af staten Ukraine har ukrainerne og alle andre ønsket fred og sikkerhed for alle mennesker i hele verdenen. I modsætning til Putin og hans artsfæller, som fører en brutal og kynisk angrebskrig mod Ukraine. Ukraine fører en helt legitim og heltemodig forsvarskrig mod en aggressor.

Iflg. Budapestaftalen fra 1994 skal USA og England støtte Ukraine med militær hjælp, hvis Ukraine angribes af en fremmed magt, så det gør de naturligvis. De fleste andre frie nationer støtter uden betingelser også Ukraine. Vi har set, hvordan Putin har invaderet Tjetenien og Georgien, nu er det Ukraines tur, hvilket land bliver det næste land Putin angriber? Putin skal stoppes nu.

Præsident Zelensky tilbyder fredsforhandlinger, dog på to betingelser. Han forhandler kun med en ansvarlig repræsentant for Rusland, Zelensky forhandler naturligvis ikke med Putin og andre krigsforbrydere. Fredsforhandlinger er også betinget af, at Rusland har trukket sig helt ud af Ukraine.

Russiske soldater møder stor modstand i Ukraine. Flere steder er deres fremmarch gået i stå eller slået tilbage. Bakhmut og andre ukrainske byer forsvarer sig heltemodigt mod massive russiske krigsforbrydelser og terrorbomber. Mere end 175.000 russiske soldater er dræbt og næsten 400.000 er såret og gjort ukampdygtige. Tapperhed og hård modstand mod Putins intervention, præger det ukrainske militær og folk.

Det er ikke værdigt for russiske soldater at udføre krigsforbrydelser, derfor opfordres russiske soldater til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. Mange russiske soldater har allerede overgivet sig til de ukrainske myndigheder, det er ingen skam at desertere og sige nej til krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://www.youtube.com/watch?v=o8K-zi5PxMI
https://www.youtube.com/watch?v=Ukun7iRgkuU
https://www.youtube.com/watch?v=fI36axdy6bU
https://www.youtube.com/watch?v=7M-TcRjOAuA

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 14 – 2023

Putins falske Rusland

Rusland invaderede Ukraine d. 24. februar 2022 og i løbet af en uge ville Ukraine være under russisk kontrol, det var Putins plan. Som bekendt gik det helt anderledes, Rusland har stort set ikke kontrol med noget som helst i Ukraine. Men hvorfor startede Putin krigen? Det spørgsmål er vi mange, der gerne vil have svar på.

Et år efter krigens start tegner der sig et billede af Putin, som en krigsgal diktator. I de sidste 23 år har han opbygget et totalitært regime, hvor mennesket er underlagt Putins strenge system. Et samfundssystem bestående af myter, religiøse fortællinger blandet sammen med et afstumpet menneskesyn, hvor alle mennesker er reduceret til brikker i Putins inhumane spil.

Det er desværre ikke første gang i verdenshistorien, indbyggerne i totalitære regimer er tingsliggjort og reduceret til maskiner. Mennesket er blevet til undersåtter, slaver og kanonføde i diktatorens totalitære stat. Hitler, Stalin, Franco, Pol Pot er nogle af de værste tyranner og diktatorer i totalitære regimer. Jøder, klassefjender, homoseksuelle, venstreorienterede og mange andre er udryddet i den slags regimer, under påskud af at opbygge det sande og mest perfekte samfund på jorden.

I dag er det KGB-agenten Putin, der gennem myter, religiøse historier, streng disciplin og benhård kontrol med mennesket har opbygget en falsk russisk stat efter opskriften: virkeligheden skaber Putin.

I 1999 blev flere hundreder russere dræbt i boligkvarterer i Moskva, tjetjenske oprørere fik skylden for terrorangrebet, men alt peger på, at det var den russiske efterretningstjeneste FSB, der koldblodigt myrdede russiske landsmænd. Et iscenesat terrorangreb, som banede vejen for, at Putin kunne blive den ny præsident.

Og historien gentager sig desværre. Russisk militær terrorbomber civile ukrainere med artilleri, droner og misiler. Det ukrainske forsvar svarer igen, men til forskel fra russerne, så sender ukrainerne deres bomber afsted mod militære mål. Siden krigens start har d. 24. februar så har Putins krig i Ukraine kostet 175.000 russiske soldater livet og næsten dobbelt så mange er sårede og gjort ukampdygtige. Russerne er ikke mennesker i Putins stat, de er maskiner og skal være kanonføde i Putins meningsløse krige.

Modsætningen til Putin er en god statsleder. En god statsleder arbejder for:

– Frihed, lighed og menneskerettigheder for alle samfundets individer.

– Fred og sikkerhed, for statens opgave er at opbygge et civiliseret samfund.

– Frihed til at vælge sit eget liv, i betydningen frihed til selv at vælge eksistentielle valg, for individets eksistentielle ukrænkelighed.

Et enkelt konkret eksempel på et menneske og individ skal nævnes. Tchaikovsky var en stor russisk komponist fra romantikken. Han har beriget os alle med smuk og flot musik, hans kompositioner overgår langt det meste musik, der ellers er komponeret. Men Tchaikovsky var også homoseksuel. Han var en mand, der elskede mænd og dermed et af den slags mennesker, der ikke er plads til i Putins rigide og menneskefjendske samfund. Det er Putin, patriarken fra den russiske kirke og andre Putin-sympatisører, der har et perverst menneskesyn, når de eksempelvis gør sig til dommere over andre menneskers seksualliv.

Putins falske stat skal opløses. Derfor opfordres alle ansvarlige mænd i den russiske hær til at desertere og overgive sig frivilligt til de ukrainske myndigheder. Næsten 10.000 russiske soldater har allerede valgt respekt for menneske og civilisation, de har lagt deres gevær og overgivet sig uden kamp til de ukrainske myndigheder. Russiske desertører er krigens sande helte.

https://www.rferl.org/a/russia-1000-protesters-arrested-ukraine-invasion/31739103.html

Stop Putins krig i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 15 – 2023

Hvor længe skal krigens vanvid forsætte?

Vi har prøvet det før! Vi har prøvet at blive regeret af barbariske og indbildske diktatorer, som mente, at de var herrer over hvem, der har ret til liv og hvem der ikke har ret til liv. Det kom der ikke noget godt ud af.

Franco var årsag til at 600.000 mennesker blev dræbt under den spanske borgerkig. Hitler fik udryddet mange millioner mennesker under nazi-regimet. Stalin myrdede løs på alt inklusive 4 millioner ukrainere, der sultede ihjel under Holodomor sultkatastrofen i 1932 til 1933.

Og nu vil Putin være diktator. Han fortæller den store løgnehistorie om de mennesker, der kalder sig ukrainere, de har ikke ret til et liv. Det er etnisk udrensning, Putin er begyndt på.

Vi er alle mennesker og har ret til et liv i denne verden. Vi tilhører alle dyrearten Homo sapiens uanset om vi er ukrainere, jøder, sorte, gule, hvide, russere eller hvad vi end måtte være. Alle forekomster af Homo sapiens har ret til liv.

Ukrainske myndigheder har d. 10. april 2023 udgivet en opgørelse over hvor mange civile ofre for Putins krig i Ukraine, de har kendskab til siden krigens start d. 24. februar 2022.

Dræbte : 8490

Sårede : 14244

Dræbte børn : 468

Krigsforbrydelser (voldtægt, tortur, tvangsfjernelser etc.) : 79668

De oplyste tal er meget lavt sat, mener de fleste eksperter. Når krigen er slut, vil tallene helt sikkert blive opjusteret væsentligt.

Det ukrainske militær kæmper en hård og heroisk kamp for at standse det russiske overgreb på civile ukrainere. I følge den seneste officielle opgørelse. så har Ruslands angreb på Ukraine været meget dyr. Siden krigens start d. 24. februar 2022 og frem til d. 12. april, så har russernes tab været følgende:

Dræbte russiske soldater : 180050

Sårede russiske soldater (estimeret) : 360100

Kampvogne : 3646

Pansrede mandskabsvogne : 7043

Fly : 307

Helikoptere : 293

Hvor længe skal dette vanvid blive ved? Putins løgnehistorier om fascister i Ukraine og at Ukraine tilhører Rusland, det gider ingen normale mennesker høre på. Den eneste fascist vi har i Europa lige nu er Putin. Både ukrainere, russere og alle os andre europæere ønsker ham afsat og meget gerne udleveret til den Internationale Domstol i Haag, hvor han blive stillet til ansvar for sine handlinger.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 16 – 2023

Militær special operation eller krig?

 1. februar 2022 startede Putin krigen i Ukraine. Ukraine er en fri og suveræn stat i Europa, derfor er det helt uacceptabelt, at Rusland har invaderet Ukraine.

Det er en militær special operation, der har til formål at udslette fascisterne i Ukraine, postulerer Putin i et ynkeligt forsøg på at bagatellisere krigen. I mere end et år har de russiske soldater haft mulighed for at tilbageholde eventuelle fascister, men endnu er ikke en eneste ukrainer tilbageholdt og efterfølgende dømt for fascisme i en retfærdig domstol. Til gengæld har de ukrainske myndigheder registreret mere end 70.000 eksempler på krigsforbrydelser, som de russiske soldater har udført i Ukraine. De russiske soldater voldtager, torturerer, tvangsfjerner og terrorbomber den ukrainske civilbefolkning. Det er de russiske soldater, der opfører sig som primitive barbarer og fascister.

Putins plan er at erobre land. Målt på areal er Rusland verdens største land og alligevel kan Putin ikke få nok. Putins fortælling om at Ukraine tilhører Rusland er endnu en løgnehistorie, som Putin har fundet på, så han kan blive imperial hersker i Rusland og tilstødende lande.

Putins fortællinger om fascister i Ukraine, hans påståede ret til et erobre ukrainsk land og hans opbakning til russiske soldaters krigsforbrydelser er typisk for fascister og fascistiske regimer. Det er Putin, der er fascisten i den russiske krig mod Ukraine.

