Stop Putins krig

Posted on by

Ukraine_information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhedsbureau

Ukraine_information rapporterer om Putins krig i Ukraine. Putins militære specialoperation i Ukraine har vakt omfattende kritik. Vi troede, at krig i Europa var slut, men torsdag den 24. februar invaderede Putins tropper den frie og suveræne stat Ukraine.

De russiske medier betegner krigen som en militær special operation. Russere, der kalder det krig eller stiller kritiske spørgsmål til krigen, risikerer at få lange fængselsdomme. Sandheden er krigens første offer, det gælder også krigen i Ukraine. De russiske medier formidler mange løgne og fortielser om krigen.

Ukraine_information er et lille nyhedsbureau, som ca. 2 gange om ugen sender nyhedsbreve til russere. Ukraine_information formidler oplysning og information om krigen, som ikke bringes i de statskontrollerede russiske medier. Ukraine_information sender fra Vesteuropa (Danmark) ucensurerede nyheder, fakta og vurderinger om krigen i Ukraine til russere, der gerne vil vide mere om krigen. Ukraine_information formidler information om konkrete hændelser samt laver vurderinger og overvejelser om krigens forløb til privat personer i Rusland.

Alle nyhedsbreve er skrevet af Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Danmark.

Jeg kan ikke forstå, læse, skrive eller udtale et eneste ord på russisk. Derfor bliver alle nyhedsbreve oversat til russisk ved hjælp af Google Translate. Mærkelige oversættelser kan forekomme 😉

Ukraine_informations kilder er Danmarks Radio (DR), Information, Avisen Danmark, Washington Post, New York Times, The Guardian og mange andre medier. Ukraine_information kan kontaktes via mail: ke5492@gmail.com og kan også følges på Telegram : Ukraine_information

Vil du have en kopi af nyhedsbrevet sendt til din indbakke, eller skal en af dine venner have en kopi af nyhedsbrevet, så send e-mailadresse til ke5492@gmail.com.

Historik

I frustration over den forfærdelige situation i Ukraine overvejede jeg, hvad jeg kunne gøre. Jeg er for gammel (62 år) til at kunne melde mig som frivillig soldat i Ukraine og mangler i øvrigt også erfaring og uddannelse som soldat. Men jeg er rimelig god til at betjene en computer og kan også formulere mig skriftligt.

Jeg besluttede, at ville vinde “hearts and minds” ved at formidle viden om krigen til den russiske befolkning. Jeg begyndte med at lave små nyhedsbreve, som blev uploadet på russiske mediers FB-sider, Telegram og andre steder. Nogle steder blev mine kommentarer slettet meget hurtigt, men andre steder fik de lov at stå i længere tid.

Følgende FB-sider samt russiske medier var det muligt at uploade nyhedsbreve til (måske kan du finde dem ved at søge på “Klaus Ankerstjerne”) :
facebook.com/5tv.ru
facebook.com/1tvru
facebook.com/izvestia.ru
facebook.com/MoscowTimes
facebook.com/gazeta.ru
facebook.com/lentaru
facebook.com/newizv
facebook.com/onlinekpru
facebook.com/MoscowTimes
Russia Today
Pravda

FB brokkede sig over, at jeg sender den samme besked ud på flere FB-sider. Og i slutningen af maj blev alle russisk kontrollerede medier lukket for kommentarer, så andre metoder blev taget i brug!

Ude på Internettet har nogen lavet hjemmesider, hvor det er muligt at få mailadresser på tilfældige privatpersoner i Rusland og herefter sende en besked til dem. Og kan jeg sende beskeder til en russer, så kan jeg også sende et nyhedsbrev til en lang liste af russere.

Jeg har lavet en lang liste med russiske mailadresser, ved at copy-paste en adresse ad gangen over i en note-blok fil og når listen omfatter 500 adresser bliver den sorteret i et regneark, dubletter fjernes sammen med “døde” adresser ( mailbox fuld eller ikke i brug). Da Gmail ikke accepterer mere end 500 modtagere på en mail, så er mine lister på højst 500 adresser. På nuværende tidspunkt (ultimo juli 2022) har jeg registreret 650 russiske mailadresser. Følgende tre sider er brugt til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/ , https://mail2ru.org/ og https://pravdamail.com/ .

