Stop Putins krig

Posted on by

Ukraine_information – verdens mindste og mest ærlige 😉 nyhedsbureau

Ukraine_information rapporterer om Putins krig i Ukraine. Putins militære specialoperation i Ukraine har vakt omfattende kritik. Vi troede, at krig i Europa var slut, men torsdag den 24. februar invaderede Putins tropper den frie og suveræne stat Ukraine.

De russiske medier betegner krigen som en militær special operation. Russere, der kalder det krig eller stiller kritiske spørgsmål til krigen, risikerer at få lange fængselsdomme. Sandheden er krigens første offer, det gælder også krigen i Ukraine. De russiske medier formidler mange løgne og fortielser om krigen.

Ukraine_information er et lille nyhedsbureau, som ca. 2 gange om ugen sender nyhedsbreve til russere. Ukraine_information formidler oplysning og information om krigen, som ikke bringes i de statskontrollerede russiske medier. Ukraine_information sender fra Vesteuropa (Danmark) ucensurerede nyheder, fakta og vurderinger om krigen i Ukraine til russere, der gerne vil vide mere om krigen. Ukraine_information formidler information om konkrete hændelser samt laver vurderinger og overvejelser om krigens forløb til privat personer i Rusland.

Alle nyhedsbreve er skrevet af Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Danmark.

Jeg kan ikke forstå, læse, skrive eller udtale et eneste ord på russisk. Derfor bliver alle nyhedsbreve oversat til russisk ved hjælp af Google Translate. Mærkelige oversættelser kan forekomme 😉

Ukraine_informations kilder er Danmarks Radio (DR), Information, Avisen Danmark, Washington Post, New York Times, The Guardian, www.krigeniukraine.org og mange andre medier. Ukraine_information kan kontaktes via mail: ke5492@gmail.com og kan også følges på Telegram : Ukraine_information

Vil du have en kopi af nyhedsbrevet sendt til din indbakke, eller skal en af dine venner have en kopi af nyhedsbrevet, så send e-mailadresse til ke5492@gmail.com.

Historik

I frustration over den forfærdelige situation i Ukraine overvejede jeg, hvad jeg kunne gøre. Jeg er for gammel (63 år) til at kunne melde mig som frivillig soldat i Ukraine og mangler i øvrigt også erfaring og uddannelse som soldat. Men jeg er rimelig god til at betjene en computer og kan også formulere mig skriftligt.

Jeg besluttede, at ville vinde “hearts and minds” ved at formidle viden om krigen til den russiske befolkning. Jeg begyndte med at lave små nyhedsbreve, som blev uploadet på russiske mediers FB-sider, Telegram og andre steder. Nogle steder blev mine kommentarer slettet meget hurtigt, men andre steder fik de lov at stå i længere tid.

Følgende FB-sider samt russiske medier var det muligt at uploade nyhedsbreve til (måske kan du finde dem ved at søge på “Klaus Ankerstjerne”) :
facebook.com/5tv.ru
facebook.com/1tvru
facebook.com/izvestia.ru
facebook.com/MoscowTimes
facebook.com/gazeta.ru
facebook.com/lentaru
facebook.com/newizv
facebook.com/onlinekpru
facebook.com/MoscowTimes
Russia Today
Pravda

FB brokkede sig over, at jeg sender den samme besked ud på flere FB-sider. Og i slutningen af maj blev alle russisk kontrollerede medier lukket for kommentarer, så andre metoder blev taget i brug!

Ude på Internettet har nogen lavet hjemmesider, hvor det er muligt at få mailadresser på tilfældige privatpersoner i Rusland og herefter sende en besked til dem. Og kan jeg sende beskeder til en russer, så kan jeg også sende et nyhedsbrev til en lang liste af russere.

Jeg har lavet en lang liste med russiske mailadresser, ved at copy-paste en adresse ad gangen over i en note-blok fil og når listen omfatter 500 adresser bliver den sorteret i et regneark, dubletter fjernes sammen med “døde” adresser ( mailbox fuld eller ikke i brug). Da Gmail ikke accepterer mere end 500 modtagere på en mail, så er mine lister på højst 500 adresser. På nuværende tidspunkt (ultimo juli 2022) har jeg registreret 650 russiske mailadresser. Følgende tre sider er brugt til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/ , https://mail2ru.org/ og https://pravdamail.com/ .

Jeg har også oprettet en kanal på Telegram : https://t.me/ukraineinformation, men der er kun få besøgende i den kanal.

Respons fra de russiske modtagere

Men er der overhovedet nogen der ser mine nyhedsbreve? Jeg har fået respons fra enkelte modtagere af mine nyhedsbreve. De russere, der synes, at nyhedsbrevene er en god ide, holder helt sikkert lav profil og svarer ikke på mine mails. De kan jo ikke vide, om jeg er en FSB-agent eller lignende. Enkelte mail-modtagere, der støtter Putins krig, svarer seriøst på mine nyhedsbreve. Eksempelvis havde en kvinde mistet en bekendt, som var russisk soldat, han blev skudt i et slag mod ukrainske soldater. Hendes sorg og tab er jo lige så legitimt, som ukraineres tilsvarende sorg og tab over deres dræbte soldater. Jeg kunne kun have medfølelse med hende og håbede hun havde familie og venner, der kunne hjælpe hende gennem den svære tid. Og håbede, at krigen snart er slut, så der ikke er flere, der skal slås ihjel.

Men der var også sviner-responsen 🙂 . Vrede russere med et primitivt, begrænset og ofte latrinært ordforråd sender også beskeder til mig, Eksempler på den type respons oplistes nedenfor, først den oprindelige russiske tekst efterfulgt af en dansk oversættelse: 

Заткни пасть гондон!!!!      :     Hold kæft kondom!!!!

нахрен идите, мамкины пропагандисты.     :     Kom for helvede væk herfra, i lorte.

Пошёл на хуй     :     Fuck dig

Хватит херней заниматься, научитесь уже думать головой, а не жопой.   :   Stop med at lave lort, lær at tænke med dit hoved, ikke din røv.

Дешёвка ты безмозглая! Не пиши сюда больше , мразь!   :  Du er dum billig! Skriv ikke her mere, afskud!

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :  Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

И лично Я жду Путина, чтобы освободить от такой Нечисти как вы.   :   Og personligt venter jeg på, at Putin bliver fri fra så onde ånder som dig.

Закрой ебло своё наконец! Заебал ты уже дебил! Будь моя воля, я бы и до до вас гомосеков ебаных добрался!!!!   :  Luk endelig din eblo! Fuck du allerede idiot! Hvis det var min vilje, ville jeg endda komme til jer forbandede homoseksuelle!!!!

Дебил, купи себе мозгов побольше, они у тебя жиром заплыли! Не пиши мне больше, дебил!   :  Idiot, køb dig flere hjerner, de svømmede med fedt! Skriv ikke til mig mere, idiot!

Хватит рассылать всякую Хрень….я за Путина!и за Мир   :  Stop med at sende alt muligt lort …. Jeg er for Putin og for verden

Идите нахуй все ! Мне похуй на Украину   :   Fuck det hele! Jeg er ligeglad med Ukraine

идите нахуй   :  gå fuck dig selv

Ты там ещё не сдох со своей Америкой?   :  Er du død der med dit Amerika endnu?

Иди нахуй со своим спамом!   :  Fuck dig selv med din spam!

Скинь пруфы   :   Smid beviserne

Это от вас фашистов(нацистов надо избавиться-ЛИЗУНЫ американские   :   Det er fra jer fascister (nazister skal slippe af med-amerikanske LIZONS

Клоуны вы ебаные! Только можете пиздеть. А как пиздюлями запахло, так очки ваши пидорские сжимаются. Не пиши сюда больше тварь. Скоро ваше гнездо гомосячье разнесем! Не мы начали эту войну! : Dine skide klovne! Du kan kun kneppe. Og som du lugter pizdyulyami, så krymper dine fagglas. Skriv ikke her mere. Vi ødelægger snart din homoseksuelle rede! Vi startede ikke denne krig!

Svar på sviner-respons bliver som regel ignoreret, enkelte får dog følgende svar:

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede ca. 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.


Vi ønsker alle fred, stop Putins krig

Det er vigtigt for mig at understrege, at det er Putins krig. Mange russere er modstandere af krigen og betragter ukrainerne som deres gode naboer og broderfolk. Af samme årsag starter og slutter alle nyhedsbreve med : “Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre …….. Stop Putins militære special operation i Ukraine.”. 

Det er den version af krigen, vi kender her i Vesteuropa, som formidles. En version der er langt tættere på sandheden end den de russisk kontrollerede medier formidler. Den russiske civilbefolkning skal kende sandheden nu. Efter anden verdenskrig var der mange tyskere, som undskyldte sig med, at de ikke kendte til nazisternes overgreb på jøder og andre befolkningsgrupper. Den undskyldning skal ikke være mulig for russerne, når krigen en gang er slut. Putins krigsforbrydelser skal synliggøres, formålet med Ukraine_information er i høj grad også et oplysningsprojekt.

Ukrainernes krig også er resten af verdens krig mod tyrani og despoti, de kæmper også for vores fred og sikkerhed. Putin er fascist, ond og utilregnelig, så længe han lever og sidder på ca. halvdelen af verdens atom-våben, så udgør han en alvorlig trussel mod hele klodens sikkerhed.

Når jeg bruger formuleringen “… militære special operation …” så er det dels for slippe lettere gennem den russiske censur og dels er det ironi, som de fleste kan gennemskue.