Det er ikke kun ukrainere Putin bekæmper. Russere der kritiserer krigen og de udemokratiske forhold i Rusland, bliver også forfulgt. Vladimir Kara-Murza har lige fået en fængselsdom på 25 år. Han kritiserer krigen i Ukraine og taler for fred. Han omtaler også mangel på demokrati og menneskerettigheder i Rusland samt russisk korruption og magtelitens tyveri af penge fra de almindelige russere, som til daglig arbejder og skaber værdi. At fortælle sandheden om det korrupte og udemokratiske Rusland kostede Kara-Murza 25 års fængsel.

Heldigvis ser det ud til at krigen snart er slut. Krampagtigt har russerne forsøgt at lave en offensiv uden støre held i løbet af vinteren. I kødhakkeren i Bakhmut bliver der hver dag dræbt mellem 500 og 800 russiske soldater. Enkelte russiske soldater er heldige og bliver taget til fange af ukrainske soldater. For en uge siden overgav 40 fysisk og psykisk udmattede russiske soldater sig til de ukrainske styrker. De beretter om forfærdelige forhold i den russiske hær, de får næsten ingen mad og vand, de udsættes for ekstrem pres. Dem der overgiver sig frivilligt til ukrainerne, slipper for at blive kanonføde i Putins meningsløse krig og har samtidig en chance for at komme hjem i live.

Om et par måneder vil ukrainerne sætte ind med en ny offensiv med friske soldater og nyt udstyr ukrainerne har fået fra vesten. De fleste regner med, at Putins krigsforbrydere er smidt ud af Ukraine, inden sommeren er slut.

https://youtu.be/-y-H5N3iF_s
https://youtu.be/65bNr6D0Db0
https://youtu.be/l8-8NntmkkA
https://youtu.be/HRj_ZpaBvss
https://youtu.be/Wi5l2BMxAxM

Stop Putins krig i Ukraine
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 17 – 2023

Paranoide Putin

Det er ikke kun ukrainerne Putin bekriger. Hans egne landsmænd bliver også forfulgt. Mere end 500.000 russere er mobiliseret til krigen i Ukraine, 180.000 russere er dræbt i krigen indtil nu. Putin bekymrer sig ikke om russernes liv, de er bare kanonføde i Putins meningsløse krig.

Mange russere er modstandere af krig, kritiserer krigen og argumenterer for fred, men de risikerer at blive fængslet og få lange fængselsdomme, hvis de kritiserer Putins regime. Nogle af de mere kendte russiske kritikere er:

Ilya Yashin i december 2022 blev han dømt 8,5 års fængsel for at sprede såkaldt falsk information og for at miskreditere den russiske hær. Yashin er modstander af Putins krig i Ukraine og har blandt andet fortalt om russiske soldaters krigsforbrydelser på civile ukrainere i byen Bucha. Yashin skabte en negativ holdning til det russiske militær, mente dommeren og idømte ham 8,5 års fængsel.

Aleksej Navalnyj blev i 2020 udsat for drabsforsøg, Putins agenter forsøgte at dræbe ham med nervegift novichok. Heldigvis lykkedes det at evakuere Navalnyj til Berlin, hvor han blev behandlet og reddet af de tyske sundhedsmyndigheder. Navlanyj er politisk aktivist, han kritiserer korruption, svindel og tyveri i den russiske elite. Politiske ledere og store virksomheder bryder de russiske love, fastslår Navalnyj. I februar 2022 blev han idømt ni års fængsel.

Vladimir Kara-Murza er journalist, politisk aktivist og grundlægger af Anti-krigs komiteen i Rusland. Han arbejder for civile rettigheder og demokrati i Rusland. Han er anklaget for modstand mod krigen samt mange andre politisk motiverede anklager. I april 2023 blev Kara-Murza idømt 25 års fængsel. Han har opfordret vesten til en mere stram sanktionspolitik mod russiske rigmænd og magteliten, det er tyveknægte og svindlere, de skal ikke have mulighed for at bruge deres penge i vesten, konstaterer Kara-Murza.

Mange andre russere har argumenteret for demokrati, frihedsrettigheder og er tilhængere af fred. De er også blevet forfulgt, sendt i fængsel eller dræbt af de russiske myndigheder. Nogle af dem, der kritiserer Putin og hans regime, er :

Olesya Krivtsova hun har kritiseret Putins krig i Ukraine. Mikhail Afanasyev redaktør på Novy Fokus blev arresteret, hans avis skrev kritisk om krigen i Ukraine. Natalia Filonova er journalist fra Buryatia og har dækket protester og demonstrationer, hun har været tilbageholdt i adskillige måneder og hendes søn blev tvangsfjernet. Altan Ochirov fik fem år fængsel, han er aktivist i en lokal national bevægelse og redigerer en uafhængig Telegram kanal. Alexander Gabyshev er en Yakut shaman, han har overlevet tortur udført af russisk politi, han har opfordret til at afsætte præsident Putin. Mere end 21.000 russere blev arresteret i 2022 for anti-krigs protest. Mange russere, bliver forfulgt, sat i fængsel eller dræbt under mystiske omstændigheder for at kritisere Kreml.

Det er både kendte og ukendte russere, der tager afstand fra Putins regime. Til sidst skal nævnes et videoklip, hvor en ung, ukendt og modig kvinde ligger en blomst ved et mindesmærke, for at vise sin modstand mod krigen i Ukraine. Mindre end fem minutter senere bliver hun tilbageholdt og fjernet af russiske uniformerede politi betjente. Hun er krigsmodstander og tilsyneladende meget farlig for Putin og hans regime!

Putin er sygeligt paranoid, alle russere der ikke vil være kanonføde i hans krig i Ukraine, de er åbenlyst hans fjender.

https://www.youtube.com/watch?v=pYU34QQxDIg
https://www.youtube.com/watch?v=kDOHWTMmcH8
https://www.youtube.com/watch?v=m0J19wJTA64
https://www.youtube.com/watch?v=TO9u0XT6O40
https://www.youtube.com/watch?v=Q3MoMrX1bog

Stop Putins krig i Ukraine
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 18 – 2023

Wagner PMC er krigsforbrydere og børnemordere

Russiske medier bringer mange selvretfærdige historier om, at Putins soldater fører en retfærdig befrielseskrig i Ukraine. Men russernes krig i Ukraine er ikke en retfærdig befrielseskrig! Det er de russiske soldater, der angriber ukrainerne. Det er hverken Ukraine, USA, NATO eller nogen som helst andre, der angriber Sankt Petersborg, Moskva, Vladivostok eller andre dele af Rusland. Det er russiske soldater der voldtager, torturerer, terrorbomber og deporterer civile ukrainere.

To tidligere lejesoldater fra Wagner PMC er interviewet i www.suspilne.media. De fortæller om mord på ukrainske børn og andre civile. Wagner PMC udøver systematiske og brutale krigsforbrydelser mod den ukrainske civilbefolkning. En af lejesoldaterne fra Wagner PMC udtalte, at lederen af Wagner-gruppen Yevgeny Prigozhin beordrede Wagner-soldater til at dræbe børn i Soledar. Og i Krasnodar-regionen blev 8 børn myrdet. En tidligere Wagner-soldat understregede, at Prigozhin beordrede Wagners soldaterne til at “likvidere” alle i Soledar og der blev givet specifik ordre om at dræbe børn.

Chef for Wagner-gruppens efterretningsenhed har forklaret, at han har skudt sine mænd for ulydighed og at han personligt var vidne til henrettelsen af 80 krigere fra Wagner PMC for at nægte at adlyde ordrer. Efterretningsenheden har dræbt 23 civile, hvoraf 10 var teenagere. En række nyere rapporter om Wagners systematiske brug af brutalitet som metode viser, at Wagner PMC systematisk udfører krigsforbrydelser og tilfører unødvendig grov brutalitet til krigen.

De ukrainske myndigheder har registreret mere end 80.000 krigsforbrydelser, dvs. voldtægter, tortur, terrorbombning, deportationer af børn og voksne, som russiske soldater har udført mod den ukrainske civilbefolkning.

Mange ukrainske flygtninge er flygtet fra russiske soldater, som terrorbomber huse, hospitaler, banegårde, butikscentre og alle de andre steder, hvor ganske almindelige civile og fredelige ukrainere opholder sig. Stop de russiske krigsforbrydelser i Ukraine, Putins soldater skal ud af Ukraine og det skal være nu, er budskabet fra de ukrainske flygtninge.

Krigens pris er meget høj pris, ukrainerne lever dagligt i frygt for at blive overfaldet af de russiske krigsforbrydere. Men mange russiske familier lever også i frygt for, at få besked om at deres søn eller bror er dræbt i Putins meningsløse krig i Ukraine. Krigen har også en pris for russerne, cirka 600.000 russiske soldater har været i Ukraine, for at udføre Putins krigsforbrydelser på den ukrainske civilbefolkning. Mere end 190.000 russiske soldater er dræbt og 400.000 russiske soldater er såret så alvorligt, at de aldrig bliver almindelige mennesker igen. Putins aggressive krig i Ukraine har været en meget dyr krig både for ukrainerne og for helt almindelige russere.

Det er ikke værdigt at udføre krigsforbrydelser. Russiske soldater opfordres til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. Mange russiske soldater har allerede overgivet sig, det er ingen skam at desertere og sige nej til krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://www.youtube.com/watch?v=RnQgSgQj9Kk&t=296s
https://www.rferl.org/a/wagner-mercenaries-violent-crimes-russia-ukraine/32392588.html
https://youtu.be/kNIEAJtNXoo
https://youtu.be/uMD2cuIRxy8

Stop Putins krig i Ukraine
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 19 – 2023

Den gode stat!

Staten er en de facto fredsaftale, det er i korthed en af de klassiske definitioner på statsbegrebet. Uden en stat levede mennesket tidligere i en uciviliseret og primitiv verden uden garanti for fred og i konstant fare. Med staten slutter mennesker sig sammen og aftaler regler for, hvordan mennesket kan leve i fred og sikkerhed sammen med andre mennesker. En god stat er en stat, der er god til at skabe fred og sikkerhed.

Lad os sammenligne Rusland og Ukraine, det er to frie og suveræne stater, hvordan opfylder de kravet til at skabe fred og sikkerhed for de individer, som de to stater omfatter?