Jeg har også oprettet en kanal på Telegram : https://t.me/ukraineinformation, men der er kun få besøgende i den kanal.

Respons fra de russiske modtagere

Men er der overhovedet nogen der ser mine nyhedsbreve? Jeg har fået respons fra enkelte modtagere af mine nyhedsbreve. De russere, der synes, at nyhedsbrevene er en god ide, holder helt sikkert lav profil og svarer ikke på mine mails. De kan jo ikke vide, om jeg er en FSB-agent eller lignende. Enkelte mail-modtagere, der støtter Putins krig, svarer seriøst på mine nyhedsbreve. Eksempelvis havde en kvinde mistet en bekendt, som var russisk soldat, han blev skudt i et slag mod ukrainske soldater. Hendes sorg og tab er jo lige så legitimt, som ukraineres tilsvarende sorg og tab over deres dræbte soldater. Jeg kunne kun have medfølelse med hende og håbede hun havde familie og venner, der kunne hjælpe hende gennem den svære tid. Og håbede, at krigen snart er slut, så der ikke er flere, der skal slås ihjel.

Men der var også sviner-responsen 🙂 , den oplistes nedenfor:
Заткни пасть гондон!!!!      :     Hold kæft kondom!!!!

нахрен идите, мамкины пропагандисты.     :     Kom for helvede væk herfra, i lorte.

Пошёл на хуй     :     Fuck dig

Хватит херней заниматься, научитесь уже думать головой, а не жопой.   :   Stop med at lave lort, lær at tænke med dit hoved, ikke din røv.

Дешёвка ты безмозглая! Не пиши сюда больше , мразь!   :  Du er dum billig! Skriv ikke her mere, afskud!

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :  Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

И лично Я жду Путина, чтобы освободить от такой Нечисти как вы.   :   Og personligt venter jeg på, at Putin bliver fri fra så onde ånder som dig.

Закрой ебло своё наконец! Заебал ты уже дебил! Будь моя воля, я бы и до до вас гомосеков ебаных добрался!!!!   :  Luk endelig din eblo! Fuck du allerede idiot! Hvis det var min vilje, ville jeg endda komme til jer forbandede homoseksuelle!!!!

Дебил, купи себе мозгов побольше, они у тебя жиром заплыли! Не пиши мне больше, дебил!   :  Idiot, køb dig flere hjerner, de svømmede med fedt! Skriv ikke til mig mere, idiot!

Хватит рассылать всякую Хрень….я за Путина!и за Мир   :  Stop med at sende alt muligt lort …. Jeg er for Putin og for verden

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :   Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

идите нахуй   :  gå fuck dig selv

Ты там ещё не сдох со своей Америкой?   :  Er du død der med dit Amerika endnu?

Иди нахуй со своим спамом!   :  Fuck dig selv med din spam!

Negativ-respons får følgende svar:

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede ca. 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.


Det er vigtigt for mig at understrege, at det er Putins krig. Mange russere er modstandere af krigen og betragter ukrainerne som deres gode naboer og broderfolk. Af samme årsag starter og slutter alle nyhedsbreve med : “Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre …….. Stop Putins militære special operation i Ukraine.”. 

Det er den version af krigen, vi kender her i Vesteuropa, som formidles. En version der er langt tættere på sandheden end den de russisk kontrollerede medier formidler. Den russiske civilbefolkning skal kende sandheden nu. Efter anden verdenskrig var der mange tyskere, som undskyldte sig med, at de ikke kendte til nazisternes overgreb på jøder og andre befolkningsgrupper. Den undskyldning skal ikke være mulig for russerne, når krigen en gang er slut. Putins krigsforbrydelser skal synliggøres, formålet med Ukraine_information er i høj grad også et oplysningsprojekt.

Ukrainernes krig også er resten af verdens krig mod tyrani og despoti, de kæmper også for vores fred og sikkerhed. Putin er fascist, ond og utilregnelig, så længe han lever og sidder på ca. halvdelen af verdens atom-våben, så udgør han en alvorlig trussel mod hele klodens sikkerhed.