Det skal også understreges, at nogle russiske soldater er også modstandere af Putins krig: https://www.facebook.com/dailymirror/videos/2159349417574390/

Ligesom der er forlydender om, at russerne har vanskeligt ved at rekruttere soldater til Putins krig.

Nedenfor oplistes de nyhedsbreve, jeg har lavet siden slutningen af marts og uploadet på forskellige russiske medier samt sendt til russiske mailadresser.


Følgende beskeder er frigivet og sendt til russiske sociale medier og mailadresser:

Uge 12 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange ukrainske civile bliver dræbt, og mindst lige så mange russiske soldater bliver dræbt i Putins militære special operation.

Mariupol er belejret, læger uden grænser (Médecins Sans Frontières) advarer om en humanitær katastrofe for byens indbyggere, som ikke kan få mad, vand, elektricitet med mere. Putins soldater har bombet et børnehospital og et teater i Mariupol. Antal dræbte er ukendt.

https://www.youtube.com/watch?v=9bTEHeLCpVk

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 13 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russere protesterer mod Putins militære special operation i Ukraine. Mere end 60 russiske byer har afholdt demonstrationer til støtte for Ukraine og mod russisk militær offensiv i Ukraine. En stor gruppe

videnskabsfolk, kunstnere, forretningsmænd, sportsudøvere, journalister og mange flere har protesteret mod Putins militære special aktion i Ukraine.

https://www.msn.com/en-us/autos/autos-convertibles/see-anti-war-protesters-being-arrested-in-russia/vp-AAUgmN9

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 14 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. De er sendt til Ukraine som soldater og møder hård modstand fra det ukrainske militær. Alle ukrainere står sammen og gør modstand mod Putins militær operation i Ukraine. Syv russiske generaler er dræbt og samtidig mister Russerne militært udstyr, som er beslaglagt af det ukrainske militær. Rusland taber til Ukraine ligesom de tabte til Afghanistan. Mange civile og soldater vil dø.

https://fb.watch/c2WIK1cEtC/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 15 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En uskøn blanding af KGB og Zar-regimet er Putins projekt. Et fredeligt Europa er ikke en del af hans planer. KGBs kontrol apparat og Zarens magtregime, det er Putins drøm om fremtidens Rusland. Mange russere protesterer mod Putins planer.

https://www.youtube.com/watch?v=9-nqq1KX6SU

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 16 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater overholder ikke krigens love, som er udarbejdet af folkeretten ( Genève-konventionen og Haag-konventionen). I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater.

Fortæl de russiske soldater i Ukraine :

Må man skyde på civile? Nej, aldrig!

Må man skyde på hospitaler? Nej, aldrig!

Må man skyde læger og sundhedspersonale? Nej, aldrig!

Må man skyde krigsfanger? Nej, aldrig!

https://www.youtube.com/watch?v=oJHhB85huXQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 17 2022: 

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin troede på en hurtig militær operation ville give ham magt over Ukraine. Men sådan gik det slet ikke. Putins soldater møder massiv modstand, mere end 19.000 russiske soldater er dræbt indtil nu. Til sammenligning døde 15.000 sovjet-soldater i Afghanistan-krigen 1979-1989.

10. april har Rusland mistet 19100 soldater, 151 fly, 705 kampvogne, 136 helikoptere, 1895 militære køretøjer og 108 missilsystemer. Russiske forældre opfordres til at kalde deres sønner hjem fra Putins krig, hvis ikke de skal dø i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=DYs3-7tQFk8

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 18 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater får tæv i Ukraine! Mere end 20.000 russiske soldater er døde (medio april) og meget russisk militær udstyr er ødelagt af heroiske ukrainske soldater. Mange russiske soldater flygter fra Putins militære special operation. Og mange russiske soldater deserterer, de vil ikke dræbe deres ukrainske brødre og søstre. ”Send ikke jeres sønner i krig!” Udtaler en russisk soldat på denne video ”Krig er forfærdeligt, selvfølgelig forsvarer ukrainerne deres land. Det er os, der opfører sig som fascister.”

https://fb.watch/cj8GeOuIQq/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater møder enorm modstand i Ukraine. Han har kun kontrol over en lille del af det sydøstlige Ukraine. Det har kostet mange døde, både russiske soldater og ukrainske civile. 17.500 russiske soldater inklusive syv russiske generaler er dræbt i den specielle militær operation (medio april). Putin vælger nu en defensiv strategi og trækker sig tilbage fra Kyiv, Kharkiv og de fleste andre store byer, som han forsøgte at erobre, dog uden held. Putin taber i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=FK_PXRJP__k

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 19 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre 

Ukrainske og vestlige myndigheder har navngivet syv russiske generaler dræbt i kamp: Magomed Tushayev, Andrei Sukhovetsky, Vitaly Gerasimov, Andrey Kolesnikov, Oleg Mityaev, Yakov Rezanstev og Andrei Mordvichev.

I følge NATOs beregninger er der i krigens første fire uger dræbt mellem 7.000 og 15.000 russiske soldater.

Meddeler Washington Post 26. march 2022. 1. marts 2022 udtaler tidligere udenrigsminister for Rusland Andrei V Kozyrev:

Уважаемые дипломаты России, вы профессионалы а не дешёвые пропагандисты. Когда я работал в МИДе, я гордился своими коллегами. Сейчас просто нельзя поддерживать кровавую братоубийственную войну в Украине.

https://fb.watch/bPucOhtEOl/

Stop Putins militære special operation i Ukraine.
Uge 20 2022:

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Jeg kender en, der havde held med at hacke Putins computer her til morgen (fredag d. 6. maj) . 😉 Han fandt et udkast til Putins tale d. 9. maj på den røde plads, her kommer en kopi af talen:
Kære alle sammen, 9. maj er en ganske særlig dag for os russere. Det er i dag, vi fejrer fred og frihed her i Rusland. Men vi ønsker også, at der er fred og frihed i resten af verden. Derfor er det en særlig glæde for mig at proklamere, at alle russiske tropper i Ukraine trækkes hjem omgående og uden betingelser.
Ukraine er vores nabo, de er vores brødre og søstre. Det er et stort og smukt land med en stolt og sympatisk befolkning. Det er et land med megen venskab og ingen fjendskab. Det er helt forkert at bekrige Ukraine. De er ikke nazister, det er mig Putin, som har opført mig som nazist. Der skal naturligvis også være fred og frihed i Ukraine.
Jeg begik en kæmpe fejl, da jeg sendte russiske soldater ind i Ukraine. Det var ikke alene en fejl, men en dum beslutning, en rigtig dum beslutning, da jeg gav ordre til at bombe boligområder, hospitaler, banegårde, landsbyer og meget mere. Jeg har fået rapporter om, at vores soldater har voldtaget kvinder, myrdet børn og mishandlet civilbefolkningen. Jeg skammer mig og kan ikke undskylde nok.
Jeg tager det fulde ansvar for at have startet en krig, der har skabt stor sorg og ulykke i Ukraine. I dag fremsætter jeg en uforbeholden undskyldning til hele det ukrainske folk og giver ordre til øjeblikkelig hjemkaldelse af alle russiske militærenheder.
Jeg vil også fremsætte en uforbeholden undskyldning til det russiske folk. Mere end 25.000 russiske soldater har mistet livet en komplet meningsløs krig. Og til de efterladte siger jeg undskyld, jeg er et kæmpefjols. Det var helt forkert af mig, at sende jeres kære afsted i en komplet tåbelig krig.
Som vi plejer har vi også i år en militærparade, men som i kan se på paraden i dag, så er der ikke så meget militært udstyr, som der plejer at være. Vi har mistet rigtig mange kampvogne, fly og meget andet militært udstyr i Ukraine. Det blev en meget dyr krig og til ingen verdens nytte. Det er alene min skyld, at det kom så vidt.
Jeg håber i vil tilgive mig for mine alvorlige fejltrin.
Jeg ønsker alle en god 9. maj samt fred og frihed i Rusland, i Ukraine og i resten af verdenen.
Med venlig hilsen
Vladimir Putin,
præsident for Den Russiske Føderation


Det er blevet umuligt at bruge Facebook og andre sociale medier. Men det er lykkedes mig at lave en liste over russiske mailadresser, dem sender jeg en besked til en eller to gange om ugen. Derfor er der også tilføjet en overskrift til den enkelte nyheds-mail. Følgende tre sider bruger jeg til at hente mailadresser på tilfældige russere: https://mail.1920.in/  ,  https://mail2ru.org/  og  https://pravdamail.com/ , jeg synes pravdamail.com er bedst. Det er lidt besværligt, da jeg skal copy-paste hver enkelt adresse og efterfølgende opdatere pravdamail. Jeg har dog på omtrent en måneds tid fået lavet en liste på 700 russiske mail-adresser. Mine nyhedsmails er indsat nedenfor.


Uge 22 2022:

Russiske soldater dræber civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

De russiske soldater angriber ukrainere og dræber flygtninge på banegården Kramatorsk, gravide på hospitalet i Mariupol og mange andre. Putins soldater opfører sig som gemene røvere, drabsmænd og voldtægtsforbrydere. De ukrainske civile bliver overfaldet og forfulgt af Putins soldater, som ikke er velkomne i Ukraine, de møder massiv modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt.

https://www.youtube.com/watch?v=A72j3yY1UmA

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 23 202:

Stalin var ligeså slem som Hitler

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Sovjetunionen udøvede stor og heroisk modstand mod Hitler og nazisterne.

Men . Mange millioner blev forfulgt og dræbt af Stalin og hans håndlangere. I Ukraine 1932 til 1933 døde 4 millioner under hunger-terroren (holdomor).