Demokrati : Ukraine har frie valg, der har været problemer med nogle valg, men Ukraine samarbejder med internationale organisationer om at afholde frie og retfærdige valg. Rusland har en præsident, der har været præsident i 23 år, kun afbrudt af 4 år, hvor marionetdukken Medvedev var præsident. Seriøse modkandidater til præsidentposten forhindres i at stille op til valg, kritik og opposition undertrykkes i Rusland med brutal magt.

Justits : Ukraine har tredeling af statsmagten, det er grundlaget for en demokratisk stat. Ruslands retsvæsen er præsident Putins forlængede arm, russere der er uenige med Putin anholdes vilkårligt og i dømmes lange fængselsdomme. Kun kandidater godkendt af Putins apparat kan blive medlemmer af Dumaen.

Menneskets ret til at leve i fred, sikkerhed og frihed : Ukraines militær kæmper en heroisk kamp for at smide Putins bøller ud af Ukraine og skabe et land, hvor alle ukrainere kan leve i fred og sikkerhed. Rusland er et totalitært regime, hvor kritikere smides i fængsel og tilhængerne af Putins politik kan se frem til at blive kanonføde i Putins krig i Ukraine. Over en million russere er flygtet ud af Rusland for at undgå at blive mobiliseret til Putins krig og på slagmarken er mere end 10.000 russiske soldater deserteret, de vil ikke være en del af Putins meningsløse blodbad.

Fredelig sameksistens og samarbejde med andre lande : Ukraine er et fredeligt land og har ikke på noget tidspunkt udgjort en trussel mod andre lande. Ukraine var i 1994 et land med et stort atomvåben arsenal, men valgte at afskaffe sine atomvåben og har bidraget afgørende til fred i verden. Ukraine samarbejder med mange andre lande, der ønsker fred og frihed. Rusland har startet eller engageret sig i krige i blandt andet Georgien, Tjetjenien, Syrien og nu i Ukraine. Rusland samarbejder med diktatur-stater (Nord-Korea, Iran, Tjetjenien og Belarus). Ruslands aggressive udenrigspolitik medfører, at Ukraine har etableret alliancer med andre frie og fredselskende lande.

Korruption : Ukraine har haft problemer med korruption, men arbejder meget seriøst på at bekæmpe korruption. Rusland har alvorlige problemer med korruption. I det russiske militær er korruption, tyveri og svindel meget udbredt, der er ikke kontrol med forsyninger at våben, ammunition, forplejning og anden form for forsyninger, som forsvinder og ikke når frem til slagmarken. Korruption og svindel er også udbredt i det øvrige russiske samfund.

Ytringsfrihed : Ukraine har ytringsfrihed og ukrainerne må mene, tro og udtrykke sig frit i skrift og tale. Rusland forfølger kritikere, journalisten Kara-Mursa er dømt til 25 års fængsel for at kritisere Putins krig i Ukraine. Rusland forsøger, og er i nogle tilfælde lykkedes med, at myrde egne landsmænd, der er flygtet til vesteuropæiske lande.

Konklusion : Ukraine arbejder seriøst på at blive en god stat, de er nået langt og mangler bare at få styr på de sidste detaljer, fred, sikkerhed og frihed er vigtige mål for ukrainerne. Rusland er et diktatur, hvor statslederen og hans venner blandt oligarkerne sidder i toppen af samfundet og scorer samfundets værdier. Almindelige russere kan bruges som kanonføde i Putins krig og dem der ikke vil være kanonføde, de flygter fra Rusland. Mangel på fred, frihed og sikkerhed er kendetegnede for Rusland.

Er du russisk soldat, så kan du gøre som mange andre russiske soldater, overgiv dig til ukrainerne, så du undgår at blive dræbt i Putins meningsløse krig, se dette link :
https://visitukraine.today/blog/928/how-not-to-join-the-russian-army-or-surrender-step-by-step-instructions-for-the-occupiers

https://www.youtube.com/watch?v=KoyM30CIPjc
https://www.youtube.com/watch?v=sS0Uz8JSOI8
https://www.youtube.com/watch?v=3GjExX6ZKQU
https://www.youtube.com/watch?v=9HOPw9yM9pc

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
Ukraine_information /kae


Uge 20 – 2023

Nej til krig – ja til fred

Putin er ikke alene, sammen med Hitler, Pol Pot, Stalin og mange andre lignende statsledere tilhører han desværre den type diktatorer, som udøver magt til stor skade for egne og andre landes borgere. Hvorfor er det sådan?

Ulighed og fattigdom er kilde til mange konflikter. I Rusland er uligheden mellem de rigeste oligarker og den almindelige russer ekstrem. Der skal en ekstraordinær svulstig og forførende fortælling til at legitimere, hvorfor forskellen på rig og fattig skal være så stor. Den fortælling har præsident Putin opdigtet og valgt at formidle. I korthed er fortællingens indhold, at Rusland bliver truet af udenlandske magter. Især Ukraine er en alvorlig trussel mod Rusland, Ukraine er i øvrigt slet ikke et rigtigt land! Og ukrainerne en flok farlige neofascister, som har startet en krig mod Rusland.

En mytisk fortælling der bedst kan sammenlignes med gamle dages sagn og mystik. Hans fortælling er en kæmpe løgn, men Putin har en fortælling, den handler om stigmatisering af ukrainerne og krigstrusler mod Rusland, det er hovedindholdet i Putins løgne, der får fokus væk fra ulighed i Rusland. Projicering kaldes det trick. Putin fokuserer på noget, der ikke har noget som helst at gøre med Ruslands fundamentale problemer, Putins løgnehistorier indeholder ingen fornuft eller forstand, men det lykkes at forføre mange russere med fortællingen.

Putin er ikke den første, der legitimerer barbariske krige og overgreb på civile med irrationelle fortællinger, men hvad er alternativet til den type fortællinger? Oplysningstiden (ca. 1724 til 1824) var et vendepunkt, hvor vi gik fra at forklare fænomener med mystik og mytologi til at forklare fænomener med logik, fornuft, rationelle argumenter, lovmæssigheder etc. Fortidens mytologiske fortællinger forsøger at forklare, hvorfor mennesker bliver syge, astronomiske fænomener og hvem der har udpeget kejsere og konger. Men med oplysningen i 1700-tallet er fortællingerne udskiftet med rationelle forklaringer. Myter og mystik er udskiftet med logik, rationalitet, naturens lovmæssigheder etc.. Efter oplysningstiden er det ikke guds straf for vores synder, at vi bliver syge. Solen drejer ikke omkring jorden, fordi det er guds plan. Kejsere og konger nedstammer ikke lige direkte linje fra Adam og Eva.

Putins subjektive fortællinger om krigen i Ukraine har meget til fælles med de fortællinger, der blev skabt før oplysningstiden. Mystik, irrationalitet og mytologi er hovedindholdet i den slags fortællinger. Andre statsledere gennem tiden har brugt lignende fortællinger. Hitler mente eksempelvis, at jøder og andre minoriteter ikke var rigtige mennesker og bare vi lige fik udryddet dem, så ville verden blive et meget bedre sted at være. Det er den samme fortælling Putin bringer til torvs, bare vi lige får udryddet de slemme ukrainere, så bliver verden et meget bedre sted at være!

Vi tilhører alle dyrearten Homo sapiens, der er ingen delmængde af denne art, som har mere eller mindre ret til et liv. Alle har ret til at leve uanset om de er ukrainere, jøder, politiske kritikere etc. Putins, Hitlers, Pol Pots og andre despoters forsøg, på at gøre sig til dommere over liv er enløgnehistorie uden nogen form for forstand og fornuft! Får vi lige udslettet de ”ikke rigtige mennesker”, så får vi de gode gamle dage tilbage og det hele bliver rigtig godt igen, postulerer despoterne. De mytologiske fortællinger som Putin og de andre despoter har fundet på, er irrationelle og et mislykket forsøg på oplysning!

Konklusion: Putin og hans barbari skal stoppes med alle til rådighed stående midler! Heldigvis står den frie verden samlet om at støtte Ukraine og få stoppet Putins krig i Ukraine. Oplysning om frihed, lighed og suverænitet skal erstatte Putins krig i Ukraine. For alle ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.

På slagmarken har mange russiske soldater overgivet sig til de ukrainske myndigheder, de vil ikke udføre krigsforbrydelser på den ukrainske civilbefolkning. Russiske soldater kan kontakte de ukrainske myndigheder med henblik på at overgive sig frivilligt, se mere her : https://visitukraine.today/ru/blog/928/how-not-to-join-the-russian-army-or-surrender-step-by-step-instructions-for-the-occupiers

https://www.youtube.com/watch?v=DnXSrX1GgBA
https://www.youtube.com/watch?v=-qwWkzz6bYI
https://www.youtube.com/watch?v=drDv0ljX7s0
https://www.youtube.com/watch?v=fPPVFN0KJSE

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 21 – 2023

Putins røverbander

En simpel og primitiv røverkultur gennemsyrer Rusland. Oligarkerne tjener mange milliarder rubler, ikke på hårdt arbejde men på at berige sig på bekostning af den russiske befolkning. Oligarkerne røver enorme værdier skabt af russerne, deres rigdom er ikke resultat af den enkelte oligarks slidsomme arbejde, det er simpelt røveri af de værdier mange russere skaber gennem deres arbejde.

Røverkulturen har gennemsyret Rusland gennem århundreder. Under zarens regime herskede røver-feudalismen, fra 1917 til 1991 herskede røver-kommunismen og i dag hersker røver-kapitalismen i Rusland. Resultatet er stort set det samme, den brede befolkning skaber samfundets værdier, som samfundets elite stjæler. Uligheden i Rusland er enorm, det skaber uro og et mindre stabilt samfund.

Putins krig i Ukraine er et tydeligt eksempel på røverkapitalismen i Rusland. Putin postulerer at det er en befrielseskrig, men det er løgn, krigen er tydeligvis en erobringskrig. De russiske soldater opfører sig lige så slemt som nazisterne under den store fædrelandskrig, de er gemene røvere, de stjæler værdier og varer fra både virksomheder og private personer. Uploadede videoklip nedenfor dokumenterer, hvordan russiske soldater røver ukrainske forretninger og virksomheder.