Når jeg bruger formuleringen “… militære special operation …” så er det dels for slippe lettere gennem den russiske censur og dels er det ironi, som de fleste kan gennemskue.

Det skal også understreges, at nogle russiske soldater er også modstandere af Putins krig: https://www.facebook.com/dailymirror/videos/2159349417574390/

Ligesom der er forlydender om at russerne har vanskeligt ved at rekruttere soldater til Putins krig.

Nedenfor oplistes de nyhedsbreve, jeg har lavet siden slutningen af marts og uploadet på forskellige russiske medier samt sendt til russiske mailadresser.


Følgende beskeder er frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange ukrainske civile bliver dræbt, og mindst lige så mange russiske soldater bliver dræbt i Putins militære special operation.

Mariupol er belejret, læger uden grænser (Médecins Sans Frontières) advarer om en humanitær katastrofe for byens indbyggere, som ikke kan få mad, vand, elektricitet med mere. Putins soldater har bombet et børnehospital og et teater i Mariupol. Antal dræbte er ukendt.

https://www.youtube.com/watch?v=9bTEHeLCpVk

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russere protesterer mod Putins militære special operation i Ukraine. Mere end 60 russiske byer har afholdt demonstrationer til støtte for Ukraine og mod russisk militær offensiv i Ukraine. En stor gruppe videnskabsfolk, kunstnere, forretningsmænd, sportsudøvere, journalister og mange flere har protesteret mod Putins militære special aktion i Ukraine.

https://www.msn.com/en-us/autos/autos-convertibles/see-anti-war-protesters-being-arrested-in-russia/vp-AAUgmN9

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. De er sendt til Ukraine som soldater og møder hård modstand fra det ukrainske militær. Alle ukrainere står sammen og gør modstand mod Putins militær operation i Ukraine. Syv russiske generaler er dræbt og samtidig mister Russerne militært udstyr, som er beslaglagt af det ukrainske militær. Rusland taber til Ukraine ligesom de tabte til Afghanistan. Mange civile og soldater vil dø.

https://fb.watch/c2WIK1cEtC/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En uskøn blanding af KGB og Zar-regimet er Putins projekt. Et fredeligt Europa er ikke en del af hans planer. KGBs kontrol apparat og Zarens magtregime, det er Putins drøm om fremtidens Rusland. Mange russere protesterer mod Putins planer.

https://www.youtube.com/watch?v=9-nqq1KX6SU

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater overholder ikke krigens love, som er udarbejdet af folkeretten ( Genève-konventionen og Haag-konventionen). I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater.

Fortæl de russiske soldater i Ukraine :

Må man skyde på civile? Nej, aldrig!

Må man skyde på hospitaler? Nej, aldrig!

Må man skyde læger og sundhedspersonale? Nej, aldrig!

Må man skyde krigsfanger? Nej, aldrig!

https://www.youtube.com/watch?v=oJHhB85huXQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


 Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin troede på en hurtig militær operation ville give ham magt over Ukraine. Men sådan gik det slet ikke. Putins soldater møder massiv modstand, mere end 19.000 russiske soldater er dræbt indtil nu. Til sammenligning døde 15.000 sovjet-soldater i Afghanistan-krigen 1979-1989.

10. april har Rusland mistet 19100 soldater, 151 fly, 705 kampvogne, 136 helikoptere, 1895 militære køretøjer og 108 missilsystemer. Russiske forældre opfordres til at kalde deres sønner hjem fra Putins krig, hvis ikke de skal dø i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=DYs3-7tQFk8

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


 Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater får tæv i Ukraine! Mere end 20.000 russiske soldater er døde (medio april) og meget russisk militær udstyr er ødelagt af heroiske ukrainske soldater. Mange russiske soldater flygter fra Putins militære special operation. Og mange russiske soldater deserterer, de vil ikke dræbe deres ukrainske brødre og søstre. ”Send ikke jeres sønner i krig!” Udtaler en russisk soldat på denne video ”Krig er forfærdeligt, selvfølgelig forsvarer ukrainerne deres land. Det er os, der opfører sig som fascister.”