Ukrainerne har dårlige erfaringer med Ruslands militære undertrykkelse. Flere tusinde ukrainere er dræbt af Putins soldater under Putins specielle militær operation. Men endnu flere russiske soldater er dræbt af ukraines militær.

Putin er komplet ligeglad med ukrainernes og russiske soldaters liv. Putin angriber en fri og uafhængig nation og han udrydder systematisk civile ukrainere. Putin opfører sig som Hitler og Stalin.

https://fb.watch/criLa33tH5/

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 24 2022:

Opfordring til russiske soldater om at dessertere

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Opfordring til russiske soldater : Læg jeres våben og overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

Før 24. februar var Ukraine et fredeligt land. Efter den 24. februar og Ruslands angreb på Ukraine, er mange tusinde ukrainere dræbt og mishandlet af russiske soldater.

Russiske soldater kan selv vælge : vil i være soldater i en krig, hvor i dræber, voldtager og mishandler civilbefolkningen eller vil i være mænd med respekt og ære i behold, som nægter at begå overgreb på civile og deltage i Putins krig i Ukraine.

https://youtu.be/OavheiatQwQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 25 2022:

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putins soldater har i følge Amnesty International:

– bombet børnehaver og hospitaler,

– brugt forbudte klyngebomber,

– angrebet civile der har stået i kø for at købe mad,

– dræbt civile ukrainere.

Stop de russiske soldaters krigsforbrydelser!

Oleg Krikunov (33 år og delingschef) var i over en måned ansvarlig for en russisk torturlejr etableret i landsbyen Motyzjyn. Under Olegs kommando blev landsbyens civile tortureret og efterfølgende dræbt.

Fassakhov Bulat Lenarovich (radiooperatør fra den 30. motoriserede riffelbrigade) trængte den 12. marts ind i et hus i en landsby nær Kyiv. Han truede en ung kvinde til at tage tøjet af, hvorefter han voldtag hende. Ti dage senere trængte Fassakhov sammen med tre andre soldater ind i et hus, hvorefter de på skift voldtog en kvinde.

Romanov Mikhail Sergeevich (tjenestemand i det motoriserede infanteri) dræbte en ukrainsk mand og efterfølgende voldtog han mandens hustru.

Kender du Oleg, Fassakhov eller Romanov, så hjælp dem med at komme i kontakt med de ukrainske myndigheder, så de kan stå til ansvar for deres ugerninger overfor det ukrainske justitsvæsen.

Kilde: Guardian (engelsk avis), Ukrainsk statsanklager og Information (dansk avis)

https://www.youtube.com/watch?v=ZgtXV9VBxEE

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 26 2022:

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

En dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at for hver ukrainsk soldat som dør i krigen, så dør ti russiske soldater?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Putin taber krigen i Ukraine, derfor denne opfordring til russiske soldater : læg jeres våben i den krig Rusland har tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden Putin og generalerne overgiver sig. Overgiv jer til de ukrainske myndigheder. Det er ingen skam at desertere og sige nej til en krig, hvor kvinder, børn, gamle og mænd bliver dræbt, voldtaget og tortureret af russiske soldater.

https://youtu.be/4cJ_YmhL62Y


Uge 27 2022:

Putin er en terrorist

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Dagligt angriber Putins soldater civile ukrainere. Hospitaler, kulturhuse, forretninger, gader, jernbanestationer og overalt hvor civile færdes risikerer fredelige ukrainere at blive ofre for russiske bombeangreb.

I et butikscenter i Kremenchuk ramte Putins misiler på et tidspunkt, hvor der var 1000 mennesker i butikscenteret. I ruinerne har man indtil nu fundet over 20 dræbte og mange sårede. Det er kvinder, børn og helt almindelige civile, der er ofre for Putins angreb.

Det er ikke Zelenskyj som bomber butikscentre i Moskva eller i Vladivostok. Det er Putin som bomber et helt almindeligt butikscenter med fredelige civile på indkøb. Det er Putin der er terroristen, som koldblodigt dræber børn, kvinder og civile.

Det var ikke et militært mål, men et ganske almindeligt civilt mål, som Putins misiler ramte. Det er terrorangreb, der kun har til formål at skræmme og terrorisere den ukrainske befolkning.

Putin er en terrorist og enhver støtte til Putin er støtte til terror og overgreb på civile.

https://www.youtube.com/watch?v=NOF423Yl6FQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 28 2022:

Paniken breder sig i det russiske militær

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 20 personer er dræbt i et butikscenter i Kremenchuk, 5 blev dræbt i en skole og beboelsesejendom i Kharkiv, en person er dræbt i en børnehave og beboelsesejendom i Kyiv. Mange civile mål er genstand for russiske missil angreb.

Det er ikke militære mål, russerne rammer i Ukraine. Putins missiler rammer civile mål og det er systematisk terror mod civilbefolkningen, udtaler de ukrainske myndigheder.

Putins krig i Ukraine er også upopulær i Rusland. Det er svært at rekruttere nye soldater til den russiske hær, ligesom det russiske militærs rekruteringskontorer bliver udsat for chikane og sabotage.

Den russiske hær har også mistet store mængder udstyr, våben og ammunition. Det skulle have været en hurtig lille militær special operation, men det er blevet til en lang og opslidende krig for Rusland.

Putins hær har mistet (1. juli 2022) : 35750 soldater, 1577 kampvogne, 217 fly, 186 helikoptere siden krigens start d. 24. februar. Vilkårlige overgreb på civile er typisk for totalitære ledere, der er ved at tabe en krig. Ingen tror, at Putin vinder den krig. Mange russere ved godt, at Putin taber krigen i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=L0sepSYHAt4

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 29 2022:

Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Det meste af Donbas-regionen er nu besat af Putin. Det har været en meget dyr krig. Mere end 30.000 russiske soldater er dræbt og store mængder materiel har Putin mistet i den næsten 5 måneder lange krig. Men ukrainerne har betalt den højeste pris, da mange uskyldige ukrainske civile, er blevet voldtaget, myrdet og tortureret af de russiske soldater.

Ingen kender Putins planer. Mange eksperter mener dog, at han vil erobre hele Ukraine. Det bliver en lang og dyr krig, som vil vare flere år og koste mange dræbte civile og soldater. Er det den pris, russerne vil betale for at støtte Putins meningsløse krig? Vil russiske soldater være Putins kanonføde?

Mange russiske soldater deserterer, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. De fleste russere vil leve i fred med deres ukrainske naboer.

Et oprør mod Putin ser ud til at være løsningen på at standse den meningsløse krig i Ukraine.

https://www.youtube.com/watch?v=gZ7l2VqGoyM

Stop Putins militære special operation i Ukraine.


Uge 29 2022:

Putin terroriserer ukrainske civile

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ingen kender Putins mål, meget tyder på, at den russiske belejring af Donbas oblast er starten på en krig, der har til formål at erobre hele Ukraine. Og det bliver en dyr krig.

Putins krigstaktik er simpel. Inden hans soldater rykker ind i en by, så bliver byen udsat for massiv artilleribombardement. Hospitaler, banegårde og andre offentlige bygninger, hvor der er mange mennesker, er ofte de første bombemål. Samtidig voldtager de russiske soldater kvinderne og torturerer de civile for til sidst at slå dem ihjel.

En taktik Putins soldater også brugte i Tjetenien, Georgien og Syrien. De fleste når heldigvis at flygte. Til sidst rykker de russiske soldater ind i det, der var en by, men nu bare er en bunke mennesketomme murbrokker og det kalder de en befrielse.

Ukrainerne vil prøve at tilbageerobre de besatte områder og det russiske militær skal bruge mange ressourcer på at fastholde deres tilstedeværelse og forsvare deres erobringer i Donbas.

På det sidste har ukrainerne haft held med at bombe russiske ammunitionsdepoter og russerne har måttet tage en pause i kamphandlingerne. Ukrainerne vil have russerne ud af landet og forlanger, at de respekterer 1994 landegrænserne som Rusland, England og USA blev enige om i 1994 med Budapest-aftalen.

https://www.youtube.com/watch?v=AzgiqnpJRGo

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Noget om fascister

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin mener, at der er farlige fascister i Ukraine, de har udført folkemord i de selverklærede republikker Lugansk og Donetsk. Men virkeligheden er, at separatisterne har ført uafhængighedskrig mod Ukraine siden 2014 og på begge sider af denne ulykkelige konflikt er der dræbt 14.000 mennesker. Putin er separatisternes ven, det er en rigtig kedelig ven, de har valgt.

Putin har aldrig lagt skjul på hans national konservative, religiøse overbevisninger og hans ekstreme magtbegær. I Ukraine har han startet en krig, der har til formål, at tilegne sig mere territorium til et Rusland, som i forvejen er verdens største land målt i areal.

Putin påstår, at han vil beskytte og befri den ukrainske befolkning, men det er en meget besynderlig form for beskyttelse og befrielse. Russiske soldater terrorbomber ukrainske byer, civile udsættes for systematisk tortur, de russiske soldater voldtager kvinderne og røver ukrainernes hjem.

Ukrainerne er ikke fascister, ukrainerne forsøger alene at forsvare det ukrainske territorium. Putins store forbillede er Ivan Ilyin, russisk filosof som levede fra 1883 til 1954. Han var en konservativ antikommunist, som drømte om et nationalt diktatur, sympatiserede med Hitler og forsvarede fascismen.

Fascisme bygger på værdier om national konservatisme, førerskikkelse, religiøsitet samt en totalitær stat. Værdier der kendetegner Putin og som han tydeligvis forsvarer. Putin er med andre ord den eneste fascist i krigen om Ukraine.