Tvangsdeportering af børn og voksne er en af de mere raffinerede røveri metoder. Ukrainere i de russisk besatte områder risikerer at blive tvangsdeporteret, især børn kidnapper de russiske soldater og tvangsfjerner dem til fjerne egne i Rusland, mere end 16.000 ukrainske børn har russiske soldater fjernet fra de besatte områder.

Den private lejehær Wagner PMC er en kriminel røverbande, de rekrutterer åbenlyst røvere og mordere fra russiske fængsler og røverkongen Prigozhin blev dømt 12 års fængsel for røverri, da han var ung, han holder sig ikke tilbage og opmuntrer hans røver-soldater til at stjæle alt, hvad de kommer i nærheden af i de besatte områder.

Røverkulturen gennemsyrer hele det russiske samfund. En af Putins mange løgnehistorier handler om, at det russiske militær er sendt til Ukraine for at beskytte civilbefolkningen i Ukraine mod fascisterne. Men den rigtige fascist sidder i Kreml og han hedder Putin. Hans krig i Ukraine er en territorial erobringskrig, han vil rekonstruere zar-imperiet, derfor har Putin startet krigen i Ukraine.

Putins røverkrig i Ukraine er også blevet for meget for russerne. Hemmelige partisangrupper i Rusland er begyndt at gøre modstand mod Putins diktatur. I Belgorod er det kommet til træfninger, på nuværende tidspunkt vides ikke hvor mange civile, frihedskæmpere og russiske soldater, som er dræbt. De russiske frihedskæmpere kæmper for at stoppe krigen i Ukraine, få genindført frihed i Rusland samt at få væltet diktatoren Putin.

https://youtu.be/k_rL0wfnI-8
https://youtu.be/UvbrH5W_3ZU
https://www.youtube.com/watch?v=OoM5yx1IVFY
https://www.youtube.com/watch?v=kq31zRmKWNA

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 22 – 2023

Putins løgne om krigen

24. februar 2022 invaderede Rusland Ukraine og i dette nyhedsbrev ser vi på, hvorfor Putin startede krigen i Ukraine. Særlig tre opdigtede postulater danner grundlag for Putins krig i Ukraine :

Ukraine eksisterer ikke og er ikke en rigtig stat.

Ukraine e medlem af FN og i 1994 underskrev Rusland sammen med blandt andet USA og England en aftale i Budapest, hvor Rusland anerkender Ukraines eksistens og grænser. Ukraine er ikke en stat, påstår Putin. men glemte at spørge 44 millioner ukrainere om deres mening. Ukraine er en fri og suveræn stat, som kæmper en heroisk kamp mod russerne, Putins soldater skal ud af Ukraine hurtigst muligt, er ukrainernes budskab.

Ukraine består af fascister.

Det var Sovjetunionen, som sejrede over nazismen i den store fædrelandskrig, derfor har Rusland en særlig ret til at dømme, hvem der er fascister, mener mange russere. Det er rigtigt, at det var på østfronten de største slag og mest omfattende kampe blev udkæmpet. Men Hitler kæmpede på alle fire fronter, i øst mod Sovjet, i syd mod englænderne, i vest mod englænderne og Frankrig samt i nord mod de skandinaviske lande. Sovjetunionen kæmpede tappert, men fik stor hjælp fra USA, som leverede store mængder våben og anden forsyning til Sovjetunionen under hele krigen. Men bemærk at Hitler og Stalin havde indgået en fredsaftale inden krigen startede 1. september 1939, Tyskland og Rusland var reelt allierede, de havde delt den fri og suveræne stat Polen mellem sig. Det var først to år efter krigens start, hvor Hitler brød fredsaftalen og invaderede Sovjetunionen 22. juni 1941, at Stalin mobiliserede militæret til kamp mod nazisterne.

USA og NATO har startet krigen.

Rusland invaderede Ukraine 24. februar 2022, det er ikke Ukraine, USA, NATO eller nogen som helst andre, der har startet krigen. Putin opfatter det som en provokation, at Ukraine vælger at samarbejde med NATO og EU. Ukraine er en fri og suveræn stat, gentagne gange har Rusland krænket allierede staters selvstændighed, interesser og sikkerhed, eksempelvis holodomor i Ukraine i 1932/1933, Polen 1939, Ungarn 1956, Tjekkoslovakiet 1968, Polen1981, Tjetjenien 1999, Georgien 2008 og nu Ukraine 2022. Rusland er meget dårlige til at skabe fred og sikkerhed, naturligvis vil Ukraine samarbejde med EU og NATO, det er ikke noget, som Rusland overhovedet skal blande sig i.

Putins verdenssyn bygger på myter og mystik. Hans løgne om krigen forsøger at legitimere den barbariske krig i Ukraine. Putin vender virkeligheden på hovedet, stigmatiserer ukrainerne og prøver samtidig at spille den ynkelige rolle som offer. Der er ingen rationelle, fornuftige og forstandsmæssige argumenter for Putins krig i Ukraine.

Tirsdag d. 30. maj meldes om et droneangreb i et beboelseskvarter i Moskva, to er lettere såret. Der er mange spekulationer om hvem, der står bag drone angrebet. Ukraine angriber kun russiske militære mål i Ukraine, det udelukker, at Ukraine har udført angrebet. Det vil heller ikke give mening, at den Russiske undergrundshær af frihedskæmpere bomber et boligområde med mange civile. Det er højst sandsynligt russiske specialgrupper, der står bag angrebet. Rusland har myrdet mange civile, både ukrainere men også mange russere er dræbt af russiske myndigheder under Putins regime for eksempel Litvinenko, Skripal, mange journalister, mange ansatte i regimet, almindelige russiske civile og mange andre er dræbt af de russiske myndigheder. Samtidig har det russiske militær stor erfaring med at bruge droner til at terrorbombe civile i Ukraine. Det er overvejende sandsynligt, at det er russiske soldater, der står bag attentatet på egne landsmænd, måske i et forsøg på at eskalere Putins krig i Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 23 – 2023

Stop Putins krig

Krigen skulle vare nogle få dage, det var Putins plan, da han invaderede Ukraine d. 24. februar 2022. Nu har krigen varet i over et år, den har været ekstrem dyr og kostet mange spildte liv. Den seneste officielle opgørelse fra de ukrainske myndigheder viser, at russernes tabstal er enorme.

Russiske tabstal i perioden 24/2 2022 til 7/6 2023
Døde russiske soldater : 212.030
Armerede indsatsvogne : 7560
Kampvogne : 3873
Artilleri : 3640
Krydsermissiler : 1171
Fly : 314
Helikoptere : 299
Speciel udstyr : 492
Skibe og både : 18

De russiske soldater har opført sig ekstremt brutalt i Ukraine, mange tusinde krigsforbrydelser har Putins soldater udført. Voldtægt, tortur, børnedrab, terrorbombning af hospitaler og andre civilområder, røveri fra civile og meget mere, listen er lang over de bestialske grusomheder, russiske soldater har udført i Ukraine. 91.000 registrerede krigsforbrydelser har ruserne på samvittigheden indtil nu (7/6 2023)

FN og andre internationale organisationer har lavet et sæt regler for, hvad soldater må gøre og ikke gøre i krig. De russiske soldater trænger til at blive informeret om Krigens love :
Må man skyde på civile i en krig? Nej, aldrig!
Må man skyde på hospitaler og sundhedspersonale? Nej, aldrig!
Må man skyde krigsfanger? Nej, aldrig!
Må man voldtage civile? Nej, aldrig!
Må man tvangsfjerne børn? Nej, aldrig.

Det er ikke værdigt at udføre krigsforbrydelser. På slagmarken har mere end 18.000 russiske soldater deserteret, de vil ikke være en del af Putins meningsløse blodbad, de har overgivet sig til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til Putins krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret. Russiske soldater kan kontakte de ukrainske myndigheder med henblik på at overgive sig frivilligt, se mere her : https://visitukraine.today/ru/blog/928/how-not-to-join-the-russian-army-or-surrender-step-by-step-instructions-for-the-occupiers

https://youtu.be/3hyBz7MtKto
https://youtu.be/suHwoaq1i-Q
https://www.youtube.com/watch?v=1fYpRguSEsY
https://youtu.be/AWPBBKnASmI

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 24 – 2023

Putins lebensraum

”…der vil komme en dag, hvor mørket over vores land vil forsvinde. Når sort kaldes sort og hvidt kaldes hvidt; når det officielt anerkendes, at to og to stadig er fire; når krig bliver kaldt krig og tronraneren er en tronraner; og når dem, der startede og udløste denne krig, vil blive anerkendt som kriminelle og ikke dem, der prøvede at stoppe krigen. Denne dag vil komme, lige så uundgåeligt som foråret kommer til at erstatte selv den mest iskolde vinter. Og så vil vores samfund åbne sine øjne og blive forfærdet over, hvilke forfærdelige forbrydelser der er blevet begået ….” citat Kara-Murza russisk journalist og frihedskæmper, idømt 25 års fængsel for kritik af Putins krig i Ukraine.

Den ukrainske hær har startet offensiven mod Putins soldaters kriminelle besættelse af ukrainske landområder. De første meldinger lyder at russerne får tæv og på få dage er en del landsbyer blevet befriet. Hele vinteren har russerne forsøgt at få fodfæste i det syd-østlige Ukraine, men krigen har udviklet sig til en opslidende krig og nu er kampgejsten lav blandt Putins soldater samtidig er det svært at mobilisere nye soldater til den russiske hær.

Nazisterne brølede ”Lebensraum”, da Hitlers horder af soldater i 1939 angreb øst-Europa og 2 år senere brød fredsaftalen med Stalin og angreb USSR. Jøder, øst-europæere og Sovjet-borgere skulle udryddes, tvangsfjernes eller udnyttes til billig arbejdskraft. Det er den korte historie i Hitlers Lebensraum ideologi. Historien gentager sig. USSR tabte den kolde krig og gik i opløsning i 1991. 292 millioner Sovjet-borgere blev til 144 millioner indbyggere i Rusland. Fra 1999 blev Rusland styret af en lille mand med store imperialistiske visioner om at indlemme andre frie og suveræne stater ind under Ruslands domæne. Prisen er indtil nu mange tusinde døde civile ukrainere, men også mange tusinde russere har mistet livet som kanonføde i en meningsløs krig. I dag d. 15. juni har 220.000 russiske soldater mistet livet i Putins krig, en krig der er lige så vanvittig som Hitlers krig i 1939 – 1945.

