Nyt fra haven

På dette site ligger jeg nyheder om, hvad jeg laver i min have lige for tiden. Min grund er på 9700 kvm.. Her er et drivhus på 30 kvm, en æblelund på 23 æbletræer jeg podede i tidsrummet 1998 til 2002. I 2005 startede jeg på en lille vingård med 33 vinstokke og i år er den udvidet med yderligere 47 vinstokke.

Jeg laver en del planteformering, som jeg beskriver nedenfor.27. maj 2007: Kort over grunden

Jeg har lavet en tegning, der i grove træk viser, hvordan vi har indrettet vores grund:

Magtenbøllevej 78
20. maj 2007: Drivhuset

Maj måned er en herlig måned i haven, det blomstrer og gror. Solens varme og lys sætter skub i planter og vækst. Jeg har lige taget et par billeder fra drivhuset, en fersken, en vindrueklase og en lille agurk.


Fersken

Vindrue

Agurk
22. april 2007: Humlehaven

Humlehaven består indtil videre af seks humleplanter, to af hver af følgende:
Humlemagasinet Harndrup, Gummerup og Carlsberg-klon fra Sverige


Humle22. april 2007: Vingård

Vinmarken er i år udvidet med 25 styk Rondo og 22 styk Zalas PerleVin21. april 2007: Pil, spirea m.m.

Nederst i haven er der et område på ca. 1500 kvm eng. I vinterhalvåret står den under 3 cm. vand. I år har jeg sat pilekviste i jorden. Desuden har jeg beskåret nogle spirea og uægte jasmin, kvistene er skåret op i 40 cm. længde og sat i jorden. Der er også sat forsythia for et år siden.


Pil20. april 2007: Vinstok Rondo

Et skud på en vinstok er langt fremme, her et billede fra det "gamle" stykke, som blev plantet i 2005:


Rondo19. april 2007: Formering af Thuja

I år har jeg lavet en flamingokasse med 75 tujastiklinger. I supermarkedet købte jeg en tuja til tyve kroner, den blev til de første tolv stiklinger.


Thuja  Thuja18. april 2007: Thuja-stiklinge-formering

Resten af Thuja-stiklingerne høstede jeg fra nogle planter i haven og snart var flamingokassen fyldt.

I baggrunden er tre kasser med bøg. Frømaterialet bog blev indsamlet i oktober 2006 og umiddelbart efter indsamling sået i de viste kasser med tre cm. muld henover og stillet ude i det fri. Det er iøvrigt rødbøg, jeg forventer at en fjerdedel af dem bliver røde i løbet af en måned.


Thuja17. april 2007: Æblepodning

Her har jeg lavet et bed med plads til 100 grundstammer til æbletræer. Grundstammen er en dværggrundstamme også kaldet M9. Yderst til højre har jeg stiklingeformeret 30 hyldebærbuske, vi skal bruge i et hegn. Podekvistene er Transp. Blanche, Aroma, Stark Earliest, Elstar, Holsteiner Cox, Jonagored, Cox orange og Discovery.


Podning af æbletræer

Hyld15. april 2007: Drivhusplanter

I mit drivhus plejer jeg at have 15 tomatplanter, 10 agurkeplanter og 8 chilli - så er der også lidt til familie og venner. Her står de i vindueskarmen, udvikler sig og venter på, at det skal blive tilstrækkeligt varmt til, at de kan komme i drivhuset

Faktisk har jeg allerede udplantet tomatplanterne, dem der er i vindueskarmen er reserven, som skal bruges, hvis der skulle komme for megen nattefrost i drivhuset. Der er også et billede af hvordan tomatplanterne i drivhuset har det.Drivhusplanter

Drivhus12. april 2007: Vinstokke

Drivbænken er 1x4 meter. I år der indtil videre sået gran (Nobilis og Normann) og sat vinstokke (Schuyler, Himrod, Rondo og Zalas Perle). Tidligere år har jeg formeret Hyld, Thuja, uægte Jasmin, Lavendel, Buksbom, Spisekastanje, Kristtjørn, vin, rødbøg m.fl. i drivbænken.


Drivbænk

 
Top    Email til Webmaster    Mainmenu