På foto er en lille pige på bare fire år blevet dræbt af Putins bomber. Er hun et militært mål eller en farlig fascist? Det mener fascisten Putin åbenbart:

https://www.information.dk/sites/information.dk/files/styles/930x/public/media/2022/07/15/ukr1_0.jpg?itok=dML1hlWQ

Stop Putins militære special operation i Ukraine


Uge 30 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Alle ukrainere står sammen og gør massiv modstand mod Putins krig i Ukraine.

I 1992 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1992 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og ukrainske frihedskæmpere giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Der er rygter om, at Ukraine laver en stor mobilisering og forbereder et massivt angreb, som skal befri Donbas for de russiske besættelsestropper. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 40.000 soldater, 1747 kampvogne, 4000 armerede køretøjer, 190 helikoptere og meget mere.

Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine, de møder hård modstand fra det ukrainske militær. Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange russiske soldater bliver dræbt. Så længe Putin er ved magten, vil mange russiske soldater blive dræbt i en total meningsløs krig.

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 31 2022:

Putin taber krigen i Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Meget tyder på, at Putin må trække sig tilbage fra de besatte områder i Ukraine i løbet af få måneder. I dette nyhedsbrev ser vi på, hvorfor Putin sandsynligvis taber krigen. Hvis vi starter med præmissen for krigen, så har Putin fremført tre argumenter for at invadere den fri og suveræne stat Ukraine.

– Ukraine har ingen eksistensberettigelse, mener Putin. Et synspunkt der er udtryk for manglende virkelighedsfornemmelse og en ekstrem selvopfattelse. Putin mener at vide ved hvilke stater, der har eller ikke har eksistensberettigelse her på jorden og samtidig ignorerer han 44 millioner ukrainere, som ikke deler hans opfattelse. Putin har absolut ingen bemyndigelse til, at dømme om Ukraine eller andre stater bør eksistere eller ej.

– Det er fascister, der styrer Ukraine, mener Putin. Interessant påstand, men hvem er Putin??? Hans store idol er den fascistiske filosof Ivan Ilyin (1883 – 1954), som forsvarede Hitler og hans forfølgelser af jøder og andre minoriteter. I dag voldtages og tortureres civile ukrainere af russere, der opfører sig som Hitlers og Francos nazister og fascister. Den eneste fascist i krigen er Putin.

– NATO udgør en trussel og vil angribe Rusland, mener Putin, men NATO har på intet tidspunkt angrebet Rusland! Men mange østeuropæiske lande har af egen fri vilje tilsluttet sig NATO, de nye medlemsstater i NATO har tillid til NATO. I stedet for at lave krig, så burde Putin prøve at skabe tillid.

Der er intet rationelt argument for at starte en krig i Ukraine. Krigens præmis eksisterer ikke. Uden en præmis der bygger på fornuft og forstand, så er krigen på forhånd dømt til at blive et nederlag. Men lad os afprøve det hypotetiske tankeeksperiment, at Putin alligevel har en lille mikroskopisk chance for at vinde krigen. Lad os prøve at se på Putins muligheder for at vinde en krig i Ukraine.

– Putins soldater vidste ikke, de skulle i krig d. 24. februar, da de blev sendt over den russiske grænse til Ukraine. Mange russiske soldater ønsker ikke at slå deres ukrainske broderfolk ihjel. Hjemme i Rusland er der mange civile russere, der protesterer mod krigen. Kampviljen er lav blandt de russiske soldater.

– Putins krig udløste massive protester fra hele verdenen, mange lande har indført omfattende sanktioner, der skaber mangel på mange varer i Rusland. Samtidig er Ruslands eksport reduceret, hvilket medfører mindre indtjening og forringet russisk økonomi.

– Krigen er dyr – den russiske befolkning betaler krigens pris via højere skatter samt mange dræbte landsmænd, som er kanonføde i Putins krig (41.000 russiske soldater er dræbt i krigen d. 2. august 2022). Men er det muligt, at den russiske befolkning får en lille gevinst ud af krigen? Nej, det er der intet, der tyder på. Putin får tilegnet sig mere magt og de rige oligarker udnytter Ukraines ressourcer og befolkning. Men den almindelige russer får absolut intet ud af den krig, tvært imod, så er krigen et meget dyrt projekt for den russiske befolkning.

– Putin har helt undervurderet modstanderens styrke. Ukraines heroiske og patriotiske modstand mod den russiske besættelsesmagt har vist sig at være usædvanlig stor. Ukrainerne forbereder en offensiv og det er ikke urealistisk, at Putin og hans soldater er smidt ud af Ukraine i løbet af ganske få måneder.

– Putin mente, det bare var en lille hurtig special operation, som kunne overstås i løbet af et par dage. Men også her begik han en stor fejl. Krigen har varet i mere end 5 måneder og russerne er hårdt presset.

– Ukraines militær består af færre soldater, men de er meget bedre uddannet og udrustet. Russiske forsyningslinjer og ammunitionsdepoter bliver smadret af Ukraines præcisionsvåben. Det russiske militær har ikke en chance, de russiske soldater er kanonføde i Putins krig.

Strategisk, taktisk og operationelt er Putins krig et stort fejltrin. Frustrationen i det russiske militær er stor, ligesom det er svært at rekruttere nye soldater, samtidig er mange civile russere modstandere af krigen. Præmissen mangler, opbakning fra både indland og udland mangler, kampmoralen mangler og undervurdering af modstanderens styrke er blot nogle af de forhold, som Putin slet ikke har styr på. Der er stor sandsynlighed for, at krigen er slut inden jul. Putin taber krigen og de soldater, der har overlevet, er sendt hjem til Rusland.

Stop Putins militære special operation i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 2022:

Militært angreb på atomkraftværk

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Putin invaderede Ukraine d. 24. februar 2022, han belejrede og bombede både store og små byer. Det er ikke præsident Zelenskijs soldater, der angriber Moskva, Skt. Petersborg eller Vladivostok. Putin er aggressoren, han startede krigen i Ukraine.

Atomkraftværket i Zaporizjzja 250 km. fra den russiske grænse har været besat af russerne siden marts. D. 6. august udtaler både russiske og ukrainske kilder, at værket har været under militær beskydning.

En medarbejder på værket er såret, et depot for for brugt atombrændsel er ramt af raketter, en højspændingsledning er ramt og følere til registrering af radioaktiv stråling i området er beskadiget. FN, Det Internationale Atomagentur (IAEA) og EU har protesteret kraftigt mod de militære aktiviteter tæt på kraftværket. Parterne beskylder gensidigt hinanden for at angribe værket.

Uanset hvem der har angrebet kraftværket, så er det sket efter Putins invasion af Ukraine. Før d. 24. februar havde de ukrainske myndigheder ansvar og kontrol med sikkerheden. Efter russernes besættelse er det Putin, der har ansvaret for den manglende sikkerhed kraftværket.

I værst tænkelige tilfælde kan store mængder radioaktivt materiale slippe ud fra det, der betegnes som Europas største kraftværk. Radioaktivt materiale vil ramme store dele af Ukraine, men også de mest befolkede områder i Rusland vil blive ramt. Kig på et kort, Moskva ligger kun 900 km. fra Zaporizjzja. Bor du i Moskva, giver det god mening at flytte …… eksempelvis til Vladivostok! Og mens du sidder i toget på vej til Vladivostok, tænker du sikkert: “Hvordan slipper vi af med den komplet uansvarlige præsident Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=e7_q3hEkLmY

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 32 – 2022:

Russisk flybase er udslettet

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Har du en søn, en bror eller en god ven i det russiske flyvevåben udstationeret på Krim d. 11. august 2022, så skal du nok ikke regne med at se ham igen. Turister på en nærliggende badestrand fik et kæmpe chok, da der lød voldsomme eksplosioner på flybasen.

I følge officielle russiske kilder var det et hændeligt uheld i et ammunitionsdepot, kun en soldat blev dræbt, påstår de russiske myndigheder. Satellit foto af flybasen viser en helt anden historie. Tre store bygninger hvor et ukendt antal russiske soldater opholdt sig, blev jævnet med jorden og præcisionsbombning med misiler eller kampfly udslettede de fleste fly på basen.

Russerne kan i øvrigt godt lære af ukrainerne, hvordan man udfører præcisionsbombning. Når det russiske militær prøver at ramme militære mål, så rammer de som regel hospitaler, stationsbygninger, indkøbscentre og andre civile mål i Ukraine!

Basen ligger mere end 200 km. fra Ukraine, men er ikke det eneste mål for kampfly og misilangreb. Et flådefartøj er sat i brand og en bro er ødelagt (Chonhar) i samme område. Ukrainerne har formentlig fået langtrækkende raket-systemer, der rammer mål med meget stor præcision samtidig er russernes antiluftskyts efterhånden så svækket, så de ikke udgør en større risiko for ukrainerne.

Russernes fremmarch er gået i stå. Ukrainerne har været i stand til at give Putins soldater modstand. Ammunitionsdepoter, infrastruktur, kampvogne og forsyningsdepoter har været genstand for massive angreb fra de ukrainske styrker.

Putin har også store problemer med at rekruttere nye soldater til krigen. Målgruppen for rekruttering er udvidet. Nu bliver Straffefanger i de russiske fængsler tilbudt frihed, mod at de melder sig til tjeneste i krigen. Det er en dyr pris, men nogle vil åbenbart hellere være kanonføde i Putins hær end at sidde og rådne op i et russisk fængsel.

Det blev en meget dyr krig for Putin, nu er det kun et spørgsmål om tid, inden han må trække sig tilbage og overgive sig til den ukrainske overmagt. På YouTube video ses hvordan russiske kampfly bliver bombet og efterfølgende hvordan mandskabsbygninger bliver angrebet på Krim.