Cirka en million russiske mænd er flygtet ud af Rusland, det er voksne russiske mænd, som nægter at voldtage, torturere og tvangsfjerne civile ukrainere. 18.000 russere har overgivet sig frivilligt til ukrainerne, de vil ikke bidrage til de mere end 90.000 krigsforbrydelser de ukrainske myndigheder har registreret indtil nu.

Er du russisk soldat så kontakt de ukrainske myndigheder og bliv vejledt i at desertere fra Putins krigsmaskine:

https://visitukraine.today/ru/blog/928/how-not-to-join-the-russian-army-or-surrender-step-by-step-instructions-for-the-occupiers

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 25 – 2023

Fascisme i Rusland

De fleste Ukrainerne er fascister og fascismen er udbredt i Ukraine, postulerer Putin og hans støtter, uden at føre noget bevis. Men lad os vende påstanden om og se på, hvordan det står til med udbredelsen af fascismen i Rusland.

Meningsanalyse instituttet Levada har registreret, at omfanget af fremmedfjendske og indvandrerkritiske handlinger er stigende. En tendens som også bekræftes af OSCE, der har registreret en stigning af hadforbrydelser i Rusland siden 2008. Mange hadforbrydelser er udført af enkeltpersoner, men der er også russiske højreekstremistiske grupper, som udfører fremmedfjendske, antisemitisme og indvandrerkritiske handlinger.

Listen af nationalistiske højreekstreme grupper i Rusland er lang, de fleste erklærer sig selv som fascister eller nazister, nogle af disse grupperinger oplistes nedenfor:

– ”National Patriotisk Front” 1994.

– ”The National Socialist Russian Labor Party” fra Kazan 1994 – 1997.

– “United Brigade-88” i Moskva.

– “Slavic Brotherhood”.

– “Mad Crowd” 2002-2004.

– ”Shults-88” 2001-2003 i Saint Petersburg.

– “National Socialist Society” 2004, er beskyldt for 27 drab og 50 overgreb.

– “Lincoln-88” oprettet i 2007, 2 drab og 8 overgreb.

– “White Society” 2008, 4 drab.

– “Russian Imperial Movement” 2002.

Der er mange flere store og små grupper af fascistiske eller ekstreme højre nationalistiske grupper i Rusland.

En kedelig liste over fascister i Rusland, mange af grupperne dannes i perioden, hvor Putin kommer til magten og begynder at forme hans politiske projekt, som omfatter imperiale krigsprojekter (krig i Tjetjenien, Syrien og Ukraine), forfølgelse af minoriteter samt inspiration fra højreekstreme nationalistiske filosoffer eksempelvis den nulevende filosof Dugin samt Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter.

I dag findes fascismen og ekstrem højrenationalisme overalt i det russiske samfund. Fascismen forpester tilværelsen for almindelige russere. Fra Skt. Petersborg til Vladivostok er der jævnligt beretninger om nynazister og fascister, der laver gadeterror og overfalder etniske minoriteter. Putin behøver ikke rejse til Ukraine for at finde fascister. Hjemme i Rusland er der mange fascister han passende kunne sende i fængsel frem for at forfølge almindelige fredelige civile mennesker i Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 26 – 2023

Hvem startede Putins krig?

Krigen i Ukraine blev ikke startet af USA, NATO eller Vesten, fastslog Prigozjin da Wagnergruppen gjorde oprør og marcherede mod Moskva. Putins krig i Ukraine blev startet, for at forsvarsministeren og generalerne kunne få anerkendelse, berømmelse og berige sig på krigen, fastslog Prigozjin under hans en-dags faneflugt. Alligevel forsøger Putin og hans støtter at gøre krigens oprindelse til Vestens projekt.

Seks russiske militær helikoptere og et militær fly skød Wagnergruppen ned under deres oprør. ”Forrædere” klynkede en ynkelig Putin. Og forrædere skal straffes hårdt. Dagen efter rejste Prigozjin uhindret til Belarus, han blev ikke stillet til ansvar, Putin er en svag præsident.

Følgende lille anekdote udstiller Putins løgn om, hvad der udløste krigen:

To russere snakker sammen.

– Præsident Putin udtaler, at den særlige militær operation er en krig mellem Rusland og NATO, siger den ene russer.

– Jamen hvordan går den? Spørger den anden.

– Indtil videre har Rusland mistet 4024 kampvogne, 314 fly, 308 helikoptere, 1228 krydser misiler og 223.910 soldater.

– Det var meget! Og NATO?

– De er ikke dukket op endnu … 🙂

Påstanden om at vesten skulle starte krigen er komplet grundløs. Efter Sovjetunionens opløsning i 1991 blev Ukraine en fri og suveræn nation ligesom en lang andre lande, der tidligere var indlemmet i Sovjetunionen. Sovjetunionen var en stor nation med 292 millioner, men efterfølgeren Rusland er en noget mindre nation på kun 144 millioner indbyggere.

I 1994 underskrev Ukraine, USA, England, Rusland samt andre lande en aftale om afskaffelse af atomvåben i Ukraine. På det tidspunkt var Ukraine verdens 3. største atomvåben magt. Til gengæld for afskaffelse af atomvåben i Ukraine aftalte parterne inklusive Rusland at anerkende Ukraines suverænitet og forsvare Ukraines frihed, hvis deres rimelige krav om fred og sikkerhed blev truet.

Rusland støttede oprørstyrker i det syd-østlige hjørne af Ukraine 2014, det var også ved den lejlighed at den private milits Wagnergruppen blev oprettet på russisk initiativ. I februar 2022 invaderede Putins soldater Ukraine og har udført næsten 100.000 registrerede krigsforbrydelser mod den ukrainske civilbefolkning. De russiske soldater voldtager, torturerer og terror-bomber ukrainerne.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

/Ukraine_information/kae


Uge 27 – 2023

Ukraine er en fri og suveræn stat

Putin mener ikke, at Ukraine har nogen eksistensberettigelse. Men heldigvis er det ikke Putin, der bestemmer hvilke nationer, som eksisterer eller ikke eksisterer. En nations eksistensberettigelse afhænger af mindst to forhold:

– at befolkningen i et afgrænset geografisk område ønsker at danne en nation.

– at nationen der ønskes dannet, anerkendes af andre nationer.

44 millioner mennesker i det område Ukraine dækker, har i 1991 afholdt en demokratisk afstemning om, at Ukraine skal være en fri og uafhængig nation. Der var massiv opbakning til forslaget, 90,3% stemte for Ukraines uafhængighed. Også i de sydøstlige områder (for eksempel Donbas) var der flertal for uafhængighed.

Ukraines suverænitet anerkendes også af andre nationer. 192 nationer anerkender de facto Ukraines selvstændighed. Ukraines medlemskab af FN er der ingen, der har sat spørgsmålstegn ved. FN består af 193 medlemsstater og da ingen af medlemsstaterne har sat spørgsmål ved Ukraines medlemskab af FN, så nyder Ukraine meget stor anerkendelse.

Putins imperiale drømme kan sammenlignes med Hitlers lebensraum. Nazisterne startede i 1939 anden verdenskrig, 2 år senere blev fredsaftalen med Stalin brudt og nazisterne angreb USSR. Jøder, øst-europæere og Sovjet-borgere skulle udryddes, tvangsfjernes eller udnyttes til billig arbejdskraft. Og det erobrede land skulle det tyske herrefolk overtage. Det er den korte historie i Hitlers Lebensraum ideologi. I dag gentager historien sig.

USSR taber den kolde krig og går i opløsning i 1991. 292 millioner Sovjet-borgere bliver til 144 millioner russere i Rusland. Fra 1999 bliver Rusland styret af en lille mand med store imperialistiske visioner om at indlemme andre frie og suveræne stater ind under Ruslands domæne.

Prisen er indtil nu mange tusinde døde civile ukrainere, men også mange tusinde russere har mistet livet som kanonføde i en meningsløs krig. I dag d. 5. juli har 231.700 russiske soldater mistet livet i Putins krig, en krig der er lige så vanvittig som Hitlers krig i 1939 – 1945.

Putin stiller spørgsmål ved Ukraines eksistens, men han burde se på Ruslands eksistens. Med Putins krig i Ukraine styrer Rusland mod afgrunden og risikerer at gå totalt i opløsning. Op mod 1000 russiske soldater dør hver dag på slagmarken, de ukrainske befrielsesstyrker har travlt med at få smidt Putins soldater ud af Ukraine og gøre krigen til et kæmpe nederlag for Putin.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 28 – 2023

Putins imperialisme

En imperialistisk nation er kendetegnet ved at dominere, tilrane sig magt eller udnytte ressourcerne i andre nationer eller landområder. Dermed er Putin ikke en befrier, men en gemen tyveknægt, som kun er ude på stjæle ukrainske værdier og få magt over den fri og suveræne nation Ukraine. Står den ukrainske civilbefolkning i vejen for hans projekt, så er det ukrainerne, der skal fjernes og koster det 250.000 russiske soldater livet, så er det en pris Putin betaler. Putin er fuldstændig ligeglad med både russiske og ukrainske menneskeliv.

Putin ønsker ikke at befri den ukrainske befolkning. Putin ønsker heller ikke at tjene og gøre noget godt for den russiske befolkning. Mennesker er ting Putin bruger eller kasserer. Mennesker er maskiner og redskaber, som Putin bruger efter forgodtbefindende.

I Ukraine har Putins soldater indtil nu udført 98.000 krigsforbrydelser (14. juli 2023) mod civile ukrainere. Voldtægter, tortur og terror mod den ukrainske civilbefolkning har intet at gøre med befrielse. Det er terror, Putin er en gemen og simpel terrorist. Ikke kun overfor ukrainere er han en terrorist, men også overfor den russiske befolkning er han en kriminel terrorist.

Rusland er et stort land med mange etniske grupper, som har oplevet hvad vil det sige at blive undertrykt af Zaren, Stalin og nu Putin. Mange etniske russere sympatiserer med Ukraines kamp for frihed og selvstændighed, de har smagt på Kremls såkaldte beskyttelse af etniske mindretal.