https://fb.watch/cj8GeOuIQq/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater møder enorm modstand i Ukraine. Han har kun kontrol over en lille del af det sydøstlige Ukraine. Det har kostet mange døde, både russiske soldater og ukrainske civile. 17.500 russiske soldater inklusive syv russiske generaler er dræbt i den specielle militær operation (medio april). Putin vælger nu en defensiv strategi og trækker sig tilbage fra Kyiv, Kharkiv og de fleste andre store byer, som han forsøgte at erobre, dog uden held. Putin taber i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=FK_PXRJP__k

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ukrainske og vestlige myndigheder har navngivet syv russiske generaler dræbt i kamp: Magomed Tushayev, Andrei Sukhovetsky, Vitaly Gerasimov, Andrey Kolesnikov, Oleg Mityaev, Yakov Rezanstev og Andrei Mordvichev.

I følge NATOs beregninger er der i krigens første fire uger dræbt mellem 7.000 og 15.000 russiske soldater.

Meddeler Washington Post 26. march 2022. 1. marts 2022 udtaler tidligere udenrigsminister for Rusland Andrei V Kozyrev:

Уважаемые дипломаты России, вы профессионалы а не дешёвые пропагандисты. Когда я работал в МИДе, я гордился своими коллегами. Сейчас просто нельзя поддерживать кровавую братоубийственную войну в Украине.

https://fb.watch/bPucOhtEOl/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

De russiske soldater angriber ukrainere og dræber flygtninge på banegården Kramatorsk, gravide på hospitalet i Mariupol og mange andre. Putins soldater opfører sig som gemene røvere, drabsmænd og voldtægtsforbrydere. De ukrainske civile bliver overfaldet og forfulgt af Putins soldater, som ikke er velkomne i Ukraine, de møder massiv modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt.

https://www.youtube.com/watch?v=A72j3yY1UmA

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Sovjetunionen udøvede stor og heroisk modstand mod Hitler og nazisterne.

Men Stalin var ligeså slem som Hitler. Mange millioner blev forfulgt og dræbt af Stalin og hans håndlangere. I Ukraine 1932 til 1933 døde 4 millioner under hunger-terroren (holdomor).

Ukrainerne har dårlige erfaringer med Ruslands militære undertrykkelse. Flere tusinde ukrainere er dræbt af Putins soldater under Putins specielle militær operation. Men endnu flere russiske soldater er dræbt af ukraines militær.

Putin er komplet ligeglad med ukrainernes og russiske soldaters liv. Putin angriber en fri og uafhængig nation og han udrydder systematisk civile ukrainere. Putin opfører sig som Hitler og Stalin.

https://fb.watch/criLa33tH5/

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Opfordring til russiske soldater : Læg jeres våben og overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

Før 24. februar var Ukraine et fredeligt land. Efter den 24. februar og Ruslands angreb på Ukraine, er mange tusinde ukrainere dræbt og mishandlet af russiske soldater.

Russiske soldater kan selv vælge : vil i være soldater i en krig, hvor i dræber, voldtager og mishandler civilbefolkningen eller vil i være mænd med respekt og ære i behold, som nægter at begå overgreb på civile og deltage i Putins krig i Ukraine.

https://youtu.be/OavheiatQwQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater har i følge Amnesty International:

– bombet børnehaver og hospitaler,

– brugt forbudte klyngebomber,

– angrebet civile der har stået i kø for at købe mad,

– dræbt civile ukrainere.

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Oleg Krikunov (33 år og delingschef) var i over en måned ansvarlig for en russisk torturlejr etableret i landsbyen Motyzjyn. Under Olegs kommando blev landsbyens civile tortureret og efterfølgende dræbt.

Fassakhov Bulat Lenarovich (radiooperatør fra den 30. motoriserede riffelbrigade) trængte den 12. marts ind i et hus i en landsby nær Kyiv. Han truede en ung kvinde til at tage tøjet af, hvorefter han voldtag hende. Ti dage senere trængte Fassakhov sammen med tre andre soldater ind i et hus, hvorefter de på skift voldtog en kvinde.