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information / kae


Uge 32 – 2022:

Rusland får tæv!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Mere end 44000 russiske soldater er dræbt i Putins krig i Ukraine. Flere angreb på Krim viser, at den russiske forsvarsevne er svækket. Missiler, kampfly og lokale partisaner har angrebet en flybase, et ammunitionsdepot, en transformatorstation, en bro og flere andre militære mål på Krim, uden at det russiske har kunnet svare igen.

Putins soldater er ikke i stand til at forudsige hvor og hvornår det næste angreb finder sted. Putin troede, at krigen i Ukraine ville tage nogle få dage, da han invaderede Ukraine d. 24. februar. Men han tog grusomt fejl.

Ukrainerne havde forberedt sig grundigt på det russiske angreb, Putins soldater fik hård modstand. Infrastruktur, materieldepoter, forsyningslinjer, ammunitionsdepoter og kommandoposter er nu mål for ukrainernes præcisionsbombning. Præcisionsbombning er tilsyneladende ikke noget Putins soldater har lært, ofte rammer russerne hospitaler, banegårde, indkøbscentre og andre civile mål, i deres mislykkede forsøg på at ramme militære mål i Ukraine.

Flere eksperter vurderer, at krigen har nået et vendepunkt. Det har været en dyr krig for Putin og det russiske folk. I følge de ukrainske myndigheder har Rusland siden krigens start d. 24. februar mistet 44300 soldater, 1889 kampvogne, 1010 artilleri systemer, 234 fly og 197 helikoptere (d. 18. august 2022).

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 33 – 2022:

Krigens bagmænd bliver likvideret

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Darrya Dugina blev dræbt d. 20. august i et attentat, der formentlig var rettet mod hendes far den yderliggående ideolog og nationalist Alexander Dugin. Dugin har sammen med flere andre højreekstremistiske forfattere været til inspiration for Putin og hans synspunkter. Datteren Darrya var også en del af det yderliggående nationalist miljø i Rusland og blev d. 3. marts 2022 sat på USA’s sanktionsliste sammen med andre fremtrædende russere.

Drabet på Darrya kan være et vendepunkt, hvor krigen føres derhen, hvor krigens bagmænd opholder sig. Putin, hans generaler, ideologer samt hans politiske og finansielle venner er krigens bagmænd. Og nu har frihedskæmpere i Moskva mistet tålmodigheden. Russiske soldater skal stoppes, de voldtager, torturerer, myrder og begår andre overgreb mod civile ukrainerne. Arkitekterne bag denne grusomme krig gemmer sig i Moskva og nu kan de ikke føle sig sikre mere. Hvem er den næste på partisanernes liste over personer, der skal likvideres?

I Donbas forekommer der allerede jævnligt angreb på russiske kommissærer. Samtidig er det svært for Putin at mobilisere nye soldater til hæren. Krigen er ikke populær, heller ikke blandt russerne. Likvidering af krigens bagmænd er en naturlig del af frihedskæmpernes svar på Putins krig.

Putin har to valg:
Enten kan han lade som om, intet er hændt. Og mens den ene efter den anden af hans venner i toppen af Ruslands elite bliver likvideret, så øger han undertrykkelse og forfølgelse af helt almindelige russere og ukrainere.
Eller også kan Putin vælge at indrømme, at krigen mod Ukraine var en kæmpe stor fejl og han stopper krigen nu samt trækker alle sine soldater hjem lige med det samme.

https://www.cbsnews.com/news/daria-dugina-car-explosion-killed-russia-daughter-alexander-dugin/

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Ukraine smider Putins soldater ud af Ukraine

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ukraine har indledt en militær offensiv mod de russiske besættelsestropper syd for Kherson. I to måneder har ukrainerne forberedt sig på at befri de sydlige områder af Ukraine. Ukrainsk militær har ødelagt russernes ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militærenheder. Det russiske militær har lidt store tab.

Ukraine har mobiliseret mange soldater, samtidig er de opdateret på nyt materiel og forsyninger. Det er en stærk og veludrustet hær, som vil smide Putins soldater ud af Ukraine. Præsident Zelenskyj fastslår, at de russiske soldater har to valg, hvis de vil overleve denne krig: enten skal de flygte eller også skal de overgive sig til de ukrainske myndigheder!

Putins soldater er trætte, efter seks måneders meningsløs krig uden noget formål, så er russerne trætte af krigen. Nogle russiske soldater vælger at desertere, de vil ikke slå deres ukrainske brødre og søstre ihjel. Putin har også svært ved at rekruttere nye soldater, i et panikagtigt forsøg bliver straffefanger i russiske fængsler lovet straffrihed, hvis bare de vil være kanonføde i Putins krig.

En ukrainsk dreng spurgte sin far: “Hvorfor er det, at der dør mange flere russiske soldater end ukrainske soldater i krigen?” Faderen svarede: “Det er fordi, ukrainerne er et frit folk og de ukrainske soldater kæmper for deres frihed. Russerne er ikke et frit folk, de er slaver i Putins diktatur og deres soldater har intet at kæmpe for.”

Krigen har været meget dyr for Rusland, 31. august 2022 er de russiske tabstal følgende:

47900 døde soldater

1974 kampvogne

4312 armerede køretøjer

234 fly

204 helikoptere

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 34 – 2022:

Udslet Putin

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Ravil Maganov, formand for det næststørste oliekompagni i Rusland har kritiseret kritiseret krgen i Ukraine og opfordret til fred. Han blev fundet død, efter at være faldet ud af vinduet på et hospital i Moskva. Han døde 1. september 2022 og er det seneste mystiske dødsfald blandt Ruslands rigmænd siden starten af Putins krig i Ukraine.

Sergey Protosenya, tidligere topchef for Novatek, blev fundet død i april sammen med hans kone og datter.

Den tidligere vicepræsident for Gazprombank Vladislav Avaev blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og datter.

Milliardæren Vasily Melnikov døde i hans lejlighed i Nizhny Novgorod.

Melnikov arbejdede for medicin-firmaet MedStom, han blev fundet død i hans lejlighed sammen med hans kone og to sønner.

Den ukrainsk fødte russer Mikhail Watford døde i hans hjem i Surrey i England.

Gazprom’s vicedirektør Alexander Tyulyakov blev fundet død i hans sommerresidens tæt på St. Petersburg.

Mystiske dødsfald blandt rige russere, som myndighederne mener er selvmord. I virkeligheden er det formentlig en uskøn blanding af FSB og kriminelle russiske mafia-bander, der står bag drabene.

Mange andre russere lever i usikkerhed i Rusland. Unge russiske mænd er kanonføde i Putins krig i Ukraine. Russere der ikke mener det samme som Putin risikerer lange fængselsophold eller at blive dræbt.

Rusland er en stat i en elendig forfatning. Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed for statens borgere. Den opgave løser Putin ikke. Det er på tide at få Putin afsat. Desværre er der ikke frie og demokratiske valg i Rusland. Den eneste mulighed for at afsætte Putin og hans rådgivere er at gennemføre et statskup.

Kilde: Tidsskriftet nesweek :https://www.newsweek.com/every-russian-oligarch-who-has-died-since-putin-invaded-ukraine-full-list-1700022

https://edition.cnn.com/videos/business/2022/09/02/russian-lukoil-chairman-ravil-maganov-dies-stewart-lok-intl-hnk-vpx.cnn

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 35 – 2022:

“Der er ingen panik”

De ukrainske befrielsestropper tropper indledte offensiven mod de russiske besættere i Kherson-regionen 1. september. ”Russerne kan vælge mellem at flygte eller at overgive sig!” fastslog Ukraines præsident Zelensky. En uge efter offensivens start er de russiske styrker trængt tilbage. Og ukrainerne har befriet Izium, Svitlohirsk og mange andre store og små byer i de besatte områder.

Kampmoralen er lav i den russiske hær. Putins soldater har også store problemer med at få forsyninger og materiel frem til fronten. Ukrainerne har bombet ammunitionsdepoter, kontrolposter, infrastruktur og militære enheder. Den russiske frontlinje er tæt på at bryde sammen, vurderer iagttagere og eksperter. Det bliver den største militære sejr siden anden verdenskrig.

Putin har indkaldt til hastemøde i det russiske sikkerhedsudvalg. ”Der er ingen grund til panik” udtaler sikkerhedsudvalget i et ynkeligt forsøg på at skabe et billede af, at russerne har kontrol over situationen i Ukraine. De har slet ikke kontrol over situationen. Putins soldater er kanonføde i en krig, hvor de bliver dræbt, såret, taget til fange eller flygter fra krigen.

Putin forsøgte at forsvare krigen i Ukraine på et møde i EEF (Eastern Economic Forum) i Vladivostok d. 7. september. Han mener, det er legitimt at angribe en fri og suveræn stat samt at starte en krig der indtil nu har kostet omtrent 100.000 mennesker livet. Nu ser det ud til, at ukrainerne er ved at få kontrol over krigens gang og forhåbentlig snart sender Putins soldater ud af Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre.
Stop Putins krig i Ukraine.


Uge 35 – 2022:

Store russiske tab

Store russiske tab

Krigen i Ukraine er ved at gå ind i afgørende fase. Ukrainerne har trængt de russiske besættelsestropper tilbage langs det meste af fronten. De har ikke magtet at svare igen, på alle de mange angreb ukrainerne har gennemført de sidste to uger. Håbløsheden spreder sig i den russiske hær, den krig der bare skulle tage 2 til 3 dage, viste sig at blive en lang og opslidende kamp. Krigen har varet i over 6 måneder, i et link nedenfor er en telefonsamtale mellem en russisk soldat og hans kone. Det er ikke nemt at være russisk soldat lige nu.