Mange tusinde russere bliver forfulgt for at kritisere Putins krig i Ukraine og for at opfordre til at stoppe krigen. Soldater i den russiske hær kritiserer højlydt over forholdene i hæren, på et Twitter link (se nedenfor) fortæller en russisk soldat om de dybt kritisable forhold. Elendig kampmoral blandt de russiske soldater er resultat af mangel på forsyninger, uddannelse, kompetent ledelse og meget mere i den russiske hær.

Sikkerhedsargumentet bruger Putin ofte for at forsvare, hvorfor han invaderer Ukraine. Det er NATO og Vesten der har startet krigen, mener Putin og hans russiske venner. Et synspunkt der ikke kan være mere forkert. I 1994 indgik Ukraine en aftale om afvikling af Atom-våben mod garantier for fred og sikkerhed. Og senere udtalte den tyske kansler Angela Merkel igen og igen : ”Vi skaber fred gennem handel”. Der er ikke en eneste NATO soldat, der har krænket Ruslands grænser. Det er Putin, der har fremsat trusler og det er Putins soldater, der har invaderet den fri og suveræne stat Ukraine. Og har startet en krig og udført 98.000 registrerede krigsforbrydelser mod den ukrainske civilbefolkning.

Ukraine er en fri og suveræn stat, Ukraine bestemmer selv deres udenrigspolitik, ukrainerne ønsker ikke at være under kontrol af russiske imperialisme. Det er ukrainernes eget valg at tro på, at NATO og vesten kan garantere fred og sikkerhed for den fri og suveræne stat Ukraine. Alle der ønsker fred og frihed støtter Ukraines kamp mod Putins imperialisme.

https://twitter.com/wartranslated/status/1677273690608746498?s=20&fbclid=IwAR0tmVNIEU2wLOlkBJ-gjCfO09-CJXySrqaRKzWnb1qFaD30A-I5B8qhtjs
https://www.youtube.com/watch?v=7LZdu_LwgwY
https://www.youtube.com/watch?v=yRL3Nlu9uts

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 29 – 2023

Krigens love

Putins soldater har udført 100.000 registrerede krigsforbrydelser mod den ukrainske civilbefolkning, herunder mord, tortur, bortførelser, deportationer, plyndringer, voldtægter mod ukrainske kvinder, terrorisme, angreb på civile, ulovlige luftangreb eller angreb på civile genstande, hensynsløs ødelæggelser, ulovlig indespærringer, udøvet trusler om vold og umenneskelig behandling af krigsfanger. Putins soldater er en flok kriminelle krigsforbrydere og primitive bøller.

Der er grænser for, hvor inhumane militære enheder må være, derfor har det internationale samfund vedtaget en række regler i Genevé-konventionerne for at lindre lidelserne for krigens ofre. Nedenfor er opremset nogle af de værste krigsforbrydelser, det russiske militær opfordres til at øve sig i ikke at udøve mode den ukrainske civilbefolkning :

Må man skyde på civile i en krig? Nej!
De stridende parter er forpligtiget til at skelne mellem civile og kombattanter. I krig og væbnede konflikter må civile, som ikke tager del i kamphandlingerne ikke angribes. Denne skelnen kaldes også distinktionsprincippet.

Må man skyde på hospitaler og sundhedspersonale? Nej!
Militært og civilt sundhedspersonale, hospitaler og ambulancer må ikke angribes. De skal beskyttes og gives al form for hjælp for at kunne udføre deres funktioner bedst muligt. Det gælder også personer og faciliteter, som bærer Røde Kors- eller Røde Halvmåne emblemerne.

Er det ok at bruge tortur, hvis det kan give oplysninger, der kan redde liv? Nej!
Tortur er ulovligt og betragtes som en krigsforbrydelse uanset hvilket formål det har. Det gælder alle former for tortur, hvad end det er fysisk og psykisk afstraffelse, umenneskelig behandling er strengt forbudt. Tortur kan bl.a. omfatte waterboarding, voldtægt, elektrisk stød, kvælning, isolation, trusler og meget mere.

Hvordan skal man håndtere krigsfanger?
Man må ikke dræbe en modstander, som har overgivet sig eller på anden måde er blevet ukampdygtig. Krigsfanger skal behandles menneskeligt har ret til mad, tøj, kontakt til familie og lægehjælp.

Nogle russiske soldater har samvittighed, de ønsker ikke at begå overgreb på den ukrainske civilbefolkning. 26.000 russiske soldater har nægtet at deltage i Putins krig af samvittigheds grunde og har frivilligt overgivet sig til de ukrainske myndigheder. Er du russiske soldat og ønsker du at overgive dig til ukrainerne, så kontakt de ukrainske myndigheder for nærmere oplysninger :
https://visitukraine.today/ru/blog/928/how-not-to-join-the-russian-army-or-surrender-step-by-step-instructions-for-the-occupiers
https://hochuzhit.com/

https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/
https://www.rodekors.dk/vores-arbejde/krigens-regler/faq
https://twitter.com/DefenceU/status/1682762576675864577?s=20
https://www.youtube.com/watch?v=zMI29I2yz4M

Stop Putins militære special operation i Ukraine.
Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 30 – 2023

Russisk militær bliver trængt tilbage

Efter 18 måneders krig og 250.000 dræbte russiske soldater, så har Putin kun begrænset kontrol over en lille del af det sydøstlige Ukraine. Den ukrainske offensiv er startet, Putins soldater møder stor modstand i Ukraine, de ukrainske befrielsestropper er dygtige til at ødelægge russiske forsyninger, våbendepoter og infrastruktur, den russiske besættelsesmagt må hver dag opgive større eller mindre dele af de besatte territorier. De Ukraines offensiv går fremad, ikke hurtigt men fremad.

De russiske styrker har ingen moralske problemer ved systematisk og vedholdende at bombe civile ukrainere. Hver dag meldes om ukrainere, som er dræbt af russiske misiler og artilleri. Målet for Putin og hans soldater er, at udslette den ukrainske befolkning. Putin opfører sig som Hitler, han vil have Lebensraum og ønsker at få indlemmet Ukraine i Rusland, sådan som det var i gamle dage under zaren. Det har været en dyr krig, mange civile ukrainere er dræbt og såret, men samtidig har russerne selv måttet lide meget store tab, i en komplet formålsløs krig.

Ukrainerne kæmper tappert og snart vil de russiske besættelsestropper være smidt ud af Ukraine. 250.000 russiske soldater er døde og meget russisk militær udstyr er ødelagt af heroiske ukrainske soldater. Når krigen er slut og Putins soldater er sendt hjem til Rusland, så vil der komme et efterspil. De russiske soldater har udført meget grusomme krigsforbrydelser. Mere end 100.000 registrerede krigsforbrydelser har russerne begået mod den ukrainske civil befolkning. De russiske krigsforbrydere vil blive fanget og stillet til ansvar for deres overgreb på civilbefolkningen i Ukraine. Tyskland har taget et opgør med nazisterne og der er stadig nazistiske SS-officerer, som risikerer at blive anholdt og dømt for deres krigsforbrydelser i den store fædrelandskrig. De mange russiske krigsforbrydere vil også blive pågrebet og stillet til ansvar for deres bestialske og forfærdelige overgreb på den ukrainske befolkning.

Mange russiske soldater flygter fra Putins militære special operation, de vil hverken være kanonføde i Putins krig eller dræbe deres ukrainske brødre og søstre. ”Send ikke jeres sønner i krig!” Udtaler en russisk soldat på denne video fra starten af krigen: ”Krig er forfærdeligt, selvfølgelig forsvarer ukrainerne deres land. Det er os, der opfører sig som fascister.” udtaler den russiske soldat.

https://fb.watch/cj8GeOuIQq/
https://youtube.com/shorts/sJgsdVyQBBw?feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=3LgvK3zNbOk

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Telegram: Ukraine_information /kae


Uge 31 – 2023

Russiske desertører er krigens helte

Putins soldater invaderede den fri og suveræne stat Ukraine februar 2022 med det formål at annektere hele Ukraine eller som minimum Donbas-regionen. Invasionen skulle kun vare nogle få dage og højst en måned. Allerede et par dage inde i krigen gik det galt for russisk militær, en 60 km lang militær kolonne gik i stå udenfor Kiev, den var et let offer for den ukrainske hær.

Russerne har haft mange problemer med krigen. Forsyninger, militær ledelse, oplæring af nye soldater, rekruttering og meget andet har russerne haft store problemer med. Mange menige soldater er utilfredse og klager over de kritisable forhold. I flere tilfælde har der har været optræk til oprør og mytteri over de meget dårlige forhold. Den moralske kampgejst i den russiske hær er også meget lav, vurderer forskellige kilder og mange russiske soldater vælger at desertere, de overgiver sig frivilligt til ukrainerne.

Desertører er et udbredt fænomen i de fleste krige, men samtidig et emne man ikke taler om. Antallet af russiske desertører er stort, sandsynligvis mere end 30.000 russere har overgivet sig frivilligt til de ukrainske myndigheder. De vil ikke deltage i Putins meningsløse krig og de vil ikke deltage i de grusomme og umenneskelige krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Russiske desertører udviser stor ansvarlighed, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. Desertørerne er også meget modige, Putins krig er en gal mands værk, og med livet som indsats træffer desertørerne et valg med forstand. De tror ikke på Putins løgne og stigmatisering af ukrainerne. Desertøren forlader den russiske hær for at leve i fred sammen med hans ukrainske broderfolk.

Mere end 30.000 russiske soldater har allerede valgt respekt for menneske og civilisation, lagt deres gevær og overgivet sig uden kamp til de ukrainske myndigheder. Russiske desertører er krigens sande helte.