Romanov Mikhail Sergeevich (tjenestemand i det motoriserede infanteri) dræbte en ukrainsk mand og efterfølgende voldtog han mandens hustru.

Kender du Oleg, Fassakhov eller Romanov, så hjælp dem med at komme i kontakt med de ukrainske myndigheder, så de kan stå til ansvar for deres ugerninger overfor det ukrainske justitsvæsen.

Kilde: Guardian (engelsk avis), Ukrainsk statsanklager og Information (dansk avis)

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtXV9VBxEE

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at for hver ukrainsk soldat som dør i krigen, så dør ti russiske soldater?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Putin taber krigen i Ukraine, derfor denne opfordring til russiske soldater : læg jeres våben i den krig Rusland har tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden Putin og generalerne overgiver sig. Overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://youtu.be/4cJ_YmhL62Y


Stop Putins militære special operation i Ukraine

Jeg kender en, der havde held med at hacke Putins computer her til morgen (fredag d. 6. maj) . 😉 Han fandt et udkast til Putins tale d. 9. maj på den røde plads, her kommer en kopi af talen:
Kære alle sammen, 9. maj er en ganske særlig dag for os russere. Det er i dag, vi fejrer fred og frihed her i Rusland. Men vi ønsker også, at der er fred og frihed i resten af verden. Derfor er det en særlig glæde for mig at proklamere, at alle russiske tropper i Ukraine trækkes hjem omgående og uden betingelser.
Ukraine er vores nabo, de er vores brødre og søstre. Det er et stort og smukt land med en stolt og sympatisk befolkning. Det er et land med megen venskab og ingen fjendskab. Det er helt forkert at bekrige Ukraine. De er ikke nazister, det er mig Putin, som har opført mig som nazist. Der skal naturligvis også være fred og frihed i Ukraine.
Jeg begik en kæmpe fejl, da jeg sendte russiske soldater ind i Ukraine. Det var ikke alene en fejl, men en dum beslutning, en rigtig dum beslutning, da jeg gav ordre til at bombe boligområder, hospitaler, banegårde, landsbyer og meget mere. Jeg har fået rapporter om, at vores soldater har voldtaget kvinder, myrdet børn og mishandlet civilbefolkningen. Jeg skammer mig og kan ikke undskylde nok.
Jeg tager det fulde ansvar for at have startet en krig, der har skabt stor sorg og ulykke i Ukraine. I dag fremsætter jeg en uforbeholden undskyldning til hele det ukrainske folk og giver ordre til øjeblikkelig hjemkaldelse af alle russiske militærenheder.
Jeg vil også fremsætte en uforbeholden undskyldning til det russiske folk. Mere end 25.000 russiske soldater har mistet livet en komplet meningsløs krig. Og til de efterladte siger jeg undskyld, jeg er et kæmpefjols. Det var helt forkert af mig, at sende jeres kære afsted i en komplet tåbelig krig.
Som vi plejer har vi også i år en militærparade, men som i kan se på paraden i dag, så er der ikke så meget militært udstyr, som der plejer at være. Vi har mistet rigtig mange kampvogne, fly og meget andet militært udstyr i Ukraine. Det blev en meget dyr krig og til ingen verdens nytte. Det er alene min skyld, at det kom så vidt.
Jeg håber i vil tilgive mig for mine alvorlige fejltrin.
Jeg ønsker alle en god 9. maj samt fred og frihed i Rusland, i Ukraine og i resten af verdenen.
Med venlig hilsen
Vladimir Putin,
præsident for Den Russiske Føderation


Det er blevet umuligt at bruge Facebook og andre sociale medier. Men det er lykkedes mig at lave en liste over russiske mailadresser, dem sender jeg en besked til en eller to gange om ugen. Derfor er der også tilføjet en overskrift til den enkelte nyheds-mail. Følgende tre sider bruger jeg til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/  ,  https://mail2ru.org/  og  https://pravdamail.com/ , jeg synes pravdamail.com er bedst. Det er lidt besværligt, da jeg skal copy-paste hver enkelt adresse og efterfølgende opdatere pravdamail. Jeg har dog på omtrent en måneds tid fået lavet en liste på 700 russiske mail-adresser. Mine nyhedsmails er indsat nedenfor.