Kampmoralen er lav, adskillige rygter fortæller om soldater, som overgiver sig eller deserterer. I Khersonregionen forhandles om at alle russiske tropper i regionen skal overgive sig. Det er ikke usandsynligt, at krigen slutter inden for de næste 3 måneder. Præsident Zelensky har udtalt, at det er de næste 90 dage, der bliver afgørende for Ukraine og Europas fremtid. En fredsforhandling vil som minimum omfatte krav om betingelsesløs og fuldstændig tilbagetrækning af de russiske tropper, Rusland pålægges krigsskadeserstatning for de skader krigen har forvoldt og til sidst skal de ansvarlige for krigen stilles for en international domstol og dømmes for deres handlinger.

Indtil nu har krigen kostet mere end 53.000 døde russiske soldater, 2168 kampvogne, 243 fly, 213 helikoptere og meget mere.

Putin er ikke populær i Rusland og hans krig er heller ikke populær blandt de russiske soldater. Kampmoralen er helt i bund i den russiske hær:

https://fb.watch/fuUhfaGMeF/

https://fb.watch/fuXSyOsetB/

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 36 – 2022:

Russere protesterer mod Putins krig

De interne protester i Rusland mod Putin optrappes. En række politikere fra 18 lokale distrikter omkring Moskva og Sankt Petersborg har skrevet under på, at de ønsker Vladimir Putins afgang.

“Dine synspunkter og din måde at regere på er håbløst forældet og hindrer udviklingen af Rusland og dets menneskelige potentiale.” Udtaler politikerne i en fælles erklæring. Også andre politikere står frem og kritiserer Putin og hans krig.

Mange russiske soldater er dræbt i krigen, krigstræthed og lav kampmoral er udbredt i den russiske hær. Putin har også vanskeligt ved at rekruttere nye soldater, det er en upopulær krig. Den ukrainske hær har føringen og bestemmer, hvordan krigen skal forløbe. Ukrainske tropper har befriet mange byer og landsbyer i områderne Luhansk og Donbass, hvor de modtages med jubel og begejstring.

Det er forfærdelige historier, civilbefolkningen kan fortælle, når de bliver befriet fra de russiske besættelsesstyrker. Tortur og voldtægt mod civilbefolkningen samtidig er der også fundet massegrave med civile ukrainere, som Putins soldater har dræbt helt vilkårligt. Det er krigsforbrydelser, den russiske hær og Putin har udført.

For en uge siden var Izjum besat af russerne, for kort tid siden besøgte præsident Volodymyr Zelenskyj den nu befriede by, han var med til at hejse det ukrainske flag over byen.

“Vores blå-gule flag flyver allerede over det befriede Izjum. Og det vil det også gøre i samtlige ukrainske byer og landsbyer” lød det fra præsidenten.

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Zelenskyj ærbødigt takker de tapre ukrainske soldater, han besøger sårede soldater på hospitalerne, deltager i ceremonier for de faldne på kirkegårde og ved mindesmærker samt takker soldaterne på kasernerne for deres store heltemodige indsats for at befri Ukraine fra de russiske besættere. Det er påfaldende, hvor stor forskel der kan være på statsledere!

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 37 – 2022:

Ukrainske soldater befrier store landområder

Ukraine har startet en offensiv mod russerne, adskillige byer og store landområder er blevet befriet fra de russiske besættere. Men der er stadig lang vej inden Putins soldater er smidt ud af Ukraine.

Izyum er en af de befriede byer. De ukrainske befriere blev modtaget med jubel og stor begejstring. De russiske besættere har begået grove krigsforbrydelser mod civile i Izyum og mange andre steder. I Izyum fandt de ukrainske myndigheder en massegrav med flere hundrede dræbte. Ofrene i massegraven havde været udsat for tortur og anden form for brutal overgreb inden de var skudt i ryggen og smidt i et hul i jorden.

Hvem er det der udfører brutal tortur, voldtægt og dræber tilfældige civile uden rettergang? Hvad er det for nogle mennesker i den russiske hær, der opfører sig afstumpet og umenneskeligt? Det er en hær i opløsning og en hær uden ansvarlig ledelse. Mange russiske soldater har enten overgivet sig til de ukrainske myndigheder eller opsagt deres kontrakt med den russiske hær.

”Jeg elsker Rusland. Jeg elsker alle russere. Men Putin er ikke Rusland. Vores regering er ikke Rusland. Putin, fuck dig” udtaler den 34 år gamle og nu forhenværende russiske soldat Pavel F., fra sit eksil i Frankrig. Soldaterne, der er tilbage i den russiske hær, er typisk mere kyniske og brutale overfor ukrainerne.

De russiske soldater har intet at kæmpe for, i modsætning til ukrainerne der kæmper for en fri og suveræn stat. Putins krig er meningsløs og uden mål. Meningsløshed, manglende formål og umenneskelighed gennemsyrer den russiske hær. Officererne ved ikke hvordan hæren skal styres, de menige vælger at flygte eller de bliver og lader den umenneskelige brutalitet herske.

Krigen har russerne allerede tabt. Det er kun et spørgsmål om tid, inden russerne overgiver sig betingelsesløst til den ukrainske hær. I modsætning til russerne har ukrainerne et mål, de vil leve i frihed med plads til mennesker uden at blive undertrykt af en kynisk diktator.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 38 – 2022:

Putins krig i Ukraine

Krigen i Ukraine er Putins krig. Det er ikke Zelenskyj, der har sendt soldater til Vladivostok eller Moskva for at erobre landområder i Rusland. Det er Rusland, der har mistet 50000 soldater i en angrebskrig mod Ukraine. Det er heller ikke NATO, der har angrebet Rusland, i en krig hvor NATO i øvrigt ikke har mistet en eneste soldat.

USA, England og øvrige vestlige lande støtter Ukraine, helt i overensstemmelse med Budapest-aftalen fra 1994, hvor Ukraine forpligtede sig til at destruere alle deres atomvåben. Ukraine havde overtaget atomvåben fra Sovjetunionen og var dengang verdens 3. største atomvåben-magt. Rusland, USA og England anerkendte ubetinget Ukraines grænser og selvstyre til gengæld for destruktion af atomvåben.

Ukraine har overholdt deres del af aftalen og er nu udsat for et militært angreb. USA og England overholder deres del af aftalen. Sammen med mange andre lande støtter de ubetinget Ukraines forsvarskrig. Russerne skal ud af Donbas og Ukraine lige med det samme. Ukraine forsvarer sine grænser, de fører en legitim forsvarskrig.

Det er Rusland, der er aggressoren. Det er Putin, som vil udføre folkeafstemninger i Donbas, selvom han absolut ingen myndighed har til at udskrive valg i Ukraine. Han kan lave alle de folkeafstemninger han vil i Rusland, men hans folkeafstemninger i Ukraine har absolut ingen legitimitet.

Den russiske leder har iværksat en delvis mobilisering, 300000 mand skal være kanonføde i Putins krig. De fleste russere har gennemskuet konsekvenserne og mange flygter fra Rusland for at undgå at blive indkaldt til den russiske hær. Indtil nu har 200000 russiske soldater deltaget i den syv måneder lange krig og mere end 50000 har mistet livet. En meningsundersøgelse viser, at kun 20 % russere støtter en mobilisering. Mange russere demonstrerer og protesterer mod mobiliseringen. De vil ikke være kanonføde i en krig, hvor de bliver sat til at myrde, voldtage og torturere deres ukrainske søstre og brødre.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 39 – 2022:

Putin skal væltes

Fredag d. 30. september besluttede Putin at annektere fire ukrainske regioner, efter at russiske besættelsestropper havde afholdt illegale afstemninger i området. Den ukrainske stat er eneste myndighed til at udskive valg i de pågældende regioner, ingen andre lande kan udskrive valg i Ukraine, derfor er Putins ”afstemninger”ugyldige og uden nogen juridisk værdi.

Putin havde forberedt en tale i anledning af annekteringen. Det var ikke en begejstret velkomsttale, til de nye landområder han havde annekteret. Det var en hadefuld og antivestlig tale, der hovedsaglig handlede om ”Rusland mod vesten” .

For syv måneder siden lovede Putin en hurtig special militær operation. I løbet af få dage ville Donbas blive en del af Rusland og med lidt held også resten af Ukraine. I dag viser den barske virkelighed slagmarken, at Putin har store problemer. Putins soldater flygter eller bliver slagtet af den ukrainske overmagt. Og hjemme i Rusland flygter mange mænd, for ikke at blive mobiliseret til kanonføde i Putins krig.

Krigen er tabt, det nægter Putin at indse. Den kolde krig er blevet en hellig krig, Putin forsvarer særlige værdier og normer, som vesten forsøger at bekæmpe, mener Putin Nationalisme, konservatisme og religiøsitet i en uskøn blanding er hovedingredienserne i hans synspunkter, som kun har begrænset opbakning. Mange almindelige russere nægter at være kanonføde i hans hellige krig.

Blandt generaler og rådgivere tæt på Putin er der skepsis overfor den militære special operation, der har udviklet sig til en omfattende krig, med mange døde og sårede russiske soldater. I Kreml er der formentlig mange, der spekulerer over, hvornår det er tid til at udskifte Putin med en ansvarlig statsleder.

Kina og andre lande støttede Rusland i starten af krigen, men er også begyndt at trække deres støtte tilbage.