Ukraine har lavet en kampagne ”Jeg vil leve”, hvor russiske soldater kan få vejledning i, hvordan de overgiver sig til de ukrainske myndigheder :

https://hochuzhit.com/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 32 – 2023

Ruslands grusomme krigsforbrydelser

Ifølge FN-kilder har russiske soldater udført en lang række seksuelle overgreb på den ukrainske civilbefolkning i alle alder siden krigens start 24. februar 2022. Ukrainske børn er også ofre for russernes perverse grusomheder, FN nævner eksempelvis :

 • En ukrainsk pige på kun 4 år oplevede, at hendes mor blev voldtaget af 2 russiske soldater, hendes far blev tvunget til at se på, derefter blev hendes far tvunget til at have sex med sin kone, mens de russiske soldater så på.
 • I Bucha var gruppevoldtægter en del af den tortur, de russiske soldater udøvede mod civilbefolkningen. I nogle tilfælde var pigerne i alderen 9 og 11 år.
 • I Luhansk Oblast voldtog 10 soldater en 12-årig pige på skift. 3 andre russiske soldater voldtog en 16-årig pige.
 • En 11-årig dreng blev voldtaget af russiske soldater foran sin mor.
 • Den 3. april 2022 blev en mor til 4 børn voldtaget i 12 timer i træk af 2 soldater, idet hun var “skyldig” i, at hendes mand var soldat i Ukraines væbnede styrker (AFU).

De russiske soldater er også skyldige i andre former for krigsforbrydelser. Efter befrielsen af Kherson by blev det afsløret, at 320 indbyggere blev taget i forvaring af de russiske besættelsestropper. Putins soldater havde oprettet 35 torturkamre. 43 % af de tilbageholdte blev udsat for tortur. 36 personer blev udsat for elektrotortur. 17 % af personerne blev udsat for elektrotortur på kønsdelene. Kherson by er ikke et enkeltstående tilfælde. En lang andre byer, der har været besat af russerne, viser det samme billede. Den russiske besættelsesmagt udøver grusom tortur og perverteret voldtægt mod den ukrainske civil befolkning.

De russiske soldater opfører sig som nazister og fascister, Putin har meget til fælles med Hitler, Franco og andre fascister. Rusland er et totalitært land, med en leder der har startet en krig i Ukraine og de russiske soldater begår brutale krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/
https://www.youtube.com/watch?v=Pe1ot4zY7SM
https://www.youtube.com/watch?v=XRD2xGW2Hb4
https://www.russianwarcrimeshouse.org/photos

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 32 – 2023

Europas historie – kort fortalt

Europæisk historie herunder Ruslands og Ukraines historie omfatter begivenheder, som skal frem i lyset i dette nyhedsbrev:

– Holodomor var en sultkatastrofe i Ukraine og det sydvestlige Sovjetunionen, som kostede 4 millioner mennesker livet under Stalins katastrofale kommunistiske planøkonomi. Det var en humanitær fiasko og naturligvis blev Stalin meget upopulær i Ukraine.

– Bandera var en højreekstrem ultranationalistisk politisk leder, som jævnligt samarbejdede med de tyske nazister. Desværre så mange ukrainere Bandera som et alternativ til det kommunistiske regime.

– Stalin samarbejdede i øvrigt også med nazisterne. Stalin indgik en fredsaftale med Hitler i august 1939, så Hitler kunne invadere Polen d. 1. september og starte 2. verdenskrig. Fra 1. september 1939 til 22. juni 1941 havde Hitler arbejdsro, Stalin blandede sig ikke i Hitlers krigsaktiviteter.

– Stalin var ikke den eneste statsleder, der indgik kritisable fredsaftaler med Hitler. I 1938 indgik England og Frankrig en stærkt kritisabel aftale, hvor de forærede en stor del af Tjekkoslovakiet (Sudeter landet) til Hitler i 1938. Det kan sammenlignes med Putins invasion og besættelse af Krim i 2014. Hitler, Putin og den slags typer overholder ikke indgåede aftaler, de kan aldrig få nok.

– 22. juni 1941 invaderede Hitler Sovjetunionen, i de første uger var Stalin totalt handlingslammet. Først da nazististerne stod udenfor Moskva, lykkedes det general Zhukov at overbevise Stalin om, at Hitlers invasion i Sovjetunionen, det er en sag, det sovjetiske militær skal løse.

– Sovjetunionen, USA, England og Frankrig vandt 2. verdenskrig blandt andet i kraft af et samarbejde mellem de allierede. Sovjetunionen fik store mængder våben, ammunition og andre forsyninger fra vesten, hvilket styrkede den sovjetiske krigsindsats.

– ”Lebensraum” brølede nazisterne, da de satte Europa i brand under anden verdenskrig. I dag er det Putin og hans soldater, som skingert skriger ”Lebensraum”, når de vælter ind i Ukraine i deres hæmningsløse erobringstogt.

Desværre er der rigtig mange ligheder mellem de to krigsforbrydere Hitler og Putin. Begge statsledere starter erobringskrige med uhyggelig mange civile ofre. I Ukraine er der registreret mere end 100.000 krigsforbrydelser (august 2023) begået af russiske soldater mod civile ukrainere. Voldtægt, tortur og terrorbombning af civile mål, det er hvad krigsforbryderen Putin udøver i hans erobringskrig i Ukraine.

Heldigvis findes der russere, som nægter at dræbe deres ukrainske broderfolk, nogle russere når at flygte ud af Rusland. Men på slagmarken er der også mange russiske soldater, som nægter at slå ihjel og overgiver sig frivilligt til de ukrainske myndigheder. De ukrainske myndigheder har lavet en kampagne ”Jeg vil leve” , hvor russiske soldater vejledes i at overgive sig til de ukrainske myndigheder : https://hochuzhit.com/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine.

/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 33 – 2023

Er Rusland et demokrati eller et kleptokrati?

Kleptokrati er et styre, hvor magthaverne målrettet beriger sig på landets bekostning. Rusland har udviklet sig væk fra demokrati og i retning af kleptokrati, som det vil fremgå af det følgende:

Putin har været præsident siden 1999, kun afbrudt af 4 år hvor Medvedev var Putins marionetdukke. I et demokrati udskiftes statslederen jævnligt for at undgå magtkoncentration og magtmisbrug.

Kritikere af Putin eller bare russere, som har en anden mening end Putin, risikerer at komme mange år i fængsel eller det, der er være. Putins regime kan sammenlignes med en kriminel mafia-bande, hvor han er mafia-bossen, som har magt og nærmest guddommelig status. Dem der kritiserer ham, risikerer at blive dræbt. Det så vi fornylig med Prigozhin og flere andre fra ledelsen af Wagnergruppen. Prigozhin var en forræder, derfor blev FSB (den russiske efterretningstjeneste) sat til at udrydde forræderen, som ledte Wagnergruppens mytteri i juni.

I et demokrati afgøres mytteri og andre stridigheder i retssal. Det gør man ikke i Putins Rusland. Alt for ofte ser vi, hvordan russiske kritikere pludselig snubler og falder ud af et vindue fra 7. sal og dør. Det er de kriminelle mafiabanders sprog Putin bruger, udryd dem der står i vejen for dig og dine interesser. Hvis Putin undtagelsesvis vælger at bruge retssystemet, så har han fuldkontrol med, hvad dommerne dømmer.

Putin og de russiske oligarker er ekstremt rige, ikke fordi de arbejder hårdt for at opnå deres enorme rigdom, Putin og hans venner stjæler Ruslands værdier i form af naturrigdomme og menneskelig arbejdskraft. Uligheden mellem almindelige russere og overklassen er stor i Rusland.

Krigen i Ukraine har indtil nu kostet 265.000 russiske mænd deres liv (31. august 2023). Putin er komplet ligeglad med den russiske befolkning. Skal han bruge soldater som kanonføde i et krigsprojekt, så har han absolut ingen hæmninger med at ofre den russiske befolkning.

Resultatet af Putins krige er en generation af unge mænd, som bliver dræbt eller invalideret. Mange unge højtuddannede russere undgår mobilisering ved at flygte til USA og andre lande, unge højtuddannede som ellers skulle bidrage til Ruslands velstand, nu bidrager de med velstand til USA og andre lande. Samtidig er Rusland blevet et temmelig upopulært land. Kun en lille håndfuld ekstreme diktatur-stater er Ruslands venner.

Det sydøstlige hjørne af Ukraine er et grænseområde, her er befolkningen blandet, ligesom de fleste andre grænseområder mellem to eller flere lande. I Donbass levede russere og ukrainere side om side i fredelig sameksistens. Før 2014 snakkede de både ukrainsk og russisk, læste russisk og ukrainsk litteratur, sang sange på både russisk og ukrainsk. Der var plads til Russisk kultur i Donbass.

Men med den russiske invasion d. 24. februar 2022 ændrede kulturlivet sig ganske markant. De fleste indbyggere – både russere og ukrainere – er udtrykkelig modstandere af Putins krigsprojekt. Og nu dyrker både ukrainere og russere i området kun den ukrainske kultur, i dag snakker de kun ukrainsk, læser kun ukrainsk litteratur, synger kun sange på ukrainsk. Russisk kultur er ikke populær kultur i dag i det sydøstlige Ukraine.

International upopularitet, tab af menneskelige ressourcer, ekstrem ulighed, forfølgelse af anderledes tænkende, kulturel nedtur og afskaffelse af demokratiske principper, det er hvad kleptokraten og mafia-bossen Putin har udført i sine 23 år ved magten i Rusland. Det er trist og det er rigtig trist for den russiske befolkning, som er et folk med mange kvaliteter, stolthed og en storslået kultur.

https://www.youtube.com/watch?v=vbTv5R18dUw
https://youtu.be/V4whCk8OZT0

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
Ukraine_information /kae


Uge 34 – 2023

Hvem er nazister? Russerne eller ukrainerne?

Putin mener, Ukraine udgør en trussel mod Rusland, at USA vil angribe Rusland fra Ukraine og at den ukrainske befolkning er nazister. Der fremføres mange fornuftige modargumenter overfor Putins temmelig aparte krigsargumentation. Jeg vil bare nævne et enkelt modargument.

I 1994 indgår Ukraine, Rusland, USA, England og andre lande en aftale om at afskaffe alle atomvåben på ukrainsk jord. Ukraine er i 1994 verdens tredje største atomvåbenmagt. Bare parterne respekterer ukrainsk frihed og suverænitet, så vil ukrainerne gerne afskaffe deres atomvåben, det er hovedindholdet i Budapest-aftalen fra 1994.