Putin er en terrorist

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Dagligt angriber Putins soldater civile ukrainere. Hospitaler, kulturhuse, forretninger, gader, jernbanestationer og overalt hvor civile færdes risikerer fredelige ukrainere at blive ofre for russiske bombeangreb.

I et butikscenter i Kremenchuk ramte Putins misiler på et tidspunkt, hvor der var 1000 mennesker i butikscenteret. I ruinerne har man indtil nu fundet over 20 dræbte og mange sårede. Det er kvinder, børn og helt almindelige civile, der er ofre for Putins angreb.

Det er ikke Zelenskyj som bomber butikscentre i Moskva eller i Vladivostok. Det er Putin som bomber et helt almindeligt butikscenter med fredelige civile på indkøb. Det er Putin der er terroristen, som koldblodigt dræber børn, kvinder og civile.

Det var ikke et militært mål, men et ganske almindeligt civilt mål, som Putins misiler ramte. Det er terrorangreb, der kun har til formål at skræmme og terrorisere den ukrainske befolkning.

Putin er en terrorist og enhver støtte til Putin er støtte til terror og overgreb på civile.

https://www.youtube.com/watch?v=NOF423Yl6FQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Paniken breder sig i det russiske militær

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 20 personer er dræbt i et butikscenter i Kremenchuk, 5 blev dræbt i en skole og beboelsesejendom i Kharkiv, en person er dræbt i en børnehave og beboelsesejendom i Kyiv. Mange civile mål er genstand for russiske missil angreb.

Det er ikke militære mål, russerne rammer i Ukraine. Putins missiler rammer civile mål og det er systematisk terror mod civilbefolkningen, udtaler de ukrainske myndigheder.

Putins krig i Ukraine er også upopulær i Rusland. Det er svært at rekruttere nye soldater til den russiske hær, ligesom det russiske militærs rekruteringskontorer bliver udsat for chikane og sabotage.

Den russiske hær har også mistet store mængder udstyr, våben og ammunition. Det skulle have været en hurtig lille militær special operation, men det er blevet til en lang og opslidende krig for Rusland.

Putins hær har mistet (1. juli 2022) : 35750 soldater, 1577 kampvogne, 217 fly, 186 helikoptere siden krigens start d. 24. februar. Vilkårlige overgreb på civile er typisk for totalitære ledere, der er ved at tabe en krig. Ingen tror, at Putin vinder den krig. Mange russere ved godt, at Putin taber krigen i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=L0sepSYHAt4

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Det meste af Donbas-regionen er nu besat af Putin. Det har været en meget dyr krig. Mere end 30.000 russiske soldater er dræbt og store mængder materiel har Putin mistet i den næsten 5 måneder lange krig. Men ukrainerne har betalt den højeste pris, da mange uskyldige ukrainske civile, er blevet voldtaget, myrdet og tortureret af de russiske soldater.

Ingen kender Putins planer. Mange eksperter mener dog, at han vil erobre hele Ukraine. Det bliver en lang og dyr krig, som vil vare flere år og koste mange dræbte civile og soldater. Er det den pris, russerne vil betale for at støtte Putins meningsløse krig? Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Mange russiske soldater deserterer, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. De fleste russere vil leve i fred med deres ukrainske naboer.

Et oprør mod Putin ser ud til at være løsningen på at standse den meningsløse krig i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=gZ7l2VqGoyM

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Putin terroriserer ukrainske civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ingen kender Putins mål, meget tyder på, at den russiske belejring af Donbas oblast er starten på en krig, der har til formål at erobre hele Ukraine. Og det bliver en dyr krig.