Krigen har sin egen indre logik. I starten var det Putin, som styrede krigen. Men nu er det krigen, der styrer Putin. Store tabstal og nederlag på slagmarken er tegn på at Rusland har tabt krigen, i stedet for at stoppe og afvikle krigen, så har Putin valgt at eskalere konflikten. Der er ingen fornuft i dette valg, det er åbenlyst, at Rusland har tabt krigen.

Det er i dette lys at Zelensky har tilbudt forhandlinger med Rusland. Dog med en betingelse, Zelensky vil ikke forhandle med Putin. Det er et genialt krav fra den ukrainske præsident, som sender et klart signal til generaler og rådgivere i Kreml, at det er på tide at få udskiftet Putin med en ansvarlig leder. Jo længere tid der går inden Putin bliver udskiftet, des støre bliver det russiske nederlag.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine


Uge 41 – 2022:

Putin bliver deporteret

Krimbroen (Kertjbroen) er vigtig infrastruktur for det russiske militær. Forsyninger, mandskab og materiel fragtes over broen. Det gør broen til et oplagt militært mål og lørdag morgen (8. oktober) blev broen angrebet. Kraftige eksplosioner udøvede alvorlige skader på broen.

Mandag efter angrebet affyrede Rusland 83 avancerede missiler mod mål i Ukraine. 41 missiler blev skudt ned af det ukrainske luftforsvar. De resterende missiler ramte civile mål i Kyiv, Lviv og andre områder i Ukraine. 12 civile er dræbt og mere end 80 er såret af de russiske missiler.

Byen Zaporizjzja i det sydøstlige Ukraine har også været under voldsomme angreb de seneste dage. Zaporizjzja er et af de fire områder Rusland har annekteret og betragter som russisk territorium. Rusland bomber Zaporizjzja og betragter samtidig byen som en del af Rusland. Det er yderst kontroversielt og strider mod enhver form for fornuft, at Rusland angriber ”eget” land.

Situationen i det russiske militær er kritisk. Mange russiske soldater er dræbt eller såret. Dem der endnu er i live, de er krigstrætte efter næsten otte måneders krig. Krigstræthed og lav kampmoral sammen med mobilisering af dårligt uddannet og dårligt udrustet nye soldater resulterer i en svag hær, der har vanskeligt ved at klare sig mod den stærke Ukrainske hær. Forsyninger har svært ved at komme frem og meget materiel er gammelt, uanvendeligt eller kan bare ikke komme frem til fronten. De fleste eksperter ser en krig, der formentlig ender med at de russiske styrker må overgive sig og Ukraine vinder krigen.

Putin kan ikke se, at krigen er tabt. Han er i en fastlåst forestilling om, at han vinder krigen. De fleste af hans generaler og rådgivere i Kreml kan godt se, at den russiske hær er i store vanskeligheder. I denne situation har Zelenskyj tilbudt fredsforhandlinger med russerne, men han forlanger udtrykkeligt, at Putin ikke deltager i forhandlingerne. Det er et signal til Putins rådgivere, at nu er det på tide at udskifte Putin med en voksen og ansvarlig mand, som kan få stoppet denne meningsløse krig hurtigst muligt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine


Uge 42 – 2022:

Russerne flygter fra Kherson

Mange russiske forældre mister deres sønner. Putins soldater får tæv i Ukraine! Ukrainerne står sammen og udøver massiv modstand mod Putins krig i Ukraine. Den ukrainske befrielseshær er ved at befri fire regioner for russiske besættelsestropper.

Kherson bliver befriet indenfor de nærmeste dage, vurderer de fleste eksperter. Den russiske general Segej Surovikin, som står i spidsen for Ruslands krig i Ukraine indrømmer, at situationen i Kherson er spændt. De russiske besættelsestropper er presset af den ukrainske befrielseshær. Russerne vil ikke trække sig tilbage og er startet på at deportere civilbefolkningen. Situationen i Kherson kan udvikle sig til en lang og bitter kamp om byen.

Putins soldater er dårligt udrustet, de har store problemer med at få forsyninger af materiel, våben og ammunition frem til fronten. I modsætning til Ukraine der får hjælp fra Europa og USA. I 1994 begyndte Ukraine at afvikle deres meget store atomvåben arsenal, til gengæld lovede Rusland, England og USA at respektere Ukraines grænser og støtte Ukraine, hvis de blev angrebet af fremmede magter.

England og USA følger aftalen fra Budapest i 1994 og har støttet Ukraine med militær træning og våben. De russiske soldater i Ukraine møder hård modstand fra det ukrainske militær. Putin forsøger at få kontrol over Donbas-regionen, men partisaner og den ukrainske hær giver de russiske besættelsestropper stor modstand i de besatte områder.

Rusland har i de seneste dage gennemført angreb med kamikaze-droner, som Rusland har købt af det islamistiske regime Iran. De kan flyve op til 2000 km. med en bombe på 40 kg. Russerne angriber fortrinsvis områder i byerne, hvor der er mange civile ukrainere.

Store mængder af russisk militær udstyr er ødelagt, ligesom mange russiske soldater bliver dræbt af den ukrainske overmagt. Siden krigens start d. 24. februar har Rusland mistet mere end 66.000 soldater, 2548 kampvogne, 5219 armerede køretøjer, 268 fly, 242 helikoptere og meget mere.

En ukrainsk storoffensiv vil resultere i store russiske tab og mange døde russiske soldater. Så længe Putin er ved magten, bliver russiske soldater dræbt i en total meningsløs krig.

https://www.youtube.com/watch?v=Ka4ToCiAEyM

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins militære special operation i Ukraine.

/Ukraine_information /kae


Uge 43 – 2022:

Russiske krigsforbrydelser

Næsten 9000 russiske soldater er på vej til Belarus, de skal være del af en fælles russisk-belarus militær styrke, der kan forsvare sig mod påståede ukrainske og vestlige trusler. De ukrainske myndigheder udtaler, at truslen om en russisk offensiv fra Belarus er blevet større. Det vil resultere i, at soldater fra Belarus også bliver dræbt i Putins angrebskrig på Ukraine. Den upopulære præsident Lukashenko i Belarus risikerer at blive endnu mere upopulær, når hans soldater bliver dræbt i en meningsløs krig i Ukraine.

Ukrainske befrielsestropper foretager stadig en offensiv mod de russiske besættelsestropper. Det ukrainske militær forbereder befrielse af Kherson, de er tæt på byen og det forventes, at den snart igen er i ukrainske hænder. De russiske besættelsestropper er ved at foretage en såkaldt evakuering, deportation af ukrainske civile er en mere præcis betegnelse. Tvangsfjernelser af både børn og voksne er endnu en af de mange krigsforbrydelser, Putins soldater udfører.

Russerne foretager daglige angreb med deres landstyrker, Bakhmut har i mange uger været udsat for russiske angreb, men Ukraine slår de russiske angreb tilbage. Russerne har mistet mange soldater, mere end 70.000 soldater er dræbt siden krigens start d. 24. februar. Putins soldater er ikke velkommen i Ukraine.

Russerne har sendt missiler og droner mod ukrainske byer. Mange angreb bliver skudt ned af det ukrainske luftforsvar, men en del rammer uskyldige ukrainske civile. Rusland har købt 2400 kamikaze-droner fra det islamistiske Iran. Kun ganske få stater støtter aktivt Rusland. Foruden Iran, så er diktaturstaterne Belarus og Nordkorea også blandt de eneste, der støtter Putin og hans krig i Ukraine.

Den russiske flåde i Sortehavet sender misiler mod civilbefolkningen, det skal stoppes, lørdag d. 29. oktober blev hovedkvarteret for den russiske flåde i Sevastopol angrebet af droner. Der er sket omfattende skader på materiel og bygninger, ligesom et ukendt antal russiske soldater er dræbt.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine
/Ukraine_information/kae


Uge 44 – 2022:

Mange russiske soldater dør i Putins krig

Der er gode nyheder fra fronten, Kherson er befriet, de russiske besættelsestropper har trukket sig tilbage til Dnipro-flodens østbred og Ukraine vil snart kontrollere byen. Ukrainerne har endnu ikke vundet krigen, men befrielsen af Kherson er et vigtigt skridt i retning af sejr.

Videoklip fra slagmarken har de seneste dage vist, at Putins soldater har alvorlige problemer. Den russiske hærledelse indrømmer, at en tilbagetrækning er nødvendig, for at undgå at russiske soldater bliver udslettet. Dårlig uddannelse, gammelt materiel og manglende forsyninger gør den russiske hær svag og sårbar. I modsætning til den ukrainske hær, som får våben og materiel fra Europa og USA samtidig er de ukrainske soldater også veluddannede. Moralen er høj hos ukrainerne, de kæmper for fred, frihed og suverænitet. De russiske soldater har ikke noget at kæmpe for, de er kanonføde i Putins meningsløse krig. Det er ikke russernes krig, de har ingen interesse i at myrde, torturere og voldtage det ukrainske folk. Moralen er lav i den russiske hær.

Det var rigtig dumt af Putin at starte krigen mod Ukraine. Mange russere er modstandere af Putins krig. En video fra en russisk kaserne viser, hvordan menige russiske soldater udskælder en russisk general. Antallet af russere der støtter krigen i Ukaine, er formentlig meget lille.

Engang om ugen udsender Ukraine_information nyhedsbrev til en stor gruppe udvalgte russere med fakta og analyse af Putins krig i Ukraine. Der kommer forskellig respons på nyhedsbrevet, enkelte kommer med negativ respons, fordi de sympatiserer med Putins krig i Ukraine. Til de få russere som helhjertet forsvarer Putins krigsforbrydelser i Ukraine, de skal vide, at sympati og støtte til Putin kan få konsekvenser.