Dermed bliver den logiske konklusion følgende:

 • Ukraine afskaffer deres atomvåben, derfor er Ukraine ikke en nazistisk stat, da et nazistisk styre sandsynligvis ville gøre alt for beholde sine atomvåben.
 • Ukraine ønsker ikke at angribe Rusland, hvis det var Ukraines ønske at angribe Rusland, så ville de ikke afskaffe deres atomvåben.
 • USA ønsker ikke at angribe Rusland, hvis det var USA’s ønske at angribe Rusland, så ville de ikke have underskrevet Budapest-aftalen.

Putins synspunkt er usammenhængende og lider af katastrofal mangel på logik. Rusland har mange nazistiske grupper, de har også mange atomvåben og Rusland er meget aktiv med at starte krige forskellig steder i verden. Desværre er det Rusland og Putin, der passer meget bedre ind i påstanden om at være en nazi-lignende og aggressiv stat.

Status på krigen: Ukraine er trængt gennem 1. og 2. forsvarslinje i området ved Zaporizhzhya-regionen. De russiske soldater har lagt miner i store områder langs med fronten, det forsinker offensiven, men det går fremad og de ukrainske befriere skal nok få smidt Putins soldater ud af Ukraine.

Droner har stor betydning i denne krig. Ukrainske droner har ødelagt fire store transportfly af typen Il-76 på den russiske flybase Pskov. Et stort russisk radaranlæg på Krim er også ødelagt af ukrainske droner og missiler. Ukrainsk udviklede båd-droner, kan fremføre store sprængladninger og udøver stor skade på den russiske marine.

Russerne bruger også droner, men til forskel fra ukrainerne sender russerne hovedsaglig droner afsted mod civile mål. Boligkvarterer, skoler, institutioner for børn, hospitaler, indkøbscentre, banegårde er nogle af russernes mål for droner og missiler. Det seneste eksempel er et russisk raket angreb på et marked i byen Kostjantynivka, 17 civile blev dræbt heraf et barn.

Samvittighedsfulde russiske soldater kan vælge krigen fra. Ukrainske myndigheder fører en kampagne ”Jeg vil leve”, til de russiske soldater der ikke vil slå ihjel. Kampagnen vejleder russerne i at overgive sig frivilligt og uden modstand til de ukrainske myndigheder : https://hochuzhit.com/

https://www.youtube.com/watch?v=tOwlYYjhJ4Q
https://www.youtube.com/watch?v=gkhYtS4tw5o
https://www.youtube.com/watch?v=lAtMwQkJb3I
https://www.youtube.com/watch?v=2BkvYlD0A1s

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Telegram : Ukraine_information /kae


Uge 35 – 2023

Rusland er en syg stat

Staten er en fredsaftale, det er en klassisk definition af begrebet staten. Før statens indførelse var det jungleloven og den stærkes ret, der herskede. Med statens indførelse erstattes fortidens individuelle og vilkårlige magt med en magtudøvelse styret af et kollektiv eller en enehersker. Statens formål er at sikre fred og sikkerhed for alle individer i samfundet. I en demokratisk stat er det muligt at fravælge eller tilvælge politikere og beslutningstagere. Statsledere vælges demokratisk og kan kun være valgt i en afgrænset periode (f. eks. 2 gange 4 år). Statsmagten er opdelt mellem den lovgivende statsmagt, den udøvende og den dømmende statsmagt, det forhindrer magtkoncentration og misbrug af statsmagten. Det kaldes statsmagtens tredeling.

Hvordan lever Putin og Rusland op til at opfylde disse krav til en stat. Statsmagtens tredeling eksisterer ikke i Rusland. Putin og hans regime styrer med hård hånd lovgivning, udøvende magt og domstole. Russere der har en anden opfattelse af, hvordan Rusland skal styres, risikerer lange fængselsdomme eller at blive dræbt under mystiske omstændigheder.

Retsvæsenet er underlagt streng kontrol af Putin, politiske modstandere risikerer lange fængselsstraffe for synspunkter, som omtaler Putins lederskab negativt. I nogle tilfælde er politiske modstandere blevet dræbt formentlig af efterretningstjenesten.

Putin har været præsident i 24 år kun afbrudt af 4 år, hvor hans marionetdukke Medvedev var præsident. Putin kommer fra efterretningstjenesten KGB i dag kaldet FSB. I 24 år har Putin haft kontrollen med Rusland uden nogen reel uafhængig demokratisk kontrol.

Putin og den russiske stat skaber ikke fred og sikkerhed, Putin og den russiske stat skaber krig og ufred. Mere end 270.000 russiske soldater er dræbt i Putins krig i Ukraine (14. september 2023). En meningsløs og aggressiv angrebskrig. Mange russere er flygtet fra Rusland og dem der bliver i Rusland, risikerer at blive sendt til fronten som kanonføde. Rusland har få internationale venner. Og Ruslands venner er også dybt kritisable stater : Belarus, Syrien, Iran, Tjetjenien og NordKorea.

Den russiske stat har store problemer: mangel på demokrati, undertrykkelse af opposition og kritikere, mangel på ytringsfrihed og pressefrihed. Politiske modstandere af regimet risikerer lange fængslet eller at blive slået ihjel, hvis de siger deres mening. Rusland er en syg stat.

Krigens status: det ser ud til, at Ukraine er ved at bryde gennem de russiske forsvarslinjer. Syd for Bakhmut og Robotyne trænger de ukrainske styrker fremad. Ukrainske kamikaze sø-droner har ramt den russiske marine i Sevastopol og flere russiske slagskibe og ubåde er alvorligt beskadiget. Kan Ukrainerne få kontrol over Sorte Havet, så bliver det atter muligt for civile handelsskibe at sejle i området uden at blive udsat for den russiske marines terror angreb.

https://www.youtube.com/watch?v=99jmqLmJkk4

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
/Ukraine_information/kae


Uge 36 – 2023

Putin taber krigen

Ukrainsk militær har indledt en offensiv, de russiske besættere skal ud af Ukraine. Offensiven går ikke hurtigt, men det går fremad, mere og mere ukrainsk landområde bliver befriet. Den russiske besættelsesmagt har mineret store landområder, alligevel er det lykkedes ukrainerne at bryde gennem første forsvarslinje og nogle enkelte steder også gennem den anden forsvarslinje.

Putins soldater bliver smidt ud af Ukraine måske inden jul, men sandsynligvis i løbet af 2024. Her gennemgår jeg de vigtigste argumenter for, hvorfor ukrainerne vinder krigen. Præmissen for Putins krig er følgende tre argumenter, som er grundlaget for at invadere den fri og suveræne stat Ukraine.

– Ukraine har ingen eksistensberettigelse, mener Putin. Et synspunkt der er udtryk for manglende virkelighedsfornemmelse. Putin mener, at vide ved hvilke stater, der har eller ikke har eksistensberettigelse her på jorden og samtidig ignorerer han 44 millioner ukrainere, som ikke deler hans opfattelse. Putin har absolut ingen bemyndigelse til, at dømme om Ukraine eller andre stater bør eksistere eller ej.

– Det er fascister, der styrer Ukraine, mener Putin. Interessant påstand, men hvem er Putin??? Hans store idol er den fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. I dag voldtager og torturerer russiske soldater civile ukrainere, de opfører sig som Hitlers og Francos nazister og fascister. Den eneste fascist i krigen er Putin!

– NATO udgør en trussel og vil angribe Rusland, mener Putin, men NATO har på intet tidspunkt angrebet Rusland! NATO er en deffensiv forsvarsalliance og mange østeuropæiske lande har af egen fri vilje tilsluttet sig NATO, de har tillid til NATO, de har ikke tillid til Putin, som ønsker krig for at realisere sine imperiale drømme.

Der er intet rationelt argument for at starte en krig i Ukraine. Krigens præmis eksisterer ikke. Uden en præmis der bygger på fornuft og forstand, så er krigen på forhånd dømt til at blive et nederlag. Men lad os afprøve det hypotetiske tankeeksperiment, at Putin alligevel har en lille mikroskopisk chance for at vinde krigen. Lad os prøve at se på Putins muligheder for at vinde en krig i Ukraine.

– Putins soldater vidste ikke, de skulle i krig d. 24. februar, da de blev sendt over den russiske grænse til Ukraine. Mange russiske soldater ønsker ikke at slå deres ukrainske broderfolk ihjel. Hjemme i Rusland er der mange civile russere, der protesterer mod krigen. Kampviljen er lav blandt russerne.

– Putins krig udløste massive protester fra hele verdenen, mange lande har indført omfattende sanktioner, der skaber mangel på mange varer i Rusland. Samtidig er Ruslands eksport reduceret, hvilket medfører mindre indtjening og forringet russisk økonomi. Eksempelvi er benzinpriserne steget markant siden krigens start. Den russiske civilbefolkning betaler en meget dyr pris for Putins kamp for Lebensraum.

– Krigen er dyr – den russiske befolkning betaler krigens pris via højere skatter samt mange dræbte landsmænd, som er kanonføde i Putins krig (275.000 russiske soldater er dræbt i krigen d. 21. september 2023). Den almindelige russer har absolut ingen interesser i den krig, krigen er et meget dyrt og formålsløst projekt for den russiske befolkning.

– Putin har helt undervurderet modstanderens styrke. Ukraines heroiske og patriotiske modstand mod den russiske besættelsesmagt har vist sig at være usædvanlig stor.

– Putin mente, det bare var en lille hurtig special operation, som kunne overstås i løbet af 14 dage. Men også her begik han en stor fejl. Krigen har varet i 574 dage og russerne er hårdt presset.

Strategisk, taktisk og operationelt er Putins krig et stort fejltrin. Frustrationen blandt russerne er stor, mange civile russere er modstandere af krigen. Præmissen mangler, opbakning fra både indland og udland mangler, kampmoralen mangler og undervurdering af modstanderens styrke er blot nogle af de forhold, som Putin slet ikke har styr på. Der er stor sandsynlighed for, at krigen slutter i 2024. Putin taber krigen og de overlevende soldater sendes hjem til Rusland.

https://www.youtube.com/watch?v=6glE3SmUhqI
https://www.youtube.com/watch?v=sxYiR7FsXmE

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
Ukraine_information/kae


Uge 38 – 2023

P