Putins krigstaktik er simpel. Inden hans soldater rykker ind i en by, så bliver byen udsat for massiv artilleribombardement. Hospitaler, banegårde og andre offentlige bygninger, hvor der er mange mennesker, er ofte de første bombemål. Samtidig voldtager de russiske soldater kvinderne og torturerer de civile for til sidst at slå dem ihjel.

En taktik Putins soldater også brugte i Tjetenien, Georgien og Syrien. De fleste når heldigvis at flygte. Til sidst rykker de russiske soldater ind i det, der var en by, men nu bare er en bunke mennesketomme murbrokker og det kalder de en befrielse.

Ukrainerne vil prøve at tilbageerobre de besatte områder og det russiske militær skal bruge mange ressourcer på at fastholde deres tilstedeværelse og forsvare deres erobringer i Donbas.

På det sidste har ukrainerne haft held med at bombe russiske ammunitionsdepoter og russerne har måttet tage en pause i kamphandlingerne. Ukrainerne vil have russerne ud af landet og forlanger, at de respekterer 1994 landegrænserne som Rusland, England og USA blev enige om i 1994 med Budapest-aftalen.

https://www.youtube.com/watch?v=AzgiqnpJRGo

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Noget om fascister

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin mener, at der er farlige fascister i Ukraine, de har udført folkemord i de selverklærede republikker Lugansk og Donetsk. Men virkeligheden er, at separatisterne har ført uafhængighedskrig mod Ukraine siden 2014 og på begge sider af denne ulykkelige konflikt er der dræbt 14.000 mennesker. Putin er separatisternes ven, det er en rigtig kedelig ven, de har valgt.

Putin har aldrig lagt skjul på hans national konservative, religiøse overbevisninger og hans ekstreme magtbegær. I Ukraine har han startet en krig, der har til formål, at tilegne sig mere territorium til et Rusland, som i forvejen er verdens største land målt i areal.

Putin påstår, at han vil beskytte og befri den ukrainske befolkning, men det er en meget besynderlig form for beskyttelse og befrielse. Russiske soldater terrorbomber ukrainske byer, civile udsættes for systematisk tortur, de russiske soldater voldtager kvinderne og røver ukrainernes hjem.

Ukrainerne er ikke fascister, ukrainerne forsøger alene at forsvare det ukrainske territorium. Putins store forbillede er Ivan Ilyin, russisk filosof som levede fra 1883 til 1954. Han var en konservativ antikommunist, som drømte om et nationalt diktatur, sympatiserede med Hitler og forsvarede fascismen.

Fascisme bygger på værdier om national konservatisme, førerskikkelse, religiøsitet samt en totalitær stat. Værdier der kendetegner Putin og som han tydeligvis forsvarer. Putin er med andre ord den eneste fascist i krigen om Ukraine.

På foto er en lille pige på bare fire år blevet dræbt af Putins bomber. Er hun et militært mål eller en farlig fascist? Det mener fascisten Putin åbenbart:

https://www.information.dk/sites/information.dk/files/styles/930x/public/media/2022/07/15/ukr1_0.jpg?itok=dML1hlWQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Mange russiske soldater dør i Putins krig

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Alle ukrainere står sammen og gør massiv modstand mod Putins krig i Ukraine.

I 1992 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1992 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og ukrainske frihedskæmpere giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Der er rygter om, at Ukraine laver en stor mobilisering og forbereder et massivt angreb, som skal befri Donbas for de russiske besættelsestropper. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 40.000 soldater, 1747 kampvogne, 4000 armerede køretøjer, 190 helikoptere og meget mere.

Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine, de møder hård modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange russiske soldater bliver dræbt. Så længe Putin er ved magten, vil mange russiske soldater blive dræbt i en total meningsløs krig.

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Putin taber krigen i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Meget tyder på, at Putin må trække sig tilbage fra de besatte områder i Ukraine i løbet af få måneder. I dette nyhedsbrev ser vi på, hvorfor Putin sandsynligvis taber krigen. Hvis vi starter med præmissen for krigen, så har Putin fremført tre argumenter for at invadere den fri og suveræne stat Ukraine.