Totalitære regimer lever ikke evigt. Hitlers nazistyre sluttede i 1945, Francos blodige fascisme sluttede 1978 og Pinochets diktatur i Chile sluttede i 1990. Putins terrorregime stopper også en dag.

Og når diktaturregimerne bliver bragt til fald, så kommer det retslige opgør. Medskyldige og medløbere bliver stillet til ansvar. 77 år efter afslutningen af anden verdenskrig bliver de sidste nulevende SS-officerer stadig dømt for deres forfærdelige krigsforbrydelser i nazistiske KZ-lejre.

Det samme vil ske med russiske soldater og Putins medløbere, som har udført eller støttet krigsforbrydelser mod civilbefolkningen i Ukraine.

Den enkelte russer vælger selv: vil han være en fri, ansvarlig og samvittighedsfuld russer, der tager afstand fra Putins terror i Ukraine. Eller vil han dømmes for at være en ussel kryster og krigsforbryder, der har støttet Putins terror i Ukraine.

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre

Stop Putins krig i Ukraine

Ukraine_information /kae


Uge 45 – 2022:

Staten er en fredsaftale

Statens opgave er at skabe fred og sikkerhed, dens succes er bestemt af omfanget af den fred og sikkerhed, som individerne i staten føler. Nogle stater er bedre til at opnå dette mål end andre. Succesraten kan måles på forskellige måder, f. eks. ved at se på flygtningestrømme ind og ud af den enkelte stat. Chile, Vietnam, Sovjetunionen, Syrien og mange andre stater har oplevet store strømme af flygtninge ud af landet. Omvendt har de fleste vestligt orienterede lande oplevet at modtage mange flygtninge.

Kapitalismen blev indført da muren faldt og kommunismen mistede sin magt. Desværre udviklede Ruslands kapitalisme sig til røverkapitalisme, hvor nogle få personer ejer hovedparten af de russiske virksomheder og fabrikker. Det har skabt grundlag for omfattende ulighed, som er kommet til udtryk gennem protester og kritik af det russiske regime. I løbet af 25 år har eneherskeren Putin skabt et totalitært regime i Rusland.

Putin startede krigen i Ukraine d. 24. februar og mange russere valgte at flygte ud af landet. I oktober flygtede russerne også, da Putin besluttede at mobilisere 300.000 nye soldater til krigen. Det anslås, at 260.000 russere flygtede fra Rusland i den første uge efter, Putin havde proklameret at mobilisere 300.000 mand til de væbnede styrker. Mange russiske soldater flygter også fra Rusland, de vælger at desertere fra den russiske hær og overgive sig til de ukrainske myndigheder. Menige russiske soldater vil ikke deltage i Putins krig.

Omtrent 6 millioner ukrainere er flygtet ud af Ukraine. Polen er den største modtager af ukrainske flygtninge og har modtaget ca. 3 millioner flygtninge, Tyskland har modtaget over en million flygtninge, Rusland har formentlig modtaget ca. 500.000 ukrainske flygtninge, men antallet kan være større. Det skal bemærkes, at mange ukrainske flygtninge i Rusland er tvangsdeporteret af de russiske besættelsestropper fra det østlige Ukraine. Det skal også bemærkes, at mange ukrainske flygtninge bruger Rusland som transitland for at komme til Finland, Estland, Letland, Georgien eller andre lande.

Rusland er en syg stat, ledet af en enehersker, der er fuldstændig ligeglad med sit eget folk. 100.000 russiske soldater er indtil nu dræbt i en komplet meningsløs krig, som ikke tjener noget som helst formål. Mange russere protesterer og kritiserer krigen, men de bliver meget hurtigt arresteret af det russiske politi. Der er god grund til at russere flygter fra Rusland og at Rusland ikke er et attraktivt land at flygte til. Der er ikke megen fred og sikkerhed i det totalitære regime.

https://www.youtube.com/watch?v=CEqoy_3eqsM
https://www.youtube.com/watch?v=I_YEKX-eMXM
https://www.youtube.com/watch?v=M61owWbbgWs

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins militære special operation i Ukraine.

Ukraine_information /kae


Uge 46 – 2022:

Russiske soldater deserterer, de vil ikke være krigsforbrydere

I Bucha, Mariupol og mange andre byer er civile ukrainere dræbt og udsat for umenneskelige overgreb af russiske soldater. Den såkaldte militære special operation er slået fejl og i den russiske hær er der kaos. De russiske soldater overholder ikke krigens love, de opfører sig som røvere, voldtager kvinderne, torturerer og dræber civile. Samtidig deserterer mange russiske soldater, de vil ikke deltage i brutale krigsforbrydelser på ukrainerne. Og de vil ikke ofre deres liv i en meningsløs krig.

Mange russere har gennemskuet Putin, det var en kæmpe stor fejl, at han startede krigen i Ukraine. Protester på hjemmefronten og en hær i opløsning, det er status for Rusland efter 9 måneders krig.

I mange byer i Rusland har den russiske civilbefolkning demonstreret mod mobiliseringen, svært bevæbnet politi anholder fredelige demonstranter og med vold forhindres kritik af krigen. Modige russere går på gaden og protesterer, selvom de får tæv af politiet og forfølges af myndighederne.

Putin har mobiliseret 300.000 russiske mænd til militæret, præsident Zelenskyj opfordrer de russiske soldater til at overgive sig til de ukrainske myndigheder. De har valget mellem at overgive sig frivilligt eller blive kanonføde i Putins krig, udtaler Zelenskyj. Ruslands tabstal er enorme. Siden krigens start d. 24. februar er mere end 100.000 russiske soldater dræbt. Mange russere flygter fra Putin og krigen af frygt for at blive kanonføde i Putins meningsløse krig.

Putin besluttede, at der skulle afholdes folkeafstemninger i fire østukrainske regioner. I løbet af få dage havde de russiske besættelsesstyrker afholdt folkeafstemninger. Afstemningsresultatet var givet på forhånd, et stort flertal stemte for at blive indlemmet i Rusland. Men folkeafstemningerne er illegitime. Det er hverken Rusland eller noget som helst andet land, som bestemmer hvilke folkeafstemninger Ukraine skal afholde i Donbas. Ukraine er en suveræn stat, det er alene de ukrainske myndigheder og absolut ingen andre, der bestemmer hvilke folkeafstemninger, der skal afholdes i Ukraine. Putins afstemninger har absolut ingen gyldighed.

Stop de russiske soldaters terror mod civilbefolkningen i Ukraine. Russiske soldater opfordres til at desertere og nægte at udføre krigsforbrydelser.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8mFjVp-ZPE
https://www.youtube.com/watch?v=mUAJ8nQ6GnE
https://www.youtube.com/watch?v=vcJV30Fqb9s

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine.
/Ukraine_information – kae


Uge 47 – 2022:

Putin er fascisten

Det er Putins mål at udrydde fascisterne i Ukraine, påstår han. Han vil frelse ukrainerne mod fascisterne, det er et af argumenterne for krigen i Ukraine. Men Putin tager fejl, det er løgn når han kalder Ukraine for fascistisk. Det er Putin der er fascist, som det vil fremgå af dette nyhedsbrev. Vi starter med at se på, hvilke ligheder er der mellem fascisme og Putins Rusland?

Fascisme er en syg statsideologi, som har inficeret den syge russiske stat, Sygdomssymptomerne er vrangforestillinger og tvangstanker, eksempelvis:

  • hele verden er imod Rusland
  • Ukraine tilhører Rusland
  • ukrainerne er fascister
  • paranoide forestillinger om civile russere og ukrainere er forrædere, hvis de kritiserer Putins krig i Ukraine
  • indbildte løgne om, at det ukrainske folk gerne vil indlemmes i Rusland

I Putins verdensfjerne fantasier vil ukrainerne gerne udsættes for brutale overgreb, udslettelse og andre krigsforbrydelser. Samtidig er fængslerne i Rusland fyldt med samvittighedsfanger og mange russere flygter fra Rusland, det er også symptomer på en syg stat.

Tortur, forfølgelse og overgreb er en del af Putins krigsforbrydelser. Putins totalitære regime er forhadt, både i Rusland og i resten af verden. Eneherskeren Putin bygger sin ideologi på ekstrem national konservatisme, magtkoncentration, diktatur samt forfølgelse og undertrykkelse af civilbefolkningen. Han opfører sig som fascist og er inspireret af fascistiske ideologer som Alexander Dugin og Ivan Iljin.

Putin lyver, når påstår, at ukrainerne er nazister og at de russiske soldater kommer hjem som helte. Virkeligheden er vendt på hovedet i Putins fortælling. Ukrainerne er ganske almindelige mennesker ligesom alle andre mennesker i Rusland, i Europa og alle andre steder i verden. Og der er ingen soldater, som bliver helte af at slå almindelige civile mennesker ihjel.

De russiske soldater myrder, voldtager og torturerer civile ukrainere. De heldige russiske soldater bliver dræbt, de uheldige soldater kommer hjem med psykiske og fysiske skader. Ukrainerne er ikke fascister, det er Putin, han er fascist lige som Hitler, Franco, Pinochet og andre fascister.

https://www.youtube.com/watch?v=3rw_GGIjz88
https://www.youtube.com/watch?v=lxi0JDNzAo4
https://www.youtube.com/watch?v=fzqbCqQqVns

Alle europæere ønsker fred, både russere, ukrainere og alle andre
Stop Putins krig i Ukraine

/Ukraine_information/kae


Uge 48 – 2022:

Hovedrubrik