– Ukraine har ingen eksistensberettigelse, mener Putin. Et synspunkt der er udtryk for manglende virkelighedsfornemmelse og en ekstrem selvopfattelse. Putin mener at vide ved hvilke stater, der har eller ikke har eksistensberettigelse her på jorden og samtidig ignorerer han 44 millioner ukrainere, som ikke deler hans opfattelse. Putin har absolut ingen bemyndigelse til, at dømme om Ukraine eller andre stater bør eksistere eller ej.

– Det er fascister, der styrer Ukraine, mener Putin. Interessant påstand, men hvem er Putin??? Hans store idol er den fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. I dag voldtages og tortureres civile ukrainere af russere, der opfører sig som Hitlers og Francos nazister og fascister. Den eneste fascist i krigen er Putin.

– NATO udgør en trussel og vil angribe Rusland, mener Putin, men NATO har på intet tidspunkt angrebet Rusland! Men mange østeuropæiske lande har af egen fri vilje tilsluttet sig NATO, de nye medlemsstater i NATO har tillid til NATO. I stedet for at lave krig, så burde Putin prøve at skabe tillid.

Der er intet rationelt argument for at starte en krig i Ukraine. Krigens præmis eksisterer ikke. Uden en præmis der bygger på fornuft og forstand, så er krigen på forhånd dømt til at blive et nederlag. Men lad os afprøve det hypotetiske tankeeksperiment, at Putin alligevel har en lille mikroskopisk chance for at vinde krigen. Lad os prøve at se på Putins muligheder for at vinde en krig i Ukraine.

– Putins soldater vidste ikke, de skulle i krig d. 24. februar, da de blev sendt over den russiske grænse til Ukraine. Mange russiske soldater ønsker ikke at slå deres ukrainske broderfolk ihjel. Hjemme i Rusland er der mange civile russere, der protesterer mod krigen. Kampviljen er lav blandt de russiske soldater.

– Putins krig udløste massive protester fra hele verdenen, mange lande har indført omfattende sanktioner, der skaber mangel på mange varer i Rusland. Samtidig er Ruslands eksport reduceret, hvilket medfører mindre indtjening og forringet russisk økonomi.

– Krigen er dyr – den russiske befolkning betaler krigens pris via højere skatter samt mange dræbte landsmænd, som er kanonføde i Putins krig (41.000 russiske soldater er dræbt i krigen d. 2. august 2022). Men er det muligt, at den russiske befolkning får en lille gevinst ud af krigen? Nej, det er der intet, der tyder på. Putin får tilegnet sig mere magt og de rige oligarker udnytter Ukraines ressourcer og befolkning. Men den almindelige russer får absolut intet ud af den krig, tvært imod, så er krigen et meget dyrt projekt for den russiske befolkning.

– Putin har helt undervurderet modstanderens styrke. Ukraines heroiske og patriotiske modstand mod den russiske besættelsesmagt har vist sig at være usædvanlig stor. Ukrainerne forbereder en offensiv og det er ikke urealistisk, at Putin og hans soldater er smidt ud af Ukraine i løbet af ganske få måneder.

– Putin mente, det bare var en lille hurtig special operation, som kunne overstås i løbet af et par dage. Men også her begik han en stor fejl. Krigen har varet i mere end 5 måneder og russerne er hårdt presset.

– Ukraines militær består af færre soldater, men de er meget bedre uddannet og udrustet. Russiske forsyningslinjer og ammunitionsdepoter bliver smadret af Ukraines præcisionsvåben. Det russiske militær har ikke en chance, de russiske soldater er kanonføde i Putins krig.

Strategisk, taktisk og operationelt er Putins krig et stort fejltrin. Frustrationen i det russiske militær er stor, ligesom det er svært at rekruttere nye soldater, samtidig er mange civile russere modstandere af krigen. Præmissen mangler, opbakning fra både indland og udland mangler, kampmoralen mangler og undervurdering af modstanderens styrke er blot nogle af de forhold, som Putin slet ikke har styr på. Der er stor sandsynlighed for, at krigen er slut inden jul. Putin taber krigen og de soldater, der har overlevet, er sendt hjem til Rusland.

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Ukraine_information